30 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΙ;


Δεν ξέρω αν έσκασε σαν "βόμβα" η είδηση για το διαζύγιο της Κέιτι Χολμς από τον Τομ Κρουζ, αν και πιστεύω ότι ελάχιστοι πλέον εκπλήσσονται από τα διαζύγια στη σόουμπιζ, και δη στο Χόλιγουντ, ειδικά δε όταν πρόκειται για ένα τόσο αταίριαστο ζευγάρι όπως οι Κρουζ και Χολμς. Η Κέιτι, που πριν από το γάμο της με τον Κρουζ το 2006 ασπάστηκε τη Σαϊεντολογία, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου "για προσωπικούς λόγους" και με γνώμονα "το συμφέρον της κόρης της", ενώ οι φήμες επιμένουν ότι είναι πολύ πιθανό να έπαιξαν το ρόλο τους και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του φανατικού Σαϊεντολόγου, που στα νιάτα του ονειρευόταν να γίνει Καθολικός ιερέας, Τομ. Τι προβλέπει όμως η Σαϊεντολογία για την περίπτωση που ένα ζευγάρι αποφασίσει να χωρίσει και ποιες είναι οι παρενέργειες που ενδέχεται να προκύψουν;

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΤΕΓΚΡΑΣΙ"


Δεν ξέρω πόσοι από σας θυμόσαστε μια νεανική σειρά από τον Καναδά, η οποία προβαλλόταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 από την ΕΤ2, το "Γυμνάσιο Ντεγκράσι". Πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες, νεανικές (εφηβικές) σειρές της εποχής, η οποία προβαλλόταν σε πολλές χώρες του πλανήτη, ενώ αποτέλεσε πρωτοφανές τηλεοπτικό φαινόμενο για τα δεδομένα του Καναδά. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο σειρές, το "Degrassi Junior High" και το "Degrassi High", συνολικής διάρκειας 70 επεισοδίων, που προβάλλονταν την περίοδο 1987-1991 και οι οποίες περιέγραφαν την καθημερινότητα μιας ομάδας συνηθισμένων παιδιών που φοιτούσαν στο φανταστικό Γυμνάσιο Ντεγκράσι, τους έρωτες και τις φιλίες, ενώ θίγονταν και πιο σοβαρά, κοινωνικά ζητήματα (εφηβική εγκυμοσύνη, αλκοολισμός, ναρκωτικά, ο χωρισμός των γονιών κλπ). 

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Παιδιά από το Ίδρυμα Faradja στην πόλη Kolwezi του Κονγκό, τα οποία βρίσκονται εκεί  στιγματισμένα από τις οικογένειές τους ως "μάγοι". (Η φωτογραφία είναι από το flickr.com)

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κράτη της αφρικανικής ηπείρου, έχει παράλληλα το θλιβερό προνόμιο να συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων κρατών του πλανήτη. Το δυστύχημα είναι ότι οι όποιες προοπτικές προόδου και ανάπτυξης υποσκάπτονται από κάποιες αναχρονιστικές προλήψεις που επικρατούν ακόμη και σε σημαντικά αστικά κέντρα της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άτυπο κυνήγι μάγων από μερίδα του πληθυσμού με θύματα μικρά παιδιά, γνωστά ως "ndoki" (ντόκι).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012. Ελπίζοντας σε νέα ολυμπιακά μετάλλια σε λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο, ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς κλείνει σήμερα τα 27 του χρόνια. Γενέθλια έχει σήμερα και η Σέριλ Κόουλ, πρώην μέλος των Girl Aloud (29 ετών), αλλά και ο γνωστός για την επιθετική του συμπεριφορά - εντός κι εκτός γηπέδων - μποξέρ Μάικ Τάισον, ο οποίος γίνεται 46 ετών..

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, ο αριθμός των Ελλήνων που ζουν σήμερα στην αραβική χώρα υπολογίζεται περίπου σε 3.800, αριθμός σαφώς μικρότερος από τους περίπου 150.000 Έλληνες της Αιγύπτου των αρχών της δεκαετίας του '50. Οι μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες υπάρχουν στην πρωτεύουσα Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια, στην Ισμαηλία και στο Πορτ Σάιντ, ενώ σημείο αναφοράς για τον ελληνισμό της Αιγύπτου αποτελεί το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, αλλά και το μοναστήρι της αγίας Αικατερίνης στο Σινά. 

29 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!


Όποιος ισχυρίζεται ότι η απονομή Δικαιοσύνης είναι αντικειμενική, μάλλον του διαφεύγει η - όχι και τόσο ασήμαντη - "λεπτομέρεια" ότι οι δικαστές που καλούνται να εξετάσουν το όποιο αίτημα ενός πολίτη, είναι κι αυτοί άνθρωποι - εκτός κι αν πιστεύει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν το αλάθητο και ότι δε σφάλλουν ποτέ στην κρίση τους. Χαρακτηριστικές είναι δύο αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, οι οποίες εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οι οποίες θίγουν εμμέσως ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου σε σχέση με τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012. Χρόνια πολλά στον Νίνο (ή Στέφανο Ξυπολητά), αλλά και στον Ισπανό οδηγό της Φόρμουλα 1, το Φερνάντο Αλόνσο. Οι δύο άντρες είναι συνομήλικοι και γίνονται 31 ετών. Γενέθλια έχει όμως και η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή τους Νικόλ Σέρζινγκερ (ή Νικόλ Πρεσκόβια Ελικολάνι Βαλιέντε Σέρζινγκερ, όπως είναι το πλήρες όνομα της), πρώην μέλος των Pussycat Dolls, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί σόλο καριέρα στο τραγούδι. 

28 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


"Πλημμύρα" νέων ταινιών παρατηρείται για ακόμη μία εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες - και δεν ξέρω πόσος κόσμος έχει το μυαλό του στον κινηματογράφο τέτοια εποχή. Πέντε είναι οι νέες ταινίες που έχουν σήμερα πρεμιέρα, εκ των οποίων δύο αμερικανικές ("Ροκ για πάντα" και "Στα όρια"), δύο γαλλικές ("Ούτε στον εχθρό μου" και "Αντίο, βασίλισσα μου") και μία αργεντίνικη (Medianeras"). Οι επανεκδόσεις της εβδομάδας περιλαμβάνουν το "Ακρωτήρι του φόβου", η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τον Γκρέγκορι Πεκ, και η κωμωδία "The Philadelphia Story", παραγωγής 1940.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 7 IOYΛIΟΥ 2012


Το βρετανικό chart δε μας αφήνει ποτέ να πλήξουμε, ένας κανόνας που επιβεβαιώνεται και αυτήν την εβδομάδα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η μουσική συνεργασία των Maroon 5 με τον Wiz Khalifa στο τραγούδι "Payphone", την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δεύτερη νέα είσοδος της εβδομάδας (στην τέταρτη θέση του chart) σημειώνεται από το τριμελές γυναικείο συγκρότημα Stooshe και το τραγούδι "Black Heart", ένα σόουλ ποπ άκουσμα με αύρα από σίξτις. Τέλος, την επανεμφάνιση της στο τοπ10 κάνει ύστερα από ένα μήνα και το τραγούδι "Picking Up The Pieces" της Paloma Faith.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Καμία νέα είσοδο δεν έχουμε στο τοπ20 του αμερικάνικου singles chart της εβδομάδας. Η Carly Rae Jepresn παρέμεινε για ακόμη μία εβδομάδα στην κορυφή με το "Call Me Maybe", ενώ απειλείται πλέον από τους Maroon 5 και το τραγούδι "Payphone". Σταθερά ανοδική είναι η πορεία για το "Where Have You Been" της Ριάνα, αλλά και για το τραγούδι "Lights" της Elli Goulding, το τραγούδι της Βρετανίδας τραγουδίστριας γίνεται μάλλον ετεροχρονισμένα επιτυχία στις ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνεται στο ομώνυμο, πρώτο άλμπουμ της Goulding που κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία στα τέλη του 2010, ενώ το τραγούδι κυκλοφόρησε ως σινγκλ στη "γηραιά αλβιώνα" το Μάρτιο του 2011. Ωστόσο, η κυκλοφορία του στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε μόλις τον περασμένο Μάιο σημειώνοντας διαρκώς ανοδική πορεία - και όχι άδικα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΟΛΑ


Μυθικές διαστάσεις έχει προσλάβει το μυστήριο για το περίφημο "κρυφό συστατικό" της Κόκα-Kόλα. Όπως μπορεί ο καθένας να διαβάσει πάνω στη συσκευασία του δημοφιλούς αναψυκτικού, η παρασκευή του αναψυκτικού προϋποθέτει ανθρακούχο νερό, ζάχαρη (σακχαρόζη ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη), καφεΐνη, φωσφορικό οξύ, χρώμα καραμέλας (Ε150d) και φυσικές αρωματικές ουσίες. Το όλο μυστήριο εστιάζεται στις τελευταίες, η ταυτότητα των οποίων δε διευκρινίζεται δίνοντας τροφή σε κάθε είδους τραβηγμένες ερμηνείες - μέχρι και ότι ένα μπουκάλι κόκα κόλα περιέχει αίμα διαδίδουν ορισμένοι! Πάντως, το γαλλικό περιοδικό 60 Millions de Consommateurs ("60 εκατομμύρια καταναλωτών") ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση του μυστηρίου που κρατάει από τις 8 Μαΐου 1886, όταν ο Τζον Στιθ Πέμπερτον παρασκεύασε την πρώτη κόκα κόλα στον κόσμο - κατά λάθος, αφού ο άνθρωπος ήταν φαρμακοποιός στο επάγγελμα και νόμιζε ότι ανακάλυπτε κάποιο καινούριο φάρμακο.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
Οι Σέρβοι γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή του αγίου Βίτου, ο οποίος θεωρείται σημαντικός για εκείνους. Άλλωστε, η σημερινή ημερομηνία θεωρείται πολύ σημαντική για το σερβικό λαό, συνδεδεμένη με ιστορικά γεγονότα: 

27 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Αυτοκινητάκι, αγάπη μου! Όλοι αγαπάμε το αυτοκίνητό μας. Ορισμένοι άντρες δε, το αγαπούν περισσότερο και από τη σύντροφό τους. Κάποιοι, όμως, μάλλον το έχουν παρακάνει κι έχουν κάνει τις... ανεπίσημες αγαπημένες τους αγνώριστες. Δε γνωρίζω, αν η αρχική τους πρόθεση ήταν να εντυπωσιάσουν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας κάνουν - αν μη τι άλλο - να χαμογελάσετε, αν όχι να γελάσετε!

ΠΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ


Αλκοόλ και οδήγηση δε συνδυάζονται. Αν κάποιος νομίζει ότι ότι μπορεί να τα καταφέρει, απλά ρισκάρει όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και των συνεπιβατών του, των επιβατών ενός διερχόμενου αυτοκινήτου ή ακόμα και των ανυποψίαστων πεζών. Πολλές είναι οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων που έχουν επινοήσει ειδικά συστήματα, υποβάλλοντας τον οδηγό σε  ένα είδος αλκοτέστ, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Κανείς όμως δε διασφαλίζει ότι ο άνθρωπος που φυσάει στο σωληνάκι είναι και ο πραγματικός οδηγός του αυτοκινήτου και όχι κάποιος νηφάλιος συνεπιβάτης ή ακόμα και ξένος -ασυνείδητοι υπάρχουν πάντα. Έτσι, λοιπόν, η σουηδική εταιρία Autoliv επεξεργάζεται μία νέα πατέντα εντοπισμού ενός μεθυσμένου οδηγού, όπου οι ζαβολιές δε θα είναι δυνατές.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ "ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ" (πριν καν γυριστεί)


Το πρόσωπο του Ιησού αποτέλεσε πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης για πίνακες ζωγραφικής, βιβλία, μουσικές συνθέσεις, και φυσικά δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την έβδομη τέχνη. Αρκετές είναι οι κινηματογραφικές ταινίες που αφηγούνται τη ζωή του Ιησού, ενίοτε προκαλώντας ισχυρές διαμαρτυρίες, όταν δεν ακολουθούν την πεπατημένη των ιερών ευαγγελίων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012. Σήμερα έχε γενέθλια η πιο διάσημη σχεδιάστρια νυφικών στον κόσμο, η Βέρα Γουάνγκ, η οποία γίνεται 63 ετών. Γενέθλια έχει και ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Ραούλ, ο οποίος κλείνει τα 35 του χρόνια. Χρόνια πολλά και σ' αυτούς και σ' όποιον άλλο γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του.. 

26 Ιουνίου 2012

ΟΙ 10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ



Υπάρχουν κάποιες τροφές, που είναι προορισμένες να ανεβάζουν την ερωτική διάθεση. Δεν είναι μόνο δέκα, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς.... Πάρε μια πρώτη...γεύση και προσάρμοσε κατάλληλα το μενού σου. 

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΙΑΣ "ΡΟΥΒΙΤΣΑΣ" ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ!


"Σάκηηηηηηηηηη!!!!!!!!!" Την επόμενη φορά που θα δείτε μια φανατική θαυμάστρια του Σάκη Ρουβά - ή και οποιουδήποτε άλλου καλλιτέχνη - να ουρλιάζει εκστασιασμένη, έτοιμη να σκίσει τα ρούχα της και να ορμήξει στο αγαπημένο της είδωλο (αν τον συναντήσει τυχαία στο δρόμο, σε μια συναυλία ή οπουδήποτε αλλού) μην την παρεξηγήσετε - δεν είναι υπερβολική. Αντιθέτως, πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση, πίσω από την οποία κρύβεται μία επιστημονική εξήγηση.

ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΤΙ ΦΥΛΑΚΗΣ


Η επιβολή ποινής από το δικαστήριο δεν πρέπει να αποσκοπεί στην τιμωρία ως εκδίκηση, αλλά ως μορφή σωφρονισμού. Άλλωστε, ο νομοθέτης δεν αναφέρεται σε φυλακές αλλά σε σωφρονιστικά ιδρύματα, άσχετο αν η πράξη απέχει πολύ από τη θεωρία. Ωστόσο, στη Βραζιλία οι αρχές σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο σωφρονισμού των κρατουμένων δίνοντας τους το κίνητρο μείωσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας κρατούμενος είναι να διαβάσει βιβλία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012. Χρονιά πολλά στον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1979, όπως και στον κατά επτά χρόνια μεγαλύτερο του αμερικανό ηθοποιό Κρις Ο'Ντόνελ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


Η Γεωργία Βασιλειάδου, τριάντα δύο χρόνια μετά το θάνατό της, παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, χάρη στις ταινίες της που παρακολουθούμε ακόμη. Γνωστή σήμερα και ως "κινηματογραφική προξενήτρα", "η πιο ωραία άσχημη του ελληνικού σινεμά", "η κυρά-μαμή" κλπ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ με ημερομηνία 18.07.1959 (σελ.2), το οποίο υπογράφεται από τον Στάμο Φιλιππούλη, περιγράφεται ως "βασίλισσα της επιθεώρησης" ύστερα από 37 χρόνια παρουσίας στο θεατρικό σανίδι, αλλά και ως "η πρώτη γιαγιά του ελληνικού ελαφρού θεάτρου", λόγω της αγάπης που έτρεφε η Βασιλειάδου προς την εγγονή της, ηλικίας τότε 8 μηνών, την οποία η ηθοποιός περιέγραφε στη συνέντευξή της ως "το μπιμπλό μου.... που με το γέλιο του, που με το κλάμα του κυβερνά σήμερα τη σκέψη μου και κατακτά την ψυχή μου".

25 Ιουνίου 2012

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ


Από τότε που η Αντέλ εισέβαλε στις ζωές μας με τη συγκλονιστική της φωνή και τα τραγούδια της που ξεχειλίζουν από συναίσθημα, εμπνευσμένα από κάποια ερωτική απογοήτευση, από κάποιο χωρισμό, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα για αυτόν τον άνδρα που συνέβαλε με τον τρόπο του, έστω και άθελά του, να γνωρίσει και να αγαπήσει όλος ο πλανήτης τη νεαρή κοπέλα από το Τότεναμ. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΪ;


Κάθε φορά που η αγαπημένη του Όλιβ κινδύνευε, ο Ποπάι έσπευδε να τη βοηθήσει. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να καταναλώσει λίγο σπανάκι, το αγαπημένο του φαγητό, χάρη στο οποίο δυνάμωναν τα μπράτσα του και ο Ποπάι γινόταν ανίκητος. Το σπανάκι είναι σίγουρα μια πολύ θρεπτική τροφή πλούσια σε σίδηρο, όμως είναι δυνατό να φουσκώνει τα μπράτσα; Μια έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης υποστηρίζει ότι ξέρει την απάντηση, γιατί το σπανάκι και ορισμένα άλλα λαχανικά δυναμώνουν τους μύες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012. Σαν σήμερα, το 2009 έφυγε από τη ζωή ο "βασιλιάς της ποπ" Μάικλ Τζάκσον, την ημέρα δηλαδή των γενεθλίων ενός άλλου μουσικού ειδώλου, του ελληνοκυπριακής καταγωγής Τζόρτζ Μάικλ, ο οποίος γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ.... 666!


Το περιστατικό συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάρτιο του 2010, όμως υπέπεσε στην αντίληψή μου μόλις σήμερα. Πρόκειται για μια περίεργη ιστορία απόλυσης, για γέλια και για κλάματα, με επίκεντρο το περίφημο "σημάδι του Αντίχριστου" - ή αλλιώς ο αριθμός 666.

24 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 52ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ ΓΙΑ ΤΟ 2011


Το Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1961, μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα Ρενιέ Γ', σκοπός της οποίας ήταν "να προωθηθεί ένα νέο είδος τέχνης,   στο όνομα της ειρήνης και της συνεννόησης μεταξύ των ανθρώπων". Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φεστιβάλ, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο πριγκιπάτο των Μονεγάσκων και στο οποίο βραβεύονται τηλεοπτικά προγράμματα από διάφορες χώρες του πλανήτη, που ξεχώρισαν με κριτήρια τόσο ποιοτικά όσο και με την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

ΠΟΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή μιλάμε για 193 διαφορετικές σημαίες. Παράλληλα όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι υπάρχει και ένας ευρύτερος αριθμός σημαιών που ανήκουν είτε σε κράτη που δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από τη διεθνή κοινότητα είτε σε αυτόνομες περιφέρειες, ομόσπονδα κρατίδια κλπ (φανταστείτε ότι κάθε πολιτεία των ΗΠΑ έχει τη δική της σημαία) ανεβάζοντας τον αριθμό των σημαιών σε τεράστιο νούμερο. Πόσοι χρωματικοί συνδυασμοί να γίνουν, ώστε να αποφευχθούν οι συμπτώσεις; Δεν είναι κι εύκολο... Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση ότι υπάρχουν δύο σημαίες που μοιάζουν με τις δύο ελληνικές.  

ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η γαλλική εφημερίδα LeMonde δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ από την Πάτρα με αφορμή τα γεγονότα της Πειραϊκής Πατραϊκής, τις επιθέσεις μεταξύ Ελλήνων (μελών της Χρυσής Αυγής κυρίως) και λαθρομεταναστών ύστερα από τη φονική επίθεση ενός λαθρομετανάστη σε κάτοικο της περιοχής. Τίτλος: "Στην Ελλάδα, η μεγάλη αγωνία των παγιδευμένων μεταναστών της Πάτρας" (En Grèce, la grande détresse des migrants pris au piège de Patras). Το ρεπορτάζ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι αξίζει να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, γι' αυτό και αποφάσισα να το μεταφράσω, για όποιον ενδιαφέρεται. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012. Σαν σήμερα το 1987 στο Ροζάριο της Αργεντινής γεννήθηκε ο Λιονέλ Μέσι, ο κορυφαίος ίσως ποδοσφαιριστής της εποχής μας. Σήμερα έχουν γενέθλια αρκετοί ποδοσφαιριστές, που όμως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον Μέσι, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας διεθνής Παντελής Καφές, ο Κέβιν Νόλαν, ο Αντρέα Ράγκι κλπ.