Στις 16 Αυγούστου 1958 ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που θα ονομαζόταν Λουίζα Μαρία Τσικόνε, όμως 25 χρόνια μετά θα γινόταν γνωστή στα πέρατα του κόσμου ως Μαντόνα. Η "βασίλισσα της ποπ", για όσους πιστεύουν ακόμη σε βασιλείες, έκλεισε τα 55 και ετοιμάζεται να γιορτάσει τρεις δεκαετίες μουσικών επιτυχιών τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ήταν 29 Οκτωβρίου 1983, όταν το "Holiday" έκανε το ντεμπούτο του στα τσαρτ, η πρώτη μεγάλη επιτυχία της τραγουδίστριας, που θα εξελισσόταν στην εμπορικότερη όλων εποχών.
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(666)
lifestyle
(628)
αρχείο
(451)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(346)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(215)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(57)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(29)
17 Αυγούστου 2013
Ο νόμος που εκθέτει την Ελλάδα και περιλαμβάνεται σε λίστα δημοφιλούς ιστοσελίδας με αναχρονιστικούς νόμους
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alexa, η ιστοσελίδα cracked.com βρίσκεται στην 828η θέση παγκοσμίως και στη 292η στις ΗΠΑ ως προς την επισκεψιμότητα. Πρόκειται για μια σελίδα, που περιέχει λίστες από μια ευρεία γκάμα θεμάτων τύπου "x πράγματα που δεν γνωρίζατε για....". Μία από τις λίστες αυτές αφορά "22 θεότρελους νόμους, που δεν πιστεύετε ότι ισχύουν στο σύγχρονο κόσμο". Πράγματι, αναφέρονται μια σειρά από απίστευτα αναχρονιστικές νομοθετικές διατάξεις απ' όλον τον κόσμο (π.χ. οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο, σ' επτά πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η κατάληψη δημόσιου αξιώματος από άθεους κλπ.), μεταξύ των οποίων και μία ελληνική. Τα δε σχόλια της ιστοσελίδας δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κολακευτικά - και όχι άδικα.
Οι πιο ανόητοι αμερικανικοί νόμοι
Οι νόμοι υπάρχουν για να τους παραβιάζουμε; Ορισμένες φορές ναι, όχι για λόγους επανάστασης ή πολιτικής δήλωσης, αλλά επειδή κάποιοι νόμοι είναι τόσο ηλίθιοι, ώστε μοιάζει απίστευτο το ότι υπάρχουν εξ αρχής. Κάποιοι ξέμειναν από το 19ο αιώνα, άλλοι εκφράζουν τοπικές ιδιοτροπίες, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση της υπερψήφισης κάποιων απ' αυτούς από βουλευτές που δεν γνώριζαν τι ακριβώς ψηφίζουν! Απολαύστε τους.
Ιστορικά κείμενα: Η προκήρυξη του κινήματος Εθνικής Άμυνας της 17ης Αυγούστου 1916
Συχνά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία διαψεύστηκε η ρήση που θέλει τον Αύγουστο να μη "γεννά" ειδήσεις. Ένας τέτοιος Αύγουστος γεμάτος εξελίξεις, που καθόρισαν τη μοίρα της χώρας για πολλά χρόνια μετά, ήταν και εκείνος του 1916. Στις αρχές Αυγούστου εκδηλώθηκε αιφνιδιαστική επίθεση γερμανοβουλγαρικών στρατευμάτων στην ανατολική και στη δυτική Μακεδονία, χωρίς πραγματική αιτία, πέραν των βουλγαρικών βλέψεων στην περιοχή ήδη από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Σαν σήμερα: 17 Αυγούστου
Είναι αντιγραφή το νέο τραγούδι της Κέιτι Πέρι;
Τραγούδια που κυριαρχούν σε ξένα τσαρτ και δεν μιλούν την αγγλική
Το πιθανότερο είναι ότι τα παρακάτω τραγούδια δεν τα έχετε ξανακούσει και ίσως να μην τ' ακούσετε πουθενά αλλού σύντομα -εκτός ίσως από μία εξαίρεση. Μπορεί θεωρητικά η μουσική να μη γνωρίζει σύνορα, αλλά όπως και να το δει κανείς είναι δύσκολο να έχει προοπτικές επιτυχίας ένα τραγούδι γραμμένο σε μια γλώσσα που ελάχιστοι μπορούν να κατανοήσουν, εκτός κι αν το συγκεκριμένο τραγούδι προσαρμοστεί σε εγχώριο στίχο.
16 Αυγούστου 2013
Σαν σήμερα: 16 Αυγούστου
15 Αυγούστου 2013
Ιστορικά κείμενα: Το υπόμνημα του κινήματος στο Γουδί το 1909
Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού κράτους, υπήρξε αναμφίβολα το στρατιωτικό κίνημα της 15ης Αυγούστου 1909. Ήταν η πρώτη παρέμβαση του στρατού στα πολιτικά πράγματα της χώρας ύστερα από 56 χρόνια, μετά την ανατροπή του Όθωνα και την ορκωμοσία του Γεωργίου Α΄, που όμως θα άνοιγε το δρόμο για σειρά στρατιωτικών παρεμβάσεων τις επόμενες δεκαετίες μέχρι και τη χούντα των συνταγματαρχών τον Απρίλη του 1967.
Σαν σήμερα: 15 Αυγούστου
Τα χειρότερα βίντεο του youtube
Ωραία... με μια απλή γύρα στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα κανείς να βρει τις λίστες με τα καλύτερα/ δημοφιλέστερα/ πιο πολλές φορές κοινοποιημένα βίντεο του youtube. Τι γίνεται όμως με τα.. χειρότερα, μ' εκείνα δηλαδή που συγκέντρωσαν πολύ περισσότερα κατεβασμένα χέρια (dislikes) παρά... ανεβασμένα; Για τους μαζοχιστές της διαδικτυακής κακουγουστιάς, έχει δημιουργηθεί το Boootube.com, η ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όσα βίντεο του youtube γιουχαΐζονται από τους επισκέπτες της δημοφιλούς ιστοσελίδας.
14 Αυγούστου 2013
Το τεστ που αποκαλύπτει πότε ένας ασθενής σε κώμα επικοινωνεί με το περιβάλλον
Μπορεί η ιατρική να έχει σημειώσει τεράστια άλματα και να έχουν βρεθεί θεραπείες - ή να βρίσκονται σε καλό δρόμο σχετικές έρευνες - ακόμη και για ανίατες μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες ασθένειες, όμως παραμένει μέγα μυστήριο το τι συμβαίνει με τα άτομα που βρίσκονται σε κώμα. Έχουν επαφή με το περιβάλλον, είναι σε θέση να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους ή πρόκειται για ουσιαστικά νεκρούς ανθρώπους, τους οποίους αδίκως κρατούμε με νύχια και δόντια σε μια επίπλαστη "ζωή" χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Καναδοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να διακρίνουν εάν ένας ασθενής που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση διατηρεί ή όχι επαφή με το περιβάλλον του, με άλλα λόγια αν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Πώς το γνωρίζουν αυτό; Χάρη σε μια μαγνητική τομογραφία.
Σαν σήμερα: 14 Αυγούστου
13 Αυγούστου 2013
Η εξομολόγηση ενός γκέι, πρώην ιερέα και η επιστολή του στον Πάπα
Πηγή: Facebook (Andrés Gioeni) |
Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε που ο Αργεντινός Andrés Gioeni, σήμερα 41 ετών, παρατούσε την ιεροσύνη για να ζήσει ελεύθερα την ζωή του, ως ομοφυλόφιλος άνδρας. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τον ίδιο, καθώς είχαν προηγηθεί αμφιταλαντεύσεις, εσωτερικές συγκρούσεις και η αίσθηση ότι αυτό που ένιωθε δεν ήταν κάτι σωστό. Έτσι, άλλωστε είχε μάθει στη θεολογική σχολή, όπου είχε σπουδάσει επί οκτώ χρόνια. Μέχρι που τελικά ο Αντρές συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά, όσο τα φανταζόταν.
Άσχημο πρόσωπο; Είναι απλά θέμα γωνίας (βίντεο)
Πηγή: Facebook |
Αν κάθε φορά που βλέπεις το πρόσωπο σου σε μια φωτογραφία ή έστω σ' ένα βίντεο και δεν σου αρέσει, μην βιαστείς να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως είσαι άσχημος ή άσχημη. Η ομορφιά δεν είναι απλώς υποκειμενική, ανάλογα με την αντίληψη του καθένα περί ωραίου, αλλά εξαρτάται και από τη.. γωνία που βλέπουμε ένα πρόσωπο. Απόδειξη αποτελεί το παρακάτω βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο.
Καλλιτεχνικά αριστουργήματα φτιαγμένα από χαρτί!
Εκτός από τις πρωτοποριακές εφευρέσεις τους, οι Ιάπωνες είναι γνωστοί και για την πλούσια πολιτιστική τους παράδοση, κομμάτι της οποίας αποτελεί η τέχνη του οριγκάμι. Διπλώνοντας απλά ένα κομμάτι χαρτί κάθε είδους, χωρίς ψαλίδι ή κάποιο άλλο βοηθητικό μέσο, μπορούν να δημιουργηθούν μοναδικά αριστουργήματα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά απαιτείται δεξιότητα, χέρια που "πιάνουν" και φυσικά καλλιτεχνική φύση.
Είναι αυτή η νέα καλοκαιρινή στολή των Γιαπονέζων στρατιωτών;
Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ιαπωνίας φωτογραφίες από το καλοκαιρινό φεστιβάλ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ορισμένοι στρατιώτες ξεφάντωσαν χορεύοντας ντυμένοι σαν.. έφηβες μαθήτριες (φούστα-μπλούζα). Τα σχόλια ποικίλουν από ειρωνικά μέχρι εκφράσεις θαυμασμού από ορισμένους που τα βρήκαν σέξι, ενώ κάποιοι παρομοίασαν τους στρατιώτες με τη Σέιλορ Μουν.
Σαν σήμερα: 13 Αυγούστου
12 Αυγούστου 2013
Η πρώτη αθηναϊκή επιθεώρηση - Τραγούδια, παραλειπόμενα και οι κριτικές που δέχτηκε
Η πρώτη επιθεώρηση είχε τον τίτλο "Λίγο απ' όλα" και ανέβηκε στις 30 Αυγούστου 1894 στο παραλιακό θέατρο "Παράδεισος" από το θίασο "Πρόοδος" του Δημήτρη Κοτοπούλη - ο πατέρας της Μαρίκας Κοτοπούλη - και αποτέλεσε το θεατρικό γεγονός της χρονιάς (μαζί με την "Γκόλφω" του Σπύρου Περεσιάδη, που, κατά σύμπτωση, είκοσι μέρες νωρίτερα ανέβηκε στο ίδιο θέατρο). Ήταν ένα ολότελα καινούριο θεατρικό είδος για τους Αθηναίους θεατρόφιλους, που μέχρι τότε ήταν συνηθισμένοι στα κωμειδύλλια. Οι επιρροές της ελληνικής επιθεώρησης, που αποτελεί μοναδικό θεατρικό είδος, βρίσκονταν στην ισπανική Γκραν-Βία και τις γαλλικές "revues" (δηλ. "επιθεώρηση" στα γαλλικά).
Σαν σήμερα: 12 Αυγούστου
11 Αυγούστου 2013
Πότε ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο η "Γκόλφω" και πώς την υποδέχτηκαν οι κριτικοί
Λίγοι το φαντάζονται ή το γνωρίζουν, αλλά ο Αύγουστος του 1894 αποτέλεσε μήνας-σταθμός για το ελληνικό θέατρο. Στις 30 του μηνός ανέβηκε η πρώτη επιθεώρηση, το ιδιαίτερο αυτό είδος της ελληνικής θεατρικής σκηνής, με τίτλο "Λίγο απ' όλα", ενώ στις 10 Αυγούστου, στο θέατρο "Παράδεισος" έκανε πρεμιέρα η "Γκόλφω", το βουκολικό ερωτικό δράμα του Σπύρου Περεσιάδη, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, με δεκάδες διασκευές μέχρι σήμερα.
Σαν σήμερα: 11 Αυγούστου
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)