8 Ιουνίου 2015

Πώς θα κοιμηθείτε ευκολότερα κάνοντας μια άσκηση 60 δευτερολέπτων [βίντεο]


Το μυστικό για να καταπολεμηθεί η αϋπνία είναι η ηρεμία πνεύματος και σώματος. Πώς επιτυγχάνεται αυτό, αν δεν το έχεις κάποιος ήδη μέσα του; Ο δρ. Άντριου Γουέιλ, ιδρυτής του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει την τεχνική που μπορεί να το καταφέρει καταπολεμώντας όχι μόνο την αϋπνία, αλλά και το στρες, τις έντονες επιθυμίες, όπως και τον έλεγχο του θυμού. Πρόκειται για μια τεχνική διάρκειας μισού λεπτού, που ολοκληρώνεται σε 4 στάδια, ενώ βασίζεται σε τεχνικές αναπνοής της γιόγκα.

Ξεκινάμε εκπνέοντας δυνατά από το στόμα. Στη συνέχεια εισπνέουμε αθόρυβα από τη μύτη επί 4 δευτερόλεπτα. Κρατάμε την αναπνοή μας επί 7 δευτερόλεπτα και εκπνέουμε από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 8. Κι επειδή μια φορά μόνο δεν αρκεί, επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Σύμφωνα με τον δρ. Γουέιλ, η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στους πνεύμονες να γεμίσουν πλήρως με αέρα, απελευθερώνοντας περισσότερο οξυγόνο στον οργανισμό και προάγοντας την εσωτερική ηρεμία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα φανούν από την πρώτη μέρα άσκησης, αλλά μετά από 4 έως 6 εβδομάδες, αρκεί να εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα επί καθημερινής βάσης, χωρίς ν' απαιτούνται φάρμακα ή εξωγενείς παρεμβάσεις. 
Ο γιατρός δεν κάνει κάποια άλλη αναφορά, αλλά θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς ότι από μόνη της η άσκηση, όσο πιστά κι αν επαναλαμβάνεται, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική, αν ένας άνθρωπος επιμένει στην καθημερινότητά του να αγχώνεται με το παραμικρό που του συμβαίνει (ή.. δεν του συμβαίνει)!  

Δείτε το βίντεο με τον προβοκατόρικο τίτλο "Πώς να κοιμηθείτε σε 60 δευτερόλεπτα" (δηλαδή με 2 επαναλήψεις της άσκησης των 30 δευτερολέπτων): 






Σχετικά θέματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου