30 Δεκεμβρίου 2015

4 + 1 (ξένα) τραγούδια, που μπορούν να γίνουν ραδιοφωνικά χιτ


Ψάχνοντας λίγο περισσότερο τις μουσικές παραγωγές σε διάφορα μέρη του κόσμου, μπορεί κανείς να βρει μικρά διαμαντάκια τα οποία δεν έχουν κανένα εμπόδιο για να γίνουν επιτυχίες και εκτός των συνόρων τους πέρα από την έλλειψη εμπορικής προώθησης. Στην τελευταία μου "βουτιά" στα ξένα τσαρτς ξεχώρισα πέντε τραγούδια (τα τέσσερα πρωτότυπα και το πέμπτο διασκευή πασίγνωστης επιτυχίας), τα οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Όλα έχουν κάτι διαφορετικό: πιασάρικο ρεφρέν, υπέροχη μελωδία, καταπληκτικό βιντεοκλίπ. Δεν τα έχουμε ακούσει σε κάποιο ελληνικό ραδιόφωνο, όμως νομίζω ότι θα μπορούσαν άνετα να τα παρουσιάσουν οι εγχώριοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Anitta - Bang!

Φωνή ζεστή, τραγούδι ρυθμικό κι ένα βιντεοκλίπ καθηλωτικό. Τι άλλο θέλετε; Η Ανίττα από τη Βραζιλία είναι σίφουνας και κλέβει τις εντυπώσεις μ' ένα τραγούδι που μιλάει πορτογαλικά, αλλά στην τελική δεν έχει καμία σημασία. Το θέαμα είναι εξαιρετικό. Θυμίζει λίγο το "Τρομπόνι" του TUS κι αυτό γιατί και οι δύο "κλέψανε" το... σαξόφωνο από τη μουσική γέφυρα του "New Thang". Αλλά ποιος νοιάζεται στην τελική;
Δείτε το μέσω youtube κλικάροντας στον παρακάτω σύνδεσμο: Bang (Clipe Oficial) - Anitta


Luan Santana ft. Double You - Chuva de Arroz (New Life)

Ακόμη ένας νέος καλλιτέχνης από τη Βραζιλία που μπορεί να κερδίσει το στοίχημα των κλαμπ με το νέο του τραγούδι. Μοναδικό μειονέκτημα η δίγλωσση παρουσίαση. Θα ήταν καλύτερο ίσως να είχε ετοιμάσει μια αποκλειστικά αγγλόφωνη εκδοχή για το διεθνές κοινό. Θα είχε γίνει ήδη χιτάκι - στα σίγουρα!


Ridsa - Là c' est Die

Ραπ από τη Γαλλία κι από έναν καλλιτέχνη που ξεχώρισε μεν από το youtube το 2011, αλλά για πρώτη φορά τώρα σημειώνει επιτυχία μ' αυτό το αρκετά περίεργο, όσο και εθιστικό τραγούδι. Οι στίχοι του δεν βγάζουν εύκολα νόημα - ακόμη κι αν ξέρετε τα γαλλικά του φροντιστηρίου - όμως το ρεφρέν θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Βάζουμε στοίχημα ότι θα πατήσετε το replay;


Yall feat. Gabriella Richardson - Hundred Miles

Οι Yall είναι ένα καινούριο μουσικό ντουέτο από τη Βαρκελώνη, που στην προκειμένη περίπτωση συνεργάστηκαν με τη συντοπίτισσά τους Γκαμπριέλα Ρίτσαρντσον κι ετοίμασαν ένα μαγευτικό, μελωδικό τραγούδι για λογαριασμό της εταιρίας ρούχων Desigual. Μάλιστα, το συγκεκριμένο (αγγλόφωνο) τραγούδι αποτελεί το επίσημο μουσικό θέμα (σάουντρακ) στην παρουσίαση της κολεξιόν "Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015" της εταιρίας. Οι ινδικές επιρροές κάνουν τη διαφορά και η απορία είναι γιατί το τραγούδι αυτό δεν το έχουμε ήδη ακούσει στα ραδιόφωνα!


Oscar And The Wolf feat. Tsar B - Back to Black (Film Black Version)

Δεν πρόκειται για ένα καινούριο τραγούδι, αλλά για μια ενδιαφέρουσα, underground διασκευή του μοναδικού "Back To Black" της πρόωρα και άδικα χαμένης Έιμι Γουαϊνχάους. Το συγκεκριμένο κομμάτι ακούγεται στη βελγική ταινία "Black", που κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με φόντο τον κόσμο των συμμοριών στις Βρυξέλλες. Την ταινία, που πριν λίγες ημέρες βγήκε στους κινηματογράφους του Βελγίου, ίσως δεν την δείτε ποτέ, όμως η συγκεκριμένη διασκευή του "Back To Black" αξίζει τέσσερα λεπτά από το χρόνο σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου