28 Ιουνίου 2014

Ο Ιησούς και ο Βούδας κολλητά φιλαράκια και συγκάτοικοι σε ιαπωνικό manga!


Θα μπορούσαν ο Ιησούς και ο Βούδας να είναι κολλητά φιλαράκια; Η απάντηση είναι καταφατική, σύμφωνα με μια πολύ δημοφιλή ιαπωνική σειρά manga, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2013 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο ως anime. Τίτλος του: "Saint Young Men", δηλαδή "Νεαροί Άγιοι Άνδρες". 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 29 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2014


Δύο στα δύο για την Αυστραλέζα στην καταγωγή Iggy Azalea, οι δύο μουσικές συνεργασίες της οποίας βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του παγκόσμιου singles chart, την ώρα που η Happy-μανία αρχίζει να υποχωρεί, καθώς το τραγούδι του Φάρελ Γουίλιαμς, που παρέμεινε στην κορυφή για δεκαεννιά εβδομάδες υποχώρησε πλέον στην τέταρτη θέση. Πολλές όμως είναι και οι νέες είσοδοι από συγκροτήματα: στην πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Marron 5 με το "Maps", που όμως δεν βοηθάει το συγκρότημα να εξελιχθεί μουσικά, στην δέκατη έβδομη θέση βρέθηκαν το νεοπαγές αυστραλέζικο boy band 5 Seconds of Summer, που άρχισε να γίνεται διάσημο στη χώρα του μέσω youtube και από εκεί στον υπόλοιπο κόσμο μέσω των One Direction, ενώ στην δέκατη ένατη θέση πλασαρίστηκε το :Love Runs Oute" των OneRepublic, που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα δύο. 

Το νούμερο ένα τραγούδι του γαλλικού τσαρτ τον Ιούνιο του 2014


Το τραγούδι που κυριαρχεί στα γαλλικά τσαρτ το δεύτερο μισό του Ιουνίου είναι το "Sur Ma Route", ένα ποπ/ραπ κομμάτι του ανερχόμενου αστέρα της γαλλικής ραπ σκηνής, που ακούει στο όνομα Black M. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του, αφού οι στίχοι του αναφέρονται σ' έναν σύγχρονο νέο, που ζει μόνο με τα βασικά: Στο πρώτο ραπ κουπλέ, ο Black M τραγουδάει: "Στον δρόμο μου, είχα στιγμές αμφιβολίας/ Περπατούσα χωρίς να ξέρω πού πηγαίνω, γαμώτο, ήμουν πεισματάρης/ Στον δρόμο μου, δεν είχα ελεγμένες αποσκευές/ Και στην τσέπη μου ούτε μια δεκάρα, μόνο την οικογένειά μου μαζί μου".

Οι Κινέζοι ξαναχτύπησαν κι έφτιαξαν ανοιχτήρι με τον Σουάρεζ!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Κινέζοι έχουν εξελιχθεί σε πρώτης τάξεως τρολ του εμπορίου. Όχι απλά αντιγράφουν πάμφθηνα τα προϊόντα εμπορικών κολοσσών του πλανήτη (από ρούχα μέχρι γκάτζετ), αλλά τρολάρουν ασύστολα παράγοντας μικροαντικείμενα, εμπνευσμένα από την τρέχουσα επικαιρότητα. Τελευταίο χτύπημα του κινέζικου εμπορικού δαιμονίου είναι τα ανοιχτήρια μπουκαλιών, εμπνευσμένα από τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή Σουάρεζ, ο οποίος έγινε το πρόσωπο των ημερών σ' ολόκληρο τον πλανήτη χάρη στα ανεξέλεγκτα σαγόνια του, που δαγκώνουν ό,τι κινείται εντός αγωνιστικού χώρου. Για την ακρίβεια, τα ανοιχτήρια δεν είναι απλά εμπνευσμένα, αλλά αποτελούνται από ομοιώματα του ποδοσφαιριστή, ντυμένου με τα χρώματα της Λίβερπουλ, μιας και η αγγλική ομάδα είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των Κινέζων σε σχέση με την εθνική Ουρουγουάης, ενώ τα "δόντια" του Σουάρεζ είναι έτοιμα να δαγκώσουν και το πιο ζόρικο καπάκι. Τα ανοιχτήρια διατίθενται σε διάφορες τιμές - πιθανότατα ανάλογα με το μέγεθος; - και είναι διαθέσιμα στο κινεζικό ηλεκτρονικό κατάστημα taobao.com.

Μια (όχι και τόσο) ρετρό άποψη περί γέλιου από τους Χοντρό και Λιγνό


Από τους πρώτους κινηματογραφικούς βασιλιάδες του γέλιου, μαζί με τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Μπάστερ Κίτον, υπήρξε και το αχτύπητο ντουέτο του Χονδρού και του Λιγνού - κατά κόσμον Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρεν. Πώς γνωρίστηκαν; Ήταν θέμα τύχης, την οποία ούτε οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν καλά-καλά να εξηγήσουν. "Κανείς δεν μπορεί να ξέρει επακριβώς ένα σωρό μικρολεπτομέρειες, που φέρνουν έναν άνθρωπο κοντά σε κάποιον άλλο, που νομίζει κανείς ότι είναι το συμπλήρωμα του εαυτού του", είχε απαντήσει σε μια σχετική ερώτηση ο "χοντρός" Χάρντι, ενώ παρόμοια ήταν η απάντηση και του "λιγνού" Λόρελ: "Δεν είναι καθόλου παράξενο το πώς έτυχε να συναντήσω στο δρόμο της ζωής μου τον Όλιβερ. Αυτόν, όπως κι εμένα, μας έφερνε κάτι τον ένα κοντά στον άλλο. Κι έτσι γίναμε δυο σιαμαίοι αδελφοί, αχώριστοι, ώστε κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον ένα χωρίς τον άλλο".

Πώς είναι σήμερα η Βερόνικα Κάστρο;

Μια από τις πρώτες λατινοαμερικάνικες σειρές και πάντως η πρώτη μεξικάνικη που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '80 ήταν η τηλενουβέλα "Και οι πλούσιοι κλαίνε", παραγωγής 1978, που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως - την ίδια επιτυχία θα γνώριζε αργότερα και το ριμέικ, η "Μαρία της γειτονιάς". Μέσα από εκείνη την σειρά της δεκαετίας του '70, που οι Έλληνες τηλεθεατές την παρακολούθησαν μια δεκαετία αργότερα από τη συχνότητα της ΕΤ-2, αναδείχτηκε η ηθοποιός Βερόνικα Κάστρο. 

27 Ιουνίου 2014

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την Κόστα Ρίκα


Λίγο πριν την αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την άλλη μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, την Κόστα Ρίκα και πολλοί αναρωτιούνται για τη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής, που σπάνια ακούγεται στις τηλεοράσεις, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα γι' αυτήν. Δεν θα κάνουμε μάθημα ιστορίας, αλλά υπάρχουν κάποια πραγματάκια για την Κόστα Ρίκα, που είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα και τα οποία αξίζει να έχει κανείς υπόψη. 

Και ξαφνικά όλοι στο τουίτερ άρχισαν να δαγκώνονται! (4 φωτογραφίες)

Τι θα μας μείνει στο τέλος από το Μουντιάλ της Βραζιλίας; Ειδικά οι Έλληνες θα θυμόμαστε για πάντα - ή έστω μέχρι την επόμενη επιτυχία - την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στις 16 καλύτερες του πλανήτη - και βλέπουμε! - ενώ ο υπόλοιπος πλανήτης θα θυμάται κυρίως το απίστευτο δάγκωμα του Ουρουγουανού σταρ Σουάρεζ στον Κιελίνι της ιταλικής ομάδας. Και μπορεί ο ποδοσφαιριστής να τιμωρήθηκε αυστηρά και παραδειγματικά για την ολωσδιόλου αντιαθλητική συμπεριφορά του, όμως στη χώρα του θεωρείται ούτε λίγο ούτε πολύ ως αδικημένος και καταφρονεμένος, πολλοί βγαίνουν να τον υπερασπιστούν θεωρώντας ότι η τιμωρία ήταν υπερβολική, αλλά και ξεχνώντας ότι το ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα ο αθλητισμός, βασίζεται στο "ευ αγωνίζεσθαι" (αγγλιστί "fair play"), ενώ το τουίτερ έχει πάρει φωτιά με ανθρώπους να αλληλοδαγκώνονται για την πλάκα τους.

26 Ιουνίου 2014

Γιατί στο νέο ρολόι της βολιβιανής Βουλής οι δείκτες του γυρίζουν προς τ' αριστερά;


Ύστερα από 109 χρόνια, το κτίριο, όπου στεγάζεται το νομοθετικό σώμα της Βολιβίας, απέκτησε ένα καινούργιο ρολόι. Ποια είναι η είδηση; Στο ότι πρόκειται για ένα ρολόι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού οι δείκτες κινούνται αντίστροφα, δηλαδή από τ' αριστερά προς τα δεξιά. Εννοείται ότι αντίστροφα είναι τοποθετημένοι και οι αριθμοί. Έτσι, το 1 βρίσκεται στη θέση του 11, το 2 στη θέση του 10 κ.ο.κ. 

Η αντι-facebook ταινία μικρού μήκους, που έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι. Πόσο τέλειες είναι πραγματικά οι ζωές όσων προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν;


Ο Σάουν Χίγκτον από τη Νορβηγία, ένας από τους εκατομμύρια χρήστες του facebook, είχε την απορία, πόσο τέλειες είναι πραγματικά οι ζωές όλων αυτών των μελών της παγκόσμιας, διαδικτυακής κοινότητας, οι οποίοι ανεβάζουν χαρούμενες φωτογραφίες, δείχνουν να περνούν καλά και εμφανίζονται ως τα πιο κουλ άτομα του πλανήτη. Τα προφίλ που έχουμε στο facebook και κατ' επέκταση και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα αντικατοπτρίζουν την πραγματική μας ζωή ή μια τεχνητά εξιδανικευμένη μορφή της; 

Εκατό χρόνια από το πρώτο περίπτερο τραυματία πολέμου

Όπως διαβάζω σ' ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα της Αργολικής Βιβλιοθήκης, το πρώτο περίπτερο εμφανίστηκε στην Αθήνα  επί της οδού Πανεπιστημίου μόλις το 1911 και ενώ είχαν ήδη διαδοθεί στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Άλλωστε, στην πράξη αποτελούσαν μετεξέλιξη των καπνοπωλείων, που υπήρχαν  από την αρχή του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, το 1911 δεν υπήρχε κάποιο νομικό πλαίσιο, το οποίο να όριζε τα σχετικά με την λειτουργία των περιπτέρων. Αυτό θα γινόταν το 1914, όταν το κράτος θα αναλάμβανε να εξασφαλίσει μέσω των περιπτέρων την αποκατάσταση των τραυματιών των δύο βαλκανικών πολέμων, που είχαν προηγηθεί στο ενδιάμεσο διάστημα. Κάπως έτσι, τον Απρίλιο του 1914, οι εφημερίδες δημοσίευαν την είδηση για τα εγκαίνια του πρώτου περιπτέρου στην πρωτεύουσα, που είχε παραχωρηθεί σε τραυματία στρατιώτη.

25 Ιουνίου 2014

Άγνωστοι χαστουκίζονται για πρώτη φορά κι εκείνοι το απολαμβάνουν! Το βίντεο-παρωδία που έγινε viral


Πριν μερικούς μήνες, όλοι στο ίντερνετ μιλούσαν για ένα βίντεο, που έδειχνε άγνωστους να φιλιούνται μεταξύ τους. Βέβαια, εκείνοι οι άγνωστοι ήταν ηθοποιοί, που συμμετείχαν σ' ένα πρότζεκτ με καλό σκοπό, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων σε μια εποχή, όπου - τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις - οι άνθρωποι εμφανίζουν την τάση ν' απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο .Κι επειδή κάθε τι πετυχημένο, παρωδείται προς επιβεβαίωση της επιτυχίας του, έτσι έγινε και σ' αυτήν την περίπτωση.

Το χειρότερο βιντεοκλίπ για να ξανακερδίσεις πίσω την πρώην, που σε παράτησε


Όταν μια γυναίκα χωρίζει έναν άνδρα κι εκείνος τη διεκδικεί προσπαθώντας να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της, γίνεται δημιουργικός - συνήθως. Κατ' αρχήν θα προσπαθήσει να γίνει καλό παιδί και στη συνέχεια θ' αρχίσει να στέλνει sms μεταμέλειας στο κινητό της... αν είναι ρομαντικός, θα φροντίσει ώστε εκείνη να λαμβάνει κάθε μέρα από ένα τουλάχιστον τριαντάφυλλο ή το αγαπημένο της λουλούδι... ίσως ξυπνήσει ο ποιητής που έκρυβε καλά μέσα του και αρχίσει να γράφει στιχάκια, ίσως μάλιστα γράψει κι ένα τραγούδι. Για έναν τραγουδιστή, μάλιστα, αυτό το τελευταίο είναι πιο εύκολο, αφού μπορεί να γράψει όχι μόνο ένα τραγούδι, αλλά ολόκληρο άλμπουμ, ενώ μπορεί επιπλέον να γυρίσει κι ένα βιντεοκλίπ, με το οποίο θα εκφράζει δημόσια τη συγγνώμη του ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία. Ωραία και εντυπωσιακή ιδέα, εκτός κι αν ο εν λόγω μεταμελημένος γυρίσει το χειρότερο βιντεοκλίπ συγγνώμης, όπως συνέβη με τον Καναδό τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ.

24 Ιουνίου 2014

Τι μπορεί να φοράει ένας παρουσιαστής ειδήσεων από τη μέση και κάτω; Μια ανατρεπτική φωτογραφία

Πουκάμισο, γραβάτα και σακάκι. Είναι το τρίπτυχο της εξωτερικής εμφάνισης ενός καθωσπρέπει άνδρα, παρουσιαστή ειδήσεων. Τι φοράει, όμως, στο κάτω μέρος του σώματός του; Ένα παντελόνι που να ταιριάζει με το σακάκι; Όχι απαραίτητα, αφού τα πόδια κρύβονται κάτω από το τραπέζι, ενώ και το σακάκι δεν το έφερε απ' το σπίτι του, αλλά το φόρεσε μόνο για τις ανάγκες του δελτίου. Φοράει τότε ένα τζιν παντελόνι; Πολύ πιθανόν, αφού είναι το πιο συνηθισμένο, ανδρικό παντελόνι. Θα μπορούσε να φοράει φόρμα μαζί με αθλητικά παπούτσια; Γιατί όχι, αν αμέσως μετά πρέπει να πάει στο γυμναστήριο. Τι θα φορούσε, όμως, ένας άνδρας παρουσιαστής ειδήσεων, που ζεσταίνεται πολύ ή που ετοιμάζεται να πάει στην παραλία;

Ο αυστριακός ΟΑΕΔ πρωτοπορεί: Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης άνεργων ποδοσφαιριστών!


Μια από τις πιο παραμελημένες ομάδες ανέργων είναι οι ποδοσφαιριστές, που έχουν διακόψει τη συνεργασία ή έχουν ολοκληρώσει το συμβόλαιό τους με μία ομάδα, χωρίς να το ανανεώσουν και παράλληλα χωρίς να έχουν δεχτεί κάποια πρόταση από άλλο σύλλογο. Δίκαια ή άδικα φέρουν το στίγμα του "κακού αθλητή" κι αυτό τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στην αναζήτηση νέας ομάδας. Και ενώ ένας οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει το βιογραφικό του παρακολουθώντας προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης, αυτό είναι δύσκολο να γίνει με τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, η Αυστρία αποτελεί την εξαίρεση και δείχνει το δρόμο, καθώς η Δημόσια Υπηρεσία Εργασίας (ANS) της χώρας χρηματοδοτεί ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης άνεργων ποδοσφαιριστών.

Ο Μάιος του 2014 ήταν παγκοσμίως ο πιο ζεστός Μάιος όλων των εποχών σύμφωνα με τους επιστήμονες


Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και τις πρωτοβουλίες μέχρι και σε επίπεδο ΟΗΕ σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πολλοί παραμένουν εκεί που δεν έχουν ακόμη πειστεί. "Ορίστε, φτάσαμε στα τέλη Ιουνίου και μόλις τώρα κάνει πραγματική ζέστη, ενώ μέχρι τις προάλλες συνέχεια έβρεχε", θα πουν ορισμένοι εξυπνάκηδες, ενώ κάποιοι άλλοι θα θυμηθούν ότι "στα τέλη Απριλίου είχαμε ανάψει καλοριφέρ κάποια βράδια, ενώ άλλες χρονιές τις περνούσαμε στο μπαλκόνι". Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης σταμάτησε να υπερθερμαίνεται; Θα μπορούσε, μόνο όμως αν όλος ο πλανήτης ήταν η Ελλάδα από μόνη της ή αν το κέντρο του Γης ήταν η πόλη ή η συνοικία, όπου ζει ο καθένας μας. Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη Γη συνολικά, θα διαπιστώσουμε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας δεν είναι απλά μια κινδυνολογία, αλλά μια απτή πραγματικότητα και μάλιστα ο Μάιος του 2014 ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί στα χρονικά.

Το άρθρο Βρετανού συγγραφέα, ο οποίος το 1931 ζητούσε από τους συμπατριώτες του να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα και τους καλούσε να μην συμπεριφέρονται "σαν κλέφτες".

Σήμερα έχει ξεχαστεί, όμως γεγονός είναι ότι η συζήτηση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, που έχει επικρατήσει να χαρακτηρίζονται "ελγίνεια", είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά το 1925 με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανακαίνιση του αρχαίου ναού. Τότε, βγήκε μπροστά ο Άγγλος συγγραφέας Κόρτενεϊ Πόλοκ (Courtenay Pollock), ο οποίος και έθεσε πρώτος το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών πίσω στον τόπο τους. Για πολλά χρόνια, ακολούθησε στη Βρετανία ανταλλαγή επιχειρημάτων μέσα από άρθρα, που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες ή σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. 

23 Ιουνίου 2014

Ο Γάλλος που ταξιδεύει με το ποδήλατό του ανά την Ευρώπη και τρέφεται με φαγητά πεταμένα στα σκουπίδια - Μια διαφορετική διαμαρτυρία κατά της σπατάλης των τροφίμων

Το ενδιαφέρον του σε θέματα κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων ήταν που ώθησε τον Μπαπτίστ Ντουμπανσέτ να ξεκινήσει ένα ασυνήθιστο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο μεγάλες, αλλά και πόσο καλές ποιοτικά ποσότητες φαγητού καταλήγουν στους κάδους απορριμάτων των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων, εστιατορίων, αρτοπωλείων, μανάβικων και σουπερμάρκετ. Πώς θα το διαπίστωνε αυτό; Δοκιμάζοντας τα φαγητά που πετιούνται στα σκουπίδια των καταστημάτων.

Πώς ένα κατάστημα επιτρέπει στους πελάτες του να φύγουν με καινούρια ρούχα, χωρίς να πληρώσουν


Η Λουάν ήθελε ν' ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της κι έτσι βγήκε για ψώνια στο αγαπημένο της κατάστημα. Εκεί εντόπισε ένα πολύ ωραίο μπλουζάκι, το οποία σκόπευε να φορέσει σε μια συνάντηση παλαιών συμμαθητών, όμως διαπίστωσε ότι το πορτοφόλι της ήταν άδειο, ενώ είχε ξεχάσει να πάρει μαζί της την κάρτα για να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ. Η Λουάν δεν πανικοβλήθηκε, αλλά έκανε κάτι καλύτερο. Έφυγε από το κατάστημα φορώντας το νέο μπλουζάκι, χωρίς να πληρώσει. Ο συναγερμός δεν χτύπησε κατά την έξοδο κι αυτό όχι επειδή είχε χαλάσει ο μηχανισμός. Άλλωστε, ούτε οι πωλήτριες, που την έβλεπαν να φεύγει φορώντας το εμπόρευμα, προσπάθησαν να την σταματήσουν. Γιατί;

22 Ιουνίου 2014

Απόλαυσε το Μουντιάλ πίνοντας το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας: Καϊπιρίνια


Ο καλύτερος τρόπος για ν' απολαύσεις το Μουντιάλ της Βραζιλίας από τη βεράντα του σπιτιού σου ή γενικότερα για να μπεις σε βραζιλιάνικη διάθεση είναι να το κάνεις παρέα με το εθνικό κοκτέιλ των Βραζιλιάνων, που δεν είναι άλλο από το το Καϊπιρίνια, που άλλωστε έχει ως βάση του το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, το Cachaça. 

Οι πιο φανατικοί φίλαθλοι του Μουντιάλ! Ζευγάρι από την Ινδία έχει παρακολουθήσει από κοντά όλα τα Μουντιάλ από το 1982 μέχρι σήμερα, κάνοντας οικονομίες ακόμη κι από το φαγητό, ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τα ταξίδια!

Facebook

Σε αντίθεση με το κρίκετ, ένα κατάλοιπο τη βρετανικής αποικιοκρατίας, το ποδόσφαιρο, που επίσης έχει βρετανικές ρίζες, δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις πολύ χαμηλές επιδόσεις της ινδικής ποδοσφαιρικής ομάδας, που δεν βλέπει πρόκριση σε κάποιο Μουντιάλ ούτε με τα κιάλια - με εξαίρεση τη διοργάνωση του 1950, όταν η εθνική Ινδίας προκρίθηκε μεν, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση της ομάδας λόγω οικονομικών δυσκολιών, υποβαθμίζοντας την αξία της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά, αν αναζητήσει κανείς τους πιο φανατικούς φιλάθλους του Μουντιάλ, μάλλον θα τους βρεις προς Ινδία μεριά και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Καλκούτας.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 22 - 28 Ιουνίου 2014


Επιτέλους, βρέθηκε το τραγούδι που εκθρόνισε το "Happy" από την κορυφή. Ύστερα από πολλές εβδομάδες στενού μαρκαρίσματος, η Iggy Azalea πάτησε κορυφή πείθοντας τον πλανήτη για το πόσο "fancy" είναι. Όμως η Αυστραλέζα έχει διπλή παρουσία στο τοπ5 του παγκόσμιου singles τσαρτ, καθώς στην πέμπτη θέση συναντούμε μια συνεργασία της με την επίσης ταχύτατα ανερχόμενη Αριάνα Γκράντε. Ρίχνοντας μια ματιά στο τοπ5 (όχι μόνο της τρέχουσας, αλλά των τελευταίων εβδομάδων) και βλέποντας ότι αποτελείται από φρέσκα ονόματα, μπορούμε να μιλήσουμε για την αρχή μιας νέας μουσικής εποχής  - ή μήπως είναι πρόωρο ένα τέτοιο συμπέρασμα;

5 τραγούδια με ακραία ερωτικά υπονοούμενα


Ορισμένοι συγχέουν τα τραγούδια με την ποίηση, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί ως προς τους στίχους, οι οποίοι υποτίθεται ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε βαθυστόχαστοι και καθωσπρέπει. Πρώτοι οι ξένοι κατάλαβαν ότι πάνω απ' όλα τα τραγούδια είναι μια μορφή έκφρασης και εξωτερίκευσης πιο καθημερινών συναισθημάτων και καταστάσεων, όπου το ζητούμενο είναι η αμεσότητα και όχι η μεγαλοστομία. Ο έρωτας αποτελεί βασικό θέμα για τα περισσότερα τραγούδια, μόνο που ορισμένες φορές οι στίχοι φλερτάρουν με την παρανομία ή με την ηθική κατακραυγή της εποχή τους.