10 Αυγούστου 2013

Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι η αισθητική των μπουζουκιών;

Και ξαφνικά ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την αιτία του κακού. Η λαϊκοπόπ μουσική στο απόσπασμα, μαζί και οι τραγουδιστές που την εκπροσωπούν. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας έχει ρίζες στην "κακή αισθητική" του συγκεκριμένου μουσικού είδους, που είναι υπεύθυνο για όλα τα κακά του κόσμου, από τη φοροδιαφυγή μέχρι την άνοδο της ακροδεξιάς. Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Σαν σήμερα: 10 Αυγούστου


Σήμερα είναι Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 11 - 17 Αυγούστου 2013


Δύο συγκροτήματα από τη Νότιο Κορέα είναι οι μοναδικές νέες είσοδοι του παγκόσμιου τοπ20, στο οποίο κυριαρχούν οι συνήθεις ύποπτοι των τελευταίων εβδομάδων: Ρόμπιν Θικ, Avicii, Νταφτ Πανκ, Μάιλι Σάιρους στην πρώτη πραγματικά μεγάλη επιτυχία της καριέρας(;) της, Imagine Dragons και Μπρούνο Μαρς. Υπάρχει κάποιος που να μπορέσει τις επόμενες βδομάδες να ταράξει τα λιμνάζοντα μουσικά νερά;

9 Αυγούστου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 11 - 17 Αυγούστου 2013.


Όλη η Ευρώπη "ξυπνάει" στους ρυθμούς του νέου χορευτικού σούπερ χιτ του Avicii, την ώρα που το "Blurred Lines" αρχίζει να χάνει τη δυναμική του. Οι Γάλλοι, πάντως, επιμένουν στο "Papaoutais", ενώ οι Βρετανοί έχουν εθιστεί στον Τζον Νιούμαν και το "Love Me Again" -και μάλλον θα κρατήσει αρκετό καιρό ακόμη αυτός ο μουσικός εθισμός. Πάντως, το συγκεκριμένο τραγούδι, που από μακριά "φωνάζει" ότι είναι brit, έχει ξεχωρίσει κυρίως για το ρεφρέν του, καθώς τα κουπλέ είναι αδιάφορα και.. χαλούν το συνολικό αποτέλεσμα. Σίγουρα, όμως, είναι μια επιτυχία που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη.

Τραγούδια που έγιναν περισσότερο γνωστά σε.. επανεκτέλεση


Η επιτυχία στην τέχνη, άρα και στη μουσική, είναι συχνά θέμα συγκυριών. Πολλές φορές, ένα τραγούδι που σημειώνει επιτυχία ξεχνιέται, μέχρι που κάποιος το φρεσκάρει, το φέρνει πιο κοντά στα σύγχρονα μουσικά ακούσματα και μας το θυμίζει. Άλλες φορές, απλά την πρώτη φορά το τραγούδι δεν περπατάει, περνάει απαρατήρητο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή και την κατάλληλη φωνή, που θα το αναδείξει. Έξι τέτοιες περιπτώσεις τραγουδιών -τρία ξένα και τρία ελληνικά- θα θυμηθούμε σ' αυτό το αφιέρωμα, τραγούδια που για τον έναν ή τον άλλο λόγο έγιναν περισσότερο γνωστά ή σημείωσαν μια δεύτερη καριέρα με... χρονοκαθυστέρηση.

Σαν σήμερα: 9 Αυγούστου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 11 - 17 Αυγούστου 2013


Όση έκπληξη προκάλεσε το καταπληκτικό ντεμπούτο των One DIrection στη δεύτερη θέση του Billboard Hot 100 με το - υποτίθεται - "Best Song Ever", άλλο τόσο αναμενόμενη ήταν η καταβαράθρωση του τραγουδιού και η υποχώρησή του στη 15η θέση του αμερικάνικου τσαρτ. Την επόμενη εβδομάδα δεν θα βρίσκεται καν στο τοπ20; Εν τω μεταξύ, ύστερα από έξι εβδομάδες στα τσαρτ άργησε, αλλά κατάφερε να μπει στην εικοσάδα το νέο σούπερ χιτ -με κάντρι επιρροές- του Σουηδού dj Avicii, "Wake My Up!". Το τραγούδι σημείωσε θεαματική άνοδο 31 θέσεων και βρέθηκε στο νούμερο 17 του τσαρτ με δυναμική για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις τις επόμενες εβδομάδες. 

Ακραίες πρωτοβουλίες που μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας ή να σου την στερήσουν.


Στον δύσκολο αγώνα για μια θέση στον ήλιο της εργασίας, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το κλειδί της επιτυχίας πολλές φορές είναι η πρωτοτυπία, το να επιχειρήσεις κάτι τόσο εξωφρενικό, ώστε τελικά να κλέψεις τις εντυπώσεις. Βέβαια, ακόμη και στην πρωτοτυπία το μέτρο είναι απαραίτητο, καθώς ενίοτε μπορεί ν' αποτελέσει και την παγίδα, που θα πέσεις μέσα.

8 Αυγούστου 2013

Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα τα έχωσε στην Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ;


Το Kindle Single είναι ένα e-book -θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως ηλεκτρονικό περιοδικό- της Amazon.com, που κυκλοφορεί σε αυτόνομα τεύχη, προσβάσιμα μέσω τάμπλετ. Το κάθε τεύχος είναι αυτόνομο και περιέχει είτε μυθοπλαστικά είτε δημοσιογραφικά κείμενα -εξ ου και ο διχασμός ως προς την ταυτότητα του πρότζεκτ. Στο τεύχος της 31ης Ιουλίου 2013, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε συνέντευξη, στην οποία σχολίασε τη μετάλλαξη του περίφημου "αμερικανικού ονείρου", αλλά και τις τεκτονικές πολιτιστικές αλλαγές που μεσολάβησαν από την εποχή που ήταν μικρό παιδί. Σε μια τέτοια κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην Κιμ Καρντάσιαν, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο της σύγχρονης αμερικανικής, ποπ κουλτούρας - και τα σχόλια του Ομπάμα δεν ήταν κολακευτικά.

Τι μπορείτε να φτιάξετε με τουβλάκια lego, που δεν το είχατε φανταστεί (βίντεο)

Πηγή: Facebook

Πολλές φορές δεν χρειάζονται ιδιαίτερες φανφάρες ή μεγάλα λόγια για να περάσει κάποιος ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αρκεί να υπάρχει μια τρελή ιδέα, χαμόγελο και όλα γίνονται, ακόμη κι ένα πρόσθετο πόδι φτιαγμένο από... τουβλάκια Lego. 

Σαν σήμερα: 8 Αυγούστου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013.

Ο άνθρωπος που κατεβάζει τα παντελόνια του για την τέχνη!

Πηγή: TheLocal.de

Συνήθως, οι άνθρωποι που στα καλά καθούμενα κατεβάζουν το παντελόνι τους σε δημόσιο χώρο είναι επιδειξίες, με άλλα λόγια τους αρέσει να τραβούν τα βλέμματα αγνώστων στα γεννητικά τους όργανα. Η περίπτωση του Αρμένιου Μίσα Μπαντασιάν είναι διαφορετική, καθώς ο 25χρονος άνδρας το κάνει σαν μια μορφή θεατρικού δρώμενου, επιδιώκοντας να εκθέσει το ρόλο που παίζει η διαφήσμιση στις ζωές μας και παράλληλα ν' ανατρέψει το στερεοτυπικό τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

7 Αυγούστου 2013

Ποια μέρα και ποια ώρα απολαμβάνουν οι περισσότεροι το κρασί τους;


Κάποιοι εθίζονται με τα στοιχήματα, άλλοι με κάποιο χόμπι, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που τη βρίσκουν με τις έρευνες! Έτσι, μπορεί κανείς να διαβάσει επίσημη έρευνα ακόμη και για το πιο απίθανο πράγμα του κόσμου, όπως π.χ. ποια μέρα και ποια ώρα επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι ν' απολαύσουν ένα ποτηράκι κρασί. Παραδόξως, η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι απρόσμενη, αν φυσικά δεχτούμε ότι οι ερευνητές της αυστραλιανής εταιρίας εμφιάλωσης Cobevco έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Σαν σήμερα: 7 Αυγούστου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

6 Αυγούστου 2013

Ο γύρος του κόσμου σε 4 λεπτά (ή το πιο βαρετό βίντεο, που έχετε δει στο youtube)


Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της εκμηδένισης των αποστάσεων, οπότε γιατί να μείνουμε κολλημένοι στο προφητικό, πλην όμως ξεπερασμένο βιβλίο του Ιουλίου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες". Όχι ογδόντα μέρες... ούτε ογδόντα λεπτά δεν χρειάζεται σήμερα για να πει κανείς ότι "γύρισε" όλον τον πλανήτη, χωρίς καν  να κουνηθεί από την καρέκλα του γραφείου του. 

Η πιο κουλ, καλοκαιρινή ιδέα


Είναι η πιο cool, καλοκαιρινή ιδέα εδώ και χρόνια. Μόνο που πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Κολομβία για να το ζήσουμε από κοντά. Στη μακρινή αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Κόκα-Κόλα πωλείται σε μια ειδική συσκευασία, ένα μπουκάλι πανομοιότυπο με το  κλασικό μπουκάλι του διάσημου αναψυκτικού, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Δεν είναι κατασκευασμένο από γυαλί, αλλά από... πάγο!

Σαν σήμερα: 6 Αυγούστου


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013.

5 Αυγούστου 2013

Ρετρό tv: Όταν το Mega είχε τηλεθέαση πάνω από 40%, διπλάσια από τον ΑΝΤ1


Σήμερα, αν κάποιος επιχειρήσει να υπολογίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν κατακλύσει τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, θα χαθεί στο μέτρημα -κι ας έχουν κλείσει αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί το τελευταίο διάστημα. Αυτός ο πληθωρισμός καναλαρχών είναι κι ο λόγος που θεωρείται θρίαμβος για ένα σταθμό, αν καταφέρει να πιάσει ποσοστό θεαματικότητας πάνω από 20%. Το 1990, όμως, όταν η ιδιωτική τηλεόραση διένυε τη.. βρεφική της ακόμη ηλικία έχοντας κλέψει τις εντυπώσεις από τα κρατικά κανάλια, τα ημερήσια νούμερα τηλεθέασης των καναλιών κυμαίνονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. 

Ο ύμνος του Άρθουρ Μίλερ για τη Μέριλιν Μονρόε λίγο πριν το χωρισμό τους. Πώς γνωρίστηκαν, προσωπικές στιγμές και γιατί χαρακτήριζε "ευλογία" τη σχέση τους.

Ο γάμος του διανοούμενου, θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ με την ατάλαντη, ξανθιά σεξοβόμβα του Χόλιγουντ Μέριλν Μονρόε εξέπληξε πολλούς. Όπως το έθεσε ένας άλλος θεατρικός συγγραφέας, ο Νόρμαν Μέιλερ, "το Μεγάλο Αμερικανικό Μυαλό συνάντησε το Μεγάλο Αμερικανικό Κορμί". Κατάφεραν να μείνουν παντρεμένοι περισσότερα από 4 χρόνια, από τις 25 Ιουνίου 1956, όταν παντρεύτηκαν (λίγες μέρες μετά το διαζύγιο του Μίλλερ από την πρώτη του σύζυγο) μέχρι το Νοέμβριο του 1960 (τυπικά το διαζύγιο θα έβγαινε την επόμενη χρονιά), λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας "Οι απροσάρμοστοι", όπου ήταν η μοναδική τους καλλιτεχνική συνεργασία. 

Σαν σήμερα: 5 Αυγούστου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013.

4 Αυγούστου 2013

Μπορεί αυτό το δέντρο να σώσει τον πλανήτη;


Το να φυτέψουμε δέντρα στην έρημο, στους περισσότερους ακούγεται σαν μια τρελή ιδέα, που είναι στην ουσία ανέφικτη. Για μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων, όμως, ίσως να είναι η λύση για να σώσουμε τον πλανήτη, που απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Η χειρότερη οδηγός του κόσμου. Μέσα σε 10΄΄ απέτυχε στο τεστ οδήγησης καταστρέφοντας το αυτοκίνητο! (βίντεο)


Ε, αυτό δεν μπορεί να συνέβη στ' αλήθεια. Ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία! Κι όμως... Αν ψάχνατε το χειρότερο οδηγό του κόσμου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη γυναίκα του βίντεο που ακολουθεί - και οι φαλλοκράτες άντρες μπορούν ν' αρχίζουν να κομπάζουν: "Πήγαινε πλύνε κάνα πιάτο καλύτερα, που θέλεις να πιάσεις και τιμόνι". 

Ο καλοκαιρινός εφιάλτης μου


Το καλοκαίρι είναι μια πάρα πολύ ωραία εποχή, ερωτική, χαλαρωτική και απολογιστική πριν την επανεκκίνηση του φθινοπώρου. Όμως, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα καλά πράγματα στην ζωή και αντιστρέφοντας τη γνωστή παροιμία, "ουδέν καλόν αμιγές κακού". Το καλοκαίρι ξυπνάει στους περισσότερους και από κάποιον εφιάλτη.

Σαν σήμερα: 4 Αυγούστου


Σήμερα είναι Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013.