29 Ιανουαρίου 2016

Πώς ένας άνδρας έχασε 42 κιλά τρώγοντας καθημερινά πίτσα για μεσημεριανό

Ο Πασκουάλε Κοτζολίνο πριν και μετά τη δίαιτα με... πίτσα.
(Φωτογραφίες από το προφίλ του στο facebook)

Το 2011, ο Πασκουάλε Κοτζολίνο εγκατέλειψε τη Νάπολη της Ιταλίας για να εργαστεί σε πιτσαρία στη Νέα Υόρκη. Με ύψος 198 εκατοστά, ζύγιζε 115 κιλά - μια καλή αναλογία ύψους βάρους. Σύντομα, η αγάπη του για το φαγητό σε συνδυασμό με το στρες της δουλειάς και της νέας του ζωής σε μια από τις πιο φρενήρεις πόλεις του κόσμου οδήγησαν τον Πασκουάλε σε μια υπερκατανάλωση σνακ, που ικανοποιούσαν μεν τον ουρανίσκο του, όμως . Κάπως έτσι, στις αρχές του 2012 έφτασε να ζυγίζει 167 κιλά. 

Από τη μια τα σχόλια φίλων και συγγενών στη Νάπολη, που δυσκολεύτηκαν να γνωρίσουν τον Πασκουάλε όταν αυτός επισκέφτηκε την πατρίδα του, αλλά - κυρίως - και κάποια προβλήματα υγείας που έκαναν την εμφάνισή τους μετά την αύξηση του βάρους του, έπεισαν το νεαρό σεφ ν΄ αποφασίσει τον Ιούνιο του 2015 να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στην καθημερινή του διατροφή (αλλά και ν' αρχίσει παράλληλα μαθήματα κικ μπόξινγκ, αφού η γυμναστική συμπληρώνει ιδανικά την όποια ειδική δίαιτα ακολουθήσει ένας άνθρωπος).

Αφού διαπίστωσε ότι, αν ήθελε ν' αρχίσει να χάνει βάρος, έπρεπε να καταναλώνει λιγότερες από 2.700 θερμίδες την ημέρα, ο Πασκουάλε έκοψε τελείως τα γλυκά και τα αναψυκτικά, μείωσε τις μερίδες του φαγητού και υιοθέτησε μια πιο αυστηρή μεσογειακή διατροφή. Βέβαια, κομμάτι της μεσογειακής δίαιτας είναι και το αγαπημένο φαγητό των Ιταλών, η πίτσα. Όχι μόνο δεν την αποχωρίστηκε, αλλά αντιθέτως αυτό το - παρεξηγημένο ίσως - φαγητό, βοήθησε το φίλο μας να χάσει κιλά, ώστε σήμερα η ζυγαριά σταματάει στον αριθμό 125. 

Σχεδόν κάθε μέρα, το μεσημεριανό γεύμα του Πασκουάλε αποτελείται από πίτσα μαργαρίτα. Πού είναι η παγίδα; Ότι μιλάμε για μια σπιτική, παραδοσιακή πίτσα, χωρίς βούτυρο και ζωικά λίπη. Η ζύμη περιείχε μόνο νερό, αλεύρι, αλάτι και μαγιά. Στη συνέχεια, ο Πασκουάλε την αφήνει για 36 ώρες να "ζυμωθεί", δηλαδή να καούν τα περισσότερα φυσικά σάκχαρά της και να μείνουν οι πιο υγιεινοί υδατάνθρακες, οι οποίοι άλλωστε βοηθούν τον οργανισμό να αισθάνεται χορτάτος ευκολότερα. Και στο τέλος, όταν η ζύμη είναι καθόλα έτοιμη, προσθέτει φρέσκα υλικά, τα συνηθισμένα μιας πίτσας μαργαρίτα, δηλαδή σάλτσα τομάτας, λεπτές φέτες μοτσαρέλα και βασιλικό.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, ο Πασκουάλε Κοτζολίνο έδωσε τη δική του εξήγηση, πώς η καθημερινή κατανάλωση πίτσας βοήθησε τη δίαιτά του. Κατ' αρχήν πρόκειται για ένα φαγητό με 540 έως 570 θερμίδες, που "σε κρατάει μακριά από το πρόχειρο φαγητό", μιας και "όταν τρως πίτσα, δεν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο".

Δίαιτα με σπιτική υγιεινή πίτσα λοιπόν; Αυτό είναι το μυστικό; 


πηγή: New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου