3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΑΤΜ ΓΙΑ CUPCAKES ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πρώτο ΑΤΜ πώλησης cupcakes στον κόσμο.

Τα cupcakes αποτελούν μια από τις πιο πρόσφατες, παγκόσμιες μανίες. Στην Ελλάδα έγιναν περισσότερο γνωστά λόγω του .. Γρηγόρη Αρναούτογλου, η σύντροφος του οποίου, η ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Κοτοβός, διατηρεί κατάστημα με cupcakes στην Κηφισιά. Στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Μπέβερλι Χιλς, μια γνωστή αλυσίδα παρασκευής και πώλησης cupcakes είχε μια πρωτότυπη ιδέα λανσάροντας τα πρώτα ΑΤΜ στον κόσμο αποκλειστικά για την αγαπημένη αυτή λιχουδιά. Νικόλ, διάβασε την παρακάτω ανάρτηση, γιατί σε ενδιαφέρει.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Το κινητό τηλέφωνο που υπόσχεται ότι αντέχει μέχρι και 15 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.
 
Φαντάσου ότι είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στην παραλία απολαμβάνοντας την άδεια σου. Δε θα κάνεις όλη την ώρα ηλιοθεραπεία, αλλά όλο και κάποιο sms θα στείλεις, όλο και κάποιο τηλεφώνημα θα κάνεις στον κολλητό ή την κολλητή σου, θα ελέγξεις τα mail, θα ρίξεις μια ματιά στο facebook για να μάθεις πώς περνούν οι επαφές σου, λίγο στο twitter... Ε, πόσο να αντέξει κι αυτό το κινητό. Κάποτε η μπαταρία θα τελειώσει. Και τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε: "Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς πότε να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης". Νομίζω ότι αυτό το ρητό αποτελεί ιδανική "συμβουλή της ημέρας" - και όχι μόνο. Μην εφησυχάζετε, λοιπόν, αλλά διαρκώς να αμφιβάλλετε, με μία μόνο επισήμανση: η αμφιβολία πρέπει να είναι δημιουργική και όχι απαξιωτική. Στόχος δεν είναι να γκρεμίσουμε τα αυτονόητα, αλλά να χτίσουμε κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο, σε σχέση με ότι έχουμε ήδη κατακτημένο.

2 Μαρτίου 2012

ΣΚΟΡΑΡΩΝΤΑΣ 100 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Wilt Chamberlain πανηγυρίζει το ασύλληπτο ρεκόρ των 100 πόντων που πέτυχε μόνος του σε αγώνα του ΝΒΑ το 1962

Πόσο εύκολο νομίζεις ότι είναι να βάλεις κατοστάρα σε έναν και μόνο αγώνα μπάσκετ; Και προσοχή, εκατό πόντους όχι η ομάδα σου, αλλά εσύ - μόνος. Ok, αν μιλάμε για ένα φιλικό ματσάκι, όπου η αντίπαλη ομάδα δεν ξέρει τι της γίνεται είναι εύκολο και είναι αρκετοί αυτοί που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο, όπως για παράδειγμα ο Σουηδός Mats Wermelin, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πετυχαίνοντας 272 πόντους σε ηλικία 13 μόλις ετών σε ένα τουρνουά στη Στοκχόλμη στις 5 Φεβρουαρίου 1974. Πραγματικά ασύλληπτο ρεκόρ, δε νομίζεις; Όμως και πάλι, ήταν απλά ένα ταλαντούχο παιδί που ενδεχομένως να έπαιζε με αντιπάλους πραγματικά ανίδεους από μπάσκετ. Άλλωστε, ποια καριέρα έκανε στη συνέχεια;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 4 - 10 ΜΑΡΤΙΟΥ



Το φαινόμενο Adele παραμένει ακλόνητο ακόμα μία εβδομάδα στο παγκόσμιο album chart σημειώνοντας εντυπωσιακότατο αριθμό πωλήσεων με τα δύο της album που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Τριπλή μετά θάνατον παρουσία για τη Whitney Houston, δύο συλλογές της οποίας αλλά και το σάονυτρακ από την ταινία "Ο σωματοφύλακας" βρίσκονται στο τοπ10 της εβδομάδας. Πολύ δυνατά συνεχίζει το "Born To Die" της Lana Del Ray για τρίτη εβδομάδα, ενώ από το τοπ10 δε θα μπορούσε να λείπει και ένα ιαπωνικό συγκρότημα. Αυτή την εβδομάδα είναι η σειρά των Kat-Tun.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 4 -10 ΜΑΡΤΙΟΥ



Ο Gotye αναδεικνύεται στον κυρίαρχο του παγκόσμιου singles chart της εβδομάδας, την ώρα που το τοπ10 επανέρχεται στα συνηθισμένα του τραγούδια, καθώς απομακρυνόμαστε από την επιρροή που είχαν στα chart γεγονότα, όπως τα Grammy αλλά και ο θάνατος της Whitney Houston. Εν τω μεταξύ, το "Wild Ones" από τη συνεργασία Flo Rida και Sia και το "We Are Young" από τη συνεργασία fun. και Janelle Monae αποτελούν τις δύο νέες εισόδους στο παγκόσμιο singles τοπ10.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012. Η άνοιξη νομίζω ότι μπαίνει για τα καλά και ελπίζω να κρατήσει καλός ο καιρός και να μην ξαναχαλάσει σύντομα. Πολλές είναι οι γιορτές που εορτάζονται και σήμερα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ας τις δούμε αναλυτικά.

ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Γιατί αναβάλλεται ο γάμος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς; Ποιος άντρας ευθύνεται γι' αυτήν την εξέλιξη;
Τελικά, ο έρωτας με έρωτα περνάει στην περίπτωση του Άστον Κούτσερ; Ποια είναι η γυναίκα με την οποία φημολογείται ότι έχει σχέση και γιατί λέγεται ότι μοιάζει στην Ντεμί Μουρ;
Τι κοινό μπορεί να έχει η Αν Χάθαγουεϊ με τη Λίντσεϊ Λόχαν;
Διαβάστε στη συνέχεια τις απαντήσεις.

1 Μαρτίου 2012

11 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Η Ισλανδία αποτελεί τον μεγάλο άγνωστό "χ" μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Λόγω της απόστασης αλλά και της γεωγραφίας της περιοχής, το νησί-κράτος στο βόρειο Ατλαντικό δεν ενδιέφερε ούτε ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος το γνώρισε κυρίως μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008 και την επακόλουθη χρεωκοπία της χώρας, που έβγαλε στους δρόμους τους φιλήσυχους μέχρι τότε Ισλανδούς - σκηνές πολύ γνώριμες και από τη δική μας σύγχρονη πραγματικότητα. Η Ισλανδία είναι μια χώρα με αρκετές ιδιαιτερότητες, πολλές από τις οποίες - αν όχι όλες - ούτε που θα μπορούσατε να τις φανταστείτε. Ας δούμε, λοιπόν, έντεκα από αυτές.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Το αίμα της πίσω πήρε η Kelly Clarkson ανταλλάζοντας θέσεις με την Katy Perry, η οποία την είχε εκθρονίσει από την πρώτη θέση του αμερικανικού singles chart την περασμένη εβδομάδα. Οι ανακατατάξεις στις επόμενες θέσεις είναι πολλές. Η Adele παραμένει ψηλά, αλλά με μόνο ένα τραγούδι στο τοπ10, ενώ αρκετά τραγούδια έκαναν την επανείσοδο τους στη δεκάδα: το "Good Feeling" των Flo Rida, το "Turn Me On" από τη συνεργασία David Guetta και Nicki Minaj και το "Young, Wild and Free" από τους Snoop Dogg, Wiz Khalifa και Bruno Mars. Τέλος, για πρώτη φορά συναντούμε στο τοπ10 το pop dance "Glad You Came" του βρετανικού (και ιρλανδικού) boy band "The Wanted", ένα τραγούδι που νομίζω ότι είναι ιδανικό για καλοκαιρινά κλαμπάκια.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Πρόκειται για το νορβηγικό δράμα "Όσλο, 31 Αυγούστου" (η επίσημη υποψηφιότητα της Νορβηγίας στα Όσκαρ), το "Μεθυσμένο Ημερολόγιο" με τον Τζόνι Ντεπ (για τους φαν του ηθοποιού) και το ατμοσφαιρικό δράμα "Café de flore" από τον Καναδά. Παράλληλα, σε συγκεκριμένες αίθουσες επαναπροβάλλονται δύο κλασσικές ταινίες του μετρ του κινηματογραφικού υπερρεαλισμού, του Λουί Μπουνιουέλ. Πρόκειται για τις ταινίες "Ο Ανδαλουσιανός σκύλος" και "Η χρυσή εποχή".

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΑPRIL MARCH - CHICK HABIT

Πρώτη ημέρα του Μαρτίου και για κάποιο λόγο το μυαλό μου πήγε στην τραγουδίστρια April March, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Καλιφορνέζας Elinor Blake. Εάν αναρωτιέστε ποια είναι αυτή, απλά να σας θυμίσω μια ταινία, το "Death Proof" του Κουεντίν Ταραντίνο και το σάουντρακ αυτής. Η μεγαλύτερη επιτυχία της εναλλακτικής τραγουδίστριας είναι το χαριτωμένο "Chick Habit",

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ

Μας μπήκε και ο Μάρτης, ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο οποίος στα αρχαία χρόνια θεωρείτο και ο πρώτος μήνας του έτους. Πολλές είναι οι παροιμίες που αφορούν το μήνα Μάρτιο και όλες εστιάζουν στις άστατες καιρικές συνθήκες που τον χαρακτηρίζουν συνήθως:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012. Πολλά είναι τα κράτη, που σήμερα γιορτάζουν ένα σημαντικό γεγονός για την Ιστορία τους. Ας τα δούμε ένα-ένα:
Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας (Dan nezavisnosti). Η γιορτή συνδέεται με το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 1992, με το οποίο αποφασίστηκε η ανεξαρτησία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης,

Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ!

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε σε μεγέθυνση το μπούστο, ε... το χωρίς μακιγιάζ πρόσωπο (που αν μπορέσετε να καταλάβετε αν έχει μακιγιάζ ή όχι, γράψτε μου) της Κιμ Καρντάσιαν.
Η Κιμ Καρντάσιαν σε νέες περιπέτειες στον κόσμο του τουίτερ. Η διάσημη-χωρίς-σοβαρό-λόγο τηλεπερσόνα, πιο γνωστή λόγω ενός sex tape που διέρρευσε στο διαδίκτυο, θέλει να κάψει όλα τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Αφού, λοιπόν, πριν λίγες εβδομάδες ανέβασε στο λογαριασμό της στο τουίτερ μια φωτογραφία με τα φρεσκοβαμμένα της μαλλιά, στην οποία ακόμα και ο πιο άσχετος θα πρόσεχε κάτι άλλο (που η Κιμ το προσέφερε "στο πιάτο" όπως λέει και ο λαός) και πάντως όχι τα μαλλιά, η Κιμ Καρντάσιαν ξαναχτύπησε προχτές. 

29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ... ΦΑΙΝΕΣΑΙ;; ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ 20 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ

Τους αγαπάμε και τους θαυμάζουμε, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, ενώ για ορισμένος αποτελούν και πρότυπο. Είναι οι Έλληνες σελέμπριτι, οι καταχρηστικά αποκαλούμενοι και ως "επώνυμοι". Τι σημαίνουν όμως τα επώνυμα τους; Κάποια από αυτά είναι προφανή, όπως π.χ. το επώνυμο της Κατερίνας Καινούργιου, της Φαίης Σκορδά, επίθετα με πρώτο συνθετικό το "Παπα-" ή επίθετα που προέρχονται από κάποιο όνομα, επάγγελμα κλπ. Ορισμένα επίθετα όμως έχουν μια δική τους ξεχωριστή σημασία προερχόμενα ετυμολογικά κυρίως από ξένες γλώσσες ή και από λέξεις της αρχαίας ελληνικής, που όμως ατόνισαν στο πέρασμα των αιώνων. Επειδή γλωσσολόγος δεν είμαι, ήθελα όμως να ικανοποιήσω την περιέργεια μου, κατέφυγα στην πολύτιμη βοήθεια των λεξικών, αλλά και της εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος - Λαρούς - Μπριτάνικα. Για να δούμε τι "ψάρια πιάσαμε"...

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Εσείς κατά πόσο θα αγοράζατε μια εφημερίδα που κυκλοφορεί μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια; Οι Γάλλοι πάντως είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τη χιουμοριστική εφημερίδα "La Bougie du Sapeur" (Το κερί του μηχανικού), η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 29 Φεβρουαρίου 1980 και έκτοτε κυκλοφορεί μόνο όταν το ημερολόγιο δείχνει 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια. Οι πωλήσεις της εφημερίδας, το ένατο τεύχος της οποίας κυκλοφόρησε σήμερα (τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου της φύλλου), ανέρχονται περίπου στα 150.000 φύλλα έχοντας μεγαλύτερη κυκλοφορία από τις υπόλοιπες ημερήσιες εφημερίδες της χώρας. 

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 - 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η μετάδοση των Όσκαρ, τόσο η τελετή απονομής των βραβείων όσο και παρέλαση των αστέρων στο κόκκινο χαλί πριν από αυτήν, κυριάρχησαν στις προτιμήσεις των αμερικανών τηλεθεατών για την εβδομάδα που μας πέρασε. Σταθερά ψηλά κινήθηκαν και τα δύο μουσικά τάλεντ σόου, με το "Voice" να συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του ξεπερνώντας μάλιστα το "American Idol" στα νεανικά κοινά.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (20 - 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Μετά από πολλές εβδομάδες, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας κατάφερε να μπει στα δέκα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της εβδομάδας σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η AGB. Πρόκειται για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη ρωσική Ρούμπιν Καζάν, η οποία διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στο στάδιο Καραϊσκάκη χαρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ για την ομάδα του Πειραιά, και η οποία προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Στις υπόλοιπες θέσεις συναντούμε τους "συνήθεις υπόπτους", όπως "Βασιλιάδες", "Πίσω στο σπίτι", "Κλεμμένα όνειρα" και "Έρωτας και τιμωρία".

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1960

Άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 23.2.1960 (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)


 Ένα από τα πιο "χοντρά", αλλά και πιο πετυχημένα ψέματα των τελευταίων δύο χρόνων, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, είναι ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα φταίνε οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Αν όμως είναι έτσι, τότε γιατί βρήκα στο ψηφιακό αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος το άρθρο της φωτογραφίας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ημερήσια εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 23.2.1960 με τίτλο "Η φοροδιαφυγή"; Δε θέλω να αθωώσω τη Μεταπολίτευση και τις παθογένειες της, αλλά δε θέλω και να συμβιβαστώ με ψέματα που εξιδανικεύουν εποχές, τις οποίες αφήσαμε οριστικά στο παρελθόν.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012. Είναι η εμβόλιμη ημέρα που προστίθεται στον "κουτσό" μήνα Φεβρουάριου κάθε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εναρμονιστεί και ημερολογιακά το "έτος" με τον κύκλο περιστροφής της Γης γύρω από τον ήλιο. Περισσότερα για τη δίσεκτη ημέρα και το δίσεκτο έτος, με ρίζες στην εποχή του Ιούλιου Καίσαρα κατά την εισαγωγή του Ιουλιανού ημερολογίου, θα βρείτε στην παλαιότερη ανάρτηση ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΣΕΚΤΟ ΕΤΟΣ".

28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90


Τηλεοπτικά η δεκαετία του 1990, η πρώτη δεκαετία λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας, μας χάρισε αρκετές θρυλικές σειρές, που έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία στα εγχώρια τηλεοπτικά πράγματα. Ωστόσο, μόλις τρεις από αυτές κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη δεκάδα με τα δημοφιλέστερα προγράμματα της περιόδου από 1.4.1992 έως 31.12.2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB και το σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού TV GUIDE (ένθετο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ) με ημερομηνία 24.2.2002.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


Η ημερομηνία και ο τρόπος εορτασμού του Πάσχα αποτελούσε λόγος αντιπαραθέσεων κατά τα πρωτοχριστιανικά χρόνια, κυρίως για το κατά πόσο θα πρέπει ο εορτασμός του Πάσχα να συνδέεται με το αντίστοιχο εβραϊκό. Το θέμα διευθετήθηκε με απόφαση της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.: "Το Πάσχα θα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή της εαρινής ισημερίας και αν η Πανσέληνος συμβεί Κυριακή, τότε να εορτάζεται την επόμενη".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012. Διάβασα κάπου αυτά, που ο Μαχάτμα Γκάντι είχε ορίσει ως "τα επτά σφάλματα του κόσμου": ο πλούτος δίχως μόχθο, η ηδονή δίχως συνείδηση, η γνώση δίχως χαρακτήρα, το εμπόριο δίχως ηθική, η επιστήμη δίχως ανθρωπιά, η λατρεία δίχως θυσία και η πολιτική δίχως αρχές. Δεν ξέρω αν αυτά είναι τα επτά μοναδικά σφάλματα του κόσμου, πάντως συμφωνώ με την προσέγγιση αυτή. Σημασία άλλωστε δεν έχει να είμαστε τυπικά εντάξει στις υποχρεώσεις μας, αλλά να υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε "ψυχή" πίσω από αυτές.

5 + 1 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ!


Εσείς τι γνώμη έχετε για τις ιστορίες φαντασμάτων; Είναι απλά αποκυήματα της καλπάζουσας ανθρώπινης φαντασίας - όπως ερμηνεύεται και ετυμολογικά η λέξη - ή ψυχές εγκλωβισμένες μεταξύ δύο κόσμων; Όποια και αν είναι η άποψη σας για τα φαντάσματα, η αλήθεια είναι ότι ουκ ολίγα είναι τα σημεία σε όλον τον πλανήτη, τα οποία αποτελούν πόλους έλξης τουριστών χάρη σε ιστορίες με φαντάσματα. Έχω συγκεντρώσει 5 από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς κυνηγών φαντασμάτων και σας τους παρουσιάζω αμέσως:

27 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΗΣ 84ης ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ


Η 84η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι πια παρελθόν. Οι ταινίες Hugo και The Artist είναι οι μεγάλες κερδισμένες της βραδιάς με 5 Όσκαρ, ενώ η τελευταία κέρδισε τα βραβεία σε τρεις από τις σημαντικότερες κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου. Ας δούμε όμως συγκεντρωμένα όλα τα βραβεία και στις 26 κατηγορίες:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012
Καλή Καθαρή Δευτέρα, καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή σε όλους. Αν και δε νηστεύω ποτέ τη Σαρακοστή, ωστόσο τη σημερινή ημέρα προσπαθώ πάντα να κάνω μια κάποιας μορφής διατροφική αποτοξίνωση.

26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: ΤΑ ΣΠΑ ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ


Ένα περίεργο περιστατικό αναστάτωσε πριν λίγες ημέρες τους κατοίκους μιας συνοικίας της πόλης Μίλτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο 47χρονος Eric Scott άρχισε να χτυπάει ξαφνικά τις πόρτες των γειτόνων του ζητώντας τους να καλέσουν την αστυνομία, γιατί χρειαζόταν ιατρική βοήθεια, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος. Πράγματι, ύστερα από λίγη ώρα έφτασε στην περιοχή ένα περιπολικό με τον 47χρονο άνδρα να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση έχοντας σειρά από αυτοπροκαλούμενα τραύματα στα χέρια του, ενώ αίμα έτρεχε από τη μύτη του. 

31 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, ΛΑΤΙΝ ΠΑΡΤΙ !!

Μπορεί σήμερα να είναι η τελευταία μέρα του φετινού Καρναβαλιού, ωστόσο τα λάτιν πάρτι δεν τα απολαμβάνουμε μόνο τις Απόκριες. Κάθησα και σκέφτηκα ποια τραγούδια θα διάλεγα οπωσδήποτε, αν σχεδίαζα το δικό μου λάτιν πάρτι. Τα έχω χωρίσει σε τέσσερις κατηγορίες: dance λάτιν, pop λάτιν, τραγούδια "σχεδόν λάτιν" (δηλαδή βραζιλιάνικα, ιταλικά, ακόμα και ένα ινδικό ρεμίξ - μην απορείτε) που ωστόσο θα ταίριαζαν σε ένα πάρτι με θέμα λάτιν χορευτικούς ρυθμούς και τέλος κάποια all time classic τραγούδια για λάτιν ξεφάντωμα. Συνολικά είναι μόνο 31 τραγούδια, αλλά πρόκειται για τραγούδια στα οποία θα έδειχνα οπωσδήποτε την προτίμησή μου. Από εκεί και μετά η λίστα είναι ανοιχτή να εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερα!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012.
Σαν σήμερα, το 1802 γεννήθηκε ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Βίκτορ Ουγκώ. Ο Ουγκώ ανέλυσε πολύ εύστοχα μέσα από τα έργα του το βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης στα πλαίσια της οργανωμένης κοινωνίας. Ο Ουγκώ είναι αυτός που πρώτος επισήμανε ότι "Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή",