11 Οκτωβρίου 2013

Διευθυντής σχολείου: Σήμερα έχει καλό καιρό, δεν γίνονται μαθήματα!

Πηγή: www.ledger-enquirer.com

Όταν ο ήλιος πλημμυρίζει τη σχολική αίθουσα με το φως του και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε καλοκαιρινά επίπεδα κι ας δείχνει το ημερολόγιο στον τοίχο ότι έχει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το πιο δύσκολο για ένα μαθητή του Δημοτικού είναι να συγκεντρωθεί στην παράδοση του μαθήματος και στην ατέλειωτη φλυαρία του δασκάλου, εκτός κι αν το μάθημα είναι.. γυμναστική. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο διευθυντής ενός σχολείου στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια, που αποφάσισε να το κλείσει για μία μέρα λόγω.. υψηλών θερμοκρασιών.

Όλα αυτά έγιναν σήμερα, 11 Οκτωβρίου, στο Κολούμπους της Τζόρτιζα, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 83 βαθμούς Φαρενάιτ (ή 28 βαθμούς Κελσίου). Ο Λεν ΜακΟυίλιαμς λυπήθηκε τους μαθητές του Calvary Christian School και θεώρησε προτιμότερο να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να περάσουν την όμορφη αυτή μέρα όπως τους αρέσει, χωρίς να σκοτίζονται για τα μαθήματα. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά το είχε επαναλάβει και μια ακόμη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '80, με τη διαφορά ότι τότε είχε διατάξει να κλείσει το σχολείο λόγω του πολύ κακού χειμωνιάτικου καιρού. Από τότε ακόμη, ο ΜακΟυίλιαμς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου, είχε αποφασίσει ότι κάποια μέρα θα ζητούσε να μη γίνουν μαθήματα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο - δηλαδή λόγω υπερβολικής καλοκαιρίας.
Έπρεπε απλά να βρεθεί η σωστή ευκαιρία, κάτι που συνέβη φέτος, μια ζεστή μέρα του Οκτωβρίου. Εξάλλου, φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ο ΜακΟυίλιαμς διδάσκει και ήθελε να κάνει μία τελευταία καλή πράξη προτού βγει στη σύνταξη. Σίγουρα οι μαθητές του σχολείου θα εκτιμήσουν πολύ το απρόσμενο αυτό δώρο, ενώ ο διευθυντής του Calvary Christian School βάζει σοβαρή υποψηφιότητα ν' ανακηρυχτεί ο πιο αγαπημένος διευθυντής σχολείου στις ΗΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου