12 Οκτωβρίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 13 - 19 Οκτωβρίου 2013


Το "Roar" της Κέιτι Πέρι παρέμεινε για έβδομη εβδομάδα το εμπορικότερο τραγούδι του πλανήτη, ενώ εξακολουθούν το στενό μαρκάρισμα ο Avivii, η Lourde και η "επιθετική" Μάιλι Σάιρους. Όμως η Πέρι χτυπά διπλά αυτήν την εβδομάδα, καθώς στη δέκατη ένατη θέση του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ κάνει την είσοδό του ακόμη ένα τραγούδι του νέου της άλμπουμ, το "Walking On Air", που κινείται σε νέα, αν και με ρετρό προσέγγιση, κλαμπίστικα μονοπάτια, στα οποία δεν έχουμε συνηθίσει την τραγουδίστρια

Σαν σήμερα: 12 Οκτωβρίου



Αρκετά ήταν τα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας, ορισμένα από τα οποία περιλαμβάνονται στις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας του εικοστού αιώνα.

11 Οκτωβρίου 2013

Διευθυντής σχολείου: Σήμερα έχει καλό καιρό, δεν γίνονται μαθήματα!

Πηγή: www.ledger-enquirer.com

Όταν ο ήλιος πλημμυρίζει τη σχολική αίθουσα με το φως του και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε καλοκαιρινά επίπεδα κι ας δείχνει το ημερολόγιο στον τοίχο ότι έχει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το πιο δύσκολο για ένα μαθητή του Δημοτικού είναι να συγκεντρωθεί στην παράδοση του μαθήματος και στην ατέλειωτη φλυαρία του δασκάλου, εκτός κι αν το μάθημα είναι.. γυμναστική. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο διευθυντής ενός σχολείου στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια, που αποφάσισε να το κλείσει για μία μέρα λόγω.. υψηλών θερμοκρασιών.

Τα τσαρτ της εβδομάδας σε Ευρώπη και Αμερική: 13 - 19 Οκτωβρίου 2013



Χωρίς αλλαγές διαμορφώθηκε το αμερικανικό τοπ10 της εβδομάδας, ενώ, αντιθέτως, στη Μ. Βρετανία πολλές ήταν οι νέες είσοδοι της εβδομάδας. Από αυτές ξεχωρίζει το χαριτωμένο "Can We Dance" του νέου boy band The Vamps - αν δεν δείτε τη φάτσα του τραγουδιστή, αλλά αρκεστείτε στη φωνή, ίσως νομίσετε ότι πρόκειται για κοπέλα! Στο γαλλικό τσαρτ αξίζει να επισημάνουμε το φαινόμενο Maitre Gims, τον τραγουδιστή με καταγωγή από το Κογκό, που έχει ήδη σαρώσει φέτος τα γαλλικά τσαρτ με δύο τραγούδια και αυτήν την εβδομάδα κάνει την εμφάνιση του μ' ένα τρίτο κομμάτι, που μάλλον θα το συναντήσουμε και τις επόμενες εβδομάδες στο γαλλικό τοπ10.

Το καταπληκτικό βίντεο-κλιπ ενός ινδικού τραγουδιού.


Δεν είμαι φαν των ινδικών τραγουδιών, αλλά το παρακάτω βίντεο-κλιπ μου τράβηξε την προσοχή. Το τραγούδι, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο νούμερο ένα των τσαρτ στην Ινδία, είναι από το σάουντρακ μιας ταινίας με τίτλο "Ram-Leela" και βασίζεται στην ιστορία του "Ρωμαίου και της Ιουλιέτας". 

Το ξεκαρδιστικό βίντεο παρουσιαστή, που κατά λάθος έφαγε τον εμετό της γάτας του ζωντανά στην τηλεόραση!


Αν δείτε στο πάτωμα τ' αγαπημένα σας δημητριακά, καλύτερα ν' αποφύγετε να τα βάλετε στο στόμα σας, όση πείνα κι αν έχετε, α΄) γιατί είναι βρώμικα και β΄) γιατί μπορεί να μην είναι δημητριακά, αλλά κάτι τελείως άσχετο, όσο και σιχαμερό, όπως... εμετός γάτας.

Η πραγματική ιστορία πίσω από το Τουίτερ: Ένα παιχνίδι δύναμης, συμφερόντων και προδοσίας


Ο κόσμος των επιχειρήσεων δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Αυτό λίγο-πολύ το υποπτευόμαστε όλοι. Τις περισσότερες φορές δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας παρά μόνο τα επίσημα success stories των διευθυντών, εκείνων δηλαδή που βγαίνουν στο προσκήνιο, δίνουν συνεντεύξεις και κερδίζουν το χρήμα και τη δόξα. Άλλες φορές πάλι, οι επίσημες ιστορίες αμφισβητούνται, συνήθως από συγγραφείς που εκδίδουν κάποιο "tell all book", στο οποίο και παραθέτουν τις ίντριγκες, τα παρασκήνια, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις προδοσίες, που κρύβονται από κάτω - ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται. 

Εξομολόγηση: Από παιδί-στρατιώτης στον μισθοφορικό στρατό του Καντάφι και τώρα λαθρομετανάστης που ψάχνει να βρει μια θέση στον ήλιο

Ονομάζεται Παπάνι Καμάρα, είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Σιέρρα Λεόνε. Σήμερα ζει στην Ιταλία, όπου εισήλθε παράνομα μαζί με άλλους Αφρικανούς μετανάστες και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του. Δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Προς το παρόν προσπαθεί να ορθοποδήσει ζώντας σ' ένα μικρό δωμάτιο λίγο έξω από τη Ρώμη, σ' ένα κτίριο, όπου διαβιούν περισσότεροι από 100 μετανάστες απ' όλον τον κόσμο. 

10 Οκτωβρίου 2013

Σαν σήμερα: 10 Οκτωβρίου


Μια μέρα που σηματοδότησε ανατροπές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία υπήρξε αρκετές φορές κατά το παρελθόν η 10η Οκτωβρίου. 

"Θάρρος ή Αλήθεια"; Η Μαντόνα αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της


Ένα ενδιαφέρον, αυτοβιογραφικό άρθρο της Μαντόνα δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του αμερικανικού Harper's Bazaar. Η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως κάνει μια αναδρομή στην ζωή της ξεκινώντας από τα χρόνια της εφηβείας της στη μικρή πόλη Ρότσεστερ του Μίσιγκαν μέχρι τις πιο πρόσφατες μάχες της ζωής της και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό που είναι σήμερα το οφείλει στην τόλμη που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν συμβιβάστηκε, αλλά συγκρούστηκε με τους καθιερωμένους κανόνες και τις αντιλήψεις των ανθρώπων γύρω της.

9 Οκτωβρίου 2013

Τα σκαλοπάτια του τρόμου!

Ο φανατικός θαυμαστής του Τζάστιν Μπίμπερ ηλικίας 71 ετών!


Όλοι έχουμε δει.. εκατοντάδες φορές στην τηλεόραση ένα από τα επεισόδια της κωμικής σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης", όπου ο καθηγητής Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός καταγοητεύτηκε από το Σάκη Ρουβά - "ο Σάκης", όπως τον έλεγε - σε σημείο του να γίνει ο φανατικότερος θαυμαστής του. Ε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν η τέχνη μιμείται την ζωή, δεν μπορεί να την ξεπεράσει.

Ο "πόλεμος της ώρας" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων


Δεν τους έφταναν τα μύρια όσα προβλήματα έχουν να επιλύσουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, φέτος προέκυψε και ο "πόλεμος της ώρας", αφού τα ρολόγια δείχνουν διαφορετική ώρα στο κράτος του Ισραήλ και στα - τυπικά υπό ισραηλινή κατοχή - παλαιστινιακά εδάφη. Ο λόγος; Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να συγχρονίσει φέτος για πρώτη φορά την αλλαγή της ώρας με τα ευρωπαϊκά κράτη.

Οι σκύλοι έχουν ανθρώπινα συναισθήματα;


Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Γκρέγκορι Μπερνς, καθηγητής νευροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Έμορι, μαζί με συναδέλφους του εκπαίδευαν σκύλους, ώστε να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία. Σκοπός της έρευνας τους ήταν να διαπιστωθεί πώς ακριβώς δουλεύει ο εγκέφαλος των σκύλων, αλλά και τι σκέφτονται τα αγαπημένα μας τετράποδα φιλαράκια για εμάς, τους ανθρώπους. Ποια ήταν η τελική τους διαπίστωση; Ότι τα σκυλιά είναι.. άνθρωποι!

8 Οκτωβρίου 2013

13 από τα πιο εντυπωσιακά Μνημεία του Άγνωστου Στρατιώτη απ' όλον τον κόσμο


Ποια κοινά έχουν όλες οι πρωτεύουσες του κόσμου; Από ένα κοινοβούλιο, κυβερνητικά κτίρια, κάποια μεγάλη πλατεία ιστορικής σημασίας, που συνήθως ονομάζεται πλατεία "Ελευθερίας", "Συντάγματος" ή "Δημοκρατίας" και ένα μνημείο για όσους σκοτώθηκαν, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία ή το μεγαλείο της πατρίδας τους, χωρίς να έχει γραφτεί το όνομά τους στις σελίδες της ιστορίας. Είναι αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε "Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη". Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία - ή έσω ξεχωριστά, τον καθένα με την ιδιαίτερη αισθητική του - απ' όλον τον κόσμο.

Ο επίγειος παράδεισος που κοστίζει 60.000 δολάρια τη βραδιά! (14 φωτογραφίες)


Ο Βρετανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον, όπως οι περισσότεροι ζάπλουτοι που σέβονται τον εαυτό τους, έχει στην ιδιοκτησία του ένα ιδιωτικό νησάκι, που ονομάζεται Necker Island και βρίσκεται στην Καραϊβική. Πριν από περίπου τριάντα χρόνια, ο Μπράνσον το αγόρασε από τον μέχρι τότε ιδιοκτήτη του, λόρδο Κόμπχαμ, έναντι 180.000 βρετανικών λιρών, μια εξαιρετικά συμφέρουσα αγορά, αν σκεφτεί κανείς ότι ο λόρδος είχε ορίσει τιμή πώλησης τα 3 εκατομμύρια λίρες!

Η ναυμαχία του Ναβαρίνο όπως περιγράφτηκε από αμερικανική εφημερίδα της εποχής


Οι εξελίξεις από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία είχε συγκινήσει τους Αμερικανούς και οι εφημερίδες δημοσίευαν σε κάθε τους φύλλο λεπτομέρειες, βάσει των πληροφοριών που έφταναν από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πιο συγκεκριμένα από τα ρεπορτάζ αγγλικών και γαλλικών εφημερίδων. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ιστορικής ναυμαχίας του Ναβαρίνο (8/20.10.1827), που αποτέλεσε το καταλυτικό γεγονός για να καμφθεί η Υψηλή Πύλη και να συμβιβαστεί με την ιδέα της δημιουργίας ενός μικρού, ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

7 Οκτωβρίου 2013

Το νέο κατόρθωμα του 51χρονου Γάλλου "Σπάιντερμαν"

Εδώ και τρεις δεκαετίες αναρριχάται μόνος τους, χρησιμοποιώντας απλά τα χέρια και τα πόδια του, στα σημαντικότερα και ψηλότερα κτίρια του πλανήτη: από την Όπερα του Σίδνεϊ μέχρι τον Πύργο του Άιφελ. Πολλές φορές είχε ατυχήματα, πτώσεις και.. σπασμένα κόκαλα. Οι γιατροί έχουν αποφανθεί ότι είναι παραπληγικός και ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 66%, αφού το εσωτερικό του αυτιού του έχει βλάβη, κάτι που του προκαλεί ιλίγγους. Ωστόσο, σε ηλικία 51 ετών, ο Αλαίν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο "Γάλλος Σπάιντερμαν", συνεχίζει να επιδίδεται στο αγαπημένο του, όσο και επικίνδυνο χόμπι, ενώ τελευταίο κατόρθωμά του ήταν η αναρρίχησή του στον πύργο GDF Suez, που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού, La Défense, ύψους 185 μέτρων. Δείτε το καταπληκτικό βίντεο (η αναρρίχηση ξεκινάει μετά το 35΄΄):

Οι αυτοκρατορίες του ίντερνετ σ' ένα χάρτη

Δυο ερευνητές του Oxford Internet Institute, οι Μαρκ Γκράχαμ και Στέφανο ντε Σταμπάτα, δημιούργησαν ένα χάρτη διαφορετικό από τους συνηθισμένους, όπου απεικονίζονται οι "αυτοκρατορίες του Ίντερνετ". Τα χρώματα του χάρτη ποικίλλουν ανάλογα με την ιστοσελίδα που είναι δημοφιλέστερη στο κάθε κράτος. Δύο είναι οι σελίδες που κυριαρχούν, η Google και το Facebook, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα, καθώς είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα σε 62 χώρες, ενώ το δημιούργημα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ παίρνει κεφάλι σε 50 κράτη (με την Google να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στα 36 από αυτά). 

6 Οκτωβρίου 2013

Είναι προκλητικό το γυμνό γυναικείο στήθος στην τηλεόραση το πρωί;

Θα σας σόκαρε μια τέτοια εικόνα στην ελληνική τηλεόραση στις 8.48΄ το πρωί;

Η πιο κοινή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού. Κλειδί για την θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση, που προϋποθέτει - εκτός από τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις - και την αυτοεξέταση της κάθε γυναίκας ψαχουλεύοντας μόνη της το στήθος της. Πώς όμως γίνεται αυτό σωστά; Η βρετανίδα παρουσιάστρια Λορέιν Κέλι προέβαλε ένα σχετικό θέμα στην πρωινή της εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ITV με τη βοήθεια ενός μοντέλου, που εμφανίστηκε τόπλες στην τηλεόραση και προκάλεσε συζητήσεις και αρνητικές αντιδράσεις στη βρετανική τουιτόσφαιρα. 

Mega - ANT1, όπως λέμε... Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Η ποδοσφαιροποίηση της ελληνικής τηλεόρασης στο ίντερνετ


Η πρώτη ποδοσφαιροποίηση της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης έγινε στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν ξεκίνησαν οι μεταγραφές των τηλεαστέρων. Πρώτος που άνοιξε το χορό ήταν ο τότε ΣΚΑΪ, που ξόδεψε αμύθητα ποσά για να μαζέψει τα πιο πετυχημένα ονόματα της τηλεοπτικής πραγματικότητας της εποχής, από τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Βάσια Τριφύλλη μέχρι την.. Ελένη Πετρουλάκη. 

Η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνόρων κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέρα προς μέρα μέσα σε 7 λεπτά.


"EmperorTigerstar" είναι το ψευδώνυμο ενός τύπου, που έχει μανία με τους ιστορικούς χάρτες, σε σημείο να περνάει ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργώντας σχετικά βίντεο, στα οποία αποτυπώνει την ιστορία σε χάρτες και στη συνέχεια τ' ανεβάζει στο youtube. Τα βίντεο που δημιουργεί είναι δύο κατηγοριών: τα στατικά, όπου απλά δείχνει τα σύνορα των κρατών και παραπλεύρως εξηγεί τι είχε συμβεί [π.χ. σχετικά με τη Μικρασιατική Εκστρατεία, που την ονομάζει "ελληνο-τουρκικό πόλεμο" (Greek-Turkish War)] και τα κινούμενα, όπου η αλλαγή των συνόρων αποτυπώνεται πιο παραστατικά.