14 Απριλίου 2012

ΙΕΡΕΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ!


Ένα άτομο με νοητική υστέρηση δικαιούται να κοινωνήσει συμμετέχοντας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ή στερείται αυτού του δικαιώματος, επειδή δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τι συμβολίζει το μυστήριο αυτό; Ο πατέρας Πιερτζόρτζιο Ζάγκι, ο καθολικός ιερέας της εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Πόρτο Γκαριμπάλντι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Φεράρα, τάχθηκε με τη δεύτερη άποψη αρνούμενος να δώσει κοινωνία σε ένα παιδί με νοητική υστέρηση κατά τη θεία λειτουργία του Πάσχα προκαλώντας σάλο στην Ιταλία. 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ! ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ!

Άποψη κεντρικής οδού της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, Πιονγκ Γιανγκ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βορείου Κορέας είναι ένα κράτος-γρίφος. Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τη ζωή των ανθρώπων εκεί, πέρα από την επίσημη κρατική προπαγάνδα που βγαίνει προς τα έξω, αλλά ακόμα και αυτή είναι σε μικρές δόσεις. Λίγοι είναι οι ξένοι που την επισκέπτονται και ακόμα λιγότεροι οι βορειοκορεάτες που καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα τους και μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για αυτή. Κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει βίντεο από κρυφή κάμερα, που δείχνουν την πραγματική, τραγική κατάσταση στις επαρχιακές πόλεις. Η πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ, αντίθετα, είναι κατά κοινή ομολογία μια πόλη φαινομενικά υποδειγματική, τακτοποιημένη και καθαρή, όπου όλα κινούνται ρολόι, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια πόλη-φάντασμα, μια πόλη χωρίς ψυχή.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 ή, αν προτιμάτε, το Μεγάλο Σάββατο για φέτος, όπου όλοι προετοιμάζονται για το βράδυ, όταν θα ακουστεί το "Χριστός Ανέστη".
Σαν σήμερα το 1865 έγινε η δολοφονία του αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, ενώ το 1912, είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο  "Τιτανικός" προσέκρουσε σε παγόβουνο, χτύπημα που προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου λίγες ώρες αργότερα.

13 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 1912 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΣΚΡΙΠ το Πάσχα του 1912.

Πριν εκατό χρόνια, το σωτήριο έτος 1912, το Πάσχα είχε συμπέσει με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ο επίσημος εορτασμός της οποίας έγινε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Η χώρα ακολουθούσε το παλαιό ακόμα ημερολόγιο, επομένως δεν ήταν παράξενη αυτή η σύμπτωση της τριπλής εορτής για την εποχή εκείνη. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 15 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Κατακρημνίστηκαν οι πωλήσεις του νέου άλμπουμ της Μαντόνα με τίτλο "MDNA", καθώς από τις 740.000 παγκόσμιες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, μόλις 182.000 ήταν οι πωλήσεις κατά τη δεύτερη εβδομάδα, λιγότερες από το "21" της Αντέλ, το οποίο ωστόσο κυκλοφορεί 62 ολόκληρες εβδομάδες. Στην πρώτη θέση πάντως του παγκόσμιου album chart βρέθηκε το "Pink Friday: Roman Reloaded" της Νίκι Μινάζ, ενώ στο τοπ10 κατάφερε να μπει και το "Making Mirrors"του Γκοτιέ, ο οποίος ήδη σημειώνει παγκόσμια επιτυχία με το τραγούδι "Somebody That I Used To Know".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 15 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Δεν άντεξε για περισσότερο από μία εβδομάδα στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart ο Τζάστιν Μπίμπερ με το τραγούδι του "Boyfriend", το οποίο υποχώρησε έξι ολόκληρης θέσεις. Στην κουρφή βρέθηκε ο Αυστραλός Γκοτιέ με το "Somebody That I Used To Know", ενώ έχουμε δύο νέες εισόδους στο τοπ10. Πρόκειται για δύο βρετανικά συγκροτήματα, τους One Direction και τους The Wanted. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίο γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ με το τραγούδι "Glad You Came", καθώς βρίσκονται στο τοπ10 του Billboard εδώ και αρκετές εβδομάδες και μάλιστα σε υψηλές θέσεις.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!


Το ιερό δισκοπότηρο, η ιερή λόγχη, η σινδόνη του Τορίνο: αναπόσπαστα κομμάτια μιας παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς αιώνες γύρω από τα γεγονότα της Σταύρωσης, του θανάτου και της Ανάστασης του Ιησού. Πρόκειται για κειμήλια που υποτίθεται ότι ανάγονται στην εποχή του Ιησού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Αντιθέτως, οι επιστήμονες τα προσδιορίζουν χρονικά στην εποχή του Μεσαίωνα. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πιστοί που δε δέχονται την επιστημονική άποψη, τα ίδια τα κειμήλια παραμένουν καλά φυλαγμένα υπό το πρίσμα της αμφιβολίας, ενώ θεωρίες εξακολουθούν να διατυπώνονται γύρω από την ιστορικότητα τους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 ή Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα κορύφωσης του θείου δράματος με το θάνατο του Ιησού πάνω στο σταυρό, που τιμούμε με το στολισμό και την περιφορά του επιταφίου.

12 Απριλίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ


Μία ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Τόμσεν της Νορβηγίας σκέφτηκε να ερευνήσει αν υπάρχει μια συγκεκριμένη εποχή που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα δύο φύλα και αν ναι, κατά πόσο είναι κοινή μεταξύ τους αλλά και φυσικά ποια είναι αυτή η εποχή.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Έξι ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα, οι πέντε εκ των οποίων θα αρχίσουν να προβάλλονται από την Κυριακή του Πάσχα, ενώ η έκτη, το βρετανικό μουσικοχορευτικό "Streetdance 2" θα προβάλλεται από απόψε, επιλογή μάλλον ατυχής, καθώς το κλίμα της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε. Στις υπόλοιπες ταινίες ξεχωρίζει η επαναπροβολή σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια της "Κάλπικης λίρας", μιας από τις κλασσικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ύστερα από 57 χρόνια. Στις αίθουσες θα αρχίσει να προβάλλεται και η ανατρεπτική εκδοχή του παραμυθιού της Χιονάτης με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά και με ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, οι "Πειρατές". Επειδή όμως και οι λάτρεις των πιο σκοτεινών ταινιών έχουν ψυχή, υπάρχει η ταινία τρόμου "Το μικρό σπίτι στο δάσος", η οποία έχει πάρει ιδιαίτερα αντιφατικές κριτικές από τους έλληνες κριτικούς, αλλά και η ταινία δράσης "Οι καλοκαιρινές μου διακοπές" με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


Χωρίς αλλαγές διαμορφώθηκε το τοπ10 του αμερικάνικου singles chart, όπως ανακοινώνεται από το Billboard. Οι fun παρέμειναν για έβδομη εβδομάδα στην πρώτη θέση με το "We Are Young", τρεις θέσεις υποχώρησε το "Boyfriend" του Justin Bieber, ενώ δεν είχαμε καμία νέα είσοδο στη δεκάδα.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ


Σύμφωνα με το μύθο, όταν μια γυναίκα, που κρατούσε στην ποδιά της άσπρα αβγά, πληροφορήθηκε την ανάσταση του Χριστού, δεν το πίστεψε και αναφώνησε: "Αν κοκκινίσουν τα άσπρα αβγά, τότε θα το πιστέψω". Και πράγματι τα αβγά κοκκίνισαν κι έτσι καθιερώθηκε το έθιμο. να βάφουμε κόκκινα τα αυγά την περίοδο του Πάσχα. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 ή αλλιώς Μεγάλη Πέμπτη. Σήμερα είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου του Ιησού με τους μαθητές του, όπου καθιερώθηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίες με την ευλογία του άρτου και του οίνου, ο Ιησούς ένιψε τα πόδια των μαθητών του ως υπέρτατη έκφραση ταπεινότητας και τελικά συνελήφθη από τους Ρωμαίους ύστερα από υπόδειξη του Ιούδα.

11 Απριλίου 2012

ΟΤΑΝ Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΣΚΕΤ! ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!


Πώς θα σας φαινόταν ο Μπραντ Πιτ ως μπασκετμπολίστας; Ο ίδιος ο δημοφιλής ηθοποιός πάντως είχε φανταστεί τον εαυτό του να "βάζει φωτιά" στα καλάθια, όταν ακόμα ήταν έφηβος. Δυστυχώς όμως οι επιδόσεις του 14χρονου Μπραντ δεν ήταν ανάλογες της φιλοδοξίας του και "κόπηκε" από την ομάδα του σχολείου του, το Γυμνάσιο Τσερόκι στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι το 1977. Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω αλλά έφτιαξε τη δική του ομάδα μπάσκετ με παίκτες όσους είχαν κοπεί από την ομάδα του σχολείου. Το όνομα της ομάδας άλλωστε ήταν "Cherokee Rejects", δηλαδή "Οι "κομμένοι" του Τσερόκι", ενώ προπονητής της ομάδας είχε αναλάβει ο πατέρας του, που ακούει στο όνομα Μπιλ. 

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΙΜΠΣΟΝΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ


Άκρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη που έδωσε ο Ματ Γκρένινγκ, ο δημιουργός της πιο διάσημης τηλεοπτικής οικογένειας στον κόσμο, των Σίμπσον, και η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Smithsonian. Για όσους δε γνωρίζουν, οι Σίμπσον είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX και φέτος προβάλλεται η 23η σαιζόν, κάτι που καθιστά τους Σίμπσον ως την τηλεοπτική σειρά της prime time ζώνης με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης μέχρι σήμερα. Στη χώρα μας προβλήθηκε τη δεκαετία του '90 από το MEGA και τον ΑΝΤ1, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις πρώτες σαιζόν της σειράς από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και το κανάλι FX, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους είναι συνδρομητές στη NOVA ή στην OTETV.

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ


Κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα δημοσιεύονται έρευνες, μελέτες ή θεωρίες σχετικά με το πρόσωπο του Ιησού. Η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην Journal of Research in Personality μία ανάλυση για τις διαφορετικές εικόνες της προσωπικότητας του Ιησού από τους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή τους και το πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο έχουν μεγαλώσει. Άλλωστε, το κείμενο των ευαγγελίων μπορεί μεν να μην αλλάζει στη μετάφραση, αυτό που διαφοροποιείται όμως είναι ο τρόπος ερμηνείας του από τους ανθρώπους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012. Σήμερα έχει γενέθλια η τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, αλλά και η Βραζιλιάνα τοπ μόντελ Αλεσάντρα Αμπρόζιο.

ΥΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ THN ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ

Πριν δυο χρόνια χόρευε χαρούμενη στο γάμο της, σήμερα όμως είναι προφυλακισμένη για μια αδιανόητα νοσηρή απάτη.

Η 25χρονη Τζέσικα Βέγκα από το Μοντγκόμερι της Νέας Υόρκης ονειρευόταν από μικρή τον τέλειο γάμο, μόνο που αυτός κινδύνευε να μείνει αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας της, καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επέτρεπε έναν πολυέξοδο γάμο. Παρόλ' αυτά η ίδια δεν ήθελε να συμβιβαστεί με αυτό το ενδεχόμενο, αλλά σαν τυπική μικροαστή αμερικανιδούλα που ονειρεύεται να ζήσει ένα γάμο σαν παραμύθι - τουλάχιστον σε ότι αφορά την τελετή και τη δεξίωση - βάλθηκε σώνει και καλά να πραγματοποιήσει τον γάμο των ονείρων της επινοώντας το πιο αισχρό ψέμα που θα μπορούσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Μόνο που εν προκειμένω το τέλος του παραμυθιού δεν ήταν τόσο ευχάριστο, καθώς λίγους μήνες αργότερα η Βέγκα οδηγήθηκε στη φυλακή με τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και της απάτης από πρόθεση.

10 Απριλίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ 2011


H Eurodata TV Worldwide παρακολουθεί τα τηλεοπτικά δρώμενα σε δέκα χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ) και καταγράφει τις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού στις χώρες αυτές. Σε πρόσφατο δελτίου τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στα ψυχαγωγικά προγράμματα που κυριαρχούν στις χώρες αυτές και που - σε ένα βαθμό - αντανακλούν τις παγκόσμιες τάσεις.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (2 - 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)


Ενδιαφέρουσες είναι οι ανατροπές στο τηλεοπτικό τοπ10 της περασμένης εβδομάδας, όπως ανακοινώνεται από την AGB. Οι "Βασιλιάδες" εκθρόνισαν από την κορυφή τον Λάκη Λαζόπουλο και το "Αλ Τσανίρι Νιουζ", παρόλο που για πρώτη φορά η καθημερινή σειρά του MEGA, που προβάλλεται στην prime-time ζώνη του καναλιού, εκπροσωπείται στο τοπ10 με δύο μόνο επεισόδια και μάλιστα το δεύτερο από αυτά μόλις στη δέκατη θέση. Εξαιρετική ήταν η τηλεθέαση για το ριμέικ της κλασσικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου "Ο Ηλίας του 16ου" υπερακοντίζοντας το αντίπαλο τάλεντ σόου "Ελλάδα έχεις ταλέντο" του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο και τα δύο προγράμματα κατάφεραν να μπουν στο τοπ10. Άνοδος για το "πακέτο" της Βίκυς Χατζηβασιλείου που έφτασε μέχρι την έκτη θέση, ενώ ύστερα από καιρό συναντούμε στη δεκάδα ένα επεισόδιο της σειράς "Με λένε Βαγγέλη". Σε γενικές γραμμές πάντως, αυτό που παρατηρούμε είναι η σημαντική πτώση στα νούμερα, καθώς έχουμε ήδη μπει για τα καλά στην άνοιξη, κάτι που σημαίνει λιγότερη τηλεόραση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 10 Απριλίου 2012.
Αρκετοί είναι ποδοσφαιριστές που έχουν σήμερα γενέθλια, όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Κάρλος Τέβες, ο Μπεν Άμος, οι οποίοι γίνονται 39, 27 και 22 ετών αντίστοιχα. Γενέθλια έχει σήμερα και ο Χάλει Τζόελ Όσμοντ, ο μικρός πρωταγωνιστής της "Έκτης Αίσθησης", ο οποίος κλείνει αισίως τα 23 του χρόνια. Γενέθλια έχει σήμερα όμως και ο Μαξ φον Σίντοφ, ένας από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Ιησού στη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα στην ταινία "Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου".

9 Απριλίου 2012

OI 10 TΥΠΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ (ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ)


Μια έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Τάιμς της Ινδίας για τους 10 τύπους γυναικών που φαντασιώνονται σεξουαλικά περισσότερο οι άνδρες της χώρας. Κάποιες από αυτές τις φαντασιώσεις είναι μάλλον κοινές σε όλον τον κόσμο, κάποιες λιγότερο. Εσείς συμφωνείτε με αυτές τις δέκα κατηγορίες γυναικών ή τα γούστα σας είναι διαφορετικά από εκείνα των Ινδών;

ΠΑΣΧΑ Α ΛΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ "ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"


Πάσχα στην Πορτογαλία σημαίνει folar da Pascoa, δηλαδή ψωμί του Πάσχα, ένα δημοφιλές, παραδοσιακό έδεσμα για την περίοδο που διανύουμε. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη, αυστηρή συνταγές, αλλά μπορείτε να βρείτε διάφορες παραλλαγές. Εγώ σας παρουσιάζω μία από αυτές. Η συνταγή αφορά στην παρασκευή ενός μεγάλου καρβελιού με διάμετρο 30 εκατοστών κι επομένως, αν θέλετε να φτιάξετε ένα μικρότερο καρβέλι, απλά ρυθμίστε αντίστοιχα τις αναλογίες. Καλή επιτυχία!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012. Χρόνια πολλά στην τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου, αλλά και στον αμερικανό ηθοποιό Ντένις Κουέιντ, οι οποίοι γιορτάζουν σήμερα τα γενέθλια τους. Καλή επέτειο να ευχηθούμε και στον πρίγκηπα Κάρολο της Αγγλίας, ο οποίος σαν σήμερα το 2005 παντρεύτηκε την καλή του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

ΤΟ ΤΖΑΝΚ ΦΟΥΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης Ισπανών ερευνητών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και του Πανεπιστημίου Λας Πάλμας στις Κανάριες νήσους, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Public Health Nutrition, το "γρήγορο φαγητό" - ή "τα βρώμικα" όπως πολλοί τα αποκαλούν - αυξάνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και κυριαρχεί στο καθημερινό διαιτολόγιο ενός ανθρώπου. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη έρευνα που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Το 2009 είχε δημοσιευτεί στο British Journal of Psychiatry αντίστοιχη έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι επίσης προειδοποιούσαν για τις ψυχιατρικές παρενέργειες της κακής διατροφής.

8 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑ Α ΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΟΤ ΚΡΟΣ ΜΠΑΝΣ


Στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες που ανήκαν το πάλαι ποτέ στην βρετανική αυτοκρατορία, όπως π.χ. στην Αυστραλία, τη Μεγάλη Παρασκευή ετοιμάζουν στο σπίτι ή αγοράζουν έτοιμα από κάποιο αρτοπωλείο τα περίφημα ζεστά σταυρωμένα τσουρεκάκια (hot cross buns). Θα σας δώσω μια συνταγή για να ετοιμάσετε αυτά τα τσουρεκάκια με σοκολάτα, την οποία βρήκα στο ίντερνετ. Εάν νηστεύετε τη Μ. Παρασκευή, απλά ετοιμάστε τα για μετά την Ανάσταση, ώστε να γιορτάσετε φέτος το Πάσχα όχι μόνο με το πατροπαράδοτο αρνάκι αλλά και με μια γεύση από Αγγλία. Η συνταγή είναι για 16-18 τσουρεκάκια, οπότε μπορείτε να υπολογίσετε τις αναλογίες, εάν θέλετε να ετοιμάσετε λιγότερα.

Ο ΜΥΘΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Για τους περισσότερους λαούς στη δυτική Ευρώπη και στην Αμερική το Πάσχα ταυτίζεται με το περίφημο "λαγουδάκι του Πάσχα", το "Easter bunny". Είναι σαφές πώς αυτό το λαγουδάκι, που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη μασκότ του Πάσχα των δυτικών, δεν έχει θρησκευτικές ρίζες, αλλά παγανιστικές. Έχετε διαβάσει άλλωστε πουθενά στη Βίβλο να γίνεται μνεία σε κάποιο κουνέλι που τριγυρνούσε στον Γολγοθά, όπου και ο σταυρός του μαρτυρίου, ή στον τάφο από τον οποίο αναστήθηκε ο Ιησούς;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, Κυριακή των Βαΐων για την Ελλάδα και Κυριακή του Πάσχα για τους ρωμαιοκαθολικούς και τις προτεσταντικές εκκλησίες. Η διαφορά οφείλεται στο ότι ειδικά ο υπολογισμός του Πάσχα που είναι κινητή εορτή γίνεται από την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία με βάση το παλαιό ημερολόγιο, ώστε να συμπίπτει η ημερομηνία με εκείνη των υπολοίπων ορθόδοξων εκκλησίων, οι οποίες όμως ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο για τον υπολογισμό όλων των θρησκευτικών εορτών.