19 Ιανουαρίου 2013

Το ευρωπαϊκό box office του 2012: Νορβηγία


Το 2012 δεν ήταν καλή χρονιά για το νορβηγικό σινεμά, καθώς η πτώση στις εγχώριες ταινίες άγγιξε το 24.1% σε σχέση με το 2011. Εξάλλου, μόνο δύο εγχώριες ταινίες κατάφεραν να πλασαριστούν μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων, αν και οι συγκεκριμένες σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι χειρότεροι κλέφτες του κόσμου - ή πώς ένας γάιδαρος εκτελεί καθήκοντα αστυνομικού


Μια απίστευτα κωμική απόπειρα κλοπής έγινε σε μια μικρή πόλη της Κολομβίας, με πρωταγωνιστές μια ομάδα επίδοξων κλεφτών κι ένα γάιδαρο, ο οποίος πρόδωσε τους κακοποιούς, που φαίνεται ότι δεν έκαναν σωστούς υπολογισμούς.

Οι 5 λόγοι, για τους οποίος ΔΕΝ πρέπει να ζυγιζόμαστε συχνά


Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν έμμονη ιδέα με την ζυγαριά τους. Θέλουν να ζυγίζονται όχι απλά κάθε μέρα, αλλά πολλές φορές τη μέρα, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το βάρος τους. Μάλιστα, η ηθοποιός Τζένι Γκαρθ ισχυρίστηκε σε συνέντευξη της στο (αμερικάνικο) περιοδικό Health ότι ένας από τους λόγους που καταφέρνει να διατηρείται σε φόρμα στα 41 της χρόνια είναι και το ότι ελέγχει κάθε πρωί το βάρος της. Είναι, όμως, έτσι; Η διάσημη στις ΗΠΑ διατροφολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων μπεστ-σέλερ Σύνθια Σας επιμένει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποφεύγουμε να ανεβαίνουμε στην ζυγαριά, αν θέλουμε να κρατήσουμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, έχει 5 επιχειρήματα για να μας πείσει.

Τα 5 μυστικά για να πετύχεις, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.


Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποτελεί σίγουρα το πιο πετυχημένο παράδειγμα αυτοδημιούργητου ανθρώπου, που έγινε δισεκατομμυριούχος από νεαρή ηλικία, χάρη σε μια πρωτοποριακή ιδέα: να δημιουργήσει μια σελίδα επικοινωνίας των φοιτητών του Χάρβαρντ, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, που στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια και τελικά κατέκτησε τον κόσμο με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Επίμονος βήχας; Γιατί δεν πρέπει ν' ανησυχείτε!


Αισθάνεστε ότι ο βήχας δε λέει να σας αφήσει ήσυχους, αλλά επιμένει να σας ταλαιπωρεί για δυο ή ακόμα και τρεις εβδομάδες; Ησυχάστε! Τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικά, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για να κάνει ο βήχας τον κύκλο του είναι τουλάχιστον 18 ημέρες, σύμφωνα με τη μελέτη του δρ. Μαρκ Έμπελ, λέκτορα στο Κολέγιο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Family Medicine. 

Σαν σήμερα: 19 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013.

18 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 20 - 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Μεγάλη πτώση σημείωσε ο αριθμός των πωλήσεων των μουσικών άλμπουμ - κάτι απόλυτα αναμενόμενο, όσο απομακρυνόμαστε από την περίοδο των εορτών. Ο Μπρούνο Μαρς ανακατέλαβε την κορυφή, ενώ σταθερά στο τοπ10 - και μάλιστα σε υψηλές θέσεις - παραμένουν οι One Direction και η Τέιλορ Σουίφτ. Συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την ανοδική του πορεία το σάουντρακ της ταινίας Les Miserables, την οποία ανυπομονούμε να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες και ν' ακούσουμε τα τραγούδια της επιτυχίας. Στο τοπ10, ωστόσο, έκανε την είσοδο του το σάουντρακ ακόμη ενός μιούζικαλ. Πρόκειται για τα τραγούδια της ταινίας "Pitch Perfect", με θέμα τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο μουσικά γκρουπ ενός σχολείου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 20 - 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Αν και - μέχρι στιγμής - δεν κατάφεραν να ανέβουν στη κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ, ο will.i.am και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κυριαρχούν παγκοσμίως με τη μουσική τους συνεργασία που... "φωνάζει" επιτυχία. Εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλές θέσεις το "Gangnam Styly", που βρέθηκε στην έβδομη θέση, αν και βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, ενώ πολύ καλή είναι η πορεία του "Trift Shop" του ράπερ Macklemore, που ευνοείται κυρίως από την επιτυχία στις ΗΠΑ. Το τραγούδι ανέβηκε πέντε θέσεις και βρέθηκε πέμπτο.

Εσύ πώς την κρατάς; Η τσάντα μαρτυρά την προσωπικότητα σου


Ο τρόπος που μια γυναίκα κρατάει την τσάντα δείχνει πολύ περισσότερα για το χαρακτήρα της, απ' ό,τι φαντάζεται. Η Πάτι Γουντ από την Αυστραλία, που είναι ειδικός στη γλώσσα του σώματος, πιστεύει ότι έχει τις απαντήσεις και σας τις μεταφέρουμε.

Η πρωτοπόρος σουφραζέτα και ο πύρινος λόγος της: Είναι οι γυναίκες άνθρωποι;


Σήμερα, 18 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ημέρα που οι γυναίκες ψήφισαν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές, ενώ παράλληλα εξελέγη και η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελένη Σκούρα, σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης στις 18 Ιανουαρίου 1953

Σαν σήμερα: 18 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

17 Ιανουαρίου 2013

Ο σκύλος που περιμένει το νεκρό αφεντικό του κι έχει συγκινήσει μια ολόκληρη ιταλική πόλη

Η τελευταία φορά που ο Τόμι είδε τη Μαρία, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στην εκκλησία της πόλης Σαν Ντονάτσι των 7.000 κατοίκων στην περιοχή της Πούλιας, κοντά στο Μπρίντιζι. Ο Τόμι είναι ένας γερμανικός ποιμενικός, 12 ετών, και η Μαρία ήταν η αφεντικίνα του, η οποία πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 57 ετών. Η τελευταία φορά που ο Τόμι είδε την αφεντικίνα του, ήταν την ημέρα της κηδείας της. Από τότε, κάθε πρωί ο σκύλος επιστρέφει στην εκκλησία και ξαπλώνει δίπλα στο ιερό περιμένοντας να συναντήσει και πάλι τη γυναίκα που τον φρόντιζε και του έδειχνε την αγάπη της.

Ποια δημητριακά είναι ιδανικά για το πρωινό μου;


Μια από τις ιδανικότερες τροφές για πρωινό είναι ένα μπολ δημητριακών με γάλα - αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο για την ακρίβεια. Το σημαντικό είναι να αποφεύγουμε την προσθήκη έξτρα ζάχαρης, αν θέλουμε το πρωινό μας να είναι πραγματικά πλούσιο σε θρεπτικές αξίες. Αν πάλι δεν αντέχετε χωρίς τη γεύση του γλυκού, το καλύτερο υποκατάστατο είναι τα φρούτα, όπως μπανάνες, εσπεριδοειδή, χουρμάδες, σταφίδες κλπ. ή ακόμη και ξηροί καρποί. 

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (20 - 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Μπορεί πρόσφατα να χώρισε και να παραιτήθηκε από την επόμενη σαιζόν του American Idol, ωστόσο η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κάνει δυναμικό comeback στα μουσικά πράγματα στο πλευρό του ράπερ will.i.am, καθώς το ντουέτο ανέβηκε στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ για την εβδομάδα αυτή. Αρκετές είναι και οι νέες είσοδοι: από τον dj Κάλβιν Χάρις, που έχει σήμερα τα γενέθλια του, μέχρι τον Ντέιβιντ Μπάουι, που επανεμφανίζεται στη δισκογραφία ύστερα από μια δεκαετία, αλλά και τον Pitbull, που υπογράφει ακόμη μια dance επιτυχία. 

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (20 - 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Τα πράγματα μοιάζουν να έχουν σταθεροποιηθεί στο αμερικάνικο τσαρτ, καθώς ελάχιστες είναι οι μεταβολές που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες. Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η συνεχής άνοδος του ράπερ Macklemore με το "Thrift Shop", που έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του τοπ100. Έτσι, ο μέχρι πρότινος άγνωστος Macklemore έγινε σταρ μ' ένα τραγούδι που μιλάει για ένα τελείως αντι-σταρ θέμα, την αγορά φτηνών ρούχων από κατάστημα μεταχειρισμένων. Εν τω μεταξύ, ύστερα από 4 μήνες συνεχούς παρουσίας στο τοπ20, το "Gangnam Style" υποχώρησε στην 22η θέση - σχετικά γρήγορα, αν αναλογιστεί κανείς τη φασαρία που δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και το γεγονός ότι το βίντεο κλιπ έχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια views στο youtube.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Ένας σκλάβος ονόματι Django τιμωρεί το Κεφάλαιο. Έχει όμως το Άλλοθι; Ιστορίες της Ζωής μας, θα αναρωτηθεί κάποιος... Και μέσα σ' όλον αυτόν το χαμό εισβάλλει η Πιετά και ο τρισδιάστατος Νέμο. Τι είναι όλα αυτά; Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, που τα έχουν όλα: γουέστερν made by Ταραντίνο, τον Κώστα Γαβρά να τα βάζει με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τον Ρίτσαρντ Γκιρ να επανακάμπτει με θρίλερ που έτυχε της αποδοχής των κριτικών, ένα ντοκιμαντέρ από τον Καναδά, μια δραματική ταινία από τη Νότιο Κορέα και η επαναπροβολή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ και της Πιξάρ, "Ψάχνοντας το Νέμο". Τι άλλο θέλετε για να κάνετε μια βόλτα μέχρι τον κινηματογράφο της γειτονιάς; 

Μια διαμάχη στο τουίτερ για την οικονομική κρίση που ενέπνευσε μια όπερα!

Αριστερά, ο πρόεδρος της Εσθονίας Τοόμας Χέντρικ Ίλβες και δεξιά, ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Η οικονομική κρίση, που δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, έχει φέρει στο προσκήνιο το δίλημμα "ανάπτυξη η λιτότητα". Πολλές είναι οι συζητήσεις και η ανταλλαγή επιχειρημάτων των δύο πλευρών, ενώ πολλές φορές οι τόνοι ξεφεύγουν φτάνοντας στα άκρα. Στην περίπτωση της Εσθονίας, της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που διατηρεί μεν το υψηλότερο ΑΕΠ μεταξύ των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ, ωστόσο διήλθε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης πριν λίγα χρόνια, μια κόντρα κορυφής στο τουίτερ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για γνωστό συνθέτη, ο οποίος έγραψε μια μικρή όπερα διάρκειας 16 λεπτών. 

Όταν ο διεφθαρμένος Αλ Καπόνε τα έβαζε με τους διεφθαρμένους τραπεζίτες!


Η λέξη "γκάγκστερ" είναι συνυφασμένη με το όνομα του. Ήταν ο αυτοκράτορας του οργανωμένου εγκλήματος στο Σικάγο την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, επιδιδόμενος σε λαθρεμπόριο ποτών και όχι μόνο. Η μαφιόζικη "επιχείρηση" του είχε εξαπλωθεί σε όλες τις πτυχές του υποκόσμου: τζόγος, πορνεία, τοκογλυφία και, φυσικά, αμέτρητες δολοφονίες όσων έμπαιναν εμπόδιο στις δουλειές του. 

Σαν σήμερα: 17 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013.

Το ευρωπαϊκό box office του 2012: Ιταλία


Το 2011 ήταν η χρονιά των ρεκόρ για το ιταλικό σινεμά. Κατά συνέπεια, μόνο αναμενόμενη μπορεί να θεωρηθεί η σημαντική πτώση στο μερίδιο των ιταλικών ταινιών κατά το 2012. Ενώ, λοιπόν, το 2011 οι ιταλικές ταινίες είχαν συνολικό μερίδιο 37.57% επί των κομμένων εισιτηρίων, το ποσοστό αυτό έπεσε κατά 11 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 26.54%.

16 Ιανουαρίου 2013

Ο Έλληνας που έχασε 60 κιλά σε 9 μήνες και είναι το πρόσωπο των ημερών στην Αυστραλία!


Πριν 9 μήνες, όταν γιόρταζε τα 44α γενέθλια του, ο Τζόρνταν Τιρεκίδης συνειδητοποίησε ότι είχε αρκετά παραπανίσια κιλά. Και πώς όχι, αφού το καθημερινό του μενού ήταν γεμάτο φαγητά. Για παράδειμα, το πρωινό του περιελάμβανε 10 πατάτες hash browns με 2 μεγάλους καφέδες, το μεσημέρι καταβρόχθιζε δύο Big Mac μαζί με μεγάλες πατάτες και μεγάλο αναψυκτικό, ενώ το δείπνο του ισοδυναμούσε με... 4 τζανκ φουντ γεύματα. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τιρεκίδης έφτασε να ζυγίζει 300 κιλά, όταν πήρε την απόφαση να χάσει τα 200. Εννιά μήνες μετά, έχει ήδη χάσει 60 κιλά και αυτά χάρη στην πρωτότυπη μέθοδο ενός υπνωτιστή. 

Γυναίκες με σώμα και μυαλό μωρού


Το ύψος της είναι μόλις 76 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 7 κιλά. Αν την δει κανείς, μοιάζει μ' ένα κοριτσάκι 4 χρονών. Κι όμως, η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ από το Reisterstown του Μέριλαντ έχει κλείσει τα 20. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, που ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να εντοπίσουν, η Μπρουκ σταμάτησε να μεγαλώνει πριν 16 χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει ένα παιδί - τόσο σωματικά όσο και διανοητικά.

Η δήλωση που σοκάρει: "Οι 17 μέρες που ήμουν κλεισμένη σ' ένα φέρετρο, ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη"!


Ποιος άνθρωπος θα άντεχε να μείνει κλεισμένος μέσα σ' ένα φέρετρο για περισσότερες από δύο εβδομάδες; Κι αν ακόμη υποθέσουμε ότι βρίσκαμε κάποιους ελάχιστους, πόσοι θα μπορούσαν μετά να δηλώσουν ότι αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής τους; Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, έτσι αισθάνεται η 30χρονη Κέιτι Μπιρς, συγγραφέας του αυτοβιογραφικού "Buried Memories: Katie Beers' Story", όπου εξιστορεί τα δύσκολα χρόνια της παιδικής της ηλικίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τότε που η απαγωγή της συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σαν σήμερα: 16 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.

Η μητέρα που υπέβαλε την 7χρονη κόρη της σε δίαιτα! Μια κίνηση αγάπης ή παιδαγωγικό έκτρωμα;


"Καθώς η Μπία μεγάλωνε, ήμουν ανακουφισμένη που διέγραφα αρκετά θέματα από τον κατάλογο ενδεχόμενων ψυχικών ασθενειών, που θα μπορούσε να εμφανίσει. Δεν είχε κολικούς. Δεν ήταν αυτιστική. Δεν ήταν δυσλεκτική". Με αυτές τις φράσεις η Dara-Lynn Weiss ξεκινούσε το άρθρο της, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική Vogue (τεύχος Απριλίου 2012), προδιαθέτοντας αρνητικά τους αναγνώστες του περιοδικού. Αφενός εξέφραζε ένα είδος αποστροφής κατά των παιδιών που μεγαλώνουν με τέτοια προβλήματα, αφετέρου υπερμεγέθυνε το πρόβλημα παχυσαρκίας της 7χρονης κόρης της, με το οποίο ασχολείτο σ΄εκείνο το άρθρο η νεαρή μητέρα από το Μανχάταν, ενώ δημοσιοποιούσε την πρωτοβουλία της να υποβάλλει το κοριτσάκι σε... δίαιτα για να χάσει τα περιττά κιλά.

15 Ιανουαρίου 2013

Η εκρηκτική διαφήμιση της Σοφία Βεργκάρα πριν 23 χρόνια.


Η Σοφία Βεργκάρα κατέβηκε στην παραλία για να ρίξει καμιά βουτιά στη θάλασσα. Είχε όμως τόσο πολύ ζέστη εκείνη τη μέρα, που ένιωσε την ανάγκη να πιει ένα δροσερό αναψυκτικό. Έλα, όμως, που η άμμος έκαιγε! Έτσι, προκειμένου να μην πατήσει την καυτή άμμο, η σέξι Σοφία άδειασε την τσάντα της και έβγαλε τα ρούχα που φορούσε μένοντας μόνο μ' ένα καυτό μαγιό - έπρεπε κάπου να πατήσει η κοπέλα!

Διάσημοι και τα δίδυμα αδέρφια τους


1. Ο Αυστραλός Χιου Τζάκμαν προέρχεται από μια πραγματικά μεγάλη οικογένεια, καθώς έχει τέσσερις μεγαλύτερους αδερφούς, μια μικρότερη αδερφή από το δεύτερο γάμο της μητέρας του κι ένα... δίδυμο αδερφό, τον Κέβιν, για τον οποίο κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό, μέχρι μια τηλεοπτική συνέντευξη του αγαπημένου ηθοποιού των γυναικών το Νοέμβριο του 2011.

Ο Λανς Άρμστρονγκ μέσα από τις δηλώσεις του



"Δύο πράγματα με φοβίζουν. Το ένα είναι μήπως τραυματιστώ. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα, όσο το δεύτερο, που είναι η ήττα". Αυτή η δήλωση του Αμερικανού ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ στο περιοδικό Playboy το 2005, μετά το σερί των επτά συνεχόμενων νικών στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, πρόδιδε εμμέσως την ελλιπή ηθική αντίσταση του αθλητή σε οποιοδήποτε παράνομο βοήθημα θα του εξασφάλιζε την πολυπόθητη νίκη.

Σαν σήμερα: 15 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013.

Θα παντρευόσουν ποτέ ένα άτομο που έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με σένα;


Όταν η Κέλι Χίλντεμπραντ από τη Φλόριντα γνώρισε μέσω facebook τον Κέλι Χίλντεμπραντ από το Τέξας, προέκυψε... γάμος. Το ζευγάρι δεν πτοήθηκε από την ταύτιση των ονομάτων - κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί στην Ελλάδα, όχι όμως και στην Αμερική, αφού στην αγγλική γλώσσα δεν υπάρχει διαφορά στις καταλήξεις των ονομάτων βάσει γένους - και αποφάσισε να έλθει εις γάμου κοινωνία το 2009, που προβλήθηκε δεόντως από τα αμερικανικά - και όχι μόνο - ΜΜΕ. Πόσο, όμως, θα μπορούσε ν' αντέξει στο χρόνο ένας γάμος από το facebook; 

14 Ιανουαρίου 2013

Μια σπάνια συνέντευξη του Γιάννη Τσαρούχη το Σεπτέμβριο του 1981


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε δώσει ο κορυφαίος ζωγράφος μας Γιάννης Τσαρούχης το Σεπτέμβριο του 1981 στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε στο πρώτο φύλο επανακυκλοφορίας της εφημερίδας (14.09) ύστερα από 11 χρόνια. Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο των 103 από την ημέρα που γεννήθηκε ο Τσαρούχης (13.01.1910), ας θυμηθούμε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία, όπου ο ζωγράφος θυμόταν το πώς ξεκίνησε. 

Ήρθε η ώρα για τσάι από καφέ!


Αν το δίλημμα "καφές ή τσάι" πραγματικά αναστατώνει την ζωή σου, με αποτέλεσμα να είσαι όλη τη μέρα μ' ένα φλιτζάνι στο χέρι απολαμβάνοντας εναλλάξ τα αγαπημένα σου ροφήματα, θα ανακουφιστείς μαθαίνοντας ότι θα μπορείς σύντομα να συνδυάσεις και τα δύο σε ένα. Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα τσάι από... καφέ.

Σαν σήμερα: 14 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013.

13 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα: Οι ομοφοβικοί είναι καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι


Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρόι Άσμπουρν από την Καλιφόρνια ήταν από τους πιο φανατικούς πολέμιους της αναγνώρισης δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους, μέχρι που το Μάρτιο του 2010 αποκαλύφτηκε ότι ο διαζευγμένος πατέρας 4 παιδιών και παππούς 2 εγγονιών ήταν ένας "κρυφός" ομοφυλόφιλος, όταν συνελήφθη τυχαία για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του από γκέι μπαρ. 

Το ευρωπαϊκό box office του 2012: Γαλλία


Το 2011 ήταν η χρονιά των "Intouchables", που σημείωσε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του γαλλικού σινεμά - την ταινία είχαν παρακολουθήσει 19.213.986 θεατές μόνο στη Γαλλία. Το 2012 οι γαλλικές ταινίες δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν το ρεκόρ αυτό, ωστόσο έξι εγχώριες παραγωγές κατάφεραν να πλασαριστούν στο γαλλικό τοπ20 έναντι μόλις δύο ταινιών την προηγούμενη χρονιά - όλες κωμωδίες. Οι Γάλλοι είχαν ανάγκη να γελάσουν την χρονιά που έφυγε.

Σαν σήμερα: 13 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2013.