15 Δεκεμβρίου 2012

Το κρασί που πίνεις αποκαλύπτει την προσωπικότητα σου!


Την τάση που έχουμε να δημιουργούμε στερεοτυπικές εικόνες για τους ανθρώπους γύρω μας θέλησαν να επιβεβαιώσουν ερευνητές που μελέτησαν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής 2.000 ενηλίκων Βρετανών και τα συσχέτισαν με τον είδος του κρασιού που πίνουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ομίλου French Wines with Style και τα συμπεράσματα της παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο για να αντιπαραβάλλουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τα ευρήματα της έρευνας. 

Στα άδυτα της κουζίνας των αρχηγών των κρατών.


Δεν είναι μόνο ο έρωτας που περνάει από το στομάχι, αλλά και η πολιτική. Όπως έλεγε και ο Λάο Ζι, ο ιδρυτής του ταοϊσμού, "το να κυβερνάς μια χώρα είναι σαν να μαγειρεύεις ένα μικρό πιάτο". Άλλωστε, οι σημαντικότερες αποφάσεις για το μέλλον του κόσμου λαμβάνονται πλέον σε γεύματα ή δείπνα εργασίας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα δείπνα των Ευρωπαίων ηγετών σε κάθε κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όταν άλλες φορές αποτελεί το κυρίαρχο θέμα, άλλοτε πάλι κάθεται βαρύ στο στομάχι τους, ενώ κάποιες φορές οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών δεν το αγγίζουν καθώς, απορροφημένοι από το νιοστό σχέδιο τους για να σώσουν το ευρώ. 

Η τουαλέτα που τραβάει το καζανάκι μέσω smartphone!


Ότι οι Ιάπωνες έχουν εξαιρετικές σχέσεις με την τεχνολογία το γνωρίζετε. Πάντοτε, όμως, έχουν τον τρόπο να μας εκπλήσσουν με τις επινοήσεις τους. Τελευταίο παράδειγμα είναι η εφαρμογή (application) που ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρία ειδών υγιεινής SATIS, η οποία θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να τραβάει το καζανάκι της τουαλέτας μέσω smartphone! Μάλιστα, θα μπορεί να ρυθμίσει την ένταση με την οποία θα τρέχει το νερό. 

Το κεφάλι του δράκου πάνω από την ιαπωνική πόλη

Οι σημαντικότερες περιπτώσεις μαζικών δολοφονιών στα αμερικανικά σχολεία

Τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας στα σχολεία των ΗΠΑ έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας τα τελευταία χρόνια. Ήδη το 1978, τρία εκατομμύρια παιδιά έπεφταν θύματα ενδοσχολικής βίας και η κατάσταση έκτοτε χειροτέρευσε δραματικά. Τραγικότερα όλων είναι τα περιστατικά μαζικών δολοφονιών μέσα στα σχολεία και μάλιστα κυρίως με δράστες μαθητές, οι οποίοι δεν διστάζουν να σηκώσουν το όπλο και να αφαιρέσουν την ζωή των συμμαθητών και των δασκάλων τους. Ας θυμηθούμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά περιστατικά.

Σαν σήμερα: 15 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012.

14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 16 - 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Η best of συλλογή ενός 14μελούς(!) ανδρικού συγκροτήματος βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως από πλευράς πωλήσεων. Επιμένουν σταθερά στη δεύτερη θέση οι One Direction, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το περσινό, χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Μάικλ Μπουμπλέ, αφήνοντας αρκετά πίσω το φετινό, χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Ροντ Στιούαρτ. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 16 - 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Οι Γιαπωνέζες AKB48 εκτόπισαν από την κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ το τραγούδι "Diamonds" της Ριάνα, αν και δεν αναμένεται να παραμείνουν στο νούμερο ένα και την επόμενη εβδομάδα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα ιαπωνικά συγκροτήματα. Κατά τ' άλλα, ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις στις πρώτες θέσεις του τσαρτ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου κυριαρχούν ο Μπρούνο Μαρς, ο Psy, η Αλίσια Κις, η Ke$ha, αλλά και η Αντέλ με το τζεϊμσμποντικό "Skyfall". 

Τρέχει η μύτη σας ασταμάτητα για χρόνια; Μήπως φταίει.. το δόντι;


Τι σχέση μπορεί να έχει ένα δόντι με την καταρροή της μύτης; Μεγάλη, αν το δόντι παγιδευτεί στο... αυτί σας, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός 8χρονου αγοριού, η περίπτωση του οποίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Medical Journal. 

Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Γίνε Ολυμπιονίκης!


Το μυστικό για τη μακροζωία; Κανείς δεν το κατέχει καλύτερα από τους Ολυμπιονίκες και πιο συγκεκριμένα από τους κατόχους μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με μελέτη Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο British Medical Journal.

Είναι το τόφου το νέο βιάγκρα;


Ψάχνετε για την σούπερ αφροδισιακή τροφή, η οποία μπορεί ν' ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα της ερωτικής σας διάθεσης, όπως το βιάγκρα; Ίσως η απάντηση να είναι πολύ πιο απλή και ταπεινή απ' όσο πιστεύετε, καθώς επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το τόφου (ή τυρί σόγιας) θα μπορούσε να γίνει το νέο βιάγκρα!

Σαν σήμερα: 14 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012.

Εσύ μέχρι πού θα έφτανες για ν' αγοράσεις ένα iPhone;


Η μανία των smartphones δεν έχει καταλάβει μόνο την καπιταλιστική Δύση, αλλά και την κομμουνιστική Κίνα, η οποία άλλωστε αναμένεται να ξεπεράσει φέτος ακόμη και τις ΗΠΑ ως προς το μέγεθος αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων. Μάλιστα, οι Κινέζοι που δεν έχουν αρκετά χρήματα για ν' αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο του iPhone, το iPhone5, βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό. 

13 Δεκεμβρίου 2012

Το μυστήριο που περιβάλλει τον Άνθρωπο του Πίλνταουν


Στις 18 Δεκεμβρίου 1912, ένας δικηγόρος και ερασιτέχνης αρχαιολόγος ονόματι Τσαρλς Ντόσον ισχυρίστηκε ότι 4 χρόνια νωρίτερα, στο Πίλνταουν της νότιας Αγγλίας, είχε ανακαλύψει κάτι περίεργα προϊστορικά οστά ηλικίας 1.000.000 ετών, τα οποία συνδύαζαν ένα ανθρώπινο κρανίο και την κάτω γνάθο ενός πιθήκου. Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην επιστημονική κοινότητα γύρω από τον Άνθρωπο του Πίλνταουν, ο οποίος έμοιαζε να αποτελεί το χαμένο κρίκο της εξελικτικής αλυσίδας του ανθρώπινου είδους, σύμφωνα με τη θεωρία του Δαρβίνου περί της καταγωγής των ειδών. Ήταν, όμως, έτσι;

Τυρί 7.000 ετών


Είναι δυνατόν οι πρόγονοι μας πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια να παρήγαγαν τυρί από γάλα αγελάδας, προτού καν ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύξει την ικανότητα να διασπά τη λακτόζη; Πολύ πιθανόν, σύμφωνα με επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το πρώτο τυρί φτιάχτηκε πριν από 7.000 χρόνια από Πολωνούς αγρότες. 

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Πολλές ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει η ταινία "Χόμπιτ, ένα αναπάντεχο ταξίδι", το πρώτο μέρος της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον. Ακόμη, υπάρχουν πολλές, ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη Γαλλία ("Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο"), τη Δανία ("Teddy Bear") και τη Λατινική Αμερική ("Έγκλημα στη λίμνη"), καθώς κι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Μπομπ Μάρλεϊ. Τέλος, πρεμιέρα κάνουν η εφηβική ταινία "Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο" και η κωμωδία "Άνθρωποι σαν κι εμάς". 

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (16 - 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Η Gabrielle Aplin, μία 20χρονη Αγγλίδα που έγινε γνωστή μέσω του Youtube, βρέθηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού τσαρτ με την δική της εκδοχή του τραγουδιού "The Power of Love" των "Frankie Goes To Hollywood", ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε ο Μπρούνο Μαρς με το "Locked Out of Heaven", ενώ η μοναδική νέα είσοδος της εβδομάδας ήρθε από την Pink, η οποία τραγουδάει ότι πρέπει να προσπαθούμε για την αγάπη.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (16 - 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Ύστερα από μια σταθερά ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Μπρούνο Μαρς ανέβηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου τσαρτ κι έτσι ο 27χρονος τραγουδιστής από τη Χαβάη μάλλον δεν θα νιώθει "κλειδωμένος έξω από τον Παράδεισο" τα φετινά Χριστούγεννα. Με τη Ριάνα σε πτώση και την Ke$ha να μοιάζει να έχει κολλήσει στην τρίτη θέση, οι μόνοι που μοιάζουν ικανοί να απειλήσουν τον Μαρς είναι το νέο ροκ συγκρότημα The Lumineers με το τραγούδι τους "Ho Hey" και ο Flo Rida με το "I Cry", τα οποία σημειώνουν συνεχή άνοδο στο τσαρτ και αυτήν την εβδομάδα βρέθηκαν στην τέταρτη και την έκτη θέση αντίστοιχα. Η έκπληξη της εβδομάδας έρχεται από τον Άγγλο τραγουδιστή Ed Sheeram, ο οποίος ύστερα από 22 εβδομάδες κατάφερε να μπει στο αμερικανικό τοπ20 με το πρώτο του σινγκλ ("The A Team"). Ένα νέο μουσικό αστέρι γεννιέται;

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο Άγιος Βασίλης στην Κίνα!

Σαν σήμερα: 13 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012.

Ευτυχισμένες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των ηθοποιών του παλιού κινηματογράφου.

Ας κάνουμε μια αναδρομή πολλά χρόνια, στα Χριστούγεννα του 1968. Καταξιωμένοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου περιέγραψαν στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (21.08.1968) και στη στήλη "Απ' τη σκηνή και την οθόνη", που υπέγραφε ο δημοσιογράφος ART, τις αναμνήσεις του για τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα της μέχρι τότε ζωής τους. Κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκονται σήμερα στην ζωή, αλλά κι εκείνοι που ζουν, ενδεχομένως να έχουν αντικαταστήσει εκείνες τις αναμνήσεις με άλλες, ακόμη πιο σημαντικές. Ας θυμηθούμε, όμως, τις αφηγήσεις τους με τα δικά τους λόγια.

12 Δεκεμβρίου 2012

Το 4χρονο κοριτσάκι που έχει συγκινήσει τους Ιρλανδούς.


Η Λίλι-Μέι Μόρισον από το Claregalway της Ιρλανδίας είναι μόλις 4 ετών και πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια, προχωρημένη μορφή παιδικού καρκίνου στο νευρικό της σύστημα (τέταρτο στάδιο νευροβλαστώματος). Πριν λίγες εβδομάδες, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης ενός μεγάλου όγκου, που είχε αναπτυχθεί γύρω από το νεφρό του. Ωστόσο, η περιπέτεια της Λίλι-Μέι δεν τελείωσε εδώ. Για την ακρίβεια μόλις ξεκίνησε, καθώς κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο Παιδικό Νοσοκομείο Crumlin, οι γιατροί ανακάλυψαν ακόμη έξι όγκους. 

Ποιος είναι ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες


Η αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες - λίγο μετά την εκλογική του νίκη - να ορίσει ως προσωρινό αντιπρόεδρο τον Νικολάς Μαδούρο, έναν πρώην οδηγό λεωφορείου, προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ακόμη περισσότερο συζητείται το όνομα του Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες, όσο ο Τσάβες βρίσκεται στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, οπότε ο πρώην αυτός οδηγός λεωφορείου τον αντικαθιστά προσωρινά στο ανώτατο αξίωμα της Βενεζουέλας.

Σαν σήμερα: 12 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012.

Το νεκροταφείο που αποτελεί δημοφιλή τουριστική ατραξιόν.


Κάθε φορά που σχεδιάζουμε να ταξιδεύσουμε σ' ένα άγνωστο μέρος και θέλουμε να μάθουμε τα αξιοθέατα του, σίγουρα το μόνο που δεν σκεφτόμαστε είναι το.. νεκροταφείο. Πάντως, στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, το κοιμητήριο Presbitero Matias Maestro, ένα από τα παλιότερα της Λατινικής Αμερικής, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τολμηρούς τουρίστες, που δεν φοβούνται να κάνουν μια νυχτερινή βόλτα τρίωρης διάρκειας ανάμεσα σε τάφους και να μάθουν για την ιστορία της χώρας.

11 Δεκεμβρίου 2012

Νιμ: ο χιμπαντζής που προσπάθησε να γίνει άνθρωπος, αλλά δεν τα κατάφερε.


Ο Νιμ Τσίμπσκι, το όνομα του παραπέμπει επίτηδες στον γνωστό φιλόσοφο Νόαμ Τσόμσκι, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1973 1973 στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Μελετών των Πρωτευόντων Θηλαστικών της Οκλαχόμα.  Ο Νιμ δεν ήταν άνθρωπος, αλλά χιμπαντζής. Επελέγη από τους επιστήμονες ν' αποτελέσει το πειραματόζωο σε μια πρωτότυπη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο μπορεί ένας χιμπατζής ν' αποκτήσει ανθρώπινες ιδιότητες, όπως η επικοινωνία και η γλώσσα. Η ιστορία του έγινε βιβλίο ("Nim Chimpsky: The Monkey Who Would Be Human") αλλά και ντοκιμαντέρ ("Project Nim"), το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2011.

Πώς πρέπει να πιάνουμε σωστά τα τσόπστικ;


Στα ιαπωνικά προφέρονται "hashi", στην Ελλάδα όμως χρησιμοποιούμε την αγγλική τους ονομασία "τσόπστικ". Δεν είναι εύκολη η χρήση τους, για όποιον θέλει να φάει με τον παραδοσιακό τρόπο  ένα πιάτο της ιαπωνικής (ή της κινέζικης) κουζίνας. Μάλιστα, ούτε καν οι ίδιοι οι Ιάπωνες ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, δύο στους τρεις 30άρηδες τα χρησιμοποιούν λάθος, παρά τα 350 σχολεία που λειτουργούν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και φιλοδοξούν να διδάξουν τους Ιάπωνες πώς να τρώνε σωστά με τσόπστικ. 

Περί δημοσιογραφικής αυταρέσκειας

Σίγουρα, το να πιστεύει κανείς στον εαυτό του αποτελεί σπουδαίο προτέρημα. Η αυτοπεποίθηση δίνει ώθηση σ' έναν άνθρωπο να κυνηγήσει με μεγαλύτερη άνεση και να κατακτήσει πιο εύκολα τους στόχους του. Όπως, όμως, συμβαίνει με όλα τα πράγματα στην ζωή, το ζητούμενο είναι να μην ξεπεράσει κανείς το μέτρο, να μη μετατραπεί δηλαδή η αυτοπεποίθηση σε αυταρέσκεια και εν τέλει σε αλαζονεία. 

Σαν σήμερα: 11 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012.

Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής στα σουηδικά νοσοκομεία


Με το μεταναστευτικό κύμα να βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια ελέω οικονομικής κρίσης, καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά σε ορισμένες αρνητικές λεπτομέρειες ορισμένων κρατών, που αποτελούν δημοφιλείς τόπους προσέλκυσης μεταναστών Για παράδειγμα, η Σουηδία. Κατατάσσεται πάντοτε μεταξύ των κρατών με το υψηλότερο επίπεδο ευημερίας, όμως καλό θα ήταν να μην κάνει κάποιος το λάθος ν' αρρωστήσει εκεί και να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε σουηδικό νοσοκομείο, γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να τον βρει.

10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Κινέζος Στιβ Τζομπς


Μέσα σε δυόμιση περίπου χρόνια από την ίδρυση της, η εταιρία Xiaomi κατάφερε να γίνει το κινεζικό αντίπαλο δέος της Apple, ενώ ο ιδρυτής της, ο 42χρονος ιδρυτής της, Lei Jun, αποκαλείται ήδη από τα κινεζικά Μ.Μ.Ε. ως ο Κινέζος Στιβ Τζομπς. Άλλωστε, οι ενδυματολογικές του επιλογές είναι παρόμοιες: ένα απλό τζιν συνδυασμένο με μια μαύρη μπλούζα από πάνω. 

Το ζευγάρι που τραγουδάει το χωρισμό του


Ο Τζόναθαν Μαν είναι μουσικός, στιχουργός και κάθε μέρα ανεβάζει στο ίντερνετ (τόσο στο μπλογκ του όσο και στο Youtube) από ένα τραγούδι που γράφει και τραγουδάει ο ίδιος. Στις 5 Δεκεμβρίου ανέβασε το τραγούδι νούμερο 1435, στο οποίο συμμετέχει και η γυναίκα του, Άιβορι. Μάλλον θα έπρεπε να πούμε η πρώην γυναίκα του, καθώς ύστερα από πέντε χρόνια γάμου το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει. Αντί, όμως, να τσακώνονται και να μιλούν μέσω των δικηγόρων τους, έκανα το διαζύγιο τους... τραγούδι, με τίτλο "We 've Got to Break-Up", δηλαδή "Πρέπει να χωρίσουμε".

Σαν σήμερα: 10 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 και είναι η γιορτή των αγίων μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου, Ερμογένους και Ευγράφου.

Γιατί οι σημερινοί 72αρηδες είναι οι νέοι 30αρηδες;

Η πρόοδος της ιατρικής έχει μειώσει συντριπτικά τη θνησιμότητα στην παιδική ηλικία αυξάνοντας παράλληλα το μέσο όρο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Μάλιστα, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των υπεραιωνόβιων, ανθρώπων δηλαδή που έχουν κλείσει τα 100, σε σημείο η ευχή "να τα κατοστήσεις" να μοιάζει πολύ λίγη. Μία γερμανική έρευνα προσπαθεί να ρίξει φως στην αιτία πίσω από αυτήν την εντυπωσιακή πρόοδο μέσα σε σύντομο - σχετικά - χρονικό διάστημα, αλλά και να εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

9 Δεκεμβρίου 2012

Το τζόκινγκ στην πόλη μας αποβλακώνει;


Όλοι οι επιστήμονες συνιστούν στους ανθρώπους της πόλης να βάλουν τη γυμναστική στην ζωή τους: να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο και να το ρίξουν στο περπάτημα ή το τρέξιμο. Προσοχή, όμως, γιατί το τζόκινγκ στο κέντρο της πόλης μπορεί να μας κάνει περισσότερο... χαζούς, σύμφωνα με μια έρευνα Βέλγων ειδικών.

Γιατί μαζεύτηκαν 312 σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ;


Τα ρεκόρ Γκίνες υπάρχουν για να καταρρίπτονται - όχι μόνο από τους ανθρώπους, αλλά κι από τους καλύτερους φίλους τους, δηλαδή τους σκύλους. Έτσι, σήμερα, 312 σκύλοι συγκεντρώθηκαν στο Χονγκ Κονγκ καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των σκύλων που βουρτσίζουν ταυτόχρονα τα δόντια τους!

"Το τέλος του κόσμου" κατά τον Γεώργιο Σουρή


Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί στις 22 Δεκεμβρίου - ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ημερολόγιο των Μάγια. Απλά, πάντοτε οι άνθρωποι είχαν την τάση να υπερβάλουν και να πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ίσως επειδή δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μπορεί να συνεχιστεί η ζωή στον πλανήτη μετά το θάνατο τους.

Σαν σήμερα: 9 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 και από την Εκκλησία γιορτάζεται "Η Σύλληψις της αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου".