Έχετε προσέξει ότι μετά από ένα πολύ καυτερό φαγητό είμαστε πιο χαμογελαστοί; Γιατί συμβαίνει αυτό; Από την άλλη, κόβοντας κρεμμύδια μάλλον γινόμαστε πιο "θλιμμένοι", αφού τα μάτια μας γεμίζουν δάκρυα. Άσε την ανυπόφορη μυρωδιά της αναπνοής μετά από την κατανάλωση σκόρδου. Πώς αντιμετωπίζεται; Γιατί όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, δεν μπορούμε στη συνέχεια ν' απολαύσουμε ένα ποτήρι χυμό; Και τι είναι αυτό που κάνει τη σοκολάτα νούμερο ένα αφροδισιακό; Οι απαντήσεις στη συνέχεια!
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(666)
lifestyle
(628)
αρχείο
(451)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(346)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(215)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(57)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(29)
9 Αυγούστου 2014
Γιατί όταν τρώμε πικάντικα φαγητά είμαστε πιο χαμογελαστοί και 4 ακόμη απορίες παίρνουν απάντηση.
Ο άνδρας που συστήνεται ως "μ@λ@κας" και έγινε ο "βασιλιάς" του Instagram
Στην επίσημη(;) ιστοσελίδα του, ο 33χρονος Νταν Μπιλζέριαν συστήνεται ως "ηθοποιός/ αστροναύτης/ μαλάκας". Στην πραγματικότητα, είναι γνωστός ως ένας δισεκατομμυριούχος, πρώην στρατιώτης, που απολαμβάνει τα χρήματά του συντροφιά με πολλές γυναίκες, κάτι που φροντίζει να κοινοποιεί τακτικά στο instagram, ενώ κάπου-κάπου παίζει και πόκερ - αλλά απέχει πολύ από το να θεωρηθεί καλός παίχτης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μια αρσενική εκδοχή της Κιμ Καρντάσιαν, με την οποία μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο: είναι αρκετά προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ, αλλά κανείς δεν ξέρει για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό.
8 Αυγούστου 2014
Η "κραυγή Βίλχελμ": Η πιο διάσημη κραυγή στην ιστορία του κινηματογράφου και όχι μόνο
Είναι η πιο διάσημη κραυγή στην ιστορία του κινηματογράφου - σίγουρα η πιο αναγνωρίσιμη, αν και λίγοι στην Ελλάδα γνωρίζουν το "επίσημο" όνομά της. Είναι η "κραυγή του Βίλχελμ" - ή αλλιώς "wilhelm svream". Ακούστηκε για πρώτη φορά το 1951 στην ταινία "Distant Drums" με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Κούπερ, όταν ένας από τους χαρακτήρες, ένας στρατιώτης που διέσχιζε με μια ομάδα άλλων στρατιωτών την ποτάμια περιοχή Everglades στη νότια Φλόριντα, έπεσε θύμα της μανίας ενός αλιγάτορα. Η κραυγή επαναλήφθηκε και σε άλλες ταινίες στη συνέχεια, όμως ο συγκεκριμένος ήχος γνώρισε μεγάλη επιτυχία μετά τη χρησιμοποίησή του στην ταινία "Ο πόλεμος των άστρων". Τότε απέκτησε και την ονομασία "κραυγή του Βίλχελμ".
Τα πάμφθηνα, όσο και τρομαχτικά σπίτια του Ντριτόιτ: Οι ιδιοκτήτες τα ξεπουλάνε, αλλά... ποιος θα ήθελε πραγματικά να τ' αγοράσει; [5 φωτογραφίες]
Καμία αμερικανική πόλη δεν επλήγη τόσο πολύ από την οικονομική κρίση του 2008 και τις παρνέργειές της όσο το Ντιτρόιτ, το οποίο άλλωστε κήρυξε πτώχευση τον Ιούλιο του 2013 και πέντε μήνες αργότερα αυτή επικυρώθηκε και δικαστικά. Πολλοί κάτοικοι το εγκατέλειψαν ξεπουλώντας στην κυριολεξία τα ακίνητά τους, οι τιμές των οποίων κατέρρευσαν. Έτσι, υπάρχουν σπίτια τα οποία πουλιούνται ακόμη και έναντι 500 δολαρίων μόνο, αν και πίσω από την τιμή αυτή κρύβονται οι φόροι που χρωστούν οι ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα ριζικής ανακαίνισης των σπιτιών αυτών, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης εξωτερική και/ή εσωτερικά.
7 Αυγούστου 2014
Οι περίεργοι κρατήρες στο "τέλος του κόσμου", που προβληματίζουν τους επιστήμονες [6 φωτογραφίες]
Ένα πρωτοφανές γεωλογικό φαινόμενο, που εμφανίστηκε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου στη χερσόνησο Γιαμάλ (ή "τέλος του κόσμου", όπως είναι η ελληνική μετάφραση) της ρωσικής Σιβηρίας προβληματίζει τους επιστήμονες. Ένα ελικόπτερο, που έκοβε βόλτες στην περιοχή, εντόπισε ξαφνικά έναν τεράστιο κρατήρα πλάτους 30-60 μέτρων και βάθους 70 μέτρων, η αιτία εμφάνισης του οποίου παραμένει άγνωστη. Με τη βοήθεια δορυφόρων, οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν την ακριβή χρονική στιγμή που σημειώθηκε η υποχώρηση του εδάφους, ενώ Ρώσοι επιστήμονες έσπευσαν στην περιοχή προσπαθώντας ν' ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη στην περιοχή: σεισμός, έκρηξη μεθανίου, χτύπημα μετεωρίτη ή κάτι άλλο; Δεν είναι λίγοι πάντως κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το χεράκι τους έβαλαν κάποιοι εξωγήινοι επισκέπτες.
6 Αυγούστου 2014
Τι ακριβώς είναι ο ιός Έμπολα;
Μια από τις ειδήσεις των ημερών που προκαλεί αυξημένη ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα είναι η έκρηξη εμφάνισης νέων κρουσμάτων του μυστηριώδους ιού Έμπολα σε χώρες της δυτικής Αφρικής. Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ μεγάλωσε από τη στιγμή που ο ιός μεταδόθηκε σε δύο Αμερικανούς γιατρούς, οι οποίοι επέστρεψαν εσπευσμένα στις ΗΠΑ. Γιατί αυτό; ίσως επειδή τα προβλήματα της Αφρικής ενδιαφέρουν τον δυτικό κόσμο μόνο στο βαθμό που επηρεάζεται κι αυτός. Αλλιώς, πιθανότατα κανείς δεν θα είχε καν ακούσει το όνομα του ιού, που στην κυριολεξία αποδεκατίζει όσους προσβάλλονται. Τι ακριβώς όμως είναι ο Έμπολα;
Ετικέτες
Αφρική,
σπάνιες ασθένειες,
υγεία,
info
5 Αυγούστου 2014
Smartphone uber alles: Πώς τα "έξυπνα" τηλέφωνα έχουν αλλάξει τις ζωές μας
Από την εποχή που η τεχνολογία άρχισε να εισβάλει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ένα από τα όνειρα κάθε εφευρέτη ήταν η δημιουργία ενός πολυμηχανήματος, που θ' αντικαταστήσει δεκάδες άλλα και θα ρυθμίζει κατ' αποκλειστικά την ζωή μας από το πρωί ως το βράδυ. Μήπως το smartphone είναι το πρώτο μηχάνημα, που μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι κατάφερε το μέχρι πριν λίγα χρόνια ακατόρθωτο; Γιατί μπορεί να ξεκίνησε ως ένα εξελιγμένο "τηλέφωνο", στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Σε ποιες πόλεις του κόσμου το ταξί είναι μέσο.. προς αποφυγή μεταφοράς
Οι ταξιτζήδες της Αθήνας μπορούν ν' αναθαρρήσουν. Δεν είναι και τόσο ακριβοί, συγκρινόμενοι με τους συναδέλφους τους από άλλες μεγάλες πόλεις του πλανήτη. Ή τέλος πάντων αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα έρευνας γερμανικής εταιρίας μάρκετινγκ, που δημοσιεύτηκε στην ελβετική εφημερίδα 20 Minutes, σχετικά με τις ταρίφες των ταξί σε 18 πόλεις του κόσμου. Το ενδιαφέρον της ελβετικής εφημερίδας δεν είναι περίεργο, αφού ως τα ακριβότερα και με διαφορά μετρήθηκαν τα ταξί της Ζυρίχης, σε σημείο ο επισκέπτης, που θέλει να περιηγηθεί στους δρόμους της ν' αναφωνήσει "με τα πόδια, καλύτερα με τα πόδια", όπως η Κατερίνα Σοφιανού.
4 Αυγούστου 2014
Γιατί ένας κλέφτης σοκολάτας είναι το πρόσωπο των ημερών στην Κολομβία;
Το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στην Κολομβία ονομάζεται Λουίς Αουγκούστο Μόρα. Θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς για τη συγκεκριμένη λατινοαμερικανική χώρα, ως ένα σύμβολο του άνισου - και συνεπώς άδικου - χαρακτήρα που κολομβιανού δικαστικού συστήματος. Ποιο ήταν το έγκλημά του; Ότι έκλεψε δυο κουτιά σοκολάτας από ένα σουπερμάρκετ. Και το δικαστήριο θεώρησε πρέπον να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά του.
Γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα τεστ προσωπικότητας;
Τα τεστ προσωπικότητας υπάρχουν παντού: στα περιοδικά, τα σάιτ, τα σόσιαλ μίντια, τις τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ διακινούνται και στις παρέες από στόμα σε στόμα ή από χέρι σε χέρι. Και είναι πολλών ειδών: από τα κλισέ "μάθε αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής" (λες κι ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε αυτό για τον εαυτό του!) μέχρι τα προχωρημένα "μάθε αν είσαι καλός εραστής", αλλά και τα πιο αθώα, όπως "τι καρτούν/ ποιος ήρωας τηλεοπτικής σειράς/ ποιος σταρ του Χόλιγουντ κλπ. είσαι", για όσους έχουν έντονη την ανάγκη να ταυτιστούν με κάποιο άλλο πρόσωπο. Ελάχιστοι άνθρωποι θα προσπερνούσαν αδιάφορα ένα τέτοιο τεστ είτε απλά για να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, αντί να λύνουν σταυρόλεξα. Ποια είναι όμως η εξήγηση των επιστημόνων;
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)