23 Οκτωβρίου 2015

Αυτές είναι οι 10 πιο εθιστικές τροφές, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Πριν λίγες μέρες έγραψα για την έρευνα που έδειξε ότι το τυρί είναι εθιστικό "όπως η μορφίνη". Ε, λοιπόν, φαίνεται ότι υπάρχουν και χειρότερες τροφές, που φαίνεται ότι εθίζουν τον οργανισμό μας, όπως κάποια σκληρά ναρκωτικά (π.χ. κοκαΐνη) ή άλλες εθιστικές διαταραχές, χάρη στις ιδιότητές τους. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη 9 τροφές με πιο έντονες επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάποιες δεν είναι δύσκολο να τις μαντέψετε.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αξιολόγησαν τα τρόφιμα με βάση συγκεκριμένες ιδιότητές τους, όπως ο γλυκαιμικός δείκτης, το ποσοστό επεξεργασμένων υδατανθράκων και τα επίπεδα σακχάρου. Εξετάζοντας στη συνέχεια πώς οι συμμετέχοντες στην έρευνα αντιδρούσαν στην κάθε τροφή, τις κατέταξαν ως προς την "προβληματικότητά" τους, δηλαδή ανάλογα με το βαθμό εθισμού που προκαλούν στον οργανισμό. Πρώτη και καλύτερη - δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε - η... πίτσα, μια από τις πιο λαχταριστές λιχουδιές, στην οποία δύσκολα μπορεί ν' αντισταθεί κάποιος, ακόμη κι αν βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας!

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι 10 πιο προβληματικές (ή πιο εθιστικές) τροφές προέκυψε ότι είναι:
1. Πίτσα
2. Σοκολάτα
3. Τσιπς
4. Μπισκότα 
5. Παγώτο
6. Τηγανητές πατάτες
7. Τσίζμπεργκερ
8. Αναψυκτικά (όχι τα διαίτης)
9. Τούρτα ("cake")
10. Τυρί

Τώρα πλέον ξέρουμε και αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι εντατική διατροφική απεξάρτηση - όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό!


Αν αντέχετε να διαβάσετε αναλυτικά όλη την έρευνα και τα συμπεράσματα των ερευνητών, κάντε κλικ εδώ: Which Foods May Be Addictive? The Roles of Processing, Fat Content, and Glycemic Load



Διαβάστε σχετικά: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου