22 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.... ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΞ!


Ημερολογιακά, σήμερα, που είναι ισημερία, μπαίνει το φθινόπωρο. Στο μυαλό των περισσότερων, η συγκεκριμένη εποχή ταυτίζεται με το τέλος της καλοκαιρινής αθωότητας, τις βροχές, τις ζακέτες που αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από τις ντουλάπες, μ' ένα αίσθημα θλίψης - τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες. Ψηλά το κεφάλι, το φθινόπωρο έχει και τα καλά του. Σύμφωνα με την επιστήμη, είναι η καλύτερη εποχή για... σεξ!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι και ο Αυστραλός μουσικός Νικ Κέιβ έχουν σήμερα τα γενέθλια τους, με τον πρώτο να γίνεται 54 ετών και τον δεύτερο να κλείνει τα 55.

21 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 23 - 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το καλοκαίρι τελείωσε για τα καλά και αυτό αποτυπώνεται και στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των νέων μουσικών άλμπουμ που κάνουν το κυκλοφοριακό τους ντεμπούτο σημειώνοντας υψηλό αριθμό πωλήσεων. Τα οκτώ από τα άλμπουμ του παγκόσμιου τοπ10 είναι νέες κυκλοφορίες, ενώ στη δεκάδα διασώζονται μόνο το best of του ιαπωνικού συγκροτήματος Kobukuro και το "21" της Αντέλ, ένα άλμπουμ που εξακολουθεί να σημειώνει υψηλές σχετικά πωλήσεις ύστερα από 86 εβδομάδες κυκλοφορίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 23 - 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Η Τέιλορ Σουίφτ παρέμεινε και αυτήν την εβδομάδα στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ με το αρκετά νερόβραστο τραγουδάκι "We Are Never Ever Getting Back Together", ενώ εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν δύο τραγούδια: το "Gagnam Style" του Αμερικανού ράπερ Psy και το "She Wolf", η νέα συνεργασία του Νταβίντ Γκέτα με τη Σία. Πολύ καλή επίδοση και για το "Clique", το οποίο βρέθηκε στη δέκατη θέση του τσαρτ από την πρώτη εβδομάδα, με τους Κένιε Γουέστ, Τζέι-Ζ και Μπιγκ Σον να ενώνουν τις μουσικές τους χιπ-χοπ δυνάμεις.

ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το δημοκρατικό έλλειμμα που ανακάλυψαν εσχάτως οι κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών, με αφορμή την αναζωπύρωση των κοινωνικών εντάσεων στη γηραιά ήπειρο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει στρέψει τα βλέμματα πολλών στο πετυχημένο ελβετικό μοντέλο της άμεσης δημοκρατίας. 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ


Τον Ιανουάριο του 2011, ο Κόρεϊ και η Κέλι Γουάιλκς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας καλωσόρισαν το νέο μέλος της οικογένειας τους, την τέταρτο από τα παιδιά τους, ένα κοριτσάκι που το ονόμασαν Τίλι Λέιν. Ωστόσο, οι γονείς που έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας προσγειώθηκαν απότομα, καθώς σε λιγότερα από 48 ώρες μετά τη γέννηση της, η Τίλι διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια δερματική ασθένεια που ονομάζεται πομφολυγώδης επιδερμόλυση (Epidermolysis bullosa), η οποία έχει την ιδιότητα να κάνει το δέρμα του πάσχοντα πολύ λεπτό κι ευαίσθητο, όπως το δέρμα μιας πεταλούδας.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ; ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ, ΌΜΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ...


Η απώλεια των περιττών κιλών απαιτεί θυσίες και μία από αυτές είναι η σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, δε χρειάζεται να το παρακάνετε, αν το μόνο σας ενδιαφέρον είναι να αδυνατίσετε και όχι να χτίσετε σώμα, καθώς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η γυμναστική επιφέρει μεγαλύτερη απώλεια βάρους όταν γίνεται με μέτρο, παρά όταν το παρακάνουμε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Λίαμ Γκάλαγκερ, ο τραγουδιστής του θρυλικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος των Oasis - και τώρα των Beady Eye - γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου 1972. Ένα χρόνο νωρίτερα γεννήθηκε ο ηθοποιός Λουκ Ουίλσον ("Οικογένεια Τενενμπάουμ"). Στις 21 Σεπτεμβρίου 1957 γεννήθηκε ο Ίθαν Κοέν, ο ένας από το σκηνοθετικό δίδυμο των αδελφών Κοέν ("Φαργκό", "Ο μεγάλος Λεμπόφσκι", "Καμίαπ ατρίδα για τους μελλοθάνατους" κλπ.), ενώ τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα και ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ, ο οποίος γίνεται 65 ετών.

20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑ


Η ιστορία της 60χρονης - σήμερα - Βάλερι Σπρούιλ από το Άκρον της αμερικανικής πολιτείας του Οχάιο δεν είναι συνηθισμένη και σίγουρα δεν είναι αξιοζήλευτη. Τα οικογενειακά μυστικά, η κλειστή κοινωνία όπου μεγάλωσε και η απροθυμία των ανθρώπων που γνώριζαν την αλήθεια, αλλά δίσταζαν να την αποκαλύψουν, αν και την αναπαρήγαγαν εν είδει κουτσομπολιού στα κρυφά, έχουν στιγματίσει τη ζωή της.

ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


Τα συμπεράσματα μιας νέας έρευνας που αναφέρεται στα οφέλη του γιαουρτιού για την κατάσταση της καρδιάς παρουσιάστηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου σε ιατρικό συνέδριο στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με αυτά, όσοι καταναλώνουν γιαούρτι συστηματικά εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους δεν το περιλαμβάνουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ!

Σκοπός είναι ο άντρας να μην απλώνει το χέρι του μόνο για να σε καλέσει στο κρεβάτι, αλλά και για να κάνει και καμιά  δουλειά στο σπίτι.

Κυρίες μου, αν ο σύντροφος σας διαμαρτύρεται κάθε φορά που του ζητάτε να βοηθήσει λιγάκι στις δουλειές του σπιτιού, δεν έχετε παρά να του αναφέρετε τα αποτελέσματα έρευνας Σουηδών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Umeå, σύμφωνα με τα οποία η συμμετοχή των αντρών στις σπιτικές δουλειές βοηθάει στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας. 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Καμία κωμωδία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των ταινιών που θα αρχίσουν να προβάλλονται από απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο Killer Joe, η Μίλα Γιόβοβιτς κυνηγάει και πάλι κακούς στην πέμπτη ταινία του μπραντ Resdent Evil, ενώ περιπετειώδες είναι το θέμα και της animated ταινίας με τίτλο "Brave". Επίσης, στις αίθουσες προβάλλονται από σήμερα και δύο ευρωπαϊκές ταινίες: το "Νικώντας το σκοτάδι" μια πολωνική ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα και "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια", που έχει χαρακτηριστεί ως "το νορβηγικό love story". 

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ!


"Μια καινούρια αναπτυγμένη τεχνολογία σου επιτρέπει την καταπληκτική δυνατότητα να γίνει ξανά παρθένα" υποστηρίζει η ηλεκτρονική σελίδα hymenshop.com προτρέποντας τις ανύπαντρες γυναίκες που διστάζουν ν' ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας, επειδή φοβούνται το παραδοσιακό έθιμο του σεντονιού, να παντρευτούν άφοβα, καθώς το μυστικό τους είναι καλά φυλαγμένο. Υπάρχει στ' αλήθεια η δυνατότητα μια γυναίκα να αποκτήσει και πάλι την παρθενιά της και μάλιστα μέσα σε πέντε μόλις λεπτά; 

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (23 - 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 )


Οι Script ανέβηκαν στην πρώτη θέση τυο βρετανικού τσαρτ με το "Hall of Fame", στο οποίου συμμετέχει και ο will.i.am, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το πρώτο σινγκλ της Amelia Lily, η οποία το 2022 βρέθηκε στην τρίτη θέση του βρετανικού X-factor.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (23 - 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Η πολιορκία της κορυφής έπιασε και το κάστρο έπεσε. Έτσι, οι Maroon 5 ανέβηκαν στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, ανταλάσσοντας θέσεις με την Τέιλορ Σουίφτ.. Κατά τ' άλλα, εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν δύο ραπ τραγούδια: το "Gagnam Style του ράπερ Psy, που από την 66η θέση ανέβηκε στην 11η, καθώς και το "Clique" των Κένιε Γουέστ, Τζέι-Ζ και Μπιγκ Σον.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Κολομβιανός οδηγός της Φόρμουλα 1 Χουάν Πάμπλο μοντόγια γίνεται σήμερα 37 ετών. Τα γενέθλια του, όμως, επισκιάζονται από εκείνα της Ιταλίδας σταρ Σοφία Λόρεν, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το μακρινό 1934.

19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΪΚ-ΑΠ "ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ" ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ!


Μια φορά κι έναν καιρό, οι άντρες της Νοτίου Κορέας ήταν σκληροί και άξεστοι. Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε και ως αρσενικά παλιάς κοπής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι Νοτιοκορεάτες προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνιση τους, χωρίς να αρκούνται σε μια απλή ενυδάτωση ή σε καθαρισμό προσώπου, αλλά μιμούμενοι καθαρά γυναικείες συνήθειες, όπως το μέικ-απ.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Είναι αυτή η συμπαθητική κυριούλα η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ;

Όταν τη βλέπει κάποιος στο δρόμο την περνάει για τη γυναίκα της διπλανής πόρτας, Ντυμένη μ' ένα απλό ταγιεράκι και χωρίς να κάνει την έξαλλη δημόσια ζωή άλλων πολύ φτωχότερων της, η 77χρονη Ιλέιν Τέτεμερ Μάρσαλ από το Τέξας είναι η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες το Bloomberg, δημιουργώντας στους συμπατριώτες της, ακόμη και σε πολλά ΜΜΕ, την ίδια απορία: Μα, ποια στο καλό είναι αυτή;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Χάρη στο τουίτερ δε χρειάζεται να περιμένουμε παπαρατσίστικες φωτογραφίες για να δούμε τους σελέμπριτις σε οικογενειακές τους στιγμές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τις μοιράζονται δημόσια με τους θαυμαστές τους. Έτσι, μακριά από τον αδιάκριτο φακό των παπαράτσι και σε χρόνο που εκείνοι κρίνουν σκόπιμο, ανεβάζουν φωτογραφίες των μικρών τους αγγέλων. Ας δούμε κάποιες από αυτές τις τρυφερές στιγμές οικογενειακής ευτυχίας οκτώ ξένων σελέμπριτι.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ


Μετά από μια κουραστική μέρα, κάθεσαι το βράδυ στο μπαλκόνι για να χαλαρώσεις κάτω από το φως των αστεριών, όταν διακρίνεις στον ορίζοντα τα φώτα ενός αεροπλάνου που περνάει πάνω από το σπίτι σου - έστω, πάνω από την περιοχή. Ποιο αεροπλάνο να είναι άραγε και που να κατευθύνεται; Αν σε βασανίζουν παρόμοια ερωτήματα ή πιο απλά, αν έχεις περιέργεια να μάθεις πόσα αεροπλάνα πραγματοποιούν πτήσεις αυτή τη στιγμή πάνω από τον πλανήτη ή αν θέλεις κάποια στιγμή να ζήσεις στιγμή προς στιγμή την αεροπορική πτήση ενός πολυαγαπημένου σου προσώπου, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την ιστοσελίδα www.flightradar24.com.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012.
Δύο σημαντικοί Έλληνες τραγουδιστές γεννήθηκαν σαν σήμερα, η Ελένη Βιτάλη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, το 1954 και το 1969 αντίστοιχα. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1982 στα Χανιά γεννήθηκε και η Λένα Δανιηλίδου, αθλήτρια του τένις με διεθνείς διακρίσεις. Γενέθλια γιορτάζει και ο Βρετανός ηθοποιός Τζέιμι Άιρονς, ο οποίος γίνεται 64 ετών.. 

18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1966

Ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 16.07.1966

Οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν κατέβει τα τελευταία χρόνια σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση κεκτημένων. Μια από τις λίγες ομάδες που δεν έχει απεργήσει είναι οι ηθοποιοί, παρόλα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς πολλοί είναι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε σίριαλ χωρίς να έχουν ακόμη πληρωθεί μέρος ή και το σύνολο του συμφωνηθέντος μισθού. Κι όμως, όσο κι αν μας φαίνεται σήμερα αδιανόητο, υπήρξε μια εποχή, το καλοκαίρι του 1966, που οι ηθοποιοί του θεάτρου κατέβηκαν σε μαζικές κινητοποιήσεις (απεργία), ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, ήτοι την καθιέρωση των εννέα παραστάσεων την εβδομάδα, έναντι των δώδεκα που μέχρι τότε ήταν υποχρεωμένοι ν' ανεβάζουν στο θέατρο.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ;


Ήρθε η ώρα να πούμε οριστικά αντίο στην τερηδόνα; Ιάπωνες επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν μια μικροσκοπική, λεπτή ταινία που την ονομάζουν "οδοντικό μπάλωμα" και η οποία μπορεί να προστατέψει το κάθε δόντι από τη φθορά ή ακόμα και να κάνει την οδοντοστοιχία σας να φαίνεται πιο λευκή.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ


Το shopping therapy αποτελεί μια κατεξοχήν γυναικεία συνήθεια, την οποία εκμεταλλεύτηκε η γαλλική ιστοσελίδα γνωριμιών AdopteUnMec.com, που απευθύνεται μόνο σε γυναίκες που ψάχνουν σύντροφο, ανοίγοντας στο Παρίσι το πρώτο κατάστημα, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να ψωνίζουν τους άντρες της βιτρίνας!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1956 γεννήθηκε στον Πειραιά ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης. Το 1971, γεννήθηκε ο Αμερικανός ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος έχει κερδίσει τόσο θετική όσο και αρνητική δημοσιότητα και αποτελεί για ορισμένους σύμβολο για τον αγώνα που έδωσε και κέρδισε κατά του καρκίνου, ενώ για άλλους στιγματίστηκε από το σκάνδαλο ντοπαρίσματος, στο οποίο ενεπλάκη το όνομα του αθλητή. Το 1976, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο οποίος το 2011 κρέμασε τα αθλητικά του παπούτσια λόγω προβλημάτων υγείας. 

17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Προκειμένου να πετύχει εμπορικά ένα εστιατόριο, δεν αρκεί να προσφέρει μόνο καλό φαγητό, αλλά θα πρέπει να στηρίζεται και σε μια έξυπνη ιδέα. Χωρίς να έχουμε δοκιμάσει την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται στα συγκεκριμένα καταστήματα, σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα παράξενα εστιατόρια στον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι απλά πρωτότυπα, άλλα έχουν ιδιαίτερη διακόσμηση, ιδιαίτερο προσωπικό, ορισμένα προσφέρουν ιδιαίτερα πιάτα, ενώ κάποια άλλα έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Γνωρίστε τα και κατεβάστε ιδέες!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ


Στην Ελλάδα το πρωινό είναι ένα απλό έως παραμελημένο γεύμα. Μια φέτα ψωμιού αλειμμένη με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι κι ένα μπολ δημητριακών με γάλα ή ένα ποτήρι χυμού είναι υπεραρκετά για όσους δεν αρκούνται σ' ένα φλιτζάνι καφέ "για ν' ανοίξει το μάτι". Ακριβώς αντίθετο από το ελληνικό είναι το αγγλικό πρωινό γεύμα, τιγκαρισμένο στα λίπη και τη χοληστερίνη: φρυγανισμένο ψωμί, μπέικον, αβγά (ποσέ ή τηγανητά), τηγανητά μανιτάρια και λουκάνικα είναι μερικές από τις τροφές που συνοδεύουν το πρώτο τσάι της ημέρας σ' ένα παραδοσιακό αγγλικό σπίτι. Ανάμεσα στα δύο αυτά γεύματα το χάσμα είναι τεράστιο. Ποιο από αυτά βρίσκεται πιο κοντά στο ιδανικό και εν τέλει πώς πρέπει να είναι ένα υγιεινό πρωινό γεύμα;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012.
Η Ελεονόρα Μελέτη εκτός από την πρεμιέρα της εκπομπής της για τη νέα τηλεοπτική σαιζόν έχει σήμερα και τα γενέθλια της και γίνεται 35 ετών. Την ίδια μέρα με τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια έχουν γενέθλια - μεταξύ άλλων - ο πρώην ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είναι 4 χρόνια μεγαλύτερος της, το εντυπωσιακό τοπ μόντελ με τα ψηλότερα γυναικεία πόδια στον κόσμο Αντριάνα Σκλεναρίκοβα Καρεμπέ, η οποία γεννήθηκε το 1971, αλλά και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αναστάζια, η "μικρή γυναίκα με τη μεγάλη φωνή", όπως την αποκαλούν, η οποία γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1968.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


Η Τζέσικα Λονγκ είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, αν και ενδεχομένως οι περισσότεροι δεν έχετε ακούσει ξανά το όνομα της. Βλέπετε, η Λονγκ είναι πρωταθλήτρια της κολύμβησης στα αγωνίσματα των ατόμων με αναπηρίες. Αν και φέτος έκλεισε τα 20 της χρόνια, ήδη είναι κάτοχος 13 παγκόσμιων ρεκόρ και 16 ολυμπιακών μεταλλίων. Σε ηλικία 12 ετών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια, ενώ φέτος στους Αγώνες του Λονδίνου κέρδισε 5 χρυσά και 1 ασημένιο. Πέρα όμως από τις εντυπωσιακές αθλητικές της επιδόσεις, κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ανθρώπινη ιστορία, που πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας.

16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ!


Τα παιδιά σκοτώνουν το σεξ - ή, ακριβέστερα, η γέννηση των παιδιών κατεβάζει την ερωτική διάθεση των περισσότερων ζευγαριών για διάστημα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε σε ετήσια συγκέντρωση μαιευτήρων και γυναικολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

ΤΟ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΛΟΞΙΓΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Στην ιατρική σελίδα iatronet.gr, ο λόξιγκας προσδιορίζεται ως "μια ακούσια κίνηση (σπασμός) του διαφράγματος, του μυός στη βάση των πνευμόνων. Ο σπασμός ακολουθείται από ταχεία σύγκλειση των φωνητικών χορδών, παράγοντας έναν χαρακτηριστικό ήχο". Συνήθως ξεκινά χωρίς προφανή λόγο και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, ενώ σπανιότερα μπορεί να διαρκέσει για ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012.
Τα γενέθλια του γιορτάζει ο λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1957. Ένα χρόνο νωρίτερα γεννήθηκε ο διεθνούς φήμης Αμερικανός ταχυδακτυλουργός Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ενώ το 1968 γεννήθηκε ο λάτιν τραγουδιστής Μαρκ Άντονι.