3 Νοεμβρίου 2012

Η κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968

Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας "ΕΛΥΘΕΡΙΑ", στις 17.02.1964, την επομένη του εκλογικού θριάμβου της Ένωσης Κέντρου.

Σαν σήμερα, την 3η Νοεμβρίου 1968 - δύο μέρες μετά το θάνατο του - πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για να εκδηλωθεί η πρώτη οργανωμένη λαϊκή διαμαρτυρία.κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών. Δυόμιση μήνες νωρίτερα, το πρωί της 13ης Αυγούστου, ο Αλέξανδρος Παναγούλης αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο πυροδοτώντας βόμβα - μικρής όμως ισχύος - κατά του αυτοκινήτου του πλησίον της Βάρκιζας. Η δίκη του Παναγούλη θα ξεκινούσε την ημέρα της κηδείας του "Γέρου της Δημοκρατίας", ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί στον Γεώργιο Παπανδρέου για τους πολιτικούς του αγώνες.

Ημερολόγιο: 3 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012.
Ανάμεσα σ' εκείνους που γεννήθηκαν σαν σήμερα περιλαμβάνονται η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Βίτι (1931), ο ελληνοαμερικανός πολιτικός και υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία το 1988 Μάικ Δουκάκης (1933), η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ (1952) και ο Σουηδός ηθοποιός ταινιών δράσης Βτολ Λούντγκρεν (1957). 

2 Νοεμβρίου 2012

Απατημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!


Το CheaterVille.com είναι ο παράδεισος του κάθε απατημένου που θέλει να πάρει εκδίκηση από το πρώην άλλο του μισό. Με μότο τη φράση "Μην υποκύψεις χωρίς να δώσεις μάχη" και με συμβουλές όπως "Αν μια άλλη γυναίκα σου κλέψει τον άνδρα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να την αφήσεις να κρατήσει αυτόν τον βλάκα", η ιστοσελίδα προσπαθεί ν' αναπτερώσει το ηθικό όσων έχουν κολλήσει στο παρελθόν. Επειδή, όμως, τα παχιά λόγια δεν είναι αρκετά, δίνουν την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ξεμπροστιάσουν το "γουρούνι" εκείνο που έπαιξε με τα συναισθήματα τους.

"Μου πήρες τη θέση στο κρεβάτι; Χωρίζουμε!"


Όταν ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος του σε μονό, διπλό ή ημίδιπλο κρεβάτι, μπορεί να νιώθει μοναξιά χωρίς ένα χέρι να τον αγκαλιάζει, ωστόσο έχει την άνεση ν' απλωθεί όσο θέλει, να κοιμηθεί σε όποια μεριά του κρεβατιού θέλει, να γυρίσει άπειρες φορές στη διάρκεια του ύπνου του, με άλλα λόγια να κοιμηθεί ξέγνοιαστος. Φυσικά, ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να ζει μόνος του, αλλά για να ζευγαρώνει, οπότε ποιος νοιάζεται για το πόσο θα απλωθεί ή σε ποια μεριά του κρεβατιού θα κοιμηθεί το βράδυ. Σωστά; Χμμ.. όχι ακριβώς! Σύμφωνα με έρευνα, ο ύπνος αποτελεί πολύ πιο συνηθισμένη αιτία διαζυγίου απ' όσο θα φανταζόταν κανείς.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (4 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Η Σκοτσέζα τραγουδίστρια Emily Sande, ανοίγει και κλείνει το βρετανικό τοπ10 της εβδομάδας, όμως και στα δύο τραγούδια η συμμετοχή της περιορίζεται στα φωνητικά. Στην κορυφή βρέθηκε το "Beneath Your Beatiful" από τη συνεργασία της με τον Labrinth και τη δέκατη το "Wonder",το οποίο τραγουδάει με τον Naughty Boy. Είναι τα μοναδικά RnB τραγούδια ενός τοπ10 που αμερικανοκρατείται σε μεγάλο βαθμό. Μέτρια συνεχίζει να είναι η υποδοχή των Βρετανών για το Skyfall, το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας του μυστικού πράκτορα 007. Παρά την πρεμιέρα της ταινίας στις βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες, το τραγούδι έπεσε δυο θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και βρέθηκε στην έβδομη θέση του τσαρτ.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (4 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Αμετάβλητη παρέμεινε η πρώτη τριάδα του Billboard 100, με τους Maroon 5 να μην υποκύπτουν ακόμη στην πίεση του Gangnam Style. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος για το Locked Out of Heaven του Μπρούνο Μαρς που ανέβηκε οκτώ θέσεις σε μία εβδομάδα και βρέθηκε έβδομο, ενώ μεγάλη πτώση για την Τέιλορ Σουίφτ και το "We Are Never Ever Getting Back Together" που κατέληξε στην ενδέκατη θέση από την τέταρτη της περασμένης εβδομάδας.

Η πόλη που βγάζει τ' όνομα της στο σφυρί, επειδή χρεοκόπησε!

Άποψη της πόλης Izumisano της Ιαπωνίας
Ενώ στην Ευρώπη να φουντώνει η συζήτηση για το κατά πόσο έχει χάσει την ανεξαρτησία της μία χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, στην Ιαπωνία μια πόλη 100.000 κατοίκων είναι έτοιμη να μετονομαστεί βγάζοντας τη σημερινή της ονομασία σε πλειστηριασμό.

Ημερολόγιο: 2 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012.
Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος γίνεται 53 ετών. Είναι μόλις 8 χρόνια νεότερος από τον Βασίλη Λεβέντη, τον καλτ αρχηγό του "αιώνιου μικρού" κόμματος της Ένωσης Κεντρώων. Επίσης, σαν σήμερα γεννήθηκε η Σοφία, βασίλισσα της Ισπανίας (1938), αλλά και προσωπικότητες που δε βρίσκονται στην ζωή, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (1911), ο Ιταλός σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι (1906), αλλά και η αμφιλεγόμενη Μαρία Αντουανέτα (1755)

1 Νοεμβρίου 2012

Ο ελέφαντας που μιλάει... κορεατικά!


Έχουμε ακούσει κατά καιρούς για δελφίνια, λευκές φάλαινες, παπαγάλους, ακόμα και σκύλους που μιλάνε. Απ' ότι φαίνεται, το χάρισμα της ομιλίας δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτούς τους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου, αλλά επεκτείνεται ακόμη και στους ελέφαντες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Current Biology.

Οι ταινίες της εβδομάδας


Αδιαμφισβήτητα, το κινηματογραφικό γεγονός της εβδομάδας είναι η πρεμιέρα της 23ης ταινίας Τζέιμς Μποντ, το σενάριο της οποί΅εκτυλίσσεται στη γειτονική Τουρκία. Ωστόσο, το μενού της εβδομάδας περιλαμβάνει ακόμη μία ελληνική ταινία, βραβευμένη στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Η πόλη των παιδιών", μία περιπέτεια με δεινόσαυρους που έχει θαφτεί από τους κριτικούς ("Thw Dinosaur Project") και την γαλλική κωμωδία "Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί" με τη συμμετοχή και γνωστών Αμερικανών ηθοποιών. Οι λάτρεις του ντοκιμαντέρ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο ελληνικό "Encardia: η πέτρα που χορεύει", το οποίο μας ταξιδεύει μουσικά μέχρι τους ελληνόφωνους πληθυσμούς της Κάτω Ιταλίας και στο ανατρεπτικό "Banksy, η τέχνη στο δρόμο". Τέλος, η νεράιδα Τίνκερ Μπελ επιστρέφει με νέες περιπέτειες για όσα παιδιά ενδιαφέρονται.

Τα πρώτα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ελλάς το 1929: Η νικήτρια, τα παρασκήνια και οι κόντρες


Τα πρώτα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ελλάς πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιανουαρίου 1929. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο νυχτερινό κέντρο "Ντελίς" (γωνία Πανεπιστημίου με Ιπποκράτους), όπου συγκεντρώθηκε όλη η Αθηναϊκή αριστοκρατία της εποχής. Συνολικά, σαράντα μία κοπέλες είχαν στείλει φωτογραφία δηλώνοντας συμμετοχή για τον διαγωνισμό, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις δέκα από αυτές σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Πεσμαζόγλου.

12χρονη μαθήτρια αποβλήθηκε επειδή αγκάλιασε συμμαθητή της!


Έχουμε ακούσει πολλούς λόγους για να αποβληθεί ένας μαθητής από το σχολείο: κάποια όχι και τόσο καλόγουστη φάρσα, έλλειψη σεβασμού στους καθηγητές, μπουλινγκ κλπ. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ακούγαμε ποτέ για αποβολή μιας 12χρονης μαθήτριας, απλά και μόνο επειδή αγκάλιασε έναν συμμαθητή της. Ευτυχώς, το περιστατικό δεν συνέβη σε ελληνικό σχολείο, ούτε καν σε κάποια συντηρητική, μουσουλμανική χώρα, αλλά στην... αναπτυγμένη Αυστραλία.

Ημερολόγιο: 1 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012.
Ημέρα αντιθέσεων η σημερινή, καθώς σήμερα έχει τα γενέθλια του τόσο ο Αμερικανός επιστήμονας Ρόμπερτ Λόλιν, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1998 για την εξήγηση του κβαντικού φαινομένου Χολ, όσο και η ηθοποιός και πρώην Playmate, Τζένι Μακάρθι. Ο πρώτος γεννήθηκε το 1950 και η δεύτερη το 1972.

31 Οκτωβρίου 2012

Ένα αυτοκίνητο μόνο για γυναίκες!


Επιστροφή σε πιο σεξιστικά πρότυπα ή απλά ένα πανέξυπνο επιχειρηματικό κόλπο; Η γνωστή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda προτείνει ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες οδηγούς, μόνο που προς το παρόν η κυκλοφορία του περιορίζεται στην Ιαπωνία.

Το Βατικανό υποκλίνεται στον Τζέιμς Μποντ και τα κορίτσια του!


Η βία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δουλειάς του. Αγαπάει τις γυναίκες - ειδικά το σεξ με παντρεμένες. Τον πλαισιώνουν πολλά σέξι κορίτσια, συχνά φορώντας μόνο τα απαραίτητα. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να γοητεύσει ακόμη και το συντηρητικό Βατικανό. Κι όμως, το κάστρο έπεσε και η επίσημη εφημερίδα του παπικού κράτους μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Είναι ο Μποντ - ο Τζέιμς Μποντ.

Τα πιο παράξενα καπέλα που έχουν φορεθεί στις ιπποδρομίες του Άσκοτ!


Το Άσκοτ είναι ένα χωριό με πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκων, 25 μίλια δυτικά του Λονδίνου, που όμως είναι διάσημο σ' όλον τον κόσμο χάρη στις ιπποδρομίες που διεξάγονται εκεί κάθε χρόνο από το 1711. Για όσους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις κούρσες με άλογα, το ενδιαφέρον τους προσελκύεται από τα εκκεντρικά καπέλα που φορούν οι κυρίες της βρετανικής υψηλής κοινωνίας. Όσοι νομίζατε ότι τα πιο πρωτότυπα καπέλα έχουν φορεθεί από τη Lady Gaga, θ' αλλάξετε τελείως γνώμη ρίχνοντας μια ματιά στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί.

Ημερολόγιο: 31 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012.
Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1955, ενώ το 1947 γεννήθηκε στο Βέλγιο ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επίσης, γενέθλια έχουν σήμερα ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον (γενν. το 1961), ο παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Μάρκο φαν Μπάστεν (γενν. το 1964), ο Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Γεωργάτος (γεν. το 1973) και ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος (γενν. το 1967). Ωστόσο, η σημαντικότερη ιστορική προσωπικότητα που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου 1451 στη Γένοβα της Ιταλίας, είναι ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Είναι αυτός ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου;


Η αλήθεια είναι ότι οι Βουδιστές μοναχοί αποπνέουν μια αίσθηση ηρεμίας, η αποκαλούμενη και "νιρβάνα", σαν να μην είναι άνθρωποι του κόσμου τούτου με τα προβλήματα, το άγχος και το στρες. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ένας βουδιστής μοναχός είναι εκείνος που κέρδισε τον τίτλο του "πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στον κόσμο" - ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει. 

30 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα έμοιαζαν οι σταρ, αν ήταν λίγο (έως πολύ) πιο άσχημοι!


Είναι πετυχημένοι, ωραίοι, σέξι... Οι σταρ της διεθνούς σόου μπιζ αποτελούν αντικείμενο λατρείας από τους θαυμαστές τους και φθόνου απ' όλους τους άλλους. Σ' αυτούς τους τελευταίους απευθύνεται μια νέα εφαρμογή, το UglyBooth, που σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε ριζικά την εξωτερική εμφάνιση τη δική σας, των φίλων σας ή των σταρ που λατρεύετε να μισείτε και να τους κάνετε - λιγότερο ή περισσότερο - άσχημους.

"Εμπρός, γιαγιάκα!" Όταν η Ελισάβετ έπεσε από τον ουρανό για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


Αν υπήρχε κάποια έξυπνη ιδέα στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αυτό ήταν η γκεστ σταρ συμμετοχή της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β΄. Ως "κορίτσι" του Τζέιμς Μποντ, η 86χρονη βασίλισσα των Βρετανών άφησε το παλάτι του Μπάκινγχαμ, επιβιβάστηκε σ' ένα ελικόπτερο, πέταξε πάνω από το Λονδίνο και με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας προσγειώθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο για την τελετή. 

Κι όμως, το 2012 υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι... επίπεδη!


Αν σας ρωτούσε κάποιος στο δρόμο τι σχήμα έχει ο πλανήτης, όλοι θα απαντούσατε "σφαίρα" ή "σαν ανάποδο αβγό".. Κανείς, φαντάζομαι, δε θα σκεφτόταν καν να απαντήσει ότι "η γη είναι επίπεδη", εκτός κι αν ήθελε να σπάσει πλάκα. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζουν στα βάθη της ζούγκλας, αλλά στην προοδευμένη Αγγλία, οι οποίοι - ούτε λίγο ούτε πολύ - διακηρύττουν ότι ο πλανήτης μας είναι ένας... δίσκος.

Ημερολόγιο: 30 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε στην Αργεντινή ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ένα χρόνο νωρίτερα, γεννήθηκαν ο ηθοποιός και νυν βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης (στο Κατάκολο της Ηλείας) και ο τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας (στη Θεσσαλονίκη), ενώ το 1961 γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

29 Οκτωβρίου 2012

10 αντρικές συνήθειες στο σεξ που εκνευρίζουν τις γυναίκες και μια αντρική απάντηση σ' αυτά


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να εκνευρίζει αφάνταστα τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ; Ποιες είναι εκείνες οι αντρικές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να αναφωνήσουν "ευχαριστώ, δεν θα ξαναπάρω"; Στην αμερικανική ιστοσελίδα CollegeCandy, οι γυναίκες του σάιτ κατέγραψαν τις "10 πιο εκνευριστικές συνήθειες των ανδρών κατά το σεξ". Θεωρώ αρκετά διασκεδαστικά τέτοιου είδους δημοσιεύματα, ως απόλυτα υποκειμενικά και μονομερή. Κάπως έτσι, με σατιρική περισσότερο διάθεση στη διάρκεια μιας βροχερής μέρας, σκέφτηκα να αντιπαραβάλλω τις απόψεις των κοριτσιών του CollegeCandy με μια αντρική ματιά, η οποία σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει κανέναν άλλον εκτός από τον γράφοντα. Κανείς, άλλωστε, δεν με εξουσιοδότησε ως εκπρόσωπο του αντρικού φύλου.

Το πιο τρελό μαγικό τρικ που έχετε δει: Ο άνθρωπος που βγάζει το κεφάλι του από τη θέση του!

Αυτό το "μαγικό" κόλπο πραγματικά δεν παίζεται. Είναι από τα πιο απρόσμενα, πιο εντυπωσιακά και πιο αστεία τρικ που έχω δει. Γνωρίζαμε μέχρι τώρα για "μάγους" που βγάζουν λαγούς από το καπέλο τους, που τεμαχίζουν ανθρώπους κλεισμένους μέσα σ' ένα κουτί, που περπατούν στον αέρα, που εξαφανίζουν το κεφάλι ενός περιστεριού... Τι θα λέγατε για έναν "μάγο" που εξαφανίζει το δικό του κεφάλι; 

Η φάρσα που έκανε τους θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ να χάσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους!



Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια ο Τζάστιν Μπίμπερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα teen idols παγκοσμίως. Κάθε κίνηση του συζητείται από τους φαν του, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ακόμη και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους στο άκουσμα μιας ανυπόστατης φήμης, που ήθελε τον αγαπημένο τους τραγουδιστή να πάσχει από καρκίνο!

Ημερολόγιο: 29 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη, η οποία γεννήθηκε την ίδια ακριβώς μέρα με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη. Δύο χρόνια μετά, το 1971, γεννήθηκε η ηθοποιός Γουινόνα Ράιντερ, ενώ σαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Τηλεοπτικό αρχείο: Η κακόγουστη φάρσα που εκτίναξε την τηλεθέαση των ειδήσεων του Star τον Νοέμβριο του 1996.


Παρά τις έντονες επικρίσεις που κατά καιρούς έχει δεχτεί, ειδικά από τότε που η χώρα μπήκε στη δίνη μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel μ έμφαση σε περισσότερο life-style θέματα αποτελεί ένα success story της ελληνικής, ιδιωτικής τηλεόρασης. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, παρόλο που σήμερα το μοντέλο αυτό έχει απαξιωθεί ακόμη και από τους άλλοτε θερμότερους υποστηρικτές του. 

29 Οκτωβρίου 1996: Το ριάλιτι σόου που ανέτρεψε τα τηλεοπτικά δεδομένα


Μία χρονιά-σταθμός για την ελληνική, τηλεοπτική πραγματικότητα ήταν το 1996 και, ειδικότερα, η τηλεοπτική σαιζόν 1996-'97. Τότε έκανε πρεμιέρα το καθημερινό ριάλιτι σόου "Επιτέλους μαζί" με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Δεν ήταν το πρώτο ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης. Είχαν προηγηθεί και άλλα σε μικρότερα κανάλια (από το New Channel μέχρι του ανερχόμενο ακόμη ΣΚΑΪ - αργότερα Alpha), όμως το "Επιτέλους μαζί" ήταν το πρώτο καθημερινό ριάλιτι που σημείωνε θηριώδη ποσοστά τηλεθέασης επί καθημερινής βάσης, ενώ προβαλλόταν στις 5 το απόγευμα, μια ώρα που μεγάλο ποσοστό των τηλεθεατών ήταν παιδιά.

28 Οκτωβρίου 2012

Τι πίστευαν οι ξένοι για τους Έλληνες της δεκαετίας του 1960

Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, έχουμε αρχίσει να δίνουμε προσοχή - κακώς κατά τη γνώμη μου - στο πώς μας βλέπουν οι ξένοι: τι λαός είμαστε, αν μας θαυμάζουν για τους αρχαίους προγόνους μας ή αν μας θεωρούν έθνος διεφθαρμένων και τεμπέληδων κλπ. Συχνά, μάλιστα, πέφτουμε από μόνοι μας στην παγίδα να συγκρίνουμε τον σημερινό μέσο Έλληνα - τον αποκαλούμενο και ως "νεοέλληνα" με τη γενιά των πατεράδων μας και των παππούδων μας, που έζησαν τις δεκαετίες του '50 και του '60, μια περίοδος που στη συνείδηση πολλών έχει αποκτήσει αρκετά ρομαντικά χαρακτηριστικά, χάρη και στην αθωότητα που εκπέμπουν οι ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες του τότε ήταν πολύ διαφορετικοί, καλύτεροι από τους σημερινούς και ότι οι ξένοι τους εκτιμούσαν πολύ περισσότερο. Είναι, όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

Ημερολόγιο: 28 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012.
Στη χώρα μας γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο του "ΟΧΙ", την απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου που ισοδυναμούσε με εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας στα ιταλικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα  ήταν η έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, που οδήγησε στην επονομαζόμενη "εποποιία του '40", χάρη στις επιτυχίες του ελληνικού στρατού. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Ένας κάντρι τραγουδιστής, ο Jason Aldean, βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ για την εβδομάδα που μας έρχεται, ακολουθούμενος από το ιαπωνικό μπόι μπαντ Kanjani8. Συνεχίζουν δυνατά οι Mumford & Sons από την τρίτη θέση με το άλμπουμ "Babel", οι Muse στην τέταρτη θέση, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Pink με το άλμπουμ "The Truth About Love".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το Gangnam Style δε φαίνεται έτοιμο να πέσει εύκολα από την πρώτη θέση του παγκόσμιο σινγκλς τσαρτ, όπου παραμένει για πέμπτη εβδομάδα. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε το Diamonds της Ριάνα, που παρουσιάζει συνεχώς ανοδικές τάσεις. Ωστόσο, η μεγάλη κερδισμένη της εβδομάδας είναι η Τέιλορ Σουίφτ, τρία τραγούδια της οποίας βρέθηκαν στο παγκόσμιο τοπ20: στην τέταρτη θέση συναντούμε την μπαλάντα We Are Never Ever Getting Back Together, στη δωδέκατη θέση - νέα είσοδος - το ροκ κομμάτι State of Grace, ενώ στη δέκατη πέμπτη θέση προσγειώθηκε - από την τρίτη της περασμένης εβδομάδας - το I Knew You Were Trouble.