2 Σεπτεμβρίου 2014

5 τραγούδια γεμάτα από... Σεπτέμβρη


Εκατοντάδες τραγούδια έχουν γραφτεί για το μήνα που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και το πέρασμα στο μουντό φθινόπωρο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, ένας τέτοιος μήνας, όπως ο Σεπτέμβρης, ο κατεξοχήν μήνας των αλλαγών και των νέων ξεκινημάτων, όπως και των οριστικών αποχωρισμών, να αφήσει ασυγκίνητη τη μουσική τέχνη; Τα πέντε τραγούδια αυτού του μίνι αφιερώματος (τρία ξένα και δύο ελληνικά) είναι απλά ενδεικτικά και εκφραστικά αυτής της ιδιαιτερότητας του μήνα.

Earth, Wind & Fire - September
Η εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα περισσότερα τραγούδια για τον Σεπτέμβρη να είναι μελαγχολικά. Κάθε αρχή χρειάζεται θετική διάθεση και αισιοδοξία, έτσι δεν είναι;


Green Day - Wake Me Up, When September Ends
Όπου ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί το τέλος της εφηβείας και της ανεμελιάς και τη συνειδητοποίηση του πόσο πιο περίπλοκη είναι η ζωή απ' όσο είχαμε φανταστεί.(Το αγαπημένο μου στη λίστα κι ένα από τ' αγαπημένα μου τραγούδια γενικότερα)


Daughtry - September
Στο ίδιο ύφος, ένα τραγούδι για τη μετάβαση στην ωριμότητα, όταν η ανεμελιά του ηλικιακού καλοκαιριού τελειώνει.


Στέλιος Ρόκκος - Του Σεπτέμβρη τα φεγγάρια
Ένα τραγούδι για τα μελαγχολικά βράδια του Σεπτέμβρη, όταν η ανάμνηση κάποιου δυνατού, καλοκαιρινού έρωτα αρχίζει να ξεθωριάζει


Γιοβάννα - Θυμήσου το Σεπτέμβρη
Ένα ερωτικό τραγούδι που δεν γνώριζα, αλλά το άκουσα ψάχνοντας για το αφιέρωμα αυτό. Ένα τραγούδι που μας ταξιδεύει σε άλλες μουσικές εποχές και κάνει τη διαφορά. Δείτε το σαν μια μουσική πρόταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου