23 Μαρτίου 2013

Το πρώτο επεισόδιο της "Τόλμης και Γοητείας".


Στις 23 Μαρτίου 1987 έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση η σαπουνόπερα "Τόλμη και Γοητεία", ένα από τα δημοφιλέστερα ξένα σίριαλ που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα δημοφιλέστερα σίριαλ παγκοσμίως, αφού εξακολουθεί να προβάλλεται σε μεγάλο αριθμό κρατών με τεράστια επιτυχία. Σαν ένα μικρό αφιέρωμα για τα σημερινά γενέθλια της σειράς, ας θυμηθούμε/γνωρίσουμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Νοεμβρίου 1988 στις 13.30΄ από τη συχνότητα της ΕΤ1.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 24 - 30 Μαρτίου 2013


Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια, οι "γερόλυκοι" της ροκ, ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Μπον Τζόβι, έχουν το κοινό τους, που συνεχίζει να τους ακολουθεί και ν' αγοράζει τα καινούρια τους άλμπουμ. Στην περίπτωση του πρώτου, βέβαια, ίσως κάποιο ρόλο να έπαιξε και η 10χρονη απουσία του από την ηχογράφηση καινούριων τραγουδιών. Στην τρίτη θέση συναντούμε τους Γάλλους "μπάσταρδους", που αποτελούν ετήσιο μουσικό θεσμό στη Γαλλία, ενώ πολύ ψηλά παραμένει για ακόμη μία εβδομάδα το "ανορθόδοξο τζούκμποξ" του Μπρούνο Μαρς.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 24 - 30 Μαρτίου 2013


Όλοι θέλουν να αγοράζουν από το "μαγαζί μεταχειρισμένων" των Macklemore και Ράιαν Λούις, που για έκτη εβδομάδα βρίσκονται στο νούμερο ένα του παγκόσμιου τσαρτ. Στη δεύτερη θέση επανέκαμψε ο Μπρούνο Μαρς, που συνεχίζει δυνατά με δύο τραγούδια στο τοπ10. Εν τω μεταξύ, οι μοναδικές νέες είσοδοι της εικοσάδας είναι made in Japan.

Γιουριβίζιον 2013: Τα τραγούδια του Αζερμπαϊτζάν, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μάλτας, της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο


Η περιήγηση στα φετινά τραγούδια της Γιουροβίζιον συνεχίζεται με τα τραγούδια του Αζερμπαϊτζάν, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μάλτας, της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο - δηλαδή ξεκινάμε από χώρες της πρώην Σοβιετικές Ένωσης και καταλήγουμε στην κεντρική Μεσόγειο. Άραγε, μεταξύ αυτών υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται το νικητήριο τραγούδι; Όλα είναι ρευστά φέτος στη Γιουροβίζιον - όχι απαραίτητα επειδή είναι ανεβασμένη η ποιότητα των τραγουδιών, που δεν είναι - και αυτό δίνει μεγαλύτερο σασπένς.

Σαν σήμερα: 23 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013.

22 Μαρτίου 2013

8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το τουίτερ


Το τουίτερ έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και μάλλον δύσκολα θα βγει από την καθημερινότητα μας. Πόσο, όμως, είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τα πάντα γύρω από το διαδυκτιακό τιτίβισμα; 

9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το πρώτο άλμπουμ των Μπιτλς!


Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου στούντιο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος των Μπιτλς στις 22 Μαρτίου 1963, την ημερομηνία που γεννήθηκε το φαινόμενο των "Σκαθαριών" και η μουσική άλλαξε για πάντα. Ο τίτλος του άλμπουμ ήταν "Please, Please Me", ενώ είχαν προηγηθεί δύο σινγκλ, το "Love Me Do" (05.10.1962) και το ομότιτλο "Please, Please Me" (11.01.1963), το οποίο μάλιστα είχε φτάσει και στο νούμερο ένα του βρετανικού τσαρτ. Ως ένα είδος φόρου τιμής, ακολουθούν 9 πληροφορίες για το άλμπουμ που - μάλλον - δεν γνωρίζατε.

Η νέα εκκεντρική ιαπωνική "μόδα"


Αν νομίζατε ότι τα 'χατε δει όλα στην ζωή σας μέχρι σήμερα, ήρθε η στιγμή ν' αλλάξετε άποψη. Φαίνεται ότι οι Γιαπωνέζες βαρέθηκαν να καλύπτουν τα πρόσωπα τους με χειρουργικές μάσκες και αποφάσισαν να τις αντικαταστήσουν με τα.. βρακάκια τους. Είναι το νέο, εκκεντρικό ιαπωνικό τρεντ και ονομάζεται "kaopan", δηλαδή "εσώρουχα (pantsu) στο πρόσωπο (kao)"
Με αφορμή μια ταινία με ήρωα τον υπερήρωα "Διεστραμμένη Μάσκα" (Hentai Kamen), που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους ιαπωνικούς κινηματογράφους μέσα στο 2013, έχει κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία ένα φωτογραφικό λεύκωμα, όπου διάφορα μοντέλα - προφανώς - ποζάρουν έχοντας το πρόσωπο τους καλυμμένο με εσώρουχα - δεν διευκρινίζεται αν είναι και δικά τους - την ώρα που κάνουν καθημερινά πράγματα, όπως να πηγαίνουν στο σχολείο, να πίνουν κρασί, να παίζουν φλογέρα κλπ.
Πάρτε μια ιδέα:





Πηγή: Akiba


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μάικλ Τζάκσον!

Μια ελληνική σαλάτα made in Australia


Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε σαλάτες, όμως τέτοια σαλάτα δεν είχα ακούσει, ούτε καν φανταστεί. Το περιοδικό Good Taste, που εκδίδεται στην Αυστραλία, προτείνει στους αναγνώστες του μια "ελληνική σαλάτα από αρνίσιους κεφτέδες" (Greek lamb meatball salad). Ποιο είναι το συστατικό που την καθιστά "ελληνική"; Προφανώς το ελληνικό γιαούρτι, που σημειώνει θραύση στο εξωτερικό, η φέτα και τα διάφορα υλικά μεσογειακής προέλευσης. Στο περιοδικό προτείνεται ως μια "υγιεινή σαλάτα, πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και ψευδάργυρο" και σας την προτείνω για να δοκιμάσετε μια ελληνική σαλάτα, που δεν έχετε ξανακούσει.

Σαν σήμερα: 22 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013.

21 Μαρτίου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 24 - 30 Μαρτίου 2013.


Αρκετά θερμή υποδοχή έχουν επιφυλάξει οι Βρετανοί στο "Mirrors" του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που παρέμεινε για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή, ενώ σταθερά στο νούμερο ένα του γαλλικού τσαρτ συναντάμε το "Thrift Shop". Στη Γερμανία, πάλι, ο Βρετανός Passenger εκτόπισε από την κορυφή ύστερα από πολλές εβδομάδες το "Scream & Shout", ενώ την εμφάνιση του στο τοπ10 κάνει - λίγο καθυστερημένα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη - το γερμανικό "πουλάκι τσίου".

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 24 - 30 Μαρτίου 2013


Κι ενώ τα πράγματα παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα στο τοπ20 του αμερικάνικου singles chart, έντονα ανοδικές τάσεις έχει η ποπ μπαλάντα "Just Give Me A Reason" της Πινκ, που το ερμηνεύει μαζί με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος fun., Νέιτ Ρούες. Είναι άραγε αυτό το τραγούδι που θα εκτοπίσει από την κορυφή το "Harlem Shake", το "Thrift Shop" και τον Μπρούνο Μαρς;

Πώς ένας δονητής μπορεί να κάνει τη φωνή σου... φωνάρα! (βίντεο)

Πηγή: University of Alberta

Ένα τελείως ανορθόδοξο μέσο χρησιμοποιεί ο Ντέιβιντ Λέι, καθηγητής φωνητικής στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά. Έχει επιλέξει να κάνει μασάζ στο λαιμό των μαθητών του - ηθοποιοί και τραγουδιστές - με τη βοήθεια ενός sex-toy - και πιο συγκεκριμένα με τη βοήθεια ενός δονητή. 

Ο μοναδικός κάτοικος-ήρωας στην απαγορευμένη ζώνη της Φουκουσίμα! (βίντεο)

Πηγή: Flickr

Δύο χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το ατύχημα που προκλήθηκε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκοσίμα, η γύρω περιοχή σε ζώνη 20 χιλιομέτρων είναι ακατοίκητη ζώνη. Οι οικογένειες που έμεναν εκεί - περίπου 15.000 άνθρωποι - εγκατέλειψαν τις εστίες τους, όχι όμως και ο 53χρονος Ναότο Ματσουμούρα, που φέρεται να είναι ο μοναδικός κάτοικος στη συγκεκριμένη ζώνη, στην πόλη Τομιόκα της Φουκουσίμα. Ο Ματσουμούρα μίλησε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση και εξηγεί πώς είναι η μοναχική ζωή σ' ένα από τα πιο ραδιενεργά σημεία του πλανήτη.

Σαν σήμερα: 21 Μαρτίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013.

20 Μαρτίου 2013

Το πρώτο παγκόσμιο τάλεντ σόου μέσω Youtube


Θα μπορούσε να ονομαστεί το πρώτο "World Got Talent", αν και εξίσου πετυχημένη είναι και η ονομασία του "You Generation", αφού πρόκειται για το πρώτο επίσημο ριάλιτι αναζήτησης ταλέντου μέσω του Youtube. Ο "εγκέφαλος" πίσω από την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία είναι ο πετυχημένος παραγωγός και δημιουργός των διασημότερων τάλεντ σόου (από το American Idol και το X-Factor μέχρι το "Ταλέντο") Σάιμον Κάουελ.

Το κρέας αλόγου είναι πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα κρέατα;


Μετά το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου από την Ιρλανδία που πωλείτο ως χοιρινό, έρχονται επιστημονικές έρευνες να μας καθησυχάσουν και εμμέσως να μας πουν ότι έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Independent on Sunday, το αλογίσιο κρέας είναι εξαιρετικά υγιεινό και ίσως θα έπρεπε να το ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.

Η 18χρονη Αντζελίνα Τζολί της Ρωσίας

Ονομάζεται Ελμίρα Αμπντραζάκοβα. Είναι 18 χρονών και πριν λίγες μέρες στέφθηκε "Μις Ρωσία 2013". Τα ιδιαίτερα σαρκώδη χείλη της της έχουν χαρίσει το παρατσούκλι "η Αντζελίνα Τζολί της Ρωσίας". Ωστόσο, τα μάτια της καστανής - όπως και η Τζολί - Ελίνας είναι πράσινα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της "κοινωνικό και επικοινωνιακό άτομο". Μικρή ήθελε να γίνει δημοσιογράφος και μάλιστα έπαρινε συνεντεύξεις από άλλα παιδιά του Μεζντουρετσένσκ, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σήμερα, σπουδάζει διαχείριση κρίσεων στο Πανεπιστήμιο του Νοβισιμπίρσκ. Είναι, όμως, εξαιρετικά φωτογενής και δεν αποκλείεται στο μέλλον ν' ασχοληθεί με την τηλεόραση. Δείτε ορισμένες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η ίδια στο facebook. Μοιάζει καθόλου με την Τζολί;

Το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου υπάρχει στην... Ελλάδα (και γι' αυτό φταίνε οι τουρίστες);


Θυμάστε ίσως το διαφημιστικό κόλπο των Αυστραλών πριν μερικά χρόνια με την "καλύτερη δουλειά στον κόσμο", δηλαδή επιστάτης σ' έναν τροπικό παράδεισο για έξι μήνες. Ήταν δεκάδες χιλιάδες οι αιτήσεις και ο.. τυχερός, άρχισε να αισθάνεται άτυχος, γιατί βρέθηκε στην πιο κουραστική δουλειά του κόσμου, χωρίς να το γνωρίζει. Εν τω μεταξύ, τώρα, ένας συντάκτης της αυστραλιανής εφημερίδας Sydney Morning Herald υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει τη χειρότερη δουλειά του κόσμου, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας και υπεύθυνοι γι' αυτό είναι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του.

Σαν σήμερα: 20 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ελπίζουμε να μην αργήσει στο ραντεβού του.

19 Μαρτίου 2013

Ένα "έξυπνο" γκάτζετ για τους κολλημένους με τα τάμπλετ!


Έχεις πάθει εξάρτηση από το τάμπλετ σου σε σημείο να.. ξεχνάς να κοιμηθείς, επειδή δεν μπορείς να σταματήσεις να το αφήσεις από τα χέρια σου; Οι Ιάπωνες επινόησαν έναν πραγματικά "έξυπνο" και αρκετά πρωτότυπο τρόπο για όσους.. χάνουν τον ύπνο τους για το αγαπημένο τους γκάτζετ. Πρόκειται για ένα σταντ, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί από το έπιπλο του κρεβατιού μέχρι την πολυθρόνα ή όπου αλλού επιθυμείς για να γράφεις από απόσταση. Δυστυχώς, οι πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα σύντομα είναι μάλλον ελάχιστες - αν όχι ανύπαρκτες - όμως οι Ιάπωνες μπορούν να το αγοράσουν ηλεκτρονικά έναντι 4.980 γιεν (ή 52.13$). 
Αν γνωρίζετε ιαπωνικά, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην Κίνα το νερό είναι ροζ!

Κείμενη 400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πεκίνου, η κινεζική πόλη Τζινάν οφείλει τ' όνομα της στον ποταμό Τζι - "Τζινάν" σημαίνει "νότια του Τζι" - που έρεε στην περιοχή μέχρι το 1853, οπότε και "εξαφανίστηκε" ύστερα από αλλαγή στη ροή της κοίτης του Κίτρινου Ποταμού. Όμως, το νερό φαίνεται ότι είναι και το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, καθώς κάποιοι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι ν' αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια, αφού το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών τους είναι... ροζ!

Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο


Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 20 Μαρτίου η 42χρονη πολιτικός Αλένκα Μπράτουσεκ αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σλοβενίας και η 70η γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα του πρωθυπουργού ή του προέδρου μιας χώρας. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός, ενώ μεταξύ των χωρών που είχαν την ευκαιρία να διοικηθούν από μία γυναίκα δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα - η οποία, ωστόσο, σαν σήμερα (στις 19 Μαρτίου 2004) απέκτησε την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρόεδρο της Βουλής, την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Ποια ήταν, όμως, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός κράτους στον κόσμο;

Σαν σήμερα: 19 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013.

18 Μαρτίου 2013

Η φωτογραφία-σκάνδαλο 17χρονης αθλήτριας, που ξεσήκωσε τους Καναδούς.


"Σκάνδαλο" προκλήθηκε σήμερα (18 Μαρτίου) στον Καναδά, όταν πολλοί αναγνώστες της συντηρητικής εφημερίδας "Globe and Mail" αντίκρισαν στην πρώτη σελίδα μια αποκαλυπτική φωτογραφία της 17χρονης Καναδής αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Κέιτλιν Όσμοντ. Έχοντας το δεξί της πόδι σηκωμένο ψηλά, ενώ εκτελούσε το πρόγραμμα της στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ, όπου η Όσμοντ κατατάχτηκε όγδοη καλύτερη στον κόσμο, φαινόταν πεντακάθαρα - "στο πιάτο", όπως λέμε - το κόκκινο στριγκάκι της.

Γιατί οι γιαγιάδες μυρίζουν και πόσο σίγουρος είσαι ότι εσύ δεν μυρίζεις χειρότερα;


"Μυρίζει γιαγιαδίλα" είναι η κλασική έκφραση που ακούς από κάποιον, που μόλις δέχτηκε επίθεση αγάπης από την αγκαλιά μιας γιαγιάς - το αντίστοιχο για τους παππούδες είναι η.. "παππουδίλα". Συνήθως, τέτοιες εκφράσεις είναι απαξιωτικές εκφράζοντας μια αποστροφή για τη διαφορετική μυρωδιά, που εκπέμπουν οι ηλικιωμένοι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Και εν τέλει, γιατί η μυρωδιά μας αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων; 

Η 22χρονη Ρωσίδα που έτρεξε σχεδόν γυμνή στους -20 βαθμούς Κελσίου. (βίντεο)


Ένα χαμένο φιλικό στοίχημα, για το οποίο η ίδια αρνείται ν' αποκαλύψει περισσότερα, αποτέλεσε την αφορμή για την 22χρονη Αλίνα Μπορόντινα από το Τομσκ της ρωσικής Σιβηρίας να τρέξει στην κεντρική λεωφόρο της πόλης φορώντας μόνο ένα μπικίνι. Σημαντική λεπτομέρεια: στην περιοχή επικρατούσε η απίστευτα χαμηλή θερμοκρασία των -20 βαθμών Κελσίου!

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Ισλανδίας


Συνεχίζεται το αφιέρωμα στα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, που θα φιλοξενηθεί στο Μάλμοε της Σουηδίας - 14 και 16 Μαΐου οι δύο ημιτελικοί, και στις 18 του μήνα ο τελικός. Ταξιδεύουμε στη δυτική Ευρώπη, στην ταλαιπωρημένη από τις κακές θέσεις των τελευταίων ετών Γαλλία, στις γειτονικές Βέλγιο και Ολλανδία που συνήθως βλέπουν τον τελικό με τα... κιάλια, στην περσινή νικήτρια και οικοδέσποινα του φετινού διαγωνισμού Σουηδία, αλλά και στην παγωμένη Ισλανδία περιμένοντας ν' ακούσουμε ένα τραγούδι που θα μας... ξεπαγώσει επιτέλους από τα φετινά ανέμπνευστα τραγούδια. 

Σαν σήμερα: 18 Μαρτίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 (και καλά ξε-καθαρίσματα)!

Μήπως να ΜΗΝ τα 'κοβες τελικά;

Μ' αυτήν την εμφάνιση, ο Μπραντ Πιτ κινδυνεύει λιγότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου;

Μπορεί να τη θεωρείς μπανάλ, φλώρικη, χίπικη, λιγδιάρικη - ή ό,τι άλλο επίθετο θέλεις να χρησιμοποιήσεις - όμως η γενειάδα ίσως κάνει περισσότερο καλό στην υγεία σου απ' όσο φαντάζεσαι. Και δε μιλάμε για αξύριστο look τριών ημερών, αλλά για μια πλούσια μακριά γενειάδα που, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, φαίνεται ότι προστατεύει το δέρμα σου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου - άρα και από τον καρκίνο.

17 Μαρτίου 2013

Όταν το ραδιόφωνο ξεκίνησε στην Ελλάδα, οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί έβλεπαν ήδη τηλεόραση!

Το πρώτο ραδιόφωνο που ήρθε στην Ελλάδα.

"Η πρωτεύουσα... προοδεύει αλματωδώς", διαπίστωνε στις 6 Φεβρουαρίου 1927 η εφημερίδα "Η Κυριακή του Ελευθέρου Βήματος" στην τελευταία της σελίδα. "Απεκτήσαμεν προ πολλού ευρωπαϊκώτατα κοσμικά κέντρα, θελκτικές σιλουέττες χορευτών και χορευτριών, ουρανοξύστας, αυτοκίνητα, πανταλόνια τσάρλεστον.... Και όμως από το διεθνές φιγουρίνι της μόδας κάτι μας έλειπεν έως τώρα. Και την έλλειψιν αυτήν ησθάνθη εγκαίρως το υπουργείον της Συγκοινωνίας, το οποίον και έσπευσε να την θεραπεύση. Έτσι εντός ελαχίστου χρόνου θα έχωμεν εις τα σπήτια μας ραδιόφωνον!", προανήγγειλε αισιόδοξα η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι "το ραδιόφωνον έχει διαδοθή πλέον εις όλον τον κόσμον καταπληκτικώς". 

Οι ιταλικές ρίζες του εθνικού μας ποιητή, που με τα χρόνια έμαθε να γράφει ελληνικά, ενώ σκεφτόταν στα ιταλικά


Ο εθνικός μας ποιητής καταγόταν από μια παλιά, αριστοκρατική οικογένεια με ιταλικές ρίζες και πιο συγκεκριμένα από το Σαλέρνο της Ιταλίας, κοντά στη Νάπολι, μέλη της οποίας μεταφέρθηκαν στη Βενετία το 715. Το παλαιότερο γνωστό μέλος της οικογένειας ονομαζόταν Κεντρόνικος Βορβολάνος, ενώ ένας από τους απογόνους του, που ονομαζόταν Πέτρος, το 1026 εξελέγη Δόγης της Βενετίας, οπότε άλλαξε το επίθετο του σε Σαλαμός.

Σαν σήμερα: 17 Μαρτίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013. Είναι μεν η τελευταία μέρα της φετινής Αποκριάς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το πάρτι πρέπει να σταματήσει απόψε.