1 Σεπτεμβρίου 2012

O ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ο ποταμός Κιτάρουμ (Citarum) μήκους 300 χιλιομέτρων θεωρείται ο σημαντικότερος ποταμός της Ινδονησίας. Ρέει στη Δυτική Ιάβα, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας και ιστορικά συνδέεται με την άνοδο του βασιλείου Ταρουμανγκάρα τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις όχθες του και είκοσι εκατομμύρια χρησιμοποιούν το νερό του. Ωστόσο, η ραγδαία, δίχως όρια βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής και ο υπερπληθυσμός κατέστησαν το ποτάμι ως το πιο βρώμικο του κόσμου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 2 - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το πέμπτο άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ Trey Songz με τον όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο τίτλο "Chapter V" βρέθηκε στην πρώτη θέση της εβδομάδας από πλευράς πωλήσεων, ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει ως σταθερή αξία το "21" της Αντέλ. Η ιαπωνική μουσική σκηνή εκπροσωπείται στο τσαρτ της εβδομάδας από τις ΑΚΒ48, που όμως υποχώρησαν πέντε ολόκληρες θέσεις από την κορυφή, όπου τις είχαμε συναντήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, καθώς και από το unisex συγκρότημα ΑΑΑ, που βρέθηκε στην έβδομη θέση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 2 - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Χωρίς εντυπωσιακές μεταβολές διαμορφώθηκε το τοπ20 του παγκόσμιου σινγκλ τσαρτ, στην πρώτη θέση του οποίου βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα η Τέιλορ Σουίφτ με το "We Are Never Ever Getting Back Together", ένα τραγούδι για χωρισμό τη στιγμή που κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι τώρα πορεία της Σουίφτ, την ώρα που η τραγουδίστρια πλέει σε πελάγη ευτυχίας στο πλευρό ενός γόνου των Κένεντι.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα γεννήθηκε η κουβανικής καταγωγής "βασίλισσα της λάτιν ποπ μουσικής" Γκλόρια Έστεφαν, η οποία γίνεται 55 ετών. 

31 Αυγούστου 2012

Η HONEY BOO BOO, Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΤΟΣ!


Μπορεί η αμερικανική πολιτική σκηνή να κινείται αυτές τις ημέρες στο ρυθμό του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και στην εκλογή του Μιτ Ρόμνεϊ ως επίσημου υποψηφίου του συγκεκριμένου κόμματος στις επικείμενες εκλογές, ωστόσο το δυναμικό κοινό των Αμερικανών τηλεθεατών (ηλικίες 18-49 ετών) γύρισαν την πλάτη στο Ρόμνεϊ και προτίμησαν το ριάλιτι σόου της Honey Boo Boo (Χάνεϊ Μπου Μπου), που την περασμένη Τετάρτη (29.08) αναδείχτηκε ως το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα στο νεανικό κοινό. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟ


Το 2000 η Τάνια Άνγκους από το Λας Βέγκας ήταν 21 ετών, το ύψος της έφτανε τα 172.7 εκατοστά, ενώ ζύγιζε 61 κιλά περίπου. Και μπορεί η διατήρηση του βάρους να είναι θέμα διατροφής και τρόπου ζωής, ωστόσο η Τάνια είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι - όπως είναι και το συνήθως συμβαίνον - με αυτό το ύψος θα πορευόταν για την υπόλοιπη ζωή της. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012.
Το "παιδί του λαού", ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος κλείνει σήμερα 78 χρόνια ζωής και είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τον "American Gigolo" Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος επίσης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του. Σαν σήμερα το 1970 γεννήθηκε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολας Γκρούεφσκι, την ίδια ακριβώς μέρα με τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

30 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΣΕΞΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ!


Η Κιμ Καρντάσιαν ξεπέρασε τους 16 εκατομμύρια followers στο τουίτερ και είναι μες στην τρελή χαρά. Στο κάτω κάτω, πόσους ανθρώπους γνωρίζετε, που απασχολούν τα μέσα και έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τόσους θαυμαστές χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο; 

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΝΙΔΙΟΥ;


Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Journal of Addiction Medicine δημοσιεύεται μελέτη Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν το γονίδιο στο οποίο οφείλεται ο εθισμός ορισμένων ανθρώπων στο ίντερνετ. Μπορεί, φυσικά, το ανθρώπινο DNA να μην έχει ιδέα από τις τεχνολογικές ανακαλύψεις της κάθε εποχής, ωστόσο υπάρχει ένα γονίδιο που ευθύνεται για κάθε είδους εθισμούς, όπως το CHRNA4, το οποίο έχει ανακαλυφθεί στο παρελθόν ότι συνδέεται με τον εθισμό στη νικοτίνη, ενώ τώρα θεωρείται υπεύθυνο και για τον εθισμό στο διαδίκτυο.

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ


Μέχρι σήμερα, η σοκολάτα θεωρείτο ο γλυκός πειρασμός, τα οφέλη του οποίου για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού είναι αντιστρόφως ανάλογα της απόλαυσης που αφήνει στο στόμα. Πρόκειται περί μύθου υποστηρίζουν ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (29 Αυγούστου) στο ιατρικό περιοδικό Neurology.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Κινούμενα σχέδια, δράματα, κωμωδίες και - όπως έχει πλέον καθιερωθεί - οι επανεκδόσεις παλαιότερων ταινιών περιλαμβάνονται στο πλούσιο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας. Στις αίθουσες κάνει πρεμιέρα η τρίτη ταινία των χαριτωμένων ζώων της "Μαδαγασκάρη", οι θαυμάστριες του Ρόμπερτ Πάτινσον μπορούν να απολαύσουν το ίνδαλμα τους σ' ένα διαφορετικό ρόλο στην ταινία "Επικίνδυνο πάθος", όσοι επιθυμούν να δουν ακόμη μία βρετανική ταινία σχετικά με τον IRA δεν έχουν παρά να επιλέξουν τον "Χορό των κατασκόπων", ενώ η αυστραλιανή ταινία "Οι κουμπάροι και το κριάρι" προσπαθεί να θυμίσει στιγμές "Hangover", παρά τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί. 

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (2 - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 )


Μπορεί στην τελετή λήξης οι Βρετανοί να ήθελαν να αναδείξουν την πλούσια μουσική προσφορά της χώρας τους, όμως ποιος είπε ότι όλα είναι τέλεια στο κάστρο της βρετανικής ποπ; Τρανή απόδειξη το νούμερο ένα τραγούδι του βρετανικού τοπ10 της εβδομάδας, ένας αφελής μουσικός αχταρμάς - ακόμα και στοιχεία από τη βαλκανική μουσική παράδοση έχει ανακατέψει το συγκρότημα Sam and the Womp - με τον παιδικό τίτλο "Bom Bom". Στις νέες εισόδους της εβδομάδας συναντούμε το "We Are Never Getting Back Together" της Τέιλορ Σουίφτ, και δύο ακόμη αδιάφορα βρετανικά ποπ τραγουδάκι, το "Watchtower" και το "Wonderful", στις θέσεις επτά και εννιά αντίστοιχα.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (2 - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡ1ΙΟΥ 2012)


Η Τέιλορ Σουίφτ παρέμεινε για δεύτερη εβδομάδα στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "We Are Never Ever Getting Back Together". Κατά τ' άλλα το αμερικανικό τοπ20 κινείται στα ίδια πλαίσια με την περασμένη εβδομάδα, χωρίς καμία νέα είσοδο - με εξαίρεση την επανείσοδο του "Pound The Alarm" της Νίκι Μινάζ που μπαίνει και βγαίνει από την εικοσάδα ανά τακτά διαστήματα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012.
Τα τριακοστά πέμπτα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Φελίξ Σάντσεζ, δρομέας από τη Δομινικανή Δημοκρατία, χρυσός Ολυμπιονίκης τόσο στους αγώνες της Αθήνας το 2004, όσο και στους αγώνες του Λονδίνου το 2012. Μια από τις πιο καλοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Κάμερον Ντίαζ κλείνει σήμερα την τέταρτη δεκαετία της ζωής τη, ενώ 43 ετών γίνεται ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Δημήτρης Σγούρος. Τα 48α γενέθλια του γιορτάζει ο πρόεδρος/δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ενώ σαν σήμερα, το 1946, γεννήθηκε στα ανάκτορα Αμαλιενμπόρκ της Κοπεγχάγης η Άννα Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

29 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ 5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΙΤΛΣ


Τζον Λένον, Πολ Μακ Κάρντεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ: τα τέσσερα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των Μπιτλς, που σημείωσε θραύση σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του '60. Η διάλυση του συγκροτήματος το 1970 δε στάθηκε ικανή να διαλυθεί και ο μύθος των Μπιτλς, πολλά τραγούδια των οποίων έχουν μείνει διαχρονικά και έχουν βρει το κοινό τους και στη σημερινή εποχή. Κι επειδή πίσω από τα περισσότερα τραγούδια κρύβεται μια - περισσότερο ή λιγότερο - ιστορία, ας γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω στο χρόνο, να μάθουμε την πραγματική ιστορία πίσω από πέντε από τα πιο γνωστά τραγούδια των Σκαθαριών.

ΠΩΣ Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΜΠΕΚΑΜ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΞΙΝΗ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Είναι, ίσως, η μοναδική γυναίκα σελέμπριτι που έχει κατηγορηθεί τόσο πολύ ότι είναι σνομπ, ξινή και βασίλισσα του πάγου. Δυστυχώς για την ίδια, κάθε της δημόσια εμφάνιση επιβεβαιώνει αυτήν τη φήμη. Ο λόγος, φυσικά, για τη Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία, όποτε βλέπει φωτογραφικό φακό, εκστασιάζεται σε τέτοιο βαθμό, που ξεχνάει να χαμογελάσει - τα 'χουν αυτά οι ντίβες.

Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ!


Ο Terry Crews είναι πρώην ποδοσφαιριστής του αμερικάνικου φούτμπολ, που την τελευταία δεκαετία έκανε στροφή στην καριέρα του ασχολείται με την ηθοποιία. Ίσως να τον θυμάστε κυρίως από την ταινία "Οι Αναλώσιμοι" ("The Expendables") - έχει συμμετάσχει και στις δύο ταινίες που έχουν βγει μέχρι σήμερα στις αίθουσες. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα και μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες με διεθνή ακτινοβολία, η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, καθηγήτρια βυζαντινολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, αλλά και πρέσβειρα καλής θέλησης τς Ελλάδας στη UNICEF. Η κυρία Αρβελέρ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1926.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: "ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ..."


Στις 28 Αυγούστου 1963, 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Λίνκολν στην αμερικανική πρωτεύουσα διεκδικώντας την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων και διαδηλώνοντας υπέρ της φυλετικής ισότητας. Στη συγκέντρωση αυτή εκφωνήθηκε και ο θρυλικός λόγος του Βαπτιστή ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1964 θα βραβευόταν με το Νόμπελ Ειρήνης από τη Σουηδική Ακαδημία. Είχε προηγηθεί η υπογραφή του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων, που καθιστούσε παράνομο τον φυλετικό διαχωρισμό τόσο στους δημόσιους όσο και στους εργασιακούς χώρους. Σαράντα πέντε χρόνια αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2009, στο ίδιο μνημείο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα γινόταν ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ με μαύρο χρώμα δέρματος. Η πρόοδος υπήρξε αλματώδης, πάντως σε καμία περίπτωση επαρκής, καθώς ρατσιστικά στερεότυπα εξακολουθούν να υφίστανται, κυρίως στις πιο συντηρητικές μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η ΖΩΗ Μ' ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ


Ο Μάικλ Σκόφιλντ - καμία σχέση με τον ήρωα του Prison Break - είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "January First: A Child's Descent into Madness and Her Father's Struggle to Save Her", που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αυστραλία. Σε αυτό, ο Σκόφιλντ εξιστορεί την ιστορία της κόρης του, Τζάνι (υποκοριστικό του January, όπως είναι το βαφτιστικό της όνομα), η οποία πάσχει από παιδική σχιζοφρένεια, μια ψυχιατρική νόσος που παρατηρείται σπάνια στους ανηλίκους.

28 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ 30 ΦΟΡΕΣ!

Ο πρώτος γάμος του Άλεξ και της Λίσα στο Μάντσεστερ τον Ιούνιο  του 2011. Μέχρι σήμερα έχουν παντρευτεί περισσότερες από 20 φορές.

Όταν ο Άλεξ Πέλινγκ, σήμερα 32 ετών, και η Λίσα Γκαντ, 30 ετών, αποφάσισαν πέρυσι να παντρευτούν, δεν επιθυμούσαν ένα συμβατικό γάμο. Μπορεί τα περισσότερα ζευγάρια να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σ' έναν πολιτικό γάμο στο δημαρχείο ή σ' ένα θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία - ή έστω να συνδυάσουν και τις δύο τελετές - ο Άλεξ και η Λίζα έβρισκαν και τις δύο επιλογές απλά... βαρετές για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους. Ύστερα από πολύ σκέψη, αλλά και μετά από καναδυό ποτηράκια κρασί σκέφτηκαν: "Γιατί δεν κάνουμε από μία γαμήλια τελετή σε κάθε μια από τις χώρες αυτές σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα;". Όταν η επήρρεια του ποτού πέρασε, όχι μόνο δεν άλλαξαν γνώμη, αλλά έθεσαν το τρελό αυτό σχέδιο σε εφαρμογή. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012.
Πριν 90 χρόνια η Σμύρνη παραδινόταν στις φλόγες, ενώ χιλιάδες Έλληνες και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί που ζούσαν στην πόλη αναζητούσαν διέξοδο στα νησιά του Αιγαίου ή έβρισκαν τραγικό θάνατο, μεταξύ αυτών δε και ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο τελευταίος Μητροπολίτης της πόλης. 
Γενέθλια έχει σήμερα ο ηθοποιός Τζέισον Πρίστλεϊ, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά των 90s "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος γίνεται 43 ετών, ενώ 50 ετών γίνεται σήμερα ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Zodiac, The Social Network κλπ.). Σαν σήμερα το 1749 γεννήθηκε και ο Γερμανός ποιητής Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε.
Στις χριστιανικές χώρες που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, σήμερα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. 

ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ!


Η  Hong Yi είναι μια αβάν γκάρντ ζωγράφος με καταγωγή από τη Μαλαισία, που όμως ζει στην Κίνα, γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο "RED". Η διαφορά της από άλλους ζωγράφους είναι ότι η ίδια δε χρησιμοποιεί πινέλα για τους πίνακες της, οι οποίοι απεικονίζουν κυρίως πορτρέτα διασημοτήτων, αλλά καθημερινά υλικά με συμβολικό χαρακτήρα. 

27 Αυγούστου 2012

Ο ΣΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!


Η 35χρονη "Σούζαν", μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον που χαρακτηριζόταν από αυστηρές χριστιανικές αρχές, δεν ήταν ικανοποιημένη από τη σεξουαλική της ζωή. Έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με οκτώ άνδρες μέχρι σήμερα, ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από τον τελευταίο της χωρισμό. Τελικά, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της με επιστημονικό τρόπο: κάθεται στο κρεβάτι ενός ξενοδοχείου, βγάζει το εσώρουχο της, πετάει την πετσέτα και με το δονητή στο χέρι ετοιμάζεται να κάνει πρακτική εξάσκηση για την υπέρβαση του σεξουαλικού της προβλήματος, την ώρα που σε μια γωνιά του δωματίου κάθεται ο ειδικός και την παρακολουθεί.

Η... ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!


Η Τζούλια Γκίλαρντ είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Αυστραλίας, ενώ κατέχει το πρωθυπουργικό αξίωμα από τον Ιούνιο του 2010. Το 2012, πάντως, δεν πρέπει να είναι η χρονιά της. Το κυβερνών Εργατικό κόμμα υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις της αντιπολιτευόμενης Εθνικής-Φιλελεύθερης Συμμαχίας του Τόνι Άμποτ, ενώ δύο φορές μέχρι στιγμής η Γκίλαρντ έχασε το.. παπούτσι της μπροστά στα φωτογραφικά φλας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012.
Τα γενέθλια τους γιορτάζουν σήμερα ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος κλείνει τα 51 του χρόνια, όπως και ο Αυστραλός οδηγός της Φόρμουλα 1 Μαρκ Γουέμπερ, 36 ετών. Μια μέρα σαν κι αυτή, στις 27 Αυγούστου 1941 γεννήθηκε η Σεζάρια Εβόρα, η "ξυπόλητη ντίβα" από το Πράσινο Ακρωτήριο, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 17 Δεκεμβρίου του 2011.

26 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑ ΚΟΛΑΖ - LIVE ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ!


To Instagram είναι μια από τις τελευταίες μόδες στο χώρο των social media και ο παράδεισος όσων λατρεύουν τις φωτογραφίες. Αν και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2010, τους τελευταίους μήνες η δημοτικότητα του αυξήθηκε κατακόρυφα, μετά την εξαγορά της σελίδα από το Facebook τον Απρίλιο του 2012, έναντι του ποσού των 1 δισ. δολαρίων. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες - τα μέλη - μπορούν να ανεβάζουν όσες και ό,τι φωτογραφίες θέλουν: προσωπικές, επαγγελματικές, άσχετες αγαπημένες φωτογραφίες κλπ., τις οποίες μοιράζονται με τους φίλους τους και τους άλλους χρήστες του Instagram, του Facebook ή του Τουίτερ. 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΣΤΟ... ΤΟΥΙΤΕΡ!


Ο Γάιος Πλίνιος Σεκούνδος, γνωστός και ως Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ήταν Ρωμαίος ρήτορας, αξιωματικός κι ένας από τους πρώτους εγκυκλοπαιδιστές, συγγραφέας μεταξύ άλλων και της 37τομης Naturalis Historia (Φυσική Ιστορία), το μόνο από τα συγγράμματα του που διασώζεται μέχρι σήμερα. Στις 24 Αυγούστου 79 μ.Χ., ο 56χρονος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ως επικεφαλής του ρωμαϊκού στόλου στη βάση του ακρωτηρίου Μισίνο, κατευθύνθηκε στις Σταβίες, κοντά στην Πομπηία, για να βοηθήσει στη διάσωση ενός φίλου του και της οικογένειας του, την ώρα που ολόκληρη η περιοχή παραδινόταν στην εκρηκτική μανία του Βεζούβιου. Εκεί, θα άφηνε την τελευταία του πνοή από τις αναθυμιάσεις, όπως κατέγραψε σε επιστολή του ο ανιψιός του Πλίνιος ο Νεώτερος.

ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ


Το Elizabeth Garrett Anderson School στο Ίσλινγκτον του βόρειου Λονδίνου φιλοξενεί μαθήτριες - μόνο κορίτσια - που κατάγονται από διαφορετικές χώρες, μιλούν διαφορετικές γλώσσες και έχουν διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Το σχολείο αυτό ήταν ο προορισμός του πρώτου διεθνούς ταξιδιού της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, το 2009. Δύο χρόνια μετά, η κυρία Ομπάμα θέλησε να ξανασυναντηθεί με τις μαθήτριες του Elizabeth Garrett Anderson School, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού της στη βρετανική πρωτεύουσα, το Μάιο του 2011. Αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου η πρώτη κυρία εκφώνησε ένα λόγο γεμάτο επαίνους και παραινέσεις προς τις μαθήτριες, οι οποίες σήμερα παραδέχονται δημόσια ότι χάρη στην ομιλία αυτή μπόρεσαν να βελτιώσουν τους βαθμούς τους ένα χρόνο μετά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα, το 1910, γεννήθηκε η Μητέρα Τερέζα, η πιο εμβληματική προσωπικότητα του σύγχρονου ιεραποστολικού έργου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Γεννήθηκε στα Σκόπια, ενώ η ίδια ήταν αλβανικής καταγωγής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Agnesë Gonxhe Bojaxhiu. Το κύριο βάρος του ιεραποστολικού της έργου, για το οποίο τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979, το αφιέρωσε στην Ινδία και ειδικότερα στην Καλκούτα, όπου και πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 1997, σε ηλικία 87 ετών.