6 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα: Η Αθήνα μεταξύ των 10 πόλεων με τα πιο βρώμικα ξενοδοχεία στον πλανήτη!

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο συμμετείχαν στην έρευνα της ιστοσελίδας hotel.info, βαθμολογώντας τις πόλεις σε σχέση με την καθαριότητα των ξενοδοχείων που οι ίδιοι επισκέφτηκαν. Και τα αποτελέσματα μόνο κολακευτικά δεν είναι για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, αφού η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην έβδομη θέση... από το τέλος, είναι δηλαδή η έβδομη πόλη του πλανήτη με τα πιο βρώμικα ξενοδοχεία! Το μόνο παρήγορο είναι ότι σε ακόμη χειρότερη θέση κατατάσσονται μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, που κρίνονται ακόμη πιο αυστηρά από τους επισκέπτες.

4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια - Κι ένα ελληνικό μεταξύ των 100 πρώτων

Η έγκυρη αμερικάνικη ιστοσελίδα thedailymeal.com ανακοίνωσε τον κατάλογο με τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, όπως τα έκριναν ειδικοί. Για ακόμη μια χρονιά τα γαλλικά εστιατόρια καταλαμβάνουν τις περισσότερες κορυφαίες θέσεις, μεταξύ αυτών και την πρώτη, επιβεβαιώνοντας την καλή φήμη της γαλλικής γαστρονομίας. Μεταξύ των 101 καλύτερων ευρωπαϊκών εστιατορίων συναντούμε κι ένα ελληνικό - σπουδαία καταξίωση!

Οι μαθητές που κάθονται στα θρανία... όρθιοι, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για καρέκλες! [3 εικόνες]

Μπορεί η Κίνα να είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη, όμως η ευημερία των αριθμών στα δημόσια οικονομικά δεν μεταφράζεται και σε ευημερία των πολιτών. Η έλλειψη κονδυλίων εμπόδισε το διευθυντή του Δημοτικού σχολείου στην πόλη Λινάι της επαρχίας Σαντόνγκ να επανδρώσει όλες τις αίθουσες με καρέκλες κι έτσι οι 35 μαθητές της τέταρτης τάξης πέρασαν ώρες ολόκληρες, όλη την πρώτη μέρα... όρθιοι! Μια δασκάλα τράβηξε φωτογραφίες, τις οποίες και ανέβασε στο ίντερνετ, ελπίζοντας να υπάρξει ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ένα Ice Bucket Challenge με 7000 λίτρα παγωμένο νερό! [βίντεο]

Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε σαν μια ιντερνετική "πρόκληση" με φιλανθρωπικό σκοπό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για μια σπάνια ασθένεια εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων, που ονομάζεται ALS - ή αλλιώς αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση. Από ένα σημείο και μετά αυτονομήθηκε κι έγινε ένα είδος παιχνιδιού μεταξύ φίλων, που απλά σπάνε πλάκα. Άλλοι πάλι θέλουν να κάνουν τη διαφορά κυνηγώντας κάποιο άπιαστο ρεκόρ, όπως ένας Νορβηγός, ο οποίος μπουγελώθηκε με 7.000 λίτρα παγωμένου νερού.

2 Σεπτεμβρίου 2014

5 τραγούδια γεμάτα από... Σεπτέμβρη


Εκατοντάδες τραγούδια έχουν γραφτεί για το μήνα που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και το πέρασμα στο μουντό φθινόπωρο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, ένας τέτοιος μήνας, όπως ο Σεπτέμβρης, ο κατεξοχήν μήνας των αλλαγών και των νέων ξεκινημάτων, όπως και των οριστικών αποχωρισμών, να αφήσει ασυγκίνητη τη μουσική τέχνη; Τα πέντε τραγούδια αυτού του μίνι αφιερώματος (τρία ξένα και δύο ελληνικά) είναι απλά ενδεικτικά και εκφραστικά αυτής της ιδιαιτερότητας του μήνα.

In memoriam: "Θα προχωράμε μαζί"...

Το πρώτο τραγούδι του Αντώνη Βαρδή, που θυμάμαι ν' ακούω στο ραδιόφωνο, ήταν το "Θα εκραγώ", που λόγω της έντασης στο ρεφρέν τον κατέτασσε στην κατηγορία "λιοντάρι" - μαζί με όλο το ρεπερτόριο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Απλοϊκό, αλλά και τόσο ειλικρινά παιδικό - άλλωστε... παιδί ήμουν! 

Πώς είναι σήμερα η Κλαίρη Κατσαντώνη; Η φωτογραφία που λύνει την απορία

Είχα αμφιβολίες αν έπρεπε ν' ανεβάσω αυτό το θέμα, καθώς η ίδια είναι μια πολύ διακριτική παρουσία και έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλά χρόνια. Έγινε γνωστή για πρώτη φορά μέσα από ταινίες της δεκαετίας του '80, όμως πιο έντονα είναι χαραγμένη στη μνήμη μας ως η Ελένη του "Ρετιρέ", την οποία βλέπουμε κάθε καλοκαίρι - ξανά και ξανά - στις οθόνες μας. Κι από τότε, μετά την τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, η Κλαίρη Κατσαντώνη εξαφανίστηκε. Όλοι οι φαν της σειράς έχουν την απορία: τι ν' απέγινε άραγε η ηθοποιός; Σε μια - όχι και τόσο παλιά - συνέντευξή της η καλή της φίλη (και συμπρωταγωνίστρια στο "Ρετιρέ") Τζόις Ευείδη είχε αναφέρει ότι η Κατσαντώνη έφτιαξε οικογένεια, στην οποία και αφοσιώθηκε. Πώς, όμως, είναι σήμερα η "Ελένη" του "Ρετιρέ";

1 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας υπουργός Οικονομικών "ροκ σταρ", που παραδίνεται στην αγκαλιά 4 γυναικών [εικόνα]

Με την οικονομία της Αργεντινής να βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, φλερτάροντας επικίνδυνα με μια τεχνική χρεωκοπία, που πάντως ουδεμία σχέση θα έχει με τη χρεωκοπία του 2001, θα περίμενε κανείς ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα ήταν από τα λιγότερο αγαπητά πρόσωπα για τους Αργεντίνους, ως αυτός που σήκωσε το κύριος βάρος της ανεπιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες, ξένους πιστωτές. 

31 Αυγούστου 2014

Πότε και πώς ο "υποκριτής" μετονομάστηκε επισήμως σε "ηθοποιό";

Όπως θυμόμαστε όλοι από το γυμνάσιο και το λύκειο, στην αρχαία Ελλάδα οι ηθοποιοί ονομάζονταν "υποκριτές". Και μπορεί η συγκεκριμένη λέξη να έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, ωστόσο το περιεχόμενο της είναι καταφανώς αρνητικά φορτισμένο, σε βαθμό να θεωρείται προσβλητικός χαρακτηρισμός, αν περιγράψουμε κάποιον ως "υποκριτή".