7 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΞΕΝΩΝ ΣΤΑΡ!


Όλα τα ονόματα (και τα βαφτιστικά και τα επίθετα) έχουν κάποια σημασία, όπως όλοι ξέρουμε. Και φυσικά, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο με τα ελληνικά ονόματα ούτε μόνο με τα ονόματα των κοινών θνητών. Μου γεννήθηκε, λοιπόν, κάποια στιγμή η περιέργεια να μάθω τι σημαίνουν τα ονόματα ορισμένων σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς από το τραγούδι και την ηθοποιία μέχρι την πολιτική. Σε ορισμένα είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος το νόημα τους. Για παράδειγμα, "Τζάκσον" (Jackson) είναι "ο γιος του Τζακ", ενώ το επίθετο "Κίντμαν" συνδυάζει τις λέξεις "παιδί" (kid) και "άντρας" (man). Ύστερα από μια μικρή έρευνα που έκανα, σας παρουσιάζω την ερμηνεία των ονομάτων 11 πασίγνωστων σταρ (οι 10 από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο και ο ένας από την πολιτική, ο Μπαράκ Ομπάμα, σταρ στο είδος του). 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 8 - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Άρχισε να κοπάζει το φαινόμενο Αντέλ; Ύστερα από 75 εβδομάδες, το δεύτερο άλμπουμ της τραγουδίστριας βρίσκεται στην πέμπτη θέση του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ, έχοντας προηγουμένως σπάσει κάθε ρεκόρ. Είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά η τάση των τελευταίων εβδομάδων δείχνει να είναι πτωτική. Αντίθετα, εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του "The Living Things" των Linkin Park και του "Overexposed" των Maroon 5 τη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας τους, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις του τσαρτ. Στα χάιλαϊτ του τσαρτ είναι ο μακροσκελέστατος τίτλος του άλμπουμ ενός ιαπωνικού συγκροτήματος, των Greeeen, που κατέλαβε την έβδομη θέση από πλευράς πωλήσεων. Ο τίτλος του: "Utautai ga Uta Utai ni Kite Uta Utae to Iu ga Utautai ga Uta Utau dake Utaikire ba Uta Utau keredomo Utautai dake Uta Utaikirenai kara Uta Utawanu!?" (!)

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΓΚΑΪΒΕΡ;


Ο πολυμήχανος Μαγκάιβερ,ο αντισυμβατικός αυτός ήρωας που γλίτωνε από τους κινδύνους όχι χάρη στους μύες του, αλλά με τη βοήθεια του μυαλού του κατασκευάζοντας βόμβα ακόμα και από μια τσίχλα, αποτέλεσε παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο. Η ομώνυμη σειρά προβαλλόταν από το ABC για 9 σαιζόν (139 επεισόδια) από το 1985 μέχρι το 1992,  Στην Ελλάδα, το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1990, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 το βράδυ από τη συχνότητα της ΕΤ1   κλέβοντας τις εντυπώσεις από την αρχή. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012.
Γενέθλια σήμερα για τον Ρίνγκο Σταρ, το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος των Μπτιλς που είναι ακόμα στη ζωή εκτός από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Ο Ρίνγκο γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1940.

6 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 8 - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Με μικρές εσωτερικές μετακινήσεις στο τοπ10, χωρίς εντυπωσιακές αλλαγές, αλλά και με τρεις νέες εισόδους στις θέσεις 11-20 διαμορφώνεται το παγκόσμιο σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας, ενώ την επανεμφάνισή του στην εικοσάδα κάνει και ο Τζάστιν Μπίμπερ με το "Boyfriend".

ΜΙΚΡΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


"Κάνε το καλό και ρίχ' το στο γιαλό", λέει ο λαός. Ακόμα κι αν απολυθείς, επειδή απλά έκανες το καθήκον σου;
Από την άλλη όμως, πώς να μην απολυθείς όταν το facebook προδίδει τι έκανες την ώρα που κανονικά θα έπρεπε βρίσκεσαι στο γραφείο σου, όμως εσύ διασκέδαζες;
Εγκυμοσύνη + οδήγηση = κίνδυνος - ειδικά όταν το έμβρυο αρχίσει τις κλωτσιές...
Ποιος είπε ότι όλες οι μανάδες πιέζουν τα παιδιά τους να είναι καλοί μαθητές στο σχολείο. Υπάρχουν  πάντα και οι - ακραίες - εξαιρέσεις!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ;


Πριν είκοσι χρόνια, μια κινηματογραφική ταινία με τον Γουέσλεϊ Σνάιπς ισχυριζόταν ότι "οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν" ("White Men Can't Jump") με αφορμή τη συντριπτική υπεροχή των αθλητών αφρικανικής καταγωγής στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ. Σήμερα, ο θρύλος του στίβου Μάικλ Τζόνσον (τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, της Ατλάντα το 1996, όπου μάλιστα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200 και των 400 μέτρων, ο μόνος αθλητής που το έχει καταφέρει, και τέλος στο Σίδνεϊ το 2000) δηλώνει ότι οι αθλητές με καταγωγή από την Αφρική διαθέτουν ένα "ανώτερο αθλητικό γονίδιο", που τους δίνει το προβάδισμα στα αγωνίσματα του στίβου.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΕΣΒΙΑ"!


Την περασμένη εβδομάδα, είχε προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση ενός δικαστηρίου της Κολωνίας στη Γερμανία να αρνηθεί τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε μια Ιρανή ομοφυλόφιλη προτρέποντας τη, μάλιστα, να επιστρέψει στη χώρα της και να υποκρίνεται ότι είναι ετεροφυλόφιλη, ώστε να μη βασανιστεί από το καθεστώς - κάτι ούτως ή άλλως πρακτικά αδύνατο από τη στιγμή που η υπόθεση γνώρισε ευρεία δημοσιότητα (βλ. σχετικά εδώ). Αυτήν την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι σε μια άλλη χώρα της "φιλελεύθερης, πολιτισμένης" δυτικής Ευρώπης, στη Σουηδία, ένα σχολείο ζήτησε από μια μαθήτρια του "να μην είναι τόσο ομοφυλόφιλη", όταν εκείνη παραπονέθηκε για τις επιθέσεις που δεχόταν από τους συμμαθητές της!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί σε σχέση με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και εξαθλιώνει τους πολίτες της. Η κατάσταση αυτή που όλοι βιώνουμε, πρωτοφανής σε καιρό ειρήνης, έχει παρομοιαστεί από φορείς της πολιτικής εξουσίας με ένα είδος μεταμοντέρνου πολέμου, όπου ο εχθρός δεν είναι κάποια χώρα, αλλά σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα:, όπως π.χ. οι περιβόητοι οίκοι αξιολόγησης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ενός "οιωνεί πολέμου", οι ίδιοι άνθρωποι καλούν σε πανστρατιά, ζητούν από το λαό να μη διαμαρτύρεται για τις όποιες σκληρές αποφάσεις και, φυσικά, στοχοποιούνται τα "αντιπολιτευόμενα" μέσα ενημέρωσης που "ξεσηκώνουν το λαό".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012
Το 1975 σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο 3ος, ο οποίος πολλά χρόνια αργότερα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με τα τραγούδια του ως 50 Cent. Γενέθλια έχει σήμερα ο σκληρός του αμερικάνικου κινηματογράφου Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος γίνεται 66 ετών, αλλά και ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους τζούνιορ, ένα χρόνο μεγαλύτερος από το Σταλόνε. Απ' ότι φαίνεται σήμερα είναι η μέρα των τσαμπουκάδων....

5 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΝΟΥΜΕ!


Ονομάζεται Άσλιν Μπλοκερ. Είναι 12 ετών, παίζει κλαρινέτο, ενώ της αρέσει να παρακολουθεί διαγωνισμούς ομορφιάς. Είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι της ηλικίας της με μία βασική διαφορά: δε γνωρίζει το συναίσθημα του πόνου.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ;


Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο, ο οποίος φαντάζει ως ασφαλής παράδεισος (όσο υπερβολικές και αν αποδεικνύονται συχνά στην πράξη αυτές οι προσδοκίες) στα μάτια πολλών που υφίστανται κακουχίες, διώξεις ή ακόμα και βασανιστήρια στα κράτη τους.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τι καλύτερος τρόπος για να περάσετε ένα ευχάριστο, ζεστό καλοκαιρινό βράδυ από μια βόλτα στο κινηματογράφο - κλιματιζόμενο ή θερινό - της γειτονιάς σας. Τρεις νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στις αίθουσες, προσδοκώντας να μας δροσίσουν είτε μ' ένα ταξίδι στην εποχή των παγετώνων ("Ice Age 4") είτε μ' ένα ταξίδι μέχρι την Υεμένη ("Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη") είτε παρασύροντάς μας στον κόσμο της ανάλαφρης γαλλικής κωμωδίας ("Επιστροφή στον έρωτα"). Για τους λάτρεις των κλασσικών αριστουργημάτων του Χόλιγουντ, από σήμερα θα προβάλλονται δύο αγαπημένες ταινίες, ο "Ταξιτζής" με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η "Τζίλντα" με τη Ρίτα Χέιγουορθ και το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά αισθησιακό στριπτίζ της, κατά το οποίο το μόνο ρούχο που βγάζει είναι ένα... γάντι.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 14 IOYΛIΟΥ 2012


Ο κανόνας - των τελευταίων εβδομάδων τουλάχιστον - που θέλει τη συνεχή εναλλαγή τραγουδιών στο νούμερο ένα του βρετανικού σινγκλς τσαρτ επιβεβαιώνεται και αυτήν την εβδομάδα. Στην κορυφή βρέθηκαν ο will.i.am με την Eva Simons να τραγουδούν "This Is Love". Οι δύο άλλες νέες είσοδοι στο τοπ10 αφορούν τον Κρις Μπράουν, ο οποίος μας ζητάει να μην τον ξυπνήσουμε, και την Κέιτι Πέρι με το "Wide Awake", που ήδη έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Με τις θέσεις 1-8 να είναι ίδιες και απαράλλαχτες με το τσαρτ της περασμένης εβδομάδας και την Carly Rae Jepsen να συνεχίζει να κρατάει τα "σκήπτρα" στο Billboard 100, μόλις δύο είναι οι νέες είσοδοι στο τοπ20 του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας. Στη θέση 18 βρέθηκε το ντουέτο του Owl City με την Carly Rae Jepsen, η οποία κάνει διπλή εμφάνιση στο τοπ20, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα σημείωσε το "Whistle" του Flo Rida, το οποίο εκτοξεύτηκε από την 58η θέση της περασμένης εβδομάδας, στη θέση νούμερο 20.

ΜΙΚΡΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Μέχρι πού μπορεί να οδηγήσει η αχαλίνωτη φαντασία μια αμελή μαθήτρια; 
Εσείς τι αξιολογείται ως πιο σημαντικό: να μη λιώσει το παγωτό ή το τροχαίο που άθελά σας προκαλέσατε;
Γιατί ένας δήμαρχος στις ΗΠΑ οργάνωσε ολόκληρο δημοψήφισμα για... τρίχες;
Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κόντρα μεταξύ δύο γειτόνων; 
Μικρές ειδήσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία, όμως συμβαίνουν κάπου στον πλανήτη και μας προσφέρουν χαμόγελο στα χείλη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012.
Στην Τσεχία και στη Σλοβακία σήμερα γιορτάζεται η μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των δύο αδερφών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εκχριστιάνισαν τους Σλάβους και τιμώνται με μεγάλη λαμπρότητα σε όλες τις σλαβικές χώρες. Μάλιστα, στις δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης η σημερινή ημέρα θεωρείται αργία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ


Είναι συνολικά πενήντα. Από μόνες τους, οι περισσότερες δεν έχουν να πουν πολλά, όμως όλες μαζί κυβερνούν τον πλανήτη. Ο λόγος για τις πενήντα αμερικανικές πολιτείες που σχηματίζουν το κράτος των ΗΠΑ. Τι σημαίνουν, όμως,  τα ονόματά τους; Τα περισσότερα έχουν ρίζες στη γλώσσα κάποιας από τις φυλές των γηγενών κατοίκων της αμερικανικής ηπείρου και σχετίζονται με τους ποταμούς που διασχίζουν την κάθε πολιτεία. Ένας μικρότερος αριθμός σχετίζεται με ονόματα ευγενών ή βασιλέων των αποικιοκρατών Άγγλων, ενώ υπάρχουν και κάποιες πολιτείες, το όνομα των οποίων δε σημαίνει απολύτως τίποτα ή, τουλάχιστον, δεν έχει κατορθωθεί να εξακριβωθεί γλωσσολογικά. 

4 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΑΦΗΣΑΝ 19 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ!!


Οι χειρότεροι γονείς στον κόσμο ή θύματα σατανικά κακών συμπτώσεων; Σε κάθε περίπτωση, τα πραγματικά θύματα της ιστορίας που πρόκειται να διαβάσετε, είναι τα 19 παιδιά μιας οικογένειας από το Κεντάκι, τα οποία έμειναν μία εβδομάδα μόνα τους στο σπίτι χωρίς φαγητό!

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΟ!


Ατυχήματα συμβαίνουν και ορισμένες φορές θύμα είναι το κινητό μας τηλέφωνο. Τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση; Πρώτα απ' όλα δεν πανικοβαλλόμαστε, ούτε βιαζόμαστε να πετάξουμε το "ακριβό μας τηλέφωνο" στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς να προσπαθήσουμε να το στεγνώσουμε και να το επαναφέρουμε στην προηγούμενή του κατάσταση. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012.
Γεννημένες την 4η Ιουλίου είναι δύο από τις ωραιότερες Ελληνίδες, η Βίκυ Καγιά και η Κάτια Ζυγούλη, οι οποίες μάλιστα είναι συνομήλικες, καθώς αμφότερες γεννήθηκαν στις 4 Ιουλίου 1978.
Σαν σήμερα το 2004, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έκανε τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το τρόπαιο στο Euro νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια Πορτογαλία κάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ρίχνει μαύρο δάκρυ.

3 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ;

Οι τρεις θρυλικοί δραπέτες, της απόρθητης φυλακής του Αλκατράζ. Αριστερά, ο Φρανκ Μόρις, στο κέντρο  ο Τζον Άνγκλιν και δεξιά, ο αδερφός του, Κλάρενς.

Το απόρθητο φρούριο των φυλακών στο νησί Αλκατράζ, σε απόσταση 2.4 χλμ. από τις ακτές του Σαν Φρανσίσκο, κατάφεραν να εκπορθήσουν τρεις άντρες τον Ιούνιο του 1962. Τα αδέρφια Κλάρενς και Τζον Άνγκλιν και ο Φρανκ Μόρις έγραψαν ιστορία με την πρωτοφανή απόδραση το βράδυ της 11ης Ιουνίου 1962, ένα σχέδιο που το επεξεργάζονταν για 9 ολόκληρους μήνες. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ 10 ΠΙΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ FBI


Δεν έχουν άδικο, όσοι επιμένουν ότι πολλές φορές οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται μεταξύ αστείου και σοβαρού κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας χαρτιά. Κάπως έτσι, άλλωστε, γεννήθηκε και η ιδέα για τη δημιουργία της πρώτης λίστας με τους πλέον καταζητούμενους. Πού αλλού θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η σύγχρονη μορφή επικήρυξης των επικίνδυνων κακοποιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ


Οι λαοί της Αφρικής είναι τα μεγαλύτερα θύματα του παράλογου ανταγωνισμού των αποκαλούμενων Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες μοίρασαν επί χάρτου τα εδάφη της Μαύρης Ηπείρου και στη συνέχεια τα εκμεταλλεύτηκαν σε βάρος των πληθυσμών που κατοικούσαν επί αιώνες σε αυτά. Οι λαοί, βέβαια, οι μόνοι που δε φταίνε σε τίποτα γι' αυτόν τον παραλογισμό, είναι εκείνοι που υφίστανται μέχρι και σήμερα τις συνέπειές του. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:3 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012
Δεν ξέρω πόσο χαρούμενος θα γιορτάσει τα σημερινά του γενέθλια ο Τομ Κρουζ στην Ισλανδία όπου βρίσκεται για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, ωστόσο δεν πρέπει να είναι και πολύ ενθουσιασμένος μετά το "δώρο" με την αίτηση διαζυγίου που του προσέφερε πριν λίγες ημέρες η πρώην - ή εν διαστάσει για να είμαστε πιο ακριβείς - σύζυγός του, Κέιτι Χολμς. Πάντως, σήμερα ο σταρ του Χόλιγουντ κλείνει τα 50 του χρόνια και δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε να τα εκατοστήσει. 

2 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΓΙΝΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ 4 ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Είσαι από τους τύπους που διστάζουν να κάνουν την πρώτη κίνηση; Φοβάσαι τη χυλόπιτα; Σου απευθύνει το λόγο η γυναίκα των ονείρων σου, αλλά "δένεται" η γλώσσα σου κόμπος; Ο Τζόρνταν Χάρμπιγκερ, ιδρυτής του Art of Charme, μιας "σχολής σχέσεων για άνδρες" και υποστηρίζει ότι ξέρει τον τρόπο για να μετατραπείς από Ραζ (τον ντροπαλό ήρωα του "Big Bang Theory") σε... Μπάρνεϊ του "How I Met Your Mother", αν ακολουθήσεις τις 4 συμβουλές του.

ΜΙΚΡΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ένας πιλότος που δεν ταξιδεύει χωρίς τη μητέρα του....
Ένας σκουλήκι που κατασκήνωσε για δύο εβδομάδες στα μάτια ενός Ινδού...
Όχι σκουπίδια στις ακτές, αλλά ούτε και... ανθρώπινα υγρά στις λίμνες και τις θάλασσες!
Ποιος είναι για γάμο τα μεσάνυχτα;
Μικρές, παράξενες ειδήσεις από διάφορα σημεία του πλανήτη, για όσους αγαπούν και την... όχι και τόσο σοβαρή πλευρά της ζωής.

ΕΝΑ ΤΣΙΚΕΝ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΩΜΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


Εάν, χτύπα ξύλο, είχατε κάποιο σοβαρό ατύχημα, εξ αιτίας του οποίου πέφτατε σε κώμα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα ζητούσατε, όταν με το καλό ανακτούσατε τις αισθήσεις σας; Η πιο λογική απάντηση είναι ότι θα αναζητούσατε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο (φίλο, παιδί, άλλο συγγενικό πρόσωπο κλπ.). Αντιθέτως, ο Sam Boughen, ένας 26χρονος Βρετανός, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να ζητήσει ήταν... ένα τσίκεν μπέργκερ από τα KFC!

1 Ιουλίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΤΟΜ (ΚΡΟΥΖ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΪΤΙ (ΧΟΛΜΣ)


Εκείνος δήλωνε: "Ξέρω ότι είμαι με τη γυναίκα, με την οποία θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου.... Δε θ' αφήσω αυτή τη γυναίκα να φύγει". Εκείνη ισχυριζόταν ότι "Από τη στιγμή που τον γνώριζα νόμιζα ότι τον ήξερα από πάντα.... Είναι τόσο γενναιόδωρος και καλός και βοηθάει τόσους ανθρώπους, και με κάνει να γελάω, όπως δε γέλασα ποτέ, και είναι ένας υπέροχος φίλος... Ο Τομ κι εγώ θα είμαστε πάντα στο μήνα του μέλιτος...Ο Τομ είναι ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος στον κόσμο". Τελικά, έχει δίκιο ο λαός που λέει "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες"...

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011 ΣΥΝΟΛΙΚΑ


Το 2011 ήταν μια καλή χρονιά για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την ήπειρο. Οι Ευρωπαίοι παρακολούθησαν ταινίες αυξάνοντας το ύψος των συνολικών εισπράξεων, ενώ έδειξαν εμπιστοσύνη στις παραγωγές made in Europe.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 1 - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για το "Believe" το νέο άλμπουμ του Τζάστιν Μπίμπερ, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων της εβδομάδας. Πολλές είναι οι νέες είσοδοι στο τοπ10, μεταξύ αυτών το σάουντρακ της ταινίας "Rock of Ages", αλλά και το πρόσφατο άλμπουμ της Φιόνα Απλ, που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του άλμπουμ με τη μεγαλύτερη ονομασία, καθώς ονομάζεται "The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do"!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART:1 - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Το "Payphone" των Maroon 5 βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart ρίχνοντας στη δεύτερη θέση το "Call Me Maybe". Στη δεκάδα τα πράγματα μοιάζουν παγιωμένα, με εμφανή την ανοδική τάση για το "Wide Awake" της Κέιτι Πέρι. Αντίθετα, πολλές είναι οι νέες είσοδοι στις θέσεις 12 έως 19, ενώ αρκετά από τα τραγούδια των θέσεων αυτών μάλλον θα τα συναντήσουμε σε ψηλότερες θέσεις τις προσεχείς εβδομάδες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παραμονή στο τοπ20 του "Euphoria", ένα μήνα μετά το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012. Μπορεί ο χρόνος να περνά, όμως το πλαστικό μπούστο της Πάμελα Άντερσον παραμένει στη θέση του. Η πρώην ναυαγοσώστρια του τηλεοπτικού "Μπείγουοτς" γίνεται σήμερα 45 ετών. Γενέθλια σήμερα και για τον θρύλο του στίβου, τον Αμερικανό δρομέα Καρλ Λούις, ο οποίος ανακηρύχτηκε "αθλητής του αιώνα" από τη ΔΟΕ. Ο Λούις γεννήθηκε στις 1 Ιουλίου 1961, την ίδια μέρα με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα.