14 Δεκεμβρίου 2013

Τα νούμερο ένα τραγούδια παγκοσμίως από το 2000 μέχρι το 2010 ανά χρονιά


Η δεκαετία των 00s ξεκινάει με κλασικά ονόματα τραγουδιστών να κυριαρχούν στα τσαρτ, όμως από τα μέσα της δεκαετίας αρχίζουν να εμφανίζονται τα νέα "αστέρια", γυναίκες κυρίως, αλλά και συγκροτήματα., ενώ πολύ πετυχημένες υπήρξαν και αρκετές μουσικές συνεργασίες, επαληθεύοντας την παροιμία "η ισχύς εν τη ενώσει".

13 Δεκεμβρίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 15 - 21 Δεκεμβρίου 2013


Για έκτη εβδομάδα το "Monster" παρέμεινε το δημοφιλέστερο single του πλανήτη, ενώ γενικότερα παρατηρείται μια στασιμότητα στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τσαρτ. Στα αξιοσημείωτα είναι η διπλή παρουσία του Σουηδού dj Avicii στο τοπ10, αλλά και η πολύ καλή πορεία που εξακολουθεί να διαγράφει το "Let Her Go" του Passenger, 39 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του cd single.

Πώς οι λαοί λύνουν τα προβλήματά τους και τι κάνουμε οι Έλληνες (εικόνα)

Έχετε μπει στη διαδικασία να σκεφτείτε πώς λύνουν τα προβλήματα τους διάφοροι λαοί; Ένας τύπος ονόματι Jerome Vadom δημιούργησε και ανέβασε στο facebook ένα χιουμοριστικό "Διεθνή Οδηγό για τη Λύση Προβλημάτων" με βάση τα εθνικά στερεότυπα. Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει και την Ελλάδα. 

Πώς οι άνδρες φαντάζονται το πρόσωπο της ωραιότερης γυναίκας του πλανήτη και πώς το φαντάζονται οι άλλες γυναίκες (εικόνες)

Η ιστοσελίδα Escentual.com ζήτησε από τους αναγνώστες της να περιγράψουν πώς φαντάζονται το ιδανικό πρόσωπο της ωραιότερης γυναίκας χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά διάσημων γυναικών, που φημίζονται για την ομορφιά τους. Στο τέλος, δημιουργήθηκαν δύο πρόσωπα βάσει των απαντήσεων που έδωσαν οι εκπρόσωποι των δύο φύλων.

ΕΓΙΝΕ / ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 12 Δεκεμβρίου....



12 Δεκεμβρίου 2013

Το σαβουάρ βιβρ του σύγχρονου επιβάτη του μετρό


Απηυδισμένοι από την επιδημία αγενούς συμπεριφοράς που παρατηρείται στο μετρό του Παρισιού, οι Γάλλοι δεν θα μπορούσαν παρά να ετοιμάσουν έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς, δώδεκα εντολές που αποτελούν "το εγχειρίδιο σαβουάρ βιβρ του σύγχρονου επιβάτη". Το εγχειρίδιο προσπαθεί να κάνει απλά μαθήματα ευπρεπούς συμπεριφοράς με χιουμοριστικό τόνο, μακριά από ξύλινους διδακτισμούς, βάσει των παραπόνων που δέχτηκε η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό (RATP) από αγανακτισμένους επιβάτες. 

Η πιο κουλ συναυλία που έχετε φανταστεί με μουσικά όργανα από πάγο μέσα σ' ένα ιγκλού (5 φωτογραφίες)


Ένα πρωτότυπο concert on ice θα έχουν τη δυνατότητα ν' απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της σουηδικής πόλης Luleå από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Απριλίου 2014 - ή μέχρι να λιώσουν οι πάγοι. Οι μουσικοί θα κρατούν όργανα φτιαγμένα από πάγο, ενώ ο χώρος της συναυλίας θα είναι ένα ιγκλού χωρητικότητας 160 θεατών. Ψήνεστε;

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Νορβηγοί;


Για τους Νορβηγούς, όπως και για τους περισσότερους βορειοευρωπαίους, τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ αγαπημένη γιορτή και όπως είναι φυσικό έχουν αναπτύξει τα δικά τους έθιμα, τον δικό τους τρόπο για να τ' απολαύσουν με τις οικογένειές τους. Άλλωστε, στη σκανδιναβική χώρα χιονίζει με το τουλούμι αυτήν την εποχή, ώστε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσαν και εκ των πραγμάτων ακόμη τα Χριστούγεννα να μην έχουν έντονο οικογενειακό χαρακτήρα. Ο νορβηγικός εορτασμός είναι αρκετά διαφορετικός από τον ελληνικό και αυτά είναι δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

Τα νούμερο ένα τραγούδια παγκοσμίως από το 1990 μέχρι το 1999


Είναι που ήμουν πρώτα παιδί και μετά έφηβος; Είναι που τα 90s είχαν περισσότερο χρώμα και μεγαλύτερη μουσική ποικιλία; Τα τραγούδια που ξεχώρισαν καθ' όλη τη δεκαετία - εκτός ίσως από το "I Swear" - ξυπνούν ωραίες αναμνήσεις και παραμένουν το ίδιο φρέσκα ξανακούγοντάς τα μετά από τόσα χρόνια.

11 Δεκεμβρίου 2013

Τα νούμερο ένα τραγούδια παγκοσμίως από το 1980 μέχρι το 1989


Τα 80s ήταν η δεκαετία των κινηματογραφικών σάουντρακ και της.. Μαντόνα, δύο τραγούδια της οποίας έγιναν οι νούμερο ένα παγκόσμιες επιτυχίες δύο χρονιές στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Υπάρχουν όμως και κάνα δυο τραγούδια, που... πιθανότατα να μην τα θυμούνται ούτε όσοι ήταν γεννημένοι και άκουγαν ξένα τραγούδια εκείνη την εποχή.

Το χρονικό της χρεωκοπίας του 1893 - Η "ιστορική" συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου που... δεν έγινε ποτέ και η φράση "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" που δεν ειπώθηκε ποτέ


Πολλές ιστοσελίδες - ακόμη και το μπλογκ αυτό - φιλοξενούν αφιερώματα για γεγονότα που έγιναν "σαν σήμερα". Στο αφιέρωμα της 10ης Δεκεμβρίου, οι περισσότερες σελίδες γράφουν εκτός των άλλων και το εξής: "1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»". Μόνο που αυτό δεν συνέβη ποτέ. Για την ακρίβεια, η 10η Δεκεμβρίου ήταν ίσως η πιο βαρετή μέρα εκείνου του σημαντικού μήνα. Τα γεγονότα έγιναν λίγο έως πολύ διαφορετικά.

10 Δεκεμβρίου 2013

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία "Mrs. Doubtfire".


Η "Κυρία Νταπφάιρ" είναι μια από τις αγαπημένες κωμωδίες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '90 και μια ταινία που χαρακτήρισε όσο καμία άλλη - περισσότερο ακόμη κι από το κλασικό "Καλημέρα, Βιετνάμ" - τον πρωταγωνιστή της, Ρόμπιν Γουίλιαμς. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζατε και ενδεχομένως ούτε καν μπορούσατε να φανταστείτε σχετικά με την ταινία αυτή.

Γιατί τα "χείλη του Μικ Τζάγκερ" σκανδάλισαν τους Νεοζηλανδούς;

Πριν από 8 χρόνια, η ιδιοκτήτρια του "The Abbey Bar στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας σκέφτηκε να δώσει μια διαφορετική νότα στις ανδρικές τουαλέτες του μπαρ, τοποθετώντας ένα ουρητήριο, που θύμιζε τα χείλη του Μικ Τζάγκερ. Ουσιαστικά, πρόκειται για το διάσημο logo του συγκροτήματος των Ρόλινγκ Στόουνς, που ήταν βασισμένο στο στόμα του βασικού τους τραγουδιστή, με τη διαφορά ότι από τη συγκεκριμένη τουαλέτα έλειπε η γλώσσα. Φαίνεται, όμως, ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν το συμβολισμό του συγκεκριμένου είδους υγιεινής και ένιωσαν προσβεβλημένοι, επειδή τους θύμιζε.. γυναικείο στόμα. 

Σε τι διαφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες;


Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είμαστε ίδιοι και αυτό είναι προφανές όσον αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες διαφορές, πέρα απ' αυτές που βλέπει το μάτι, που σχετίζονται με τη δομή του σώματος και την ικανοποίηση διαφορετικών αναγκών. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail απευθύνθηκε σε επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι επισήμαναν αυτές τις διαφορές. Τι μαθαίνουμε:

Πώς λύνουν τις διαφορές τους οι κοπέλες από τη Βόρειο Κορέα; (βίντεο)

πηγή: youtube.com

Πόσο καλός είναι ο βορειοκορεατικός κινηματογράφος, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα; Τι μπορούμε να μάθουμε για την καθημερινότητα και τις συνήθειες του εσωστρεφούς αυτού λαού, που μοιάζει να έχει κολλήσει στο χθες, μέσα από μια βορειοκορεατική ταινία;

9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ στις 9 Δεκεμβρίου....



5 τραγούδια που γράφτηκαν για τον Νέλσον Μαντέλα


Δεν είναι μόνο πέντε τα τραγούδια που γράφτηκαν για μια από τις κορυφαίες και πλέον εμβληματικές προσωπικότητας στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον Νέλσον Μαντέλα. Νοτιοαφρικανοί - και όχι μόνο - τραγουδιστές ύψωσαν την φωνή τους και ενώνοντάς τη μαζί με εκατομμύρια κόσμου που ζητούσαν την απελευθέρωση του Μαντέλα, όσο αυτός βρισκόταν στη φυλακή, αλλά και τον τερματισμό του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική. Τραγούδια γράφτηκαν προς τιμή και του αργότερα, ως ένδειξη θαυμασμού αλλά και διατήρησης ζωντανής της μνήμης και του ιδεώδους που αντιπροσώπευσε ο αγώνας του Μαντίμπα. Εδώ γίνεται μια ενδεικτική επιλογή απ' όλα αυτά τα τραγούδια.

8 Δεκεμβρίου 2013

Τα νούμερο ένα τραγούδια παγκοσμίως από το 1970 μέχρι το 1979


Τα 70s δεν είχαν ένα συγκεκριμένο μουσικό χρώμα, καθώς ήταν η δεκαετία, κατά την οποία η μουσική συνεχώς εξελισσόταν. Μπαλάντες, ποπ, electronic και τα πρώτα ντίσκο ακούσματα, έδιναν τον τόνο και ξεχώρισαν ανεβαίνοντας στο νούμερο 1 παγκοσμίως.

Τα νούμερο ένα τραγούδια παγκοσμίως από το 1958 μέχρι το 1969


Σε δύο φάσεις μπορεί να χωριστεί μουσικά η συγκεκριμένη δωδεκαετία, η εποχή του ροκ εν ρολ, που ελάχιστη συγγένεια έχει με τα σημερινά μουσικά ακούσματα. Στο πρώτο μισό κυριαρχεί ο "βασιλιάς" Έλβις Πρίσλεϊ με τρεις "νούμερα ένα" επιτυχίες, ενώ στην τελευταία εξαετία ο απόλυτος κυρίαρχος είναι οι Μπητλς, που επίσης έχουν το εμπορικότερο τραγούδι σε τρεις διαφορετικές χρονιές. Σχεδόν όλα τα τραγούδια που διακρίθηκαν αυτήν την περίοδο είναι γνωστά είτε μέσα από ταινίες είτε επειδή ακούγονται ακόμη και σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 8 - 14 Δεκεμβρίου 2013


Μπορεί να παρέμεινε για τέταρτη εβδομάδα στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart, ωστόσο το "Monster" των Έμινεμ και Ριάνα κινδυνεύει να χάσει σύντομα την πρωτιά από το ταχύτατα ανερχόμενο "Timber", την πλέον πρόσφατη επιτυχία του Pitbull, ο οποίος αυτή τη φορά συνεργάζεται με την Ke$ha σ' ένα dance τραγούδι με έντονες κάντρι επιρροές, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση αυτήν την εβδομάδα. Πολύ καλά τα πηγαίνουν οι One Direction, που συγκίνησαν τις θαυμάστριές τους τραγουδώντας την "Ιστορία της ζωής" τους και ανέβηκαν έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα - βρέθηκαν στο νούμερο 6. Μεγάλη άνοδο όμως σημείωσε ακόμη μία μπαλάντα, το άκρως συναισθηματικό "Say Something" των A Great Big World και Κριστίνα Αγκιλέρα, που μιλάει για ένα δύσκολο χωρισμό. Από την 25η θέση της προηγούμενης εβδομάδας σκαρφάλωσε στην 11η και λογικά θα το δούμε ακόμη ψηλότερα. Το αξίζει!

Τελικά οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα είναι οι....;


Ποιοί φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα; Η εύκολη και όχι απαραίτητα ακριβής απάντηση θα ήταν "η πλειοψηφία" ή έστω "εκπρόσωποι απ' όλους τους επαγγελματικούς κλάδους". Μόνη εξαίρεση είναι ο δημόσιος τομέας, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ο υπάλληλος να κρύψει το ύψος του εισοδήματός του από την εφορία - ανεξάρτητα αν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ακούσει τα.. σχολιανά τους ως εξ ορισμού "τεμπέληδες" και "άχρηστοι". Ή μήπως υπάρχει και μια άλλη επαγγελματική κατηγορία πολιτών, οι οποίοι, αν και θα μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν συστηματικά, φαίνεται ότι είναι από τους πλέον ενάρετους περί τα φορολογικά - σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων;