2 Μαρτίου 2014

Αστρολόγος είχε προβλέψει παγκόσμιο πόλεμο μετά τους χειμερινούς αγώνες του Σότσι ήδη από το 2011;

Ξεκαθαρίζω τη θέση μου από την αρχή, για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Δεν πιστεύω ούτε στις αστρολογικές προβλέψεις ούτε στις κάθε είδους προφητείες που δήθεν προλέγουν πολέμους, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Άλλωστε, καμία από τις πάμπολλες προφητείες που δημοσιεύτηκαν δεν έχουν επαληθευθεί - ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα της "Ελεύθερης Ώρας" ή σε διάφορες ιστοσελίδες αντίστοιχου ύφους και θα γελάσετε με την παταγώδη αστοχία των προβλέψεων διαφόρων "γερόντων" της εκκλησίας - ενώ, όσον αφορά την αστρολογία, μνημειώδης έχει μείνει η πρόβλεψη των αστρολόγων του 1939, οι οποίοι είχαν συνέλθει σε διεθνές συνέδριο(!), ότι δεν επρόκειτο να ξεσπάσει πόλεμος - και τελικά ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος. Ωστόσο, οι λάτρεις του είδους, που μάλλον δεν έχουν δει με καλό μάτι τον πρόλογό μου, θα ξετρελαθούν από τη χαρά τους διαβάζοντας για μια "προφητεία", που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2011 στη ρωσική ιστοσελίδα utro.ru και προέβλεψε την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι ή λίγες μέρες μετά τη λήξη τους.

Εκείνες τις ημέρες είχε πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο Ρώσων αστρολόγων και διαφόρων άλλων που ισχυρίζονται ότι προλέγουν το μέλλον. Η σχετική πληροφορία αναδημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2011 στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της Pravda (english.pravda.ru) που αποτελεί και την πηγή αυτής της ανάρτησης. Η επίμαχη "προφητεία" έγινε από τον αστρολόγο Πάβελ Γκλόμπα, ο οποίος φερόταν να είχε προβλέψει τα εξής, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα (μετάφραση): 
"Ο νέος (σ.σ. τρίτος παγκόσμιος) πόλεμος θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2014, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Είναι επίσης πιθανό ότι ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει πέντε μέρες αφότου τελειώσουν οι Αγώνες. Ο Γκλόμπα δεν είπε σε ποια χώρα ακριβώς θα ξεκινούσε ο πόλεμος. Είπε μόνο ότι οι Αφρικανικές επαναστάσεις θα μετακινούνταν αργά προς τη Ρωσία. Μαζικές διαμαρτυρίες θα ξεσπάσουν τελικά στην Κεντρική Ασία.... Σύμφωνα με τον Γκλόμπα, τέτοια γεγονότα συμβαίνουν εξ αιτίας του Μαύρου Φεγγαριού. Το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Λιβύη την ημέρα που το Μαύρο Φεγγάρι ευθυγραμμίστηκε με τον ήλιο. Όταν το Μαύρο Φεγγάρι ευθυγραμμίστηκε με τον Ουρανό, συνέβη ο ιαπωνικός σεισμός..."
Ok, ας παραβλέψουμε ότι η Ουκρανία δεν βρίσκεται στην Κεντρική Ασία.. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι αυτός ο Γκλόμπα κάτι σαν να έπιασε, απλά δεν έχει καλό γεωγραφικό προσανατολισμό. Είναι όμως έτσι; Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά στην Ουκρανία, πάντως μέχρι σήμερα, έξι μέρες μετά τη λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων πόλεμος δεν έχει ξεσπάσει, παρόλο που η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μόνο ειρηνική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Θα μπορούσε, όμως, η Ουκρανία να οδηγήσει σ' έναν παγκόσμιο πόλεμο, ακόμη κι αν η σπίθα γίνει πυρκαγιά; 
Πολύ δύσκολα, αφού τα συμφέροντα είναι σύνθετα. Η Ευρώπη δεν έχει βγει καν από την οικονομική κρίση κι ένας πόλεμος θα ήταν μεγάλο ρίσκο, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλακούν σε πολεμική περιπέτεια σε μια περιοχή, όπου δεν διαθέτουν στρατηγικά πλεονεκτήματα. Αν η ένταση οδηγήσει σε πολεμικές αψιμαχίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η πιθανότερη αντίδραση των δυτικών κρατών θα είναι η προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας σε διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχη προσπάθεια και από τη ρωσική κυβέρνηση. Αλλά όλα αυτά είναι σενάρια επί σεναρίων. 
Πάντως, προτού να βιαστείτε να ασπασθείτε την αξιοπιστία των προβλέψεων του Γκλόμπα, ας έχετε υπόψη και κάποιες άλλες "προφητείες" του, που είχαν γίνει με την ίδια ευκαιρία και οι οποίες... έπεσαν θεαματικά έξω. Για παράδειγμα, είχε προβλέψει ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 θα είχαν ξεσπάσει πόλεμοι στα Βαλκάνια και ότι - εκείνη τη χρονιά - θα γινόταν βομβιστική επίθεση στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Φυσικά, ούτε η ειρήνη στα Βαλκάνια διαταράχθηκε ούτε έγινε κάποιο περιστατικό στα Νόμπελ! 
Εξάλλου, σ' εκείνο το συνέδριο των Ρώσων μελλοντολόγων είχαν διατυπωθεί και άλλες άστοχες προβλέψεις, όπως για έναν δεύτερο μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία, ότι ο Μεντβέντεφ θα παρέμενε ηγέτης της Ρωσίας, ότι το καλοκαίρι του '11 θα γεννιούνταν πολλά εξαδάχτυλα παιδιά και άλλα τέτοια φρικτά και τρομερά, όπως συνηθίζεται σε τέτοια συνέδρια. Τώρα, αν πιστεύετε ότι ο αστρολόγος Γκλόμπα - προφανώς πρόκειται για ψευδώνυμο - είναι προφήτης κατά περίπτωση και ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος... επίκειται, μπορείτε να συνωμοσιολογήσετε ελεύθερα. Εμένα θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω πιστεύω ότι οι άνθρωποι ορίζουν μόνοι τους την τύχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου