16 Μαρτίου 2013

Άκουσε το πιο χαλαρωτικό τραγούδι του κόσμου


Θέλεις να χαλαρώσεις από την ένταση της δουλειάς, από την γκρίνια του/της συντρόφου σου, από το όποιο άγχος σε βασανίζει; Η μουσική αποτελεί ιδανική λύση για χαλάρωμα, ποια είναι όμως η σωστή επιλογή; Κάποιο chill-out τραγούδι; Αλλά ποιο είναι το καλύτερο των καλύτερο γι' αυτήν τη δουλειά; Ερευνητές της Βρετανικής Ακαδημίας Θεραπείας Ήχου έψαξαν το θέμα και ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το πιο χαλαρωτικό τραγούδι του κόσμου.

Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες απ' όλον τον κόσμο

"Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά", τραγουδούσε ο Κώστας Χατζής σε στίχους Σώτιας Τσότου και δεν είχε άδικο. Και δεν χρειάζεται ν' ανεβούμε σε αεροπλάνο για να θαυμάσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της φύσης. Οι παρακάτω αεροφωτογραφίες του Ελβετού Γκέοργκ Γκέρστερ αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα....

"Πιγκουίνε, θα σου μάθω να φιλάς το χέρι μου". Ανοίκεια επίθεση της Κάρλα Μπρόυνι κατά του Ολάντ μέσα από τα τραγούδια της;


Με το Νικολά Σαρκοζί να αφήνει στις συνεντεύξεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές προεδρικές, που θα πραγματοποιηθούν σε... 4 χρόνια, η σύζυγος του Κάρλα Μπρούνι έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογική καμπάνια επιτιθέμενη εναντίον του νυν προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, μέσα από τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ; Έτσι, πιστεύει μερίδα του γαλλικού τύπου ερμηνεύοντας "εις βάθος" το νόημα των στίχων ενός τραγουδιού με τίτλο "Le pingouin" ("Ο πιγκουίνος), που τραγουδάει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 17 - 23 Μαρτίου 2013


Ένα γκρουπ από τη Νότιο Κορέα βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ, οι Tohoshinski, που δεν αναμένεται να παραμείνουν στη δεκάδα για δεύτερη εβδομάδα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή της κάντρ Λουκ Μπράιαν, ενώ σταθερά ψηλά, στην τρίτη θέση, παραμένει το "Unorthodox Jukebox" του Μπρούνο Μαρς.

Φάε όπως ο Πάπας Βενέδικτος!


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ είναι πλέον ιστορία, καθώς ο διάδοχος του έχει ήδη εκλεγεί. Αν ήταν καλός στην εκτέλεση των καθηκόντων του δεν το γνωρίζουμε, ούτε και μας πέφτει λόγος. Είναι κάτι που θα το κρίνουν οι θεολόγοι και οι ιστορικοί της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Εμείς μπορούμε να αρκεστούμε σε πιο πεζές πληροφορίες για τον απερχόμενο Πάπα, όπως μαθαίνοντας τι φαγητά του άρεσαν και - γιατί όχι; - να ετοιμάσουμε ένα τραπέζι για την οικογένεια ή τους φίλους μας, με λιχουδιές που ετοίμασε για τον πρώην ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η διάσημη Ιταλοαμερικανίδα σεφ Λίντια Μπαστιάνιτς, όταν ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄ επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη το 2008.

"Πορφύρα και αίμα". Οδηγός επεισοδίων ενός σίριαλ που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του '70.


Πολλά χρόνια πριν τη "Λάμψη" και το "Καλημέρα, Ζωή", ο Νίκος Φώσκολος είχε αφήσει το στίγμα του στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του '70 με πομπώδεις σειρές κυρίως ιστορικού χαρακτήρα. Μία από αυτές ήταν και η σειρά "Πορφύρα και αίμα", που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1978 - για την ακρίβεια από τις 7 Δεκεμβρίου 1977 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 1978. Η σειρά, που βασιζόταν στο μυθιστόρημα "Ρωμανός Διογένης" του Κώστα Κυριαζή, εκτυλισσόταν στο Βυζάντιο, στα μέσα του 11ου αιώνα, όταν στο θρόνο βρισκόταν η αυτοκράτειρα Ευδοκία μέχρι τη μάχη του Ματζικέρτ.

Σαν σήμερα: 16 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Τα δημητριακά που υπόσχονται να κάνουν καλύτερη τη σεξουαλική μας ζωή. Να παραγγείλουμε ένα κιβώτιο ή να παραμείνουμε επιφυλακτικοί;


Ποιος δεν θα έτρεχε στο σουπερμάρκετ να προμηθευτεί δημητριακά που υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν τη σεξουαλική του ζωή; Υπό αυτήν την έννοια, τα Sexcereal, που διαφημίζονται ως "τα πιο παθιασμένα δημητριακά του κόσμου", αποτελούν ίσως την πιο έξυπνη επιχειρηματική ιδέα στο χώρο του φαγητού της τελευταίας δεκαετίας.

15 Μαρτίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 17 - 23 Μαρτίου 2013


Για πέμπτη (όχι συνεχόμενη) εβδομάδα, το "Thrift Shop" βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ, ενώ στη δεύτερη θέση συναντούμε ένα τραγούδι του ιαπωνικού συγκροτήματος Arashi, που μάλλον δεν θα το ξαναδούμε την επόμενη εβδομάδα στο τοπ20. Σημαντική άνοσο σημείωσε το "Just Give Me A Reason" της Πινκ, που βρέθηκε στην έβδομη θέση, αλλά και το "Feel This Moment", η μουσική συνεργασία της Κριστίνα Αγκιλέρ με τον Πίτμπουλ.

Η πρώτη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, που τελικά ήταν... δύο. Αναδρομή στο Πατρινό Καρναβάλι του 1939!


"Ο απολογισμός της εφετινής Αποκριάς είναι πολύ τιμητικός διά την πόλιν μας. Το "Πατρινό Καρναβάλι" έγινε και πάλιν φίρμα πανελλήνιος, όπως ήτο και στην Παληά Πάτρα, οπότε μόνον με τα Καρναβάλια της Νικαίας ημπορούσε να συγκριθή", έγραφε στις 21 Φεβρουαρίου 1939 η εφημερίδα "Νεολόγος" των Πατρών, από τα ρεπορτάζ της οποίας σχηματίζουμε μια ικανοποιητική εικόνα για το Καρναβάλι της χρονιάς εκείνης. "Πλέον το Πατρινό Καρναβάλι γίνεται νέα παράδοσις και καθήκον επιβεβλημένον όλων των αρμοδίων είναι να συνεχίσουν συστηματικώς μέχρις ότου η Πατρινή Αποκρηά ξαναπάρη όλην την παλαιάν της λάμψιν", κατέληγε ο συντάκτης της εφημερίδας.

Η... πολυμορφική εκδοχή του Ιησού


Κάθε χρόνο, όποτε πλησιάζει το Πάσχα, δύο πράγμα είναι σίγουρα: τα ψευδο-ιστορικά peplum στην τηλεόραση και οι αποκαλύψεις για ανακάλυψη νέων μαρτυριών/ κειμένων/ μνημείων κλπ. για την ζωή του Ιησού. Καθώς φέτος το Καθολικό Πάσχα πέφτει ένα μήνα νωρίτερα από το δικό μας, οι φετινές αποκαλύψεις είναι επίσης πρόωρες, προτού καν μπούμε στη Σαρακοστή. 

Σαν σήμερα: 15 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013.

Το πιο τρομακτικό τεστ ντράιβ, που θα σε ρίξει κάτω από τα γέλια!


Ένας ανυποψίαστος πωλητής αυτοκινήτων συνοδεύει τον υποψήφιο πελάτη σ' ένα τεστ ντράιβ, που θα του μείνει αξέχαστο, καθώς πρόκειται για την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής του. Ο οδηγός γκαζώνει αλύπητα και ο πωλητής δεν ξέρει πώς ν' αντιδράσει από το φόβο του, προς μεγάλη ικανοποίηση των εκατομμυρίων θεατών που έχουν παρακολουθήσει στο Youtube το διαφημιστικό κλιπ γνωστής εταιρίας αναψυκτικού και το βρήκαν ξεκαρδιστικό.

14 Μαρτίου 2013

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 17 - 23 Μαρτίου 2013.


Σταθερή στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ βρίσκεται ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με το "Mirrors", ενώ κατάληψη στο νούμερο ένα του γαλλικού και του γερμανικού τσαρτ έχουν κάνει αντίστοιχα το "Thrift Shop" και το "Scream & Shout". Όσον αφορά τη μανία των τελευταίων εβδομάδων, που δεν είναι άλλη από το "Harlem Shake", οι Βρετανοί και οι Γερμανοί δεν φαίνονται να συγκινούνται όσο οι Γάλλοι, που σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική είναι πιο "αμερικανάκια" από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 17 - 23 Μαρτίου 2013


Για ακόμη μία εβδομάδα δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο αμερικανικό τοπ20, με το "Harlem Shake" να παραμένει στην κορυφή για τέταρτη εβδομάδα, ενώ ακολουθούν το "Thrift Shop" και το "When I Was Your Man" του Μπρούνο Μαρς. 

Το εμπορικότερο τραγούδι όλων των εποχών και η πραγματική ιστορία πίσω από αυτό


Σύμφωνα με την RIAA αλλά και τα Ρεκόρ Γκίνες, "το single με τις περισσότερες πωλήσεις από τότε που ξεκίνησαν το βρετανικό και το αμερικανικό τσαρτ τη δεκαετία του 1950, έχοντας ξεπεράσει τις 33 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως (σ.σ. μέχρι το 2009) είναι το "Candle In The Wind 1997"", δηλαδή το τραγούδι που ερμήνευσε ο Έλτον Τζον στην κηδεία της αγαπημένης του φίλης λαίδης Νταϊάνα στις 6 Σεπτεμβρίου 1997.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Μα, καλά, ποιος σκέφτηκε ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς οι Έλληνες επιθυμούν να πάνε στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν δράματα. Η μοναδική κωμωδία από τις 10 συνολικά ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα είναι ο "Ακάλυπτος", η κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα που αγαπήσαμε στην κωμική σειρά "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", με τη διαφορά ότι η ταινία μάλλον δεν αγαπήθηκε από τους κριτικούς.

"Γιατί εκπλήσσεσαι Ελλάδα; Φεύγουν γιατί δεν είσαι ικανή να τους κρατήσεις"! Ένα κείμενο του Ζαχαρία Παπαντωνίου για τους Έλληνες μετανάστες από το 1907.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν τραγική. Η χρεωκοπία του 1893 και κυρίως η επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου μετά την ήττα του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1897, επιβάρυναν την κατάσταση στο μικρό και φτωχό ελληνικό κράτος. Κι ενώ τα πολιτικά πάθη ήταν οξυμένα, παρόλο που κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν είχε κάτι ουσιαστικό να πράξει για την πρόοδο της χώρας, δεκάδες χιλιάδες ήταν οι Έλληνες που έφευγαν μετανάστες στην άλλη άκρη της γης, με βασικό προορισμό τη νέα "γη της επαγγελίας", την Αμερική. 

Σαν σήμερα: 14 Μαρτίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013.

Το βιβλίο που οδηγεί σ' έναν κρυμμένο θησαυρό 2 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε μπεστ σέλερ!


Μπεστ-σέλερ των ημερών έγινε το βιβλίο του 82χρονου Φόρεστ Φεν, συλλέκτη έργων τέχνης, με τίτλο "Thrill of the Chase", σχετικά μ' ένα θησαυρό που έκρυψε ο ίδιος ο συγγραφέας προτρέποντας τους συμπατριώτες του να ψάξουν να τον ανακαλύψουν. Το βιβλίο περιέχει ένα χάρτη του Νιου Μέξικο, όπου κατοικεί ο Φεν και όπου είναι κρυμμένο το σεντούκι με το θησαυρό, ενώ δίνει διάφορα στοιχεία με μορφή γρίφων για τους ενδιαφερόμενους κυνηγούς του θησαυρού. 

13 Μαρτίου 2013

Γιατί οι γυναίκες γκρινιάζουν το πρωί, με το που ξυπνάνε;


Την επόμενη φορά που η κοπέλα - ή η γυναίκα - σου ξυπνήσει μεσ' στα νεύρα, μην την παρεξηγήσεις. Δεν είναι ούτε παράξενη, ούτε γενικά κι αόριστα γκρινιάρα. Απλά της λείπει ο ύπνος, η έλλειψη του οποίου προκαλεί εντονότερες παρενέργειες στην ψυχολογική διάθεση των γυναικών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας.

Εσύ με πόσα... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άτομα έχεις κάνει σεξ;


Ο έρωτας μπορεί να γεννήθηκε για δύο, όμως μέχρι να βρεις τον αληθινό έρωτα, πρέπει να κάνεις και μια "έρευνα αγοράς". Κι επειδή ο έρωτας δεν είναι μόνο εγκεφαλικός ούτε περνάει απλά από το στομάχι αλλά κι από το κρεβάτι, δεν μπορείς να παραμελήσεις και τη σεξουαλική επαφή. Το θέμα είναι πόσο συχνά επιδίδεσαι σε τέτοιου είδους επαφές και με πόσους συντρόφους. Μη βιαστείς όμως να μετρήσεις, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται.

11 συμβουλές για να υπερνικήσεις τη φοβία σου για τα αεροπλάνα


Είσαι από αυτούς που τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει ν' ανέβουν σε αεροπλάνο; Ένας τρόπος για ν' αντιμετωπίσεις τη φοβία σου είναι.. απέχοντας, όμως έτσι χάνεις πολλά πράγματα - από χρόνο μέχρι ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, που έχουν να σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής. Ο άλλος τρόπος είναι να επιμείνεις και να υπερνικήσεις τελικά τους φόβους σου. Ο Μάικλ Σέιλεμ, συγγραφέας του βιβλίου "Brave Flyer: How to End Your Fear of Flying" ("Γενναίος επιβάτης: Πώς να σταματήσεις το φόβο για τις πτήσεις"), έχει να σου δώσει 13 συμβουλές. Μπορούν αυτές να σε βοηθήσουν;

Σαν σήμερα: 13 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013.

Ποια είναι η νέα... τελευταία μέρα του κόσμου;


Όχι που θα μας άφηναν ήσυχους... Μπορεί ο κόσμος να μην καταστράφηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπως δεν καταστράφηκε την Πρωτοχρονιά του 2000 ή το καλοκαίρι του 1999, όμως οι απανταχού καταστροφολόγοι επιμένουν ακάθεκτοι να προσδιορίζουν νέες ημερομηνίες για το "τέλος του κόσμου".

"Αν δεν ήταν εφιάλτης, θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα". Το μήνυμα αισιοδοξίας μιας γυναίκας που πάσχει από τη "νόσο του Λου Γκέριγκ".


Το καλοκαίρι του 2011, σε ηλικία 45 ετών, η Σούζαν Σπένστερ-Γουέντελ διαγνώστηκε ότι έπασχε από μια εξαιρετικά σπάνια αναπηρική νόσο, γνωστή ως "πλάγια μυατροφική σκλήρυνση" (ALS) ή - πιο απλά - ως "νόσος του Λου Γκέριγκ". Η ασθένεια αυτή επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του μυελού των οστών, με αποτέλεσμα, όταν τα κύτταρα πεθαίνουν, να μην μπορούν να μεταδίδονται τα μηνύματα στους μύες. Έτσι, οι μύες αποδυναμώνονται με αργούς ρυθμούς και τελικά αδυνατούν να κινηθούν, ενώ οι ασθενείς πεθαίνουν μέσα σε τρία με πέντε χρόνια από την ημέρα της διάγνωσης.

12 Μαρτίου 2013

Η μεγαλύτερη επιστημονική διαμάχη όλων των εποχών, που έγινε ραπ τραγούδι!


Οι ERP (δηλαδή Epic Rap Battles of History) είναι δύο Αμερικανοί ράπερ που ανεβάζουν στο Youtube αστεία βίντεο κλιπ, ενώ οι ίδιοι ραπάρουν διακωμωδώντας "επικές διαμάχες" μεταξύ αληθινών ή φανταστικών προσώπων. Αν και κυρίως πρόκειται για ανύπαρκτες διαμάχες ανθρώπων που δεν έζησαν στην ίδια εποχή (Τζάστιν Μπίμπερ εναντίον Μπετόβεν) ή είναι μυθικά πρόσωπα (Λεωνίδας εναντίον Master Chief), δεν λείπουν και οι πιο "πραγματικές", όπως "Στιβ Τζομπς εναντίον Μπιλ Γκέιτς" και πιο πρόσφατα "Τόμας Έντισον εναντίον Νίκολας Τέσλα".

Ιστορικές ομιλίες: Το δόγμα Τρούμαν


Στις 12 Μαρτίου 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, σε διάγγελμα του προς το Κογκρέσο προσδιόρισε το νέο δόγμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που είχε αναδειχθεί ως η μοναδική δυτική υπερδύναμη, απέναντι της επίφοβης Σοβιετικής Ένωσης. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Τρούμαν να παράσχει οικονομική βοήθεια στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, που βρισκόταν σε κρίσιμο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι και έπρεπε πάση θυσία να παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο.

Σαν σήμερα: 12 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013.

Κρυμμένα μυστικά στο facebook; Like... no!


Τα "like" που κάνουμε στο Facebook, αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές του χαρακτήρα μας, ακόμη κι αν δεν θέλουμε να τις αποκαλύψουμε στο περιβάλλον μας, όπως είναι οι ερωτικές μας προτιμήσεις, η πολιτική μας ιδεολογία ή τα θρησκευτικά μας πιστεύω; Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ερωτικός τουρισμός στις κατακόμβες του Παρισιού. Γυμνά σώματα πάνω σε σωρούς από ανθρώπινα οστά


Το Παρίσι θεωρείται η πόλη του φωτός και του έρωτα. Φαίνεται, όμως, ότι πολλοί τουρίστες αλλά ακόμα και κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκουν ή εκφράζουν την ερωτική τους διάθεση... κάτω από τη γη και πιο συγκεκριμένα στις περίφημες κατακόμβες της πόλης - ρωμαϊκά λατομεία που το 18ο αιώνα έγιναν νεκροταφεία, όταν ο πληθυσμός αποδεκατίστηκε από μια μεταδοτική ασθένεια και τα υπέργεια νεκροταφεία δεν είχαν ελεύθερο χώρο.

11 Μαρτίου 2013

Γιατί οι Ιρλανδοί έχουν θυμώσει με τον Μπόνο;


Στην Ελλάδα έχουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και στην Ιρλανδία έχουν - ή αναμένεται έστω να έχουν - το φόρο του... νερού. Από το Μάρτιο του 2013, οι Ιρλανδοί θα παραλαμβάνουν αυξημένους τους λογαριασμούς κατανάλωσης του νερού, καθώς θα ενσωματωθεί σε αυτούς ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα κληθούν να καταβάλουν, στα πλαίσια της εφαρμογής του ιρλανδικού Μνημονίου με την τρόικα.

Η πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο - Επεισόδια και "βροχή" από γκολ - Ποιο ήταν το σκορ και ποια η απρέπεια του Παναθηναϊκού


Καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού γιόρτασε τα 88α γενέθλια της κατακτώντας το 40ο πρωτάθλημα του του συλλόγου, ας γυρίσουμε κι εμείς 88 χρόνια πίσω στο πρώτο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τον Ιούνιο του 1925. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ο σημερινός φανατισμός, ούτε είχαν ακόμη επινοηθεί οι ονομασίες "γαύρος" και "βάζελος", όμως η αναμέτρηση αποτελούσε κορυφαίο αθλητικό γεγονός, καθώς οι δύο ομάδες είχαν κερδίσει τα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά και της Αθήνας, ενώ η μεταξύ τους αναμέτρηση επρόκειτο να αναδείξει συμβολικά τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Σαν σήμερα: 11 Μαρτίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 και μύρισε... άνοιξη!

Έχεις εθιστεί στο ίντερνετ όταν....


Δεν πρόκειται για επιστημονική ανάλυση, αλλά για μια άλλη ματιά σ' αυτό που ονομάζεται ιντερνετικός εθισμός. Έτσι, δεν μπορώ να σε προειδοποιήσω για τα ανησυχτικά συμπτώματα που θα πρέπει να αρχίζουν να σε βάζουν σε υποψίες μήπως το παρακάνεις με το διαδίκτυο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις 100% εθιστεί στο ίντερνετ, όταν.....

Δυο χρόνια μετά το τσουνάμι, η ζωή στην Ιαπωνία συνεχίζεται και τίποτα δεν θυμίζει την καταστροφή του 2011

Συμπληρώνονται δυο χρόνια από τον καταστρεπτικό σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε μεγάλο τμήμα της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, στις 11 Μαρτίου 2011. Χάρη και στο γιγάντιο τσουνάμι που ακολούθησε. 15.850 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 3000 εξακολουθούν να αγνοούνται. Τεράστιες ήταν εξάλλου και οι υλικές καταστροφές. Αν και τα τραύματα στις καρδιές των κατοίκων είναι βαθιά χαραγμένα και δύσκολα θα σβήσουν, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, ενώ τίποτα δεν θυμίζει την τρομερή καταστροφή που συνέβη μόλις πριν από δυο χρόνια. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλάνε από μόνες τους:

10 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες του Βασίλη Αυλωνίτη στα νιάτα του και πώς ο αγαπημένος ηθοποιός γλίτωσε εκ θαύματος από δολοφονική επίθεση πάνω στη σκηνή του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ


Όλοι γνωρίζουμε το Βασίλη Αυλωνίτη μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όταν πλέον ο ηθοποιός δεν βρισκόταν στη νιότη του. Ο Αυλωνίτης γεννήθηκε στο Θησείο το 1904, η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1924 και την περίοδο του Μεσοπολέμου συμμετείχε σε πολλές αθηναϊκές επιθεωρήσεις - ενώ το 1929 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία "Μαρία Πενταγιώτισσα", που δεν έχει σωθεί.

Σαν σήμερα: 10 Μαρτίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013.