15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ" ΜΩΡΟ!


Ο μπόμπιρας της φωτογραφίας είναι μόλις 5 μηνών και κατάγεται από το Βανκούβερ του Καναδά. Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει διάσημος στην παγκόσμια κοινότητα του ίντερνετ, χάρη στις φωτογραφίες που βλέπετε πιο πάνω, την οποία ανέβασε ο πατέρας του στο Reddit. Κάτι τα ροδοκόκκινα, τροφαντά μαγουλάκια του, κάτι η ξεκούμπωτη μπλούζα και φυσικά το μοναδικά υπέροχο, πολλά βαρύ βλέμμα του δίνουν την αίσθηση ότι ο φιλαράκος μας τα τσούζει από μικρός - ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα σχημάτισαν πολλοί ιντερνετάκηδες ανά τον κόσμο, που του κόλλησαν την ταμπέλα του "μεθυσμένου μωρού".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012.
Τα γενέθλια του γιορτάζει ο πρίγκιπας Χάρι της Ουαλίας, ο οποίος δεν έχει και πολλά περιθώρια για να ξεσαλώσει στο Αφγανιστάν, όπου στάλθηκε μετά το σκάνδαλο με τις γυμνές φωτογραφίες από ένα ιδιωτικό πάρτι, που έκαναν το γύρο του κόσμου. Ο Ουαλός πρίγκιπας γίνεται 28 ετών. Δεν είναι ο μοναδικός "γαλαζοαίματος" που έχει γενέθλια σήμερα. Η Ισπανίδα πριγκίπισσα Λετίσια της Αστουρίας γίνεται σήμερα 40 ετών. Ένα χρόνο μεγαλύτερη γίνεται σήμερα και η Ισπανίδα ηθοποιός και πρώην μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ, Κάρμεν Μάουρα, η οποία γίνεται 67 ετών, ενώ σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Τόμι Λι Τζόουνς και ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν.

14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 16 - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Ριζικά αναδιαρθρωμένο είναι το τοπ10 του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ της εβδομάδας που διανύουμε σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς στις επτά πρώτες θέσεις βρίσκονται επτά νέα άλμπουμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλές εβδομάδες, το "21" της Αντέλ βρέθηκε μόλις στην όγδοη θέση, αν και προβλέπεται να ανακάμψει σύντομα. Η ιαπωνική κυριαρχία, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς τα δύο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της εβδομάδας είναι made in Japan.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 16 - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Επανήλθε στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ το "We Are Never Ever Getting Back Together", ενώ η τραγουδίστρια χτυπάει διπλά αυτήν την εβδομάδα, καθώς τη 18η θέση βρέθηκε πιο ευαίσθητο τραγούδι της "Ronan". Εντυπωσιακή πορεία διέγραψε και το "Blow Me (One Last Kiss)" της Πινκ, το οποίο ανέβηκε επτά ολόκληρες θέσεις και βρέθηκε μια ανάσα από την κορυφή.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΟΥΣΙ Α ΛΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ


Το σούσι είναι της μόδας, όμως κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από τους ίδιους τους Ιάπωνες. Αποτελείται από ρύζι, θαλασσινά, κρέας ψαριού, γουσάμπι, αβγό, τζίνζτερ. Πώς όμως πρέπει να τρώγεται σύμφωνα με τη μακραίωνη ιαπωνική παράδοση; Στην αγγλόφωνη εφημερίδα Japan Today, δημοσιεύεται ένα άρθρο με τους βασικούς κανόνες, βάσει των οποίων μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας φαγητό, όπως οι Ιάπωνες.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ (ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ) ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ!

Ο πατέρας αγκαλιάζει το 18χρονο που προκάλεσε το τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος γιος του.

Στις 20 του περασμένου Μαΐου, ο 18χρονος σήμερα Τακούντα Μαβίμα από το Ουαϊόμινγκ επέστρεφε  από το πάρτι της αποφοίτησης του, με το αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε, συνοδευόμενος από τρεις φίλους του. Οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο και ενώ τη μέρα του ατυχήματος ήταν ανήλικος, ο Τακούντα ενεπλάκη σ' ένα δυστύχημα προκαλώντας το θάνατο των δύο φίλων του, του Τιμ Σι και της Κρίστα Χάουελ, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, και τον τραυματισμό του τρίτου.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Όταν το Μάρτιο του 2006 ο Μιγκέλ Γκουζμάν από το Villa Carlos Paz της επαρχίας Κόρντομπα στην κεντρική Αργεντινή έφυγε από τη ζωή, από το σπίτι εξαφανίστηκε και ο σκύλος της οικογένειας, ο Καπιτάν - ο σκύλος της φωτογραφίας. Ο Μιγκέλ είχε αγοράσει λίγους μήνες νωρίτερα τον Καπιτάν, μίξη γερμανικού ποιμενικού με άλλες ράτσες, σαν δώρο για το γιο του Νταμιάν και παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του Βερόνικα, η οποία φοβόταν ότι το σκυλί θα δημιουργούσε μόνο μπελάδες και περισσότερες δουλειές για την ίδια, η οποία φρόντιζε το νοικοκυριό. 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ;



Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων", μια κακότεχνη μεν, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη πολύ αποτελεσματική προπαγάνδα μίσους, φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα του πραγματικού νοήματος ορισμένων θεμελιωδών ανθρωπίνων ελευθεριών. Από τη μια βρίσκεται το δικαίωμα του δημιουργού να εκφραστεί όπως θέλει και από την άλλη το δικαίωμα κάποιου να υπερασπιστεί τα θρησκευτικά του πιστεύω που θίγονται με κάθε μέσο. Αλλά και πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί φαινόμενο της εποχής η στροφή στην άσκηση βίας (ψυχολογικής και σωματικής), η οποία δήθεν νομιμοποιείται.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ;


Η περιβόητη ερασιτεχνική ταινία ενός άγνωστου σκηνοθέτη με μισαλλόδοξα κίνητρα προκάλεσε τις τελευταίες μέρες κύμα βίαιων διαμαρτυριών στο μουσουλμανικό κόσμου. Αιτία δεν ήταν απλά ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο η ταινία σκιαγραφούσε τον Μωάμεθ, αλλά και το γεγονός ότι φαινόταν το πρόσωπο του.  Αντίστοιχες διαδηλώσεις οργής είχαν σαρώσει τις χώρες του Ισλάμ και το 2005 με τα σκίτσα που απεικόνιζαν τον προφήτη των Μουσουλμάνων και τα οποία δημοσιεύθηκαν στη δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten. Στη μουσουλμανική παράδοση απαγορεύεται η οποιασδήποτε μορφής απόπειρα απεικόνισης του προσώπου του Μωάμεθ. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1956 γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος, ενώ το 1965 γεννήθηκε ο πρώην πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αν βρισκόταν ακόμη στη ζωή, η Έιμι Γουάινχάουζ θα γινόταν σήμερα 29 ετών.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΕΙΤΕ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ!


Το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Ασφάλεια (United Nations University Institute for Environment and Human Security, UNU – EHS) με έδρα της Βόννη της Γερμανίας δημοσιοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου για δεύτερη χρονιά την ετήσια έκθεση του για τις χώρες του κόσμου που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύμα μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής. Το Ινστιτούτο συνέταξε τον κατάλογο για 173 κράτη με βάση τόσο τη γεωγραφική θέση όσο και το επίπεδο προετοιμασίας του καθενός απ' αυτά, ώστε ν' αποφύγει ή έστω να περιορίσει τις συνέπειες μια τέτοιας καταστροφής.

13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (17 - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 )


Τρία νέα τραγούδια κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις του βρετανικού τσαρτ της εβδομάδας. Στην κορυφή βρέθηκε το χορευτικό "Let Me Love You" από τον Ne-Yo, ενώ στη δεύτερη θέση συναντάμε το "Hall of Fame" της ιρλανδικής ποπ-ροκ μπάντας The Script.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (17 - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Επέστρεψε στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ η Τέιλορ Σουίφτ με το "We Are Never Ever Getting Back Together", ενώ έκανε αισθητή την παρουσία της στο τοπ20 και με δεύτερο τραγούδι, πίσω από το οποίο βρίσκεται η ιστορία ενός 4χρονου αγοριού που πέθανε από καρκίνο και ονομαζόταν Ronan, όπως και ο τίτλος του τραγουδιού. Εν τω μεταξύ, σε δυναμικά ανοδική τροχιά κινήθηκαν το "Blow Me" της Πινκ, αλλά και το τραγούδι "Too Close" του Βρετανού Alex Clare.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


"Κατακλυσμός" από νέες ταινίες παρατηρείται αυτήν την εβδομάδα. Ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αφιερωμένο στη Σμύρνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την καταστροφή της πόλης, που αποτελούσε κέντρο του μικρασιατικού ελληνισμού επί αιώνες. Το υπόλοιπο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας έχει αρκετές υπερφυσικές δόσεις από κωμική πλευρά ("ParaNorman", "Γείτονες σε περιπολία"¨), μια γαλλική κοινωνική ταινία σχετικά με τα καθημερινά δράματα με θύματα ανηλίκους ("Polisse"), μία κωμωδία για "Εργένισσες" και μια ακόμη ταινία της σειράς "Step Up".

ΟΙ 6 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Κρις Στίβενς, που προχθές έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων στη Λιβύη.

Το πρόσφατο περιστατικό της δολοφονίας του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με αφορμή μια ταινία που διακινήθηκε μέσω youtube, δεν αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία. Οι Αμερικανοί διπλωμάτες αποτέλεσαν πολλές φορές στόχο επιθέσεων. Ο Στίβενς είναι ο έκτος μέχρι σήμερα πρεσβευτής των ΗΠΑ που χάνει τη ζωή του με βίαιο τρόπο. Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα προηγούμενη περιστατικά.

Ο 7ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 4.000 ΚΑΜΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!


Ο Andriy Kostash είναι μόλις 7 ετών, κι όμως κατάφερε να σπάσει το εθνικό ρεκόρ της Ουκρανίας στα πους απς. Ο απίστευτα γυμνασμένος 7χρονος έκανε 4000 - σωστά διαβάσατε τα μηδενικά, τέσσερις χιλιάδες - συνεχόμενες κάμψεις μέσα σε δυόμιση ώρες - για την ακρίβεια, μέαα σε 2 ώρες και 29 λεπτά. Παρόντες ήταν μέλη της ουκρανικής επιτροπής των ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το ρεκόρ. 

12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Η Νέα Υόρκη αποτελεί σύμβολο της αμερικανικής δύναμης, του καπιταλιστικού συστήματος, των πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις στον κόσμο κι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Πόσα πράγματα, όμως γνωρίζετε για την ιστορία της Νέας υόρκης όσο και για τη σύγχρονη πόλη;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα ο βετεράνος Ιταλός ποδοσφαιριστής Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1973. Κατά ένα χρόνο μεγαλώνουν σήμερα και η Αγγλίδα σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ (41 ετών), ένας από τους κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, ο Μάικλ Τζόνσον (45),  η ηθοποιός Ζακλίν Μπισέ (68), αλλά και ο κορυφαίος Έλληνας φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος (64 ετών). 
Οι φανατικοί της σοκολάτας μπορείτε σήμερα να υποκύψετε ελεύθερα στον πειρασμό, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας - με μέτρο όμως η όποια παρασπονδία, γιατί η υγεία είναι ακόμη πιο σημαντική.

12 Σεπτεμβρίου 2012

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ


Αποτελεί μια από τις απολαύσεις της ζωής, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που νιώθουν ενοχές κατά τη διάρκεια ή και μετά από αυτό. Ο λόγος για το σεξ. Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα; Ίσως ναι, από άποψη τεχνικής, όμως το ζητούμενο αυτής της ανάρτησης δεν είναι οι στάσεις, αλλά οι... αριθμοί, τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από διάφορες έρευνες και τα οποία - ενδεχομένως - αποτυπώνουν τη γυμνή αλήθεια.

ΠΟΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ;


Ένας από τους πιο ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους όσον αφορά την αντρική ομοφυλοφιλία είναι το ποδόσφαιρο. Κατά καιρούς διαρρέονται αόριστες φήμες για γκέι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, ακόμη και σε εθνικές ομάδες, αλλά ζουν διπλή ζωή, ενώ κάποιοι από αυτούς ίσως να είναι και παντρεμένοι. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις: με βάση το νόμο των πιθανοτήτων και μόνο οι πιθανότητες να μην υπάρχει ούτε ένας ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα του κόσμου, είναι όσες και οι πιθανότητες να μην υπάρχει ούτε ένας ομοφυλόφιλος άνδρας στο Ιράν ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου - ανύπαρκτες.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Κάποιες ειδήσεις σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα την ώρα που τις διαβάζεις. "Ε, όχι", λες, "δεν είναι δυνατόν!". Κι όμως τα πιο απίθανα πράγματα είναι πολύ πιθανό να συμβούν, κάποιες φορές προκαλώντας γέλιο και άλλες φορές προβληματισμό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Στέφανος Κορκολής κλείνει αισίως 52 χρόνια ζωής. Την ίδια μέρα έχουν γενέθλια έχουν ο σκληρός του Χόλιγουντ Τζέισον Στάθαμ (45 ετών), ο "Fast an Furious" Πολ Γουόκερ (39),  η βραβευμένη με Όσκατ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία Dreamgirls Τζένιφερ Χάντσον (31), αλλά και η Ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, γνωστή ως η πρώην του Τζορτζ Κλούνεϊ, η οποία σήμερα θα σβήσει 34 κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων της.

ΤΟ "ΜΠΑΡ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ" (Ή ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΤΑΡ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '60)


Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει στην Ελλάδα να χρίζουμε ως "σταρ" την κάθε ανερχόμενη στάρλετ ή τον κάθε φιλόδοξο νεαρό, νομίζοντας ότι επειδή σχολιάζουμε την εξωτερική του/της εμφάνιση, την προσωπική του/της ζωή ή επειδή ασχολούμαστε με την κάθε ατάκα που γράφει στο τουίτερ, όντως αποτελούν - και καλά.. - ινδάλματα. Ωστόσο, η διαφορά των σταρ της εποχής εκείνης από τους σημερινούς ήταν κάτι παραπάνω από χαώδης. 

11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ; ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ!


Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχή/Υπερκινητικότητα (γνωστή και ως ΔΕΠΥ ή ADHD) είναι μια από τις συχνότερες νευρολογικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ ( http://www.adhdhellas.org). Εκτιμάται ότι ένα 5-7% των παιδιών πάσχουν από ΔΕΠΥ, η οποία, ωστόσο, συναντάται και στους ενήλικες, με τη διαφορά ότι στους τελευταίους τα τρία βασικά της συμπτώματα (υπερκινητικότητα, παρορμητικότητα και ελλειμματική προσοχή) εμφανίζονται ελαφρώς παραλλαγμένα καθιστώντας πιο δύσκολη τη διάγνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΔΕΠΥ συναντάται στο 2-5% των ενηλίκων.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΑΜΟΥΘ;


Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Τζουράσικ Παρκ οι επιστήμονες είχαν δημιουργήσει ένα πάρκο με κλωνοποιημένους δεινόσαυρους. Γενικότερα, το τρελό όνειρο πολλών που έχουν πάθος με την παλαιοντολογία είναι το ευφάνταστο σενάριο του να μπορέσει κάποια στιγμή η επιστήμη να επαναφέρει στο γήινο περιβάλλον είδη που κάποτε κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας, αλλά έχουν εξαφανιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αν και το ενδεχόμενο να δούμε κάποιον κλωνοποιημένο δεινόσαυρο στο προσεχές μέλλον δε φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό, μια ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται να δούμε να ζωντανεύει ένα.... μαμούθ. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: JOHN LENON - IMAGINE


Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο - ή έστω τον τρόμαξε προς ώρας. Στις 4 παρά 10 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, 8.50` ώρα Νέας Υόρκης, μια Τρίτη σαν και τη σημερινή, ένα αεροσκάφος της American Airlines, που προηγουμένως είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, έπεσε στο βόρειο από τους Δίδυμος Πύργους, στο ύψος του 90ου από τους 110 ορόφους του κτιρίου. Δεκατρία λεπτά αργότερα ένα δεύτερο αεροσκάφος έπεσε στο νότιο πύργο και πολλοί πλέον μιλούσαν για το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια οργανωμένη επίθεση. Όταν στις 16.30 ώρα Ελλάδος ένα τρίτο αεροπλάνο θα συνετρίβετο στο Πεντάγωνο, όλα ήταν πλέον ξεκάθαρα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012.
Στην αυτόνομη ισπανική επαρχία της Καταλονίας γιορτάζεται ως τοπική αργία η επέτειος της λήξης της πολιορκίας της Βαρκελώνης από τα στρατεύματα της δυναστείας των Αψβούργων στις 11 Σεπτεμβρίου 1714 ύστερα από 13,5 μήνες μαχών.
Στην Αιθιοπία σήμερα γιορτάζεται το Enkutatash, η πρώτη μέρα του νέου έτους. Πρόκειται για μια θρησκευτική εορτή - στην πλειοψηφία τους οι Αιθίοπες είναι Κόπτες Χριστιανοί - που όμως συνδέεται και με το τέλος της περιόδου των βροχών. Οι κάτοικοι συνηθίζουν ν' ανάβουν δάδες από ξερά φύλλα και ξύλο, να τρώνε Injera, ένα είδος ψωμιού, και στιφάδο, ενώ πίνουν την παραδοσιακή αιθιοπική μπίρα, που ονομάζεται tella.

10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ!

Ποιός είπε ότι μια έγκυος δεν μπορεί να κάνει σπαγγάτο;

Όταν τον Αύγουστο του 1991 η επτά μηνών έγκυος Ντέμι Μουρ πόζαρε γυμνή στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair, ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος σε μια πουριτανική Αμερική, σε βαθμό που η φωτογράφιση γυμνών εγκύων έγινε τελικά μόδα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το μίσος και η λατρεία απέχουν ελάχιστα.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Είχατε φανταστεί ποτέ ότι η επιλόχεια κατάθλιψη που εμφανίζουν πολλές γυναίκες μπορεί να συνδέεται με το ύψος του μωρού; Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Pediatrics.

ΤΑ 4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟ


Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα ν' αλλάξετε γιατρό; Εφόσον κάνετε αυτό το ερώτημα στον εαυτό σας, προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην επικοινωνία σας μαζί του, κάτι δε σας ικανοποιεί. Μπορεί η επιλογή του γιατρού να είναι μια σοβαρή υπόθεση και να μην έχει καμία σχέση με την αγορά ενός πουκαμίσου, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε αν δε σας ταιριάζει, ωστόσο δεν είναι και έγκλημα. Σε τελική ανάλυση πάνω απ' όλα είναι η υγεία σας. Ο Έρικ Τόπολ, διευθυντής του Scripps Translational Science Institute και συνεργάτης του αμερικανικού Men's Health, έφτιαξε μια λίστα με τέσσερα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσετε, προτού πάρετε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξετε ή να επιλέξετε για πρώτη φορά το γιατρό που θα σας κουράρει. 

ΘΡΑΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ!



"Κάνε παιδιά να δεις καλό" λέει ειρωνικά ο λαός. Ωστόσο, η μητέρα του Nicola (ή Νικ) Foti - να υποθέσουμε ότι έχει ρίζες ελληνικές ρίζες; - από το Νιου Τζέρσεϊ, δε φαίνεται να ενοχλήθηκε από το βίντεο που ανέβασε ο γιος της στο youtube, όπου η ίδια εμφανίζεται να υπνοβατεί και παράλληλα να... χορεύει!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο πολύ αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός Γιάννης Μπέζος γεννήθηκε σαν σήμερα, στς 10 Σεπτεμβρίου 1956. Επίσης, ο σκηνοθέτης του κινηματογραφικού Σέρλοκ Χολμς, πρώην σύζυγος της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, κλείνει τα 42 του χρόνια. Γενέθλια έχει επίσης ο συμπατριώτης του Ρίτσι και οκτώ χρόνια μεγαλύτερος του, Άγγλος ηθοποιός Κόλιν Φερθ, βραβευμένος με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ταινία "Ο λόγος του βασιλιά", αλλά και ο Ράιαν Φιλίπ, αγαπημένος πολλών κοριτσιών και πρώην σύζυγος της Ρέι Γουίδερσπουν, ο οποίος γίνεται 38 ετών. 

9 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ!


Όταν πριν λίγα χρόνια ο πατέρας του Καναδού συμβούλου σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών Ρόμπερτ Σλέιντ δημιούργησε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για το οικογενειακό δέντρο, πίστευε ότι το έργο του θα άντεχε για μια ζωή - κι ακόμη περισσότερο. Δεν υπολόγισε όμως στη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία κάνει συνεχή άλματα και "σνομπάρει" λειτουργικά συστήματα που πριν λίγα χρόνια ήταν ότι καλύτερο. Κάπως έτσι, λοιπόν, την πάτησε και ο μπαμπάς Σλέιντ, καθώς εκείνο το λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να διαβαστεί από τους σημερινούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΙΑΣ "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ"... 25.000 ΕΤΩΝ

Κάπως έτσι φαντάστηκε ο καλλιτέχνης το πρόσωπο της κοπέλας που έζησε στη Σιβηρία πριν 25.000 χρόνια. 

Το σώμα της αρχαίας καλλονής ανακαλύφθηκε το 1993 κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο οροπέδιο Ukok, που βρίσκεται στην οροσειρά Αλτάι της νοτιοδυτικής Σιβηρίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, τη Μογγολία και το Καζακστάν. ΄Έζησε στην περιοχή πριν από τουλίαχστον είκοσι πέντε χιλιάδες χρόνια, ανήκε στη φυλή των Pazyryk, οι οποίοι είχαν κοινά στοιχεία με τους αρχαίους Σκύθες, ενώ εκτιμάται ότι πέθανε σε ηλικία 25 με 28 ετών. Οι αρχαιολόγοι την ονόμασαν Devochka, δηλαδή "κορίτσι", όμως τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να τη χρίσουν "πριγκίπισσα του Ukok", ονομασία που τελικά επικράτησε. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ;


Σε όλους έχει συμβεί να έχουμε ζήσει τουλάχιστον μια εξαιρετικά δυσάρεστη, μία τραυματική εμπειρία, η οποία μας στοιχειώνει για χρόνια και την οποία θα θέλαμε να σβήσουμε από τη μνήμη μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένοι καταφεύγουν στο αλκοόλ ή σε άλλες ουσίες, για "να ξεχάσουν", όσο απατηλή κι αν είναι πολλές φορές η αίσθηση. Ωστόσο, μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ίσως να μην είναι τόσο δύσκολο να επιβληθούμε στις αναμνήσεις μας και να επιλέξουμε ποιες θα κρατήσουμε και ποιες θ' απορρίψουμε - και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί ν' αποκτήσουμε συνήθειες που βλάπτουν την υγείας μας, αλλά μόνο με τη βοήθεια του ψυχολόγου μας. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Χιου Γκραντ, γνωστός από τη συμμετοχή του σε πλήθος αισθηματικών κομεντί, αλλά και για το αρκετά σαρκαστικό, τυπικά βρετανικό στυλ του, γίνεται σήμερα 52 ετών. Πολλά χρονιά νωρίτερα, το 1923, γεννήθηκε η γνωστή κριτικός κινηματογράφου και μέλος στη κριτική επιτροπή του κλασικού σόου ταλέντων "Να, η ευκαιρία" Ροζίτα Σώκου, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 1922, στην Απείρανθο της Νάξου γεννήθηκε ο Μανώλης Γλέζος.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ!


Ο brusspup είναι ένας χρήστης του youtube που ετοιμάζει και ανεβάσει στη δημοφιλή σελίδα βίντεο σχετικά με έξυπνα επιστημονικά κολπάκια και οπτικές ψευδαισθήσεις (ή, αλλιώς, οφθαλμαπάτες). Ήδη σχεδόν 450.000 χρήστες του youtube έχουν εγγραφεί στη σελίδα του, ενώ σχεδόν δυόμιση χιλιάδες άτομα των ακολουθούν στο τουίτερ.