7 Μαρτίου 2014

Το μπουκάλι που θα μετατρέπει το νερό σε κρασί - Το θαύμα της Κανά στο σπίτι σου!


"Τότε ο Ιησούς λέει στους υπηρέτες: "Γεμίστε τις στάμνες με νερό". Και τις γέμισαν ως απάνω. "Πάρτε τώρα", τους είπε, "και φέρτε να δοκιμάσει ο υπεύθυνος για το τραπέζι". Κι αυτοί του έφεραν. Μόλις όμως ο υπεύθυνος για το τραπέζι γεύτηκε το νερό που είχε γίνει κρασί, μην ξέροντας την προέλευσή του, γιατί μόνο οι υπηρέτες που είχαν βάλει το νερό ήξεραν, φωνάζει το γαμπρό και του λέει: "Όλος ο κόσμος προσφέρει πρώτα το καλό κρασί, κι όταν μεθύσουν, τότε φέρνει το πιο δεύτερο. Εσύ όμως φύλαξες το καλό κρασί ως αυτή την ώρα"". Και κάπως έτσι πραγματοποίησε ο Ιησούς το πρώτο του θαύμα σ' ένα γάμο στην Κανά, σύμφωνα με την περιγραφή του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Περίπου δυο χιλιάδες χρόνια μετά, ένα μηχάνημα, που συνδυάζει την τεχνολογία της Σίλικον Βάλεϊ με την ποιότητα των αμπελώνων της κοιλάδας Νάπα, υπόσχεται ότι μπορεί να μας βοηθήσει όλους να γίνουμε επίσης θαυματοποιοί μετατρέποντας το νερό σε κρασί με τη βοήθεια ενός app.

The Miracle Machine (Η Μηχανή Θαύμα) είναι η ονομασία της συσκευής, που έχει βαλθεί ν' αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε για την παραγωγή του κρασιού. Πρόκειται για ένα μπουκάλι αξίας 499 δολαρίων, η ακριβής λειτουργία του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής είναι να προσθέσει νερό και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ζύμωσης μ' ένα application, που θα έχει κατεβάσει δωρεάν στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσω ενός bluetooth το κινητό θα επικοινωνήσει με το μπουκάλι και σε τρεις ημέρες το νερό θα έχει γίνει κρασί.

Μάλιστα, σε πρώτη φάση οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι τύπους σταφυλιών (Καμπερνέ Σαβινιόν, Σαρντονέ κ.ά), ενώ οι δημιουργεί του Miracle Machine προτίθενται να εμπλουτίσουν τις προσφερόμενες επιλογές προσθέτοντας ακόμη 5 με 10 ποικιλίες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Η διάρκεια αντοχής του κρασιού δεν θα υπερβαίνει τις 1 με 2 εβδομάδες, όμως η γεύση του θα μοιάζει σαν παλιό κρασί, όπως υπόσχονται οι δημιουργοί του, οι οποίοι δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του "θαυματουργού" μπουκαλιού, που φιλοδοξεί ν' αλλάξει τη σχέση του ανθρώπου με το κρασί. 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν, που προφανώς και επί του παρόντος απευθύνεται μόνο στους Αμερικανούς, μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα στη διεύθυνση themiraclemachine.net.


UPDATE (15.03.2014): Όπως αποκαλύφθηκε, ένα τέτοιο θαυματουργό μπουκάλι δεν υπάρχει, ούτε αναμένεται να υπάρξει στο προσεχές μέλλον. Όλη αυτή η παραφιλολογία περί ενός "θαυματουργού μπουκαλιού", που θα μετατρέπει το νερό σε κρασί, δεν είναι τελικά τίποτε περισσότερο από ένα  αμφιλεγόμενο διαφημιστικό κόλπο ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ("Wine to Water") με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, που αγωνίζεται για την αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Οι εκπρόσωποι του οργανισμού αυτού δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την επιτυχία του διαφημιστικού αυτού εφευρήματος, που συζητήθηκε πολύ στο ίντερνετ, όμως προσωπικά θεωρώ ότι η ιδέα τους ήταν απλά βλακώδης. Το νερό είναι πολύ πιο σημαντικό, ζωτικής σημασίας αγαθό για τον άνθρωπο και η αξία αυτή υποβαθμίζεται όταν παραλληλίζεται με τη δίψα για κρασί. Θα μπορούσαν έστω να διαφήμιζαν ότι υπάρχει ένα μπουκάλι που μετατρέπει το κρασί σε νερό, για να καταδείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα πόσιμου νερού και ότι μόνο ένα θαύμα χρειάζεται, όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση. Το αντίστροφο, αυτό που επέλεξαν να κάνουν, απλά θολώνει τα νερά χωρίς σαφές μήνυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου