4 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα Ice Bucket Challenge με 7000 λίτρα παγωμένο νερό! [βίντεο]

Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε σαν μια ιντερνετική "πρόκληση" με φιλανθρωπικό σκοπό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για μια σπάνια ασθένεια εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων, που ονομάζεται ALS - ή αλλιώς αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση. Από ένα σημείο και μετά αυτονομήθηκε κι έγινε ένα είδος παιχνιδιού μεταξύ φίλων, που απλά σπάνε πλάκα. Άλλοι πάλι θέλουν να κάνουν τη διαφορά κυνηγώντας κάποιο άπιαστο ρεκόρ, όπως ένας Νορβηγός, ο οποίος μπουγελώθηκε με 7.000 λίτρα παγωμένου νερού.

Ο Λαρς Κρίστιαν Ρόνταλ, 29 ετών, είναι οδηγός μπετονιέρας. Όταν ένας Σκοτσέζος φίλος του τον προκάλεσε να κάνει το Ice Bucket Challenge, το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πώς θα δώσει έναν πιο ακραίο χαρακτήρα στην πρόκληση αυτή. Δεν κουράστηκε πολύ. Γέμισε το όχημά του με παγωμένο νερό, για το οποίο χρειάστηκε ν' αφιερώσει 30 λεπτά από το χρόνο του, έκατσε σε μια καρέκλα και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα όλο το νερό έπεσε πάνω του. 
Στη συνέχεια δεν αισθανόταν το σώμα του, αλλά πάντως άντεξε τη ριψοκίνδυνη - για κάποιους ανόητη - τόλμη του.  Προς τιμήν του, ο Λαρς Κρίστιαν Ρόνταλ, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος στη νορβηγική τηλεόραση, έκανε δωρεά 600 νορβηγικές κορώνες (ή 100 $) στο αμερικάνικο ίδρυμα για το ASL, την ώρα που οι περισσότεροι απλά το κάνουν για την πλάκα τους. Καλό το παιχνίδι, αλλά ακόμη καλύτερος και πιο σημαντικός ο σκοπός και το μήνυμα που κρύβεται από πίσω. 
Και για τους δύσπιστους, αυτό είναι το βίντεο με το ακραίο ice bucket challenge του 29χρονου Νορβηγού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου