6 Νοεμβρίου 2014

Η ζωή σ' ένα διαμέρισμα 8 τετραγωνικών μέτρων! (λινκ σε βίντεο)


Το πρόβλημα στέγης είναι κοινό φαινόμενο των μεγαλουπόλεων και ο καλύτερος τρόπος για ν' αντιμετωπιστεί, είναι η δημιουργική φαντασία. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε την ζωή σ' ένα διαμερισματάκι συνολικού εμβαδού 8 τετραγωνικών μέτρων - με κουζίνα, κρεβατοκάμαρα και μπάνιο συμπεριλαμβανόμενα!

Το διαμέρισμα των 8 τετραγωνικών μέτρων, ένα από τα μικρότερα παγκοσμίως, βρίσκεται κάπου στο Παρίσι - σε μια πολυκατοικία, που πάντως δεν θα ζήλευε κανείς ιδιαίτερα, αφού δεν διαθέτει ασανσέρ, ενώ οι διάδρομοι είναι στενότατοι. Οι αρχιτέκτονες, που το διαμόρφωσαν - και ομολογουμένως έκαναν μια έξυπνη δουλειά - βασίστηκαν στη λογική του ελβετικού σουγιά. Όλα είναι εντοιχισμένα: από το κρεβάτι και το τραπέζι μέχρι το νεροχύτη της κουζίνας και το μπάνιο με την τουαλέτα. Ανοίγοντας διαφορετικά ντουλάπια, ο ένοικος - προφανώς ανύπαντρος και χωρίς πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις - θα μπορεί να κάνει βιώσιμη την καθημερινότητά του, αρκεί να μην περνάει όλη του τη μέρα στο σπίτι αυτό, καθώς, όσο καλή δουλειά κι αν έκαναν οι ειδικοί, είναι καταθλιπτική και μόνη η ιδέα ότι ζεις σ' ένα μέρος, όπου οι τοίχοι στέκονται ασφυκτικά απειλητικοί γύρω σου. 
Το βίντεο πάντως είναι εντυπωσιακό και τιμά τους ανθρώπους που προσπάθησαν ν' αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα τόσο μικρό χώρο. Από κει και πέρα, όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και αντοχών - τόσο ψυχικών όσο και οικονομικών, καθώς δεν γίνεται πουθενά λόγος για την αξία του μικροσκοπικού διαμερίσματος. 
Ρίξτε μια ματιά κλικάροντας στον παρακάτω σύνδεσμο (αν θέλετε να μπείτε κατευθείαν στο "ψητό", η περιήγηση στο διαμέρισμα των 8 τ.μ. ξεκινά από το 1΄05΄΄): Tiny apartment in Paris (8sqm only) on Vimeo



Σχετικά θέματα:
Φοιτητικά σπίτια 10 τ.μ. - Είναι αυτή η λύση του μέλλοντος για το πρόβλημα στέγης;
Το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου