24 Μαρτίου 2012

Ο "ΜΠΟΡΑΤ" ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ


Μπορεί να έχουν περάσει έξι χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας "Μποράτ" στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια σάτιρα με ψευδοντοκιμαντερίστικο περιτύλιγμα και με πρωταγωνιστή τον Σάσα Μπάρον Κοέν στο ρόλο ενός δημοσιογράφου από το Καζακστάν που ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο αυτή έχει εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη για τη χώρα της Κεντρικής Ασίας, ενώ ευθύνεται και για την πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου με το Κουβέιτ πριν λίγες ημέρες.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1921: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η εικόνα είναι από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, με ημερομηνία 25.3.1921

25 Μαρτίου 1921. Ο εορτασμός για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης δεν μπορούσε να συμπέσει σε καλύτερη χρονική στιγμή για το ελληνικό κράτος. Είχαν περάσει μόλις 8 μήνες από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (28.7.1920 σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ίσχυε τότε στη χώρα), με την οποία πραγματώθηκε η περιβόητη "Μεγάλη Ιδέα", το όραμα της "μεγάλης Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012.
Η ημέρα χαρακτηρίζεται από τη μαθητική παρέλαση στην πρωτεύουσα, παραμονή της εθνικής εορτής της Επανάστασης του 1821. Όλη η συζήτηση ή η "παραφιλολογία" για το νόημα της επετείου, εάν και κατά πόσο επιτρέπεται στο λαό να εκφράσει τη διαμαρτυρία του απέναντι στην πολιτική ηγεσία ή αν θα πρέπει να το κάνει μέσα στα πλαίσια ενός κοινωνικού "σαβουάρ βιβρ", δε δείχνει τίποτε άλλο από το ατελέσφορο όλων αυτών των εκδηλώσεων με τη συγκεκριμένη τους μορφή, που καλό είναι να θυμόμαστε ότι αποτελούν κατάλοιπο της μεταξικής περιόδου.

23 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΩΡΑΙΟΙ;


Εσάς πώς σας φαίνονται οι Κινέζοι άντρες; Είναι ωραίοι ή ... δεν βλέπονται; Τι κάθομαι και ρωτάω τώρα, μπορείτε να αναρωτιέστε. Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι Κινέζοι φαίνεται ότι δεν πιστεύουν και πολύ ότι έχουν σεξ απίλ. 

ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η διαφορά της λευκής σοκολάτας από την καφέ; Εκτός από τη διαφορά στο χρώμα εννοείται... Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η λευκή σοκολάτα δεν πρέπει να λέγεται σοκολάτα και επιμένουν ότι είναι καταχρηστική η χρήση της λέξης για τον προσδιορισμό της ως σοκολατένιο γλύκισμα. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 25 - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μεγάλες είναι οι αλλαγές στο παγκόσμιο album chart της εβδομάδας, όμως ότι και να συμβαίνει στο τοπ10, η Adele παραμένει σταθερή αξία και μάλιστα ξανανέβηκε στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως ύστερα από μία εβδομάδα που απουσίας , κατά την οποία είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση. Θεαματική είναι η εκτόξευση για τους One Direction, οι οποίοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση από την τριακοστή δεύτερη της περασμένης εβδομάδας και ύστερα από 15 εβδομάδες κυκλοφορίας του τελευταίου τους album με τίτλο "Up All Night". Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα και για τους γάλλους "μπάσταρδους" (Les Enfoirés), τη φιλανθρωπικό μουσικό album που κυκλοφορεί κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1986 με τη συμμετοχή γνωστών γάλλων ερμηνευτών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 25 - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Για μία ακόμη εβδομάδα το "Somebody That I Used To Know" του Gotye παρέμεινε στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart, ενώ σημαντικές ήταν οι ανακατατάξεις στις υπόλοιπες θέσεις του τοπ10. Οι δύο νέες είσοδοι στη δεκάδα ανήκουν στο χορευτικό "Glad You Came" των Wanted και στο "Drive By" των Train (το συγκρότημα που έγινε γνωστό από το πολύ πετυχημένο "Hey, Soul Sister").

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012.
Αν και η επέτειος για την έναρξη της ελληνικής επανάστασης κατά των Οθωμανών γιορτάζεται στις 25 Μαρτίου, ώστε να συμπίπτει με την ημέρα του Ευαγγελισμού, στην πραγματικότητα η επανάσταση ξεκίνησε σαν σήμερα, στις 23 Μαρτίου 1821, με την ύψωση του λαβάρου της επανάστασης στη μονή της Αγίας Λαύρας από τον επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

22 Μαρτίου 2012

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ GOOGLE


Είχατε ποτέ την επιθυμία να ταξιδέψετε μέχρι τον Αμαζόνιο, να απολαύσετε από κοντά, με τα ίδια σας τα μάτια, ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία του πλανήτη; Ναι, ξέρω...τα χρήματα που απαιτούνται για ένα τόσο μακρινό ταξίδι είναι πολλά, όπως πολλές είναι και οι ώρες, επομένως και η ταλαιπωρία, για να βρεθείτε στην άλλη άκρη του πλανήτη. Για όλους εμάς, που θα θέλαμε να δούμε με τα ματάκια μας το μεγαλείο της φύσης στην περιοχή του Αμαζονίου, όσο δεν το έχει ακόμα καταστρέψει ολοκληρωτικά η ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να ταξιδέψουμε μέχρι τη Βραζιλία, έχει φροντίσει η Google.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Η μία από αυτές είναι ελληνική, τα "Δεσμά αίματος" του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Παγκόσμια πρεμιέρα έχουμε για τους πολυαναμενόμενους "Αγώνες πείνας", ενώ θετικές κριτικές έχει αποσπάσει και το δφραματικό φιλμ από την Αργεντινή "Οι ακακίες". Οι άλλες δύο καινούριες ταινίες της εβδομάδες είναι δύο ταινίες θρίλερ από τις ΗΠΑ, "Το καταφύγιο" και "Transit".

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές κινείται το τοπ10 του αμερικάνικου singles chart που ανακοινώνει κάθε εβδομάδα το Billboard. Οι fun παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή, στη δεύτερη θέση παραμένει και η Kelly Clarkson ενώ συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του "Glad You Came" από τους βρετανούς The Wanted, ένα από τα σίγουρα χιτ του καλοκαιριού που έρχεται. Νέα εισόδο στη δεκάδα δεν έχουμε, αλλά επανακάμπτει ύστερα από σύντομη απουσία το "Wild Ones" από τη συνεργασία του Flo Rida με τη Sia.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012. Ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός συνεχίζεται και δε μας χαλάει καθόλου. Χτες, η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Αγρίνιο, όπου το θερμόμετρο έδειξε 26 βαθμούς και ακολούθησαν η Κόνιτσα και οι Σέρρες με 25.4 βαθμούς Κελσίου.
Συμπληρώνονται σήμερα 180 χρόνια από το θάνατο του γερμανού ποιητή και πεζογράφου Γιόχαν Βολφγκανγκ Γκαίτε, ο οποίος ήταν φίλος της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού, κάτι που αποτύπωσε και στα έργα του γράφοντας:

21 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΖΥΓΙΖΕΙ ΗΔΗ 344 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΧΥΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!

"Γιούπι! Σήμερα έβαλα ακόμα ένα κιλό" μοιάζει να λέει χαρούμενη η Σούζαν Έμαν, η βαρύτερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο.

Έχουμε δει αρκετές φορές στην τηλεόραση ρεπορτάζ για υπέρβαρους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για να αδυνατίσουν, επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και τη γυναίκα που ζυγίζει 344 κιλά (ή 756 λίβρες) και όχι μόνο δε θέλει να αδυνατίσει, αλλά έχει θέσει ως στόχο να παχύνει ακόμα περισσότερο, ώστε να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ - και έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να το πετύχει.

ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!


Το τουίτερ σήμερα έχει γενέθλια. Στις 21 Μαρτίου 2006 και ώρα 15.50, ο Τζακ Ντόρσεϊ, ένας εκ των ιδρυτών του τουίτερ, έστειλε το πρώτο τουίτ παγκοσμίως, στο οποίο έγραφε: "Μόλις δημιούργησα το τουίτερ μου" ("Just setting up my twttr"). Από τη μέρα εκείνη μέχρι και σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά φαινομενικά: μία ανάρτηση δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 140 χαρακτήρες, με ένα # κοινοποιείς την ανάρτησή σου σε οποιονδήποτε πρόθυμο να τη διαβάσει και φυσικά πρέπει να βάζεις ένα @ για να απευθυνθείς σε έναν από τους άλλους χρήστες που ακολουθείς ή σε ακολουθούν. Επί της ουσίας όμως, το τουίτερ άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο δίνοντας νέα ώθηση στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων. 

ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΛΟΥΖΕΣ!

Δε λέω... το πορτοκαλί είναι χρώμα που "βγάζει μάτι"! Δεν απολύεις όμως και τον κόσμο γι' αυτόν το λόγο...

Αν σκέφτεστε να βρείτε δουλειά στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην πολιτεία της Φλόριντα και το αγαπημένο σας χρώμα στις μπλούζες είναι το πορτοκαλί, απλά ξανασκεφτείτε το. Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 14 υπάλληλοι μιας δικηγορικής εταιρίας στην περιοχή του Deerfield Beach στη Φλόριντα απολύθηκαν, επειδή φορούσαν πορτοκαλί μπλούζες, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του abcnews.

8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ

Δεν είναι "τέρας". Είναι ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και αξίζει το ενδιαφέρον μας.

Από το 2006 και κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Ντάουν  ύστερα από πρόταση του Έλληνα καθηγητή γενετικής Στυλιανού Αντωναράκη, ο οποίος εργάζεται στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Η συγκεκριμένη ημερομηνία (21.3) επιλέχτηκε σκόπιμα, διότι υπεύθυνος για την εμφάνιση του συνδρόμου Ντάουν είναι ο τριπλασιασμός του γονιδίου 21 στο DNA ενός ατόμου. Ας δούμε όμως 8 πληροφορίες για το σύνδρομο Ντάουν. Μας αφορούν ακόμα κι αν δεν έχουμε άτομο στην οικογένεια μας που να εμφανίζει σχετικά συμπτώματα, γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012.  Μπορεί βέβαια να έχουμε ακόμα Μάρτιο, αλλά ο καιρός μοιάζει περισσότερο με Μάιο τις δυο τελευταίες ημέρες. Δε νομίζω να έχει κανείς παράπονο! Η σημερινή ημέρα έχει πολλές γιορτές με διαφορετικό περιεχόμενο σε όλον τον πλανήτη. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

20 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (12 - 18 ΜΑΡΤΙΟΥ)


Καμία έκπληξη δεν είχαμε στην κορυφή του τηλεοπτικού τοπ10 της εβδομάδας που μας πέρασε με τον Λάκη Λαζόπουλο και το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" να παραμένουν κλασσικά στην κορυφή. Παρά την πίκρα από το απρόσμενο αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο, και τα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μένταλιστ για το Γιουρόπα Λιγκ, που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, μπήκαν στη δεκάδα. Στο τοπ10 συναντούμε και ένα επεισόδιο της τούρκικης σειράς "Έρωτας και τιμωρία", που την περασμένη εβδομάδα έριξε την αυλαία της, ωστόσο δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο εκείνο που σημείωσε και τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Η ΝΟΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ!

Το σχεδιάγραμμα λειτουργίας του "τατουάζ". Η φωτογραφία είναι από το abcnews.com

Πώς θα σας φαινόταν αν κάθε φορά που ερχόταν ένα sms στο κινητό σας, αυτό που θα σας ειδοποιούσε με δόνηση δεν ήταν η συσκευή του τηλεφώνου σας, αλλά το ίδιο το σώμα σας και μάλιστα ένα τατουάζ; Όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του abcnews, η Nokia έχει καταθέσει αίτηση, προκειμένου να κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα εφαρμογή αποστολής μαγνητικών δονήσεων στο χρήστη ενός κινητού τηλεφώνου μέσω τατουάζ, που θα είναι ασύρματα συνδεδεμένο με την συσκευή του κινητού.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ, ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Μαθαίνοντας στα παιδιά να ξεγελάνε τα προβλήματα της ζωής... γελώντας

Ο άνδρας της φωτογραφίας ονομάζεται Belachew Girma, κατάγεται από την Αιθιοπία και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο γέλιο. Τον τίτλο τον κέρδισε το 2008 σε ειδικό διαγωνισμό στη Γερμανία, όπου γελούσε ασταμάτητα επί τρεις ολόκληρες ώρες και έξι λεπτά. Πρόσφατα, ο άντρας αυτός άνοιξε στην πατρίδα του, την Αιθιοπία, το πρώτο σχολείο γέλιου και μάλιστα 22 συμπατριώτες του έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Σκοπός του σχολείου είναι να εμπνεύσει στον ταλαιπωρημένο από τις κακουχίες αιθιοπικό λαό τη δύναμη να ξεπερνάει τα προβλήματά της καθημερινότητάς του, να ξεγελάει την πείνα και τη φτώχεια του... γελώντας.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ


Έχουμε ακούσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης (συνασπισμός των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και το ακροδεξιό κόμμα "Κόμμα της Ελευθερίας"), να αναφέρονται με δηκτικό τρόπο στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα αλλά και την ανικανότητα και διαφθορά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης κουνώντας μας το δάχτυλο. Έχουν δίκαιο σε πολλά, δε ζούμε σε ένα "κράτος αγγέλων", όμως το θέμα είναι ότι "κράτος αγγέλων" δεν είναι ούτε και η Ολλανδία, αν αναλογιστεί κανείς το σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα πριν από δέκα χρόνια με επίκεντρο το "μαύρο χρήμα" στον κατασκευαστικό κλάδο σε σχέση με την ανάληψη και εκτέλεση των δημόσιων έργων στη χώρα αυτή. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012. Η άνοιξη είναι εδώ, όχι μόνο ημερολογιακά ή μετεωρολογικά, αλλά και αστρονομικά με την εαρινή ισημερία. Το φως νικάει πλέον το σκοτάδι ελπίζοντας να πλημμυρίσει και τις καρδιές των ανθρώπων.

Στο Ιράν, το Αφγανιστάν και τα μουσουλμανικά πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Τουκρμενιστάν), καθώς επίσης στο Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και μεταξύ των Κούρδων σήμερα γιορτάζεται το Νοβρούζ.

19 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.
Για τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία σήμερα είναι η γιορτή του αγίου Ιωσήφ, του συζύγου της Παναγίας, του ανθρώπου που ανέλαβε την ανατροφή του μικρού Ιησού. Η σημερινή γιορτή θεωρείται από τις σημαντικότερες των καθολικών χωρών, ενώ σε ορισμένες από αυτές αποτελεί αργία (όπως στη Μάλτα) ή ήταν αργία κατά το παρελθόν (όπως στην Ισπανία). Εξάλλου, ο Ιωσήφ θεωρείται ο προστάτης της Σικελίας, διότι λέγεται ότι έσωσε το νησί, όταν υπέφερε από μακρά περίοδο ξηρασίας, ύστερα από προσευχές των κατοίκων σε αυτόν.

ΡΕΤΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ: Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στο φύλλο της 12.12.1964

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν το πιο δημοφιλές καλλιτεχνικό ζευγάρι της δεκαετίας του 1960 - και όχι μόνο - και όπως ήταν φυσικό, η ανακοίνωση των επικείμενων γάμων τους, μύχιος πόθος των θαυμαστών τους πολλά χρόνια πριν την πραγματοποίησή του, δε θα μπορούσε παρά να γίνει με τον πλέον επίσημο τρόπο. Έτσι, διοργανώθηκε ειδική συνέντευξη τύπου στα στούντιο ΑΛΦΑ στις 11 Δεκεμβρίου 1964, με αφορμή και το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας "Μοντέρνα Σταχτοπούτα", όπου πρωταγωνιστούσαν. Ωστόσο, η συνέντευξη τύπου δεν εξελίχθηκε ομαλά, αλλά ολοκληρώθηκε μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της.

18 Μαρτίου 2012

10 ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΙΜΠΣΟΝ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ!!

Η Τζέσικα Σίμπσον δεν είναι άνετη μόνο όταν δείχνει την επικών διαστάσεων κυοφορούσα κοιλιά της, αλλά και με τις δηλώσεις της. Δεν τη φτάνει ούτε η Άντζελα Δημητρίου!

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέσικα Σίμπσον είναι από τα αγαπημένα παιδιά των αμερικάνικων ΜΜΕ, καθώς στις συνεντεύξεις της είναι... κάτι περισσότερο από εξομολογητική και μοιράζεται πληροφορίες πολύ πολύ προσωπικές. Θα μπορούσε να την αποκαλέσει κάποιος και ως την "γκαφατζού" της αμερικάνικης σόου μπιζ, αλλά η σύγκριση με εγχώριους πραγματικά γκαφατζηδες σταρ θα την αδικούσε. Στο κάτω κάτω το μόνο που κάνει η κοπέλα είναι να ανοίγει ειλικρινά την καρδιά της, να είναι φιλική και προσιτή. Άλλωστε και η λίγη αφέλεια δε βλάπτει. Ας θυμηθούμε δέκα στιγμές έξαρσης ειλικρίνειας από την Τζέσικα Σίμπσον.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνισμού: το 1936 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η σημαντικότερη πολιτική φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι, όπου είχε αυτοεξοριστεί μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935, ενώ το 1996 έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.