Το πρώτο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού απονεμήθηκε το 1935 - ήταν η έβδομη τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων για τις ταινίες του 1934. Ποιος το κέρδισε; Το τραγούδι "The Continental", που στην πραγματικότητα ήταν μέρος ενός χορευτικού συνολικής διάρκειας 17.5 λεπτών - ρεκόρ για την εποχή, που θα καταρρίπτονταν μόλις το 1951. Ακούστηκε στο μιούζικαλ "The Gay Divrocee" ("Η εύθυμη ζωντοχήρα" είναι ο ελληνικός τίτλος - εκείνη την εποχή η λέξη "gay" δεν ήταν ταυτισμένη με τους ομοφυλόφιλους), όπου πρωταγωνιστούσαν το θρυλικό ζευγάρι Φρεντ Ασταίρ και Τζίντζερ Ρότζερς στη δεύτερη κινηματογραφική τους συνύπαρξη.
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(666)
lifestyle
(628)
αρχείο
(451)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(346)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(215)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(57)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(29)
1 Μαρτίου 2014
Το πρώτο τραγούδι που κέρδισε Όσκαρ
Το πρώτο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού απονεμήθηκε το 1935 - ήταν η έβδομη τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων για τις ταινίες του 1934. Ποιος το κέρδισε; Το τραγούδι "The Continental", που στην πραγματικότητα ήταν μέρος ενός χορευτικού συνολικής διάρκειας 17.5 λεπτών - ρεκόρ για την εποχή, που θα καταρρίπτονταν μόλις το 1951. Ακούστηκε στο μιούζικαλ "The Gay Divrocee" ("Η εύθυμη ζωντοχήρα" είναι ο ελληνικός τίτλος - εκείνη την εποχή η λέξη "gay" δεν ήταν ταυτισμένη με τους ομοφυλόφιλους), όπου πρωταγωνιστούσαν το θρυλικό ζευγάρι Φρεντ Ασταίρ και Τζίντζερ Ρότζερς στη δεύτερη κινηματογραφική τους συνύπαρξη.
Τραγούδια που αναφέρονται στο Μάρτιο
Ο Μάρτης δεν έχει εμπνεύσει πολλά τραγούδια, για την ακρίβεια δυσκολεύτηκα να βρω έστω και ένα ξένο τραγούδι που ν' αναφέρεται στο συγκεκριμένο μήνα - έστω και προσχηματικά - εκτός από ένα ορχηστρικό τραγούδι των Iron Maiden από την εποχή που εκείνοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Από ελληνικής πλευράς υπάρχουν τρία "μαρτιάτικα" τραγούδια, που περιλαμβάνονται σε τρεις δισκογραφικές δουλειές με θέμα τους δώδεκα μήνες του χρόνου, όπως επίσης κι ένα ερωτικό τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή, που τραγούδησε πρώτη η Χαρούλα Αλεξίου. Να φταίει άραγε που ο Μάρτιος είναι ένας μεταβατικός μήνας, ένα πέρασμα από το χειμώνα στην άνοιξη, χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα; Ή μήπως είναι απλά ο πιο αδικημένος μήνας του χρόνου;
28 Φεβρουαρίου 2014
Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 2 - 8 Μαρτίου 2014
Μικρές είναι οι αλλαγές στο παγκόσμιο τοπ20 της εβδομάδας, με το "Happy" να έχει θρονιαστεί για τα καλά στην πρώτη θέση εδώ και πέντε εβδομάδες, παρά τη στενή πολιορκία που δέχεται από το "Dark Horse" της Κέιτι Πέρι. Στην πολιορκία της πρωτιάς προστίθεται και η δυναμική μπαλάντα "Say Somethins" με την Κριστίνα Αγκιλέρα και τον A Great Big World, ενώ συνεχίζεται η σταθερά ανοδική πορεία μιας άλλης μπαλάντας, του "All of Me". Love is in the air, λοιπόν;
Ετοιμάστε ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από την ταινία "Gravity"
πηγή: FoxNews |
Μια από τις ταινίες που θεωρείται φαβορί για Όσκαρ στις μεγάλες κατηγορίες είναι το "Gravity", η πρωτότυπη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Αλφόνσο Κουαρόν με τη Σάντρα Μπούλοκ να παγιδεύεται στο αχανές διάστημα. Η ταινία ενέπνευσε τον μπαρίστα του πολυτελούς ξενοδοχείου Vanderbilt Grace Hotel, που βρίσκεται στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κοκτέιλ που ονομάζεται - πώς αλλιώς; - "Zero Gravity". Αν είστε φαν της ταινίας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα dvd από το κοντινότερο dvd club και να την απολαύσετε πίνοντας το αντίστοιχο κοκτέιλ. Αυτή είναι η συνταγή για να το ετοιμάσετε:
Οι ρομαντικές(;) γαμήλιες φωτογραφίες δύο νεονύμφων με αντισφυξιογόνες μάσκες στο θανατηφόρα μολυσμένο Πεκίνο
Πεκίνο, 25 Φεβρουαρίου 2014. Ο δείκτης μόλυνσης της ατμόσφαιρας στην πόλη έδειξε 500, που σημαίνει ότι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν χειρότερες απ' ότι σ' ένα φλεγόμενο δάσος! Για τους κατοίκους της κινεζικής πρωτεύουσας, όμως, είναι ένα είδος ρουτίνας να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στους δρόμους της πόλης του, αν δεν είναι εξοπλισμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Εν τω μεταξύ, ένα νεόνυμφο ζευγάρι, που είτε αγαπάει πολύ την πόλη είτε διαθέτει άφθονο μαύρο χιούμορ, σκέφτηκε να κρατήσει για πάντα την ανάμνηση αυτής της ανυπόφορης καθημερινότητας και φωτογραφήθηκε στο κέντρο του Πεκίνου αψηφώντας τη μολυσμένη ομίχλη και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες φυσικά. Δεν ξέρω πόσο ρομαντική βρίσκετε την ιδέα τους... Δείτε τις φωτογραφίες και κάντε τις εκτιμήσεις σας.
Πότε η δίαιτα του καναπέ μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό μας. Τι υποστηρίζει μια έρευνα
Στο μυαλό των περισσότερων, ο καναπές και το φαγητό είναι ένα "θανάσιμος" συνδυασμός, εξ αιτίας του οποίου έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των υπέρβαρων ανθρώπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ενός ατόμου που έχει ξεχάσει ν' ασκεί τα μέλη του σώματός του εκτός από το στόμα του, την ώρα - αν όχι τις ώρες - που παρακολουθεί τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα ή κάνοντας ζάπινγκ. Μια έρευνα-έκπληξη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Apetite, υποστηρίζει ότι η "δίαιτα του καναπέ" (couch potato diet) θα μπορούσε ν' αποδειχθεί πολύ πιο ωφέλιμη για την υγεία μας απ' όσο φανταζόμαστε.
Ετικέτες
έρευνα,
υγεία,
food & drinks,
lifestyle
Είναι σεξιστικά και ρατσιστικά τα doodles της Google;
πηγή: Google Doodle |
Τετρακόσια σαράντα πέντε (445) doodles, που αφορούσαν ιστορικά πρόσωπα, δημοσιεύτηκαν στην homepage της μηχανής αναζήτησης της Google μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών (από το 2010 μέχρι και το 2013). Ένας όμιλος, που αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και έχει την ονομασία SPARKS Movement, κατέγραψε ένα προς ένα και τα 445 αυτά πρόσωπα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Google έχει την τάση να αναδεικνύει προσωπικότητες γένους αρσενικού.
27 Φεβρουαρίου 2014
Ουδέν κρυπτόν υπό του τουίτερ (βίντεο)
Ένας 20χρονος Γαλλοΐσπανός ήθελε να το παίξει μάγκας οδηγώντας το αυτοκίνητό του από τη θέση του συνοδηγού, αλλά τελικά παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, μετά το σάλο που προκάλεσε το βίντεο που ο ίδιος ανέβασε στο ίντερνετ έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα προξενούσε το θαυμασμό. Η Policia Nacional, όπως ονομάζεται η ισπανική αστυνομία, ανέβασε το βίντεο στο τουίτερ ζητώντας πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο. Μέσα σε 13 ώρες απάντησαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για τον 20χρονο, ο οποίος τελικά παραδόθηκε μόνος του για να υποστεί τις νόμιμες συνέπειες από την επικίνδυνη οδήγησή του. Δείτε το βίντεο:
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει το "τεστ του θανάτου", που μπορεί να προβλέψει αν θα πεθάνουμε μέσα στην επόμενη 5ετία!
Θα μπορούσε να είναι είτε η πιο περίεργη είτε η πιο επαναστατική έρευνα που έχει δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε επιστημονικό περιοδικό. Ερευνητές του φινλανδικού Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής υποστηρίζουν ότι μ' ένα συγκεκριμένο τεστ - το "τεστ του θανάτου" - θα μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουμε από κάποια ιατρική αιτία μέσα στην επόμενη πενταετία - ακόμη κι αν δεν είμαστε άρρωστοι τη δεδομένη στιγμή!
26 Φεβρουαρίου 2014
Τι δουλειά έχει ένα λιοντάρι στην πίσω θέση αυτοκινήτου; Περίεργο κι όμως αληθινό (βίντεο)
Μιας και το Ντουμπάι είναι πολύ μοδάτος προορισμός και λίγο-πολύ οι περισσότεροι Έλληνες ονειρεύονται να το επισκεφτούν κάποια στιγμή στην ζωή τους - ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερες από τις ήδη δυσβάσταχτες οικονομίες - ας είστε προετοιμασμένοι. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε λιοντάρια, τα οποία βέβαια δεν θα περπατάνε στους δρόμους, αλλά ενδεχομένως να κάθονται στο πίσω κάθισμα κάποιου αυτοκινήτου - όχι ότι ένα τέτοιο θέαμα θα ήταν περισσότερο φυσικό!
Ετικέτες
κατοικίδια,
Μέση Ανατολή,
παράξενα,
video
Εντυπωσιακές εικόνες από το νορβηγικό Βόρειο Σέλας σ' ένα βίντεο που θα σας καθηλώσει
Αν υπάρχει ένας λόγος για να ταξιδέψει κανείς χειμωνιάτικα μέχρι τη Νορβηγία και μάλιστα στο βορειότερο τμήμα της, ώστε να υποστεί το κατά τ' άλλα ανυπόφορο κρύο της, δεν είναι άλλος από το μαγευτικό φυσικό φαινόμενο του Βορείου Σέλας. Τα φωτεινά, ουράνια παιχνιδίσματα σε διάφορα χρώματα και σχέδια, τα οποία είχε παρατηρήσει και ο Αριστοτέλης σε μια από τις σπάνιες εκδηλώσεις τους στον πιο θερμό ευρωπαϊκό νότο, καθηλώνουν ακόμη και τον πιο δύσκολο παρατηρητή. Ο Νορβηγός φωτογράφος Øyvind Schei ανέβασε στο youtube ένα εξαιρετικό βίντεο διάρκειας 4 λεπτών, όπου συνδυάζονται με τη μέθοδο του time-lapsing φωτογραφίες από διάφορες φάσεις του Βορείου Σέλας σε διαφορετικές περιόδους του 2013. Αν δεν σας μαγέψει αυτό το βίντεο, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να το καταφέρει!
25 Φεβρουαρίου 2014
Αρχηγός κόμματος πιάστηκε στα πράσα να βλέπει γυμνές φωτογραφίες την ώρα που συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο (εικόνα)
Πολλές φορές η τηλεοπτική κάμερα ή ο φωτογραφικός φακός έπιασε στα πράσα βουλευτές που κοιμούνται ή παίζουν παιχνίδια με το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που η Βουλή συνεδριάζει. Στην Ισπανία πάλι, ο αρχηγός ενός κόμματος στην αυτόνομη περιοχή της Καντάμπρια βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία που έδειχνε τον ίδιο να κοιτάζει γυμνές φωτογραφίες σ' ένα περιοδικό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του τοπικού κοινοβουλίου.
Τα θρανία που μαθαίνουν στα παιδιά από ποιο ύψος να κοιτάζουν τα γραπτά τους και φιλοδοξεί να καταπολεμήσει την επιδημία μυωπίας (εικόνες)
Πώς πρέπει να κάθονται τα παιδιά μέσα στην τάξη την ώρα του διαγωνίσματος ή μιας γραπτής άσκησης; Το ζητούμενο δεν είναι να μην αντιγράψει ο διπλανός, αλλά να μη χαλάσουν τα μάτια του παιδιού, αν για παράδειγμα αυτό έχει την τάση να σκύβει υπερβολικά το κεφάλι του, σχεδόν "κολλώντας" στο γραπτό του. Η λύση δόθηκε - ή τέλος πάντων έτσι υποστηρίζεται - στο δημοτικό σχολείο της κινεζικής πόλης Γουχάν και περιλαμβάνει μια βέργα, που κρατάει τα κεφάλια των μαθητών στο.. ύψος τους.
Γιατί η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο; Η εξήγηση με βάση την κινεζική παράδοση
Όσοι είστε παντρεμένοι το γνωρίζετε ήδη, ενώ όσοι δεν το σκέφτεστε ακόμη σοβαρά, ίσως να το 'χετε προσέξει στους γύρω σας. Σε αντίθεση με τ' άλλα δαχτυλίδια, η βέρα, ο λιτός εκείνος κρίκος που συμβολίζει το δέσιμο του ζευγαριού, φοριέται πάντα στον παράμεσο. Και για να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο παράμεσος, πρόκειται για το τέταρτο δάχτυλο του χεριού. (Οι ονομασίες και των πέντε είναι κατά σειρά: αντίχειρας, δείκτης, μέσος, παράμεσος και μικρός). Γιατί, όμως, αποκλειστικά σ' αυτό;
Ο Μιμήκος και η Μαίρη. Η διπλή αυτοκτονία που έμεινε στην Ιστορία: Περιγραφές - Η άρνηση της εκκλησίας να θάψει τον αυτόχειρα - Η παράνομη εκταφή - Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και η ποιητική έξαρση
ΑΣΤΥ, 03.03.1893 |
Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Αθήνα ήταν πρακτικά ένα μεγάλο χωριό, οι αυτοκτονίες έκαναν το γύρο της πόλης και αποτελούσαν θέμα συζητήσεων των κατοίκων, ενώ έβρισκαν χώρο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ωστόσο, καμιά αυτοκτονία δεν συγκλόνισε ούτε συζητήθηκε τόσο πολύ, όσο εκείνες του Μιμίκου και της Μαίρης στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 1893, μια διπλή αυτοκτονία που αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα.
Ετικέτες
αρχείο,
Ελλάδα,
πρόσωπα,
true stories
24 Φεβρουαρίου 2014
Τα "ελληνικά Όσκαρ" του 1952: Όταν ο ελληνικός κινηματογράφος προσπάθησε να αποκτήσει άρωμα Χόλιγουντ - Ποιοί ήταν οι μεγάλοι νικητές
Το 1952 ήταν μια σημαντική χρονιά για την ιστορία του ελληνικού life-style. Τρία χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, επικρατούσε μια φαινομενική ομαλότητα, ενώ άρχισε να εισβάλει το αμερικανικό πρότυπο σε διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής. Καταλυτικός ήταν ο ρόλος των εφημερίδων, που αναλάμβαναν διάφορες εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, κοινός τόπος των οποίων ήταν να δοθεί η επίφαση μιας εικονικής ευτυχίας και ανεμελιάς σε μια χώρα που υπέφερε από φτώχεια και πολιτική αστάθεια, ενώ δεν είχαν κλείσει καλά-καλά οι μνήμες του εμφυλίου. Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησαν αναβαθμισμένα τα ελληνικά καλλιστεία, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, ενώ έγινε και μια απόπειρα να δοθούν τα πρώτα "ελληνικά Όσκαρ" με τη συμμετοχή του κοινού, τα οποία τελικά απονεμήθηκαν το Μάρτιο του 1953 με τη σύμπραξη και ειδικής επιτροπής, ώστε ν' αποκτήσει περισσότερη αξιοπιστία ο θεσμός, που τελικά δεν ευδοκίμησε.
Το γερμανικό box office του 2013
Το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το γερμανικό κινηματογράφο με μερίδιο μεγαλύτερο από 25% στο σύνολο των εισιτηρίων που κόπηκαν. Εξάλλου, επτά εγχώριες ταινίες ξεπέρασαν το ψυχολογικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου εισιτηρίων, ενώ γερμανικής παραγωγής ήταν και η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς, μια ανατρεπτική, σχολική κωμωδία με τον επίσης ανατρεπτικό τίτλο "Fack Ju Göhte!" - στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε και ως "Γαμίσου Γκέτε", ενώ ο αγγλικός τίτλος είναι προσαρμοσμένος ως "Suck Me Shakespeer".
Ετικέτες
Γερμανία,
ευρωπαϊκός κινηματογράφος,
box office,
cinema
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)