10 Μαΐου 2014

Τα 7 θρίλερ στην ιστορία της Γιουροβίζιον


Για πολλούς, το πιο αγαπημένο του κομμάτι στη Γιουροβίζιον είναι η ώρα της ψηφοφορίας. Αυτή η ανταλλαγή ψήφων ανάμεσα στα κράτη, που προδίδει συμμαχίες, μεταναστευτικά ρεύματα, αλλά και αναδεικνύουν την κυριαρχία μιας μουσικής τάσης, άσχετα αν το νικητήριο τραγούδι ελάχιστες φορές ακούγεται μετά το διαγωνισμό. Τα τελευταία χρόνια τα νικητήρια τραγούδια ξεχωρίζουν σχεδόν από την αρχή και πάντως είναι εξασφαλισμένη η νίκη τους πολύ πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Ωστόσο, κατά το παρελθόν υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ με αβεβαιότητες και ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η απορία της ημέρας (10.05.2014)

Ο τελικός του αμερικανικού, του γαλλικού, ου ιταλικού κλπ. "Voice" κρατάει επίσης 5 ώρες ή μήπως ο ελληνικός τελικός πρέπει να γραφτεί στα ρεκόρ Γκίνες; 

9 Μαΐου 2014

Οι τηλεθεάσεις όλων των Γιουροβίζιον από το 2002 μέχρι και το 2013


Όταν το 2001 οι Αντίκ εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον, η τηλεθέαση του μεγαλύτερου τηλεοπτικού προγράμματος της ευρωπαϊκής ηπείρου ήταν ακόμη χαμηλή στη χώρα μας. Η επιτυχία των Αντίκ, που τερμάτισαν στην τρίτη θέση, άνοιξε την όρεξη των τραγουδιστών, αλλά και των δισκογραφικών εταιριών, με αποτέλεσμα η χώρα μας να εκπροσωπείται από γνωστά ονόματα και παράλληλα ν' ανέβει κατακόρυφα η τηλεθέαση σε ασύλληπτα ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ας κάνουμε μια αναδρομή στις τηλεθεάσεις της Γιουροβίζιον όλα αυτά τα τελευταία χρόνια: από το 2002 μέχρι και πέρυσι.

Γιουροβίζιον 2014: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό + Προβλέψεις


Λιγότερο κιτς, (υπερβολικά) περισσότερες μπαλάντες, πιο ισορροπημένε συμμετοχή Δύσης και Ανατολής και προσδοκίες για μια καλή θέση για το ελληνικό τραγούδι. Έχουμε πάρει μια πρώτη ιδέα για το τι θα δούμε τη βραδιά του τελικού της φετινής Γιουροβίζιον μέσω των δύο ημιτελικών, με ποια σειρά όμως θα εμφανιστούν τα τραγούδια στις 10 Μαΐου; 

8 Μαΐου 2014

Το 5χρονο κορίτσι που νίκησε τον καρκίνο και το γιορτάζει τραγουδώντας το "Roar" της Κέιτι Πέρι - Δείτε το βιντεοκλίπ, όπου πρωταγωνιστεί

πηγή: youtube.com

Πριν ένα χρόνο, η 5χρονη Άντι από την Αλεξάνδρεια της αμερικανικής πολιτείας Βιρτζίνια διαγνώστηκε με καρκίνο τέταρτου σταδίου. Ύστερα από μήνες επισκέψεων σε νοσοκομεία, χημειοθεραπειών και έκθεσής της σε ραδιοακτινοβολία, η Άντι κατάφερε να νικήσει την αρρώστια. Όλο αυτό το διάστημα, το 5χρονο κοριτσάκι βρήκε παρηγοριά και δύναμη ακούγοντας τραγούδια της Κέιτι Πέρι, όπως το "Roar", οι στίχοι του οποίου αναφέρονται σε μια μαχήτρια, που κατάφερε να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές της, έγινε "πρωταθλήτρια" και πλέον βρυχάται "πιο δυνατά από το λιοντάρι".

Το ζευγάρι που τραγούδησε τους γαμήλιους όρκους του [βίντεο]

Ο Μάικλ και η Καρίσα Αλβαράντο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο μέσω youtube. Αυτό που τους ένωνε ήταν η μουσική, γι' αυτό άλλωστε ίδρυσαν κι ένα συγκρότημα μεν την ονομασία Us The Duo παρουσιάζοντας τα τραγούδια τους στο ίντερνετ, σε σελίδες όπως το Youtube και το Vine. 

Οι πιο ισχυρές μαμάδες του πλανήτη το 2014


Λίγες μέρες πριν τη γιορτή της Μητέρας, το περιοδικό Working Mother δημοσιοποίησε, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, έναν κατάλογο με τις πιο ισχυρές μαμάδες του πλανήτη για το 2014. Πρόκειται για γυναίκες, που είναι και μητέρες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 8 κατηγορίες: Ψυχαγωγία/Λογοτεχνία, Μόδα/Γευσιγνωσία, Οικονομία/Επιχειρήσεις, Ειδήσεις/Διαφήμιση, Πολιτική, Εμπόριο/Κατασκευές, Φιλανθρωπία και Τέχνες/Επιστήμη. Όλες βέβαια είναι Αμερικανίδες, αφού και το περιοδικό είναι αμερικανικό. Οι 50 μαμάδες που ξεχώρισαν "έχουν επιδείξει ταλέντο, επιχειρηματική οξύνοια, καινοτόμο πνεύμα και έχουν τα κότσια να ασκήσουν εντυπωσιακή επίδραση στον κόσμο με τόσους πολλούς, επιβλητικούς τρόπους", σύμφωνα με το περιοδικό.

7 Μαΐου 2014

Πώς μια σουηδική έρευνα συνδέει το θόρυβο των αεροπλάνων με την αύξηση στο μέγεθος του στομαχιού


Όσοι κατοικούν κοντά σε κάποιο αεροδρόμιο, διαμαρτύρονται για την ενοχλητική φασαρία από τις συνεχείς προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων. Θα έχουν ακόμη ένα λόγο διαμαρτυρίας, αν διαβάσουν το συμπέρασμα μιας έρευνας του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα, που ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέει την αύξηση του σωματικού βάρους με το θόρυβο από τα αεροπλάνα.

6 Μαΐου 2014

Γιατί μια επιστημονική έρευνα θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι βλέπουν τον Ιησού ακόμη και σ' ένα τοστ;


Συχνά ακούμε ή διαβάζουμε για ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είδαν τον Ιησού, την Παναγία ή κάποιον άλλο άγιο να εμφανίζεται στον τοίχο του σπιτιού τους, σ' ένα τζάμι ή ακόμη και στο.. τοστ, που έψησαν στην τοστιέρα τους, όπως συνέβη με μια Αμερικανίδα πριν είκοσι χρόνια. Και δεν περιορίζεται μόνο στους Χριστιανούς το φαινόμενο αυτό. Θυμάμαι που πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει στην εφημερίδα για μια Μουσουλμάνα Βρετανίδα, η οποία ισχυρίστηκε ότι διάβασε ένα απόσπασμα από το Κοράνι μέσα σε μια τομάτα, την ώρα που μαγείρευε. Είναι παρανοϊκοί οι άνθρωποι αυτοί, που ερμηνεύουν διάφορες εικόνες ως θείες αποκαλύψεις ή μήπως τους έχουμε παρεξηγήσει. Σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία, πιθανόν να ισχύει το δεύτερο.

Οι καλύτερες χώρες για να ζει μια μητέρα το 2014 - Ψηλά η Ελλάδα


Εν όψει της γιορτής της μητέρας, όπως κάθε χρόνο από το 2000 και μετά, ο ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, φιλανθρωπικός οργανισμός "Save The Children" έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με την κατάταξη των κρατών ως προς το κατά πόσο είναι φιλόξενα για μια μητέρα και το παιδί της.

Τηλεθεατές εναντίον σελέμπριτι στο πρώτο διαδραστικό τηλεπαιχνίδι, που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες

Το Μάιο, λίγο πριν το τέλος της τηλεοπτικής σαιζόν, οι διευθυντές των καναλιών ξεκινούν το σχεδιασμό για το πρόγραμμα της επόμενης σαιζόν και κυρίως για τις καινούριες τηλεοπτικές προτάσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με ψυχαγωγικές εκπομπές, οι περισσότερες ιδέες προέρχονται από το εξωτερικό, στο βαθμό που τα οικονομικά ενός σταθμού επιτρέπουν την αγορά των ακριβών συνήθως κόνσεπτ, που είναι όμως πετυχημένα σε τηλεθέαση. Μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική πρόταση είναι ένα παιχνίδι που έρχεται από την Ολλανδία, τη χώρα που την τελευταία δεκαετία έχει - παραδόξως - αναδείξει αρκετά, δημοφιλή ψυχαγωγικά προγράμματα με παγκόσμια απήχηση.

Η απορία της ημέρας (06.05.2014)

Το γεγονός ότι δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές (και τρεις πριν από τις ευρωεκλογές) προβάλλονται εκπομπές, όπου οι υποψήφιοι σύμβουλοι, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές δεν συζητούν για τα τοπικά, εθνικά ή ευρωπαϊκά προβλήματα καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις, αλλά σχολιάζουν επί δύο ώρες τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, σημαίνει ότι σαν χώρα έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα ή απλά έχει χαθεί κάθε επαφή με την ουσία της πολιτικής; 

Γιατί το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της Σακίρα και της Ριάνα προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου;


Η πολυαναμενόμενη μουσική συνεργασία της Σακίρα με τη Ριάννα στο τραγούδι "Can't Remember To Forget You" δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες των φαν, που περίμεναν κάτι περισσότερο από τις δύο εκρηκτικές τραγουδίστριες. Αντίθετα, αίσθηση προκάλεσε το άκρως ερωτικό βιντεοκλίπ, που παρουσιάζει τις δυο γυναίκες να αισθάνονται πολύ οικεία μεταξύ τους. Η "οικειότητα" αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία, όπου το βιντεοκλίπ του τραγουδιού απαγορεύτηκε και μάλιστα επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς το αναμετέδωσαν.

5 Μαΐου 2014

Ποια μέρα είναι πιθανότερο να σε απατήσει ο(/η) σύντροφός σου;

collegerelationships.wordpress.com

Κανονικά, η είδηση θα έπρεπε να είναι ότι υπάρχει ιστοσελίδα για ραντεβού, που απευθύνεται σε παντρεμένους, οι οποίοι θέλουν να απιστήσουν. Πρόκειται για την ιστοσελίδα Victoria Milan, την οποία φαντάζομαι ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι την γνωρίζουν ήδη - και καλά θα κάνουν να την μάθουν και οι καθόλου ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι υποψήφιοι απατημένοι σύζυγοι, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη σελίδα έκανε μια έρευνα μεταξύ των χρηστών της και βάσει αυτής ανακοίνωσε την ημέρα που οι περισσότεροι παντρεμένοι ή δεσμευμένοι εμφανίζουν την τάση να "ψαχτούν" λίγο περισσότερο στην ερωτική τους ζωή. 

Η απορία της ημέρας (05.05.2014)

Τώρα που το ΔΤ στο πάνω αριστερό μέρος της τηλεόρασης έγινε Ν και στη σελίδα με το πρόγραμμα της τηλεόρασης στην εφημερίδα γράφει ΝΕΡΙΤ αντί για Δημόσια Τηλεόραση, άλλαξε όντως κάτι και τότε γιατί το πρόγραμμα είναι το ίδιο, που μάλιστα θυμίζει ΕΡΤ σε όλα; Στην Ελλάδα, όταν λέμε "αλλαγή" εννοούμε απλά αλλαγή ονόματος; Και η απορία δεν περιορίζεται μόνο στην αλλαγή του ονόματος της κρατικής τηλεόρασης...

Clipολογίες: Δέσποινα Βανδή - Χάνω Εσένα


Με βάση τα εβδομαδίαια airplays, το δημοφιλέστερο τραγούδι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014 δεν είναι άλλο από το "Χάνω εσένα" της Δέσποινας Βανδή, που κάνει ένα πολύ πετυχημένο comeback μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον Φοίβο, που - κακά τα ψέματα - είχε χάσει τη φρεσκάδα της από καιρό. 

4 Μαΐου 2014

5 τραγούδια που αναφέρονται στο μήνα Μάιο


Ο Μάιος είναι ο μήνας της άνοιξης, των λουλουδιών και της χαράς, που σηματοδοτεί το οριστικό τέλος του χειμώνα και αποτελεί το προοίμιο του καλοκαιριού. Μπορεί όμως να γίνει κι ένας μήνας θλίψης, για όσους είναι φρεσκοχωρισμένοι και δεν αντέχουν τον άπλετο ήλιο και την ομορφιά της φύσης. Αντιφατικά συναισθήματα τροφοδοτεί ο Μάιος και δεν θα μπορούσαν ν' αφήσουν ασυγκίνητους τους στιχουργούς, οι οποίοι τα ανέπτυξαν μέσα από τα τραγούδια που έγραψαν και ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες - Έλληνες και ξένοι.