Και ξαφνικά... η σοβαρή δημοσιογραφία συνάντησε την αστρολογία. Ο διακαής πόθος, για μια καλή εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας σ' ένα παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, υπέκυψε στη γοητεία των αστρολογικών προβλέψεων που ακούγονταν ευχάριστα στ' αυτιά και, πριν καν αρχίσουν οι αγώνες του κυπέλλου, πληροφορηθήκαμε για τον τυχερό αστρολογικό χάρτη του προπονητή, Φερνάντο Σάντος. Βέβαια, οι προβλέψεις προειδοποιούσαν για το εμπόδιο της Κολομβίας, όμως δεν έπρεπε ν' ανησυχούμε... άντε να φέρναμε καμιά ισοπαλία. Το γεγονός ότι όχι απλά δεν πλησιάσαμε την ισοπαλία, αλλά χάσαμε με τριάρα, σημαίνει ότι ο αστρολογικό χάρτης του τερματοφύλακα της εθνικής μας ομάδας, Ορέστη Καρνέζη, δεν ήταν το ίδιο ευνοϊκός μ' εκείνον του προπονητή ή απλά ότι τ' άστρα δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο (και όχι μόνο);
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(665)
lifestyle
(628)
αρχείο
(450)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(344)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(214)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(56)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(28)
14 Ιουνίου 2014
Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 15 - 21 Ιουνίου 2014
Με μοναδική είσοδο στην εικοσάδα ενός τραγουδιού ιαπωνικού συγκροτήματος και με την κυριαρχία του "Happy" να μην αμφισβητείται, θα περίμενε κανείς ένα βαρετό τοπ20, ίδιο με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ωστόσο, οι εσωτερικές ανακατατάξεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, όπως η σημαντική άνοδος της νέας επιτυχίας του Βρετανού τραγουδιστή Εντ Σίραν, το "Sing", που ανέβηκε εφτά θέσεις μέσα σε μία εβδομάδα και βρέθηκε στην τρίτη θέση του παγκόσμιου singles τσαρτ. Είναι τόσο εντυπωσιακό το τραγούδι; Μάλλον εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η φωνή αυτού του παιδιού, που μοιάζει οπτικά με το παιδί της διπλανής πόρτας, που όμως ξέρει να το λαλάει.
Το πρώτο Μουντιάλ του 1930 στην Ουρουγουάη: Πώς... δεν είχε περιγράψει τους αγώνες Έλληνας δημοσιογράφος, που είχε βρεθεί στο Μοντεβιδέο
Το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1930 στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβίδεο. Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χώρα; Αφενός λόγω της ποδοσφαιρικής παράδοσης που είχε η Ουρουγουάη εκείνη την εποχή κι αφετέρου διότι η συγκεκριμένη χώρα ήταν οικονομικά αναπτυγμένη. Καθώς τα μέσα επικοινωνίας ήταν σαφώς λιγότερα σε σχέση με τα σημερινά, φυσικό ήταν να μην υπάρχουν πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα.
13 Ιουνίου 2014
Ποιος ήταν ο πρώτος Έλληνας μετανάστης στην Αυστραλία;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος ήταν ο πρώτος Έλληνας μετανάστης που έφτασε μέχρι τη μακρινή Αυστραλία; Ποιος έκανε την αρχή, ώστε το νησί-ήπειρος να φιλοξενεί μια αξιοσημείωτη σε αριθμό ελληνική κοινότητα; Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο το ποιος και το πότε, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι ο πρώτος Έλληνας της Αυστραλίας ονομαζόταν Εμμανουήλ Κρίθαρης, ο οποίος έφτασε εκεί γύρω στα 1863 από σπόντα, δραπετεύοντας από ένα αγγλικό πλοίο, όπου εργαζόταν και όπου τον κακομεταχειρίζονταν. Εκεί έκατσε αρκετά χρόνια κυνηγώντας την τύχη του, όμως μάλλον δυσκολεύτηκε πολύ, αφού αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου όμως δεν έμεινε πολύ, αλλά σύντομα επέστρεψε στην Αυστραλία μαζί μ' έναν φίλο του, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ο δεύτερος Έλληνας, που πάτησε το πόδι του στη χώρα των καγκουρό. Από πού προκύπτουν όλα αυτά τα στοιχεία; Από μια επιστολή εξ Αυστραλίας, που δημοσιεύτηκε στην ελληνική εφημερίδα Πατρίς στις 20 Αυγούστου 1913 με αφορμή το θάνατο του Κρίθαρη. Αυτό ήταν το περιεχόμενό της:
11 Ιουνίου 2014
Η απορία της ημέρας (11.06.2014)
Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και με τη νέα κρατική τηλεόραση που - με μεγάλη καθυστέρηση βγήκε στον αέρα - να υπολειτουργεί και να μην προσφέρει τίποτε απολύτως το διαφορετικό, η απορία νομίζω ότι είναι εύλογη. Γιατί τελικά έκλεισε η ΕΡΤ; Τι πραγματικά εξυπηρέτησε, εκτός από το να αποτελέσει μια ανόητη και άνευ λόγου και αιτίας επίδειξη δύναμης; Ή μήπως θεωρείται πρόοδος το να περισσότερο φιλοκυβερνητικό το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων ης ΝΕΡΙΤ, αν θεωρήσουμε ότι η ΕΡΤ ασκούσε αντιπολίευση στην κυβέρνηση;
10 Ιουνίου 2014
Πόσες μερίδες ψάρι πρέπει να τρώει μια έγκυος γυναίκα την εβδομάδα;
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έκαναν από κοινού η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) και η - επίσης αμερικανική - EPA (Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας) σχετικά με την ενδεικνυόμενη ποσότητα ψαριών, που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
Η απορία της ημέρας (10.06.2014)
Έκατσα το μεσημέρι να δω λίγη τηλεόραση και όλα σχεδόν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αναμετέδιδαν λεπτό προς λεπτό, στιγμή προς στιγμή την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, τον περίπατο (!) των υπουργών από το Προεδρικό μέγαρο μέχρι το κτίριο της Βουλής, αλλά και το υπουργικό συμβούλιο. Απ' όσο θυμάμαι, αντίστοιχοι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι προβάλλονταν στα κανάλια μόνο κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, όπως και στην ιδιόμορφη περίπτωση της κυβέρνησης Παπαδήμου, που αποτελούσε κυβέρνηση "ευρείας συνεργασίας".
9 Ιουνίου 2014
Τα Ιουνιανά του 1863: Ο ξεχασμένος εμφύλιος πόλεμος των δύο ημερών, που άφησε πίσω του 200 νεκρούς, μόνο και μόνο για τη νομή της εξουσίας
Τον Ιούνιο του 1863, οκτώ μήνες μετά την ανατροπή του Όθωνα, τέσσερις μήνες μετά τα Φεβρουαριανά και εν αναμονή της ελεύσεως από τη Δανία του Γεωργίου ως νέου βασιλιά των Ελλήνων, η πολιτική ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, καθώς οι δύο κυριότερες παρατάξεις της εποχής, οι "Ορεινοί" και οι "Πεδινοί", έδιναν μάχες επικράτησης στο Κοινοβούλιο, όπου η "ορεινή" κυβέρνηση Μπενιζέλου Ρούφου αμφισβητούνταν από τους "Πεδινούς" του Δημήτριου Βούλγαρη, ενός πολιτικού που πολλές φορές συνέδεσε το όνομά του με μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
8 Ιουνίου 2014
Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 8 - 14 Ιουνίου 2014
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τραγούδι που θα σημαδέψει συνολικά το 2014 δεν είναι άλλο από το "Happy", που βρέθηκε για 18η εβδομάδα στην πρώτη θέση του παγκόσμιου singles chart. Πολύ δυνατά εμφανίζονται και δύο εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα τους, ιαπωνικά συγκροτήματα, οι Αράσι και οι ΑΚΒ 48, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των νέων κυκλοφοριών στην Ιαπωνία; Πάντως οι Γιαπωνέζοι επιμένουν... ιαπωνικά όσον αφορά τη μουσική.
6 μουσικές προτάσεις για το καλοκαίρι του 2014
Αρχές Ιούνη.. μπαίνουμε σιγά σιγά σε καλοκαιρινή διάθεση και αυτή πάντα συνοδεύεται από καλή μουσική. Πέρα από τα τραγούδια που ακούτε μέρα-νύχτα στα ραδιόφωνα υπάρχουν και κάποιες άλλες μουσικές προτάσεις, περισσότερο ή λιγότερο εναλλακτικές, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το καλοκαίρι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)