1 Φεβρουαρίου 2016

Ρετρό tv: Περιλήψεις 93 επεισοδίων του θρυλικού "Λούνα Παρκ"


Ξεκίνησε να προβάλλεται λίγες μέρες πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την πτώση της χούντας στην Ελλάδα, ενώ σταμάτησε λίγους μήνες πριν την "Αλλαγή" με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Με τον τρόπο του, όσο μπορεί να παρακολουθήσει την επικαιρότητα μια τηλεοπτική σειρά, το "Λούνα Παρκ" του Γιάννη Δαλιανίδη απεικόνισε μια ολόκληρη μεταβατική εποχή για τη χώρα, που κράτησε εφτά χρόνια παρά δυο μήνες. Είναι μια από τις μακροβιότερες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ δημιούργησε χαρακτήρες που έμειναν έντονα χαραγμένες στη μνήμη των τηλεθεατών της εποχής.

Σήμερα δεν σώζεται παρά μονάχα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όμως κατά κάποιο τρόπο όλοι έχουμε δει το "Λούνα Παρκ", ακόμη κι όσοι δεν ήμασταν καν γεννημένοι το διάστημα προβολής του (από τις 11 Ιουλίου 1974 έως τις 9 Μαΐου 1981). Πώς γίνεται αυτό; Οι ιστορίες του "Λούνα Παρκ" ανακυκλώθηκαν σε όλα τα επόμενα σίριαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος άλλαζε τα ονόματα των ηρώων του ή το περιβάλλον που αυτοί κινούνταν, όμως τόσο οι καταστάσεις όσο και οι ατάκες έμεναν ίδιες. Και πάντα η επιτυχία ήταν η ίδια, γιατί μπορεί όλα γύρω μας ν' αλλάζουν χάρη στην τεχνολογία, όμως οι συμπεριφορές των ανθρώπων μένουν πάντα ίδιες.

Αναζητώντας και διαβάζοντας περιλήψεις των επεισοδίων αυτής της θρυλικής σειράς στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δεν θα μπορούσα για παράδειγμα να μην παραλληλίσω την γκρίνια του κυρ-Γιώργη, όπως τον υποδύθηκε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στον πιο χαρακτηριστικό ρόλο της καριέρας του, με την γκρίνια της Κατερίνας Σοφιανού ή της Χαρούλας Πεπονάκη. Ο νέος και ωραίος Νίκος ήταν ένας πρόδρομος του Ιάσωνα Σέκερη, που και τη γυναίκα του αγαπούσε και εκείνη τον ζήλευε και εκείνος προσπαθούσε να της μαγειρέψει (αποτυγχάνοντας πάντα) ή να κάνει τις δουλειές του σπιτιού για να την ξεκουράσει. Η δε Κάθριν, μέσω της οποίας το κοινό γνώρισε την άδικα χαμένη Ρένα Παγκράτη, ήταν μια Ειρήνη Σοφιανού των 70s, που παρέσυρε σ' ένα σωρό τρέλες τους θείους της εκφράζοντας την αλλαγή της εποχής. Πρόκειται για σταθερά μοτίβα που επαναλήφθηκαν όχι μόνο στο "Ρετιρέ", αλλά και στα υπόλοιπα σίριαλ του Δαλιανίδη ("Μικρομεσαίοι", "Οδός Ανθέων", "Τα καθημερινά" κλπ.)

Μακάρι να μπορούσα να παραθέσω τις περιλήψεις όλων των επεισοδίων της σειράς, όχι γιατί υπάρχει κάποια συναρπαστική πλοκή - κάθε άλλο, η όποια πλοκή ήταν προφανώς απλοϊκή και ψυχαγωγική - αλλά ως φόρος τιμής για μια σειρά που έγραψε τηλεοπτική ιστορία, αλλά η τηλεόραση δεν τη σεβάστηκε, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλα τα επεισόδια εκτός του τελευταίου. Κατάφερα όμως να εντοπίσω τις περιλήψεις των 99 από τα συνολικά 330 επεισόδια (άλλες πιο αναλυτικές, άλλες λιγότερο), ξεκινώντας από το Μάρτιο του 1977 μέχρι και το προτελευταίο επεισόδιο του σίριαλ. Και μπορεί για το τελευταίο να μην βρήκα κάποια περίληψη, όμως μπορείτε να το αναζητήσετε και να το παρακολουθήσετε online είτε στο οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ είτε στο youtube.

Για πρακτικούς λόγους, έχω χωρίσει τις περιλήψεις κατά χρονιές και ξεχωρίζω το κάθε επεισόδιο με βάση την ημερομηνία προβολής του. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η σειρά προβαλλόταν σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια της κάθε Πέμπτη βράδυ λίγο πριν τις 8 - εκτός από το τελευταίο επεισόδιο που για έκτακτους λόγους προβλήθηκε ημέρα Σάββατο.

Δυο επισημάνσεις πρώτα. Το "Λούνα Παρκ" δεν ήταν απλά μια σειρά επεισοδίων, αλλά είχε και μουσικό κομμάτι με εμφανίσεις τραγουδιστών, καθώς κι ένα ζωντανό τηλεπαιχνίδι, που παρουσίαζε αρχικά ο Τέρενς Κουίκ και ακολούθως διαδοχικά η Μάρω Κοντού, ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης και η Ισμήνη Καλέση. Οι περιλήψεις, ωστόσο, περιορίζονται μόνο στο επεισοδιακό κομμάτι. Επίσης, σε ορισμένα κείμενα υπήρχαν κάποιες ασάφειες, που αποτυπώνονται εδώ με ερωτηματικά και αγκύλες.

Το βασικό καστ της σειράς κατά τις χρονιές 1977 και 1978:
Κάτια Αθανασίου.... Τούλα
Γιώργος Γεωγλερής.... Τάσος
Γιάννης Γούτης.... Γιαννάκης
Νίκος Δαδινόπουλος.... Νίκος
Μαίρη Ευαγγέλου.... Ρένα
Καίτη Ιμπροχώρη.... Καίτη
Μίτση Κωνσταντάρα.... Αγγέλα
Άννα Παϊτατζή.... Ουρανία
Ρένα Παγκράτη.... Κάθριν
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.... κυρ-Γιώργης
Αλέκα Στρατηγού.... Μαρία
Σπύρος Φασιανός.... Θόδωρος
Νάσος Κεδράκας.... Νάσος
Σοφοκλής Πέππας.... Στέφανος
Σταμάτης Φασουλής.... Σταμάτης
Κ. Ρουγκέρη.... Γεωργία
Ε. Δοξακοπούλου.... Φρόσω
Λ. Ντερτίμη.... Ντόρα
Χ. Νέζος.... Αντριώτης

Το βασικό καστ της σειράς το 1979:
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.... κυρ-Γιώργης
Τ. Βελονάκης.... Τόλης
Ν. Δαδινόπουλος.... Νίκος
Μαίρη Ευαγγέλου.... Ρένα
Καίτη Ιμπροχώρη.... Καίτη
Ελένη Κριτή.... Ελένη
Μίτση Κωνσταντάρα.... Αγγέλα
Ρένα Παγκράτη.... Κάθριν
Άννα Παϊτατζή.... Ουρανία
Λουίζα Ποδηματά.... Λουίζα
Αλέκα Στρατηγού.... Μάρα
Σπ. Φασιανός.... Θόδωρος
Δέσποινα Στυλιανοπούλου.... Δέσποινα
Βασίλης Τσιβιλίκας..... Βασίλης

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ

1977

24 Μαρτίου
Η Ντόρα, η καινούρια κοπέλα στο πόστο της σκοποβολής, έχει ένα δικό της τρόπο να συμπεριφέρεται στους πελάτες, γεγονός που την φέρνει σε παροδικές αντιθέσεις με την Τούλα. Ο Σταμάτης προσκαλεί και τις δύο στην αυριανή παρέλαση. Στην ώρα φθάνει και ο κυρ-Γιώργης κρατώντας σημαιάκια και θυμάται τι συμβολίζει η αυριανή ημέρα. Η Μαρία βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για τον πατριωτισμό των γυναικών, πράγμα που κάνει τη συζήτηση όχι μόνο να γενικευθεί, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στη Μαρία να επιδείξει τα προσόντα της στα πατριωτικά τραγούδια και στο ωραίο της ηρωικό βάδισμα. Σε λίγο έρχεται και ο Περικλής μετανιωμένος. Ζητά μια ευκαιρία ν' αποδείξει σε όλους ότι άλλαξε. Ο κυρ-Γιώργης θα μεσολαβήσει να του δοθεί η ευκαιρία που ζητά. Όμως τι θα πει η Μαρία; Όσο για το σπίτι της κυρίας Ουρανίας, νέα απίστευτα χάρη στην κυρία Ελένη, που τους φέρνει το καινούριο φρούτο της ψυχανάλυσης.

31 Μαρτίου
Ο Σταμάτης συζητά με την Τούλα για δουλειές και αναδουλειές, ενώ ο κυρ-Γιώργης κάνει διάλεξη στη Μαρία περί λιτότητας και φιγούρας. Ο Θόδωρος ξαναγυρίζει γεμάτος όνειρα και αποφασισμένος να κάνει μια καινούρια επιχείρηση το Πάσχα. Σκοπός του είναι ν' αποκτήσει λίγα μετρητά ή κάποιο μισθάκο, για να μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί την Τούλα. Για μια ακόμη φορά ο Νίκος ζητά τη βοήθεια του κυρ-Γιώργη για να συνετίσει τη μητέρα του, που τόσο πολύ ανακατώνεται στο νοικοκυριό τους. Μόλις θα φύγει ο Νίκος, θα φθάσει η Ρένα, που και αυτή με τη σειρά της ζητά από τον κυρ-Γιώργη να μεσολαβήσει στη δική της μητέρα, για να μαζευτεί πια, περιορίζοντας τις αναμίξεις της στη ζωή της με το Νίκο. Μα δεν προλαβαίνει να φύγει κι αυτή και θα φθάσει η κυρία Αγγέλα και αργότερα και η κυρία Λουίζα, κάθε μια με τα δικά της παράπονα. Όσο για την κυρία Ελένη, αυτή θα ξεσηκώσει την κυρία Ουρανία και τον κυρ-Γιώργη να κάνουν ένα ταξίδι "φθηνό" στο Λονδίνο. Ένα ταξίδι που θα μεταβληθεί σε αληθινή περιπέτεια.

21 Απριλίου
Η Ντόρα βοηθάει στο Σταμάτη να βρει νύφη. Πρόκειται για τη Γεωργία. Ο κυρ-Γιώργης, στη συζήτηση με τη Μαρία, βρίσκει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να γκρινιάξει για τα στραβά και τ' ανάποδα. Κι αυτήν τη φορά έχει πολύ δίκιο, μια που στόχος του είναι το πράσινο, που έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του, έστω κι αν ξέρουν πόσο λιγοστό και πολύτιμο είναι για την ζωή της πόλης. Η Τούλα, που αυτοδιαφημίζεται σαν "έλεγχος του αεροδρομίου", που ελέγχει τα πάντα και "κόβει κίνηση", προβλέπει αποτυχία στο ειδύλλιο του Σταμάτη και αναγγέλλει πως μετά από το τελευταίο γράμμα του Άρη σκοπεύει να πάει στη Γερμανία να τον βρει. Η κυρά Αγγέλα δίνει συμβουλές τακτικής στη Ρένα, που θέλει να πείσει το Νίκο να την αφήσει να δουλέψει. Στο σπίτι του κυρ-Γιώργη, η Κάθριν κι ο αδελφός της παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ, ενώ οι θείοι τους θ' ανακατευτούν ο καθένας με τις δικές του εμπνεύσεις, που θα χουν τα πιο απρόοπτα επακόλουθα.

2 Ιουνίου
Η Γεωργία, με υπόδειξη της Τούλας, έπιασε δουλειά στο λούνα παρκ, για να είναι έτσι κοντά στο Σταμάτη και να τον κατακτήσει σίγουρα και γρήγορα. Ο Σταμάτης, όμως, καταλαβαίνει την πλεκτάνη και αντιστέκεται σθεναρά. Πηγαίνει να πει τον πόνο του στη Μαρία, τους πλησιάζει όμως ο κυρ-Γιώργης, για να τους αναπτύξει τη νέα του θεωρία περί "ζωοφιλίας". Στο μεταξύ, η Ελένη πιπιλίζει το μυαλό της Ουρανίας, να πουλήσει ό,τι παλιό έχει σε παλιατζή και να το αντικαταστήσει με καινούριο.

15 Σεπτεμβρίου
Η Μαρία προκαλεί το θαυμασμό της Τούλας, γιατί τα βρίσκει όλα στα χαρτιά που λέει σε μια κυρία. Το ίδιο κι ο Σταμάτης, που ζητάει να μάθει τα μελλούμενα. Ο κυρ-Γιώργης παραπονιέται για τη φλυαρία των γυναικών, που γίνεται συχνά ακόμα και αιτία καταστροφής. Η Γεωργία φθάνει στο Λούνα Παρκ ακριβώς την ώρα που η Τούλα θέλει να την ξαναφέρει σ' επαφή με το Σταμάτη, που ελπίζει να την κατακτήσει, για να βρει χρήματα ν' ανοίξει καφενείο. Μα η Γεωργία έρχεται να τους αναγγείλει πως παντρεύεται τον Τάσο, που η ίδια έλεγε πως είναι απατεώνας. Μα τάχα είναι; Ο Νίκος και η Καίτη έχουν ψιλοκουβέντα, όταν ξαφνικά καταπλέει η Ρένα, που δείχνει φανερά εκνευρισμένη.

22 Σεπτεμβρίου
Ο Νίκος έχει απολύσει το Σταμάτη, γιατί έμαθε πως αυτός άναψε τη γυναίκα του, που του έκανε σκηνές για τη νεοφερμένη Καίτη. Όμως ο Σταμάτης έρχεται και παρακαλεί να μεσολαβήσουν, για να ξαναπροσληφθεί. Ούτε ο κυρ-Γιώργης θέλει να μεσολαβήσει, για να του δώσει ένα καλό μάθημα. Η μόνη του σωτηρία είναι η Καίτη. Και πραγματικά, αυτή αναλαμβάνει να βοηθήσει το Σταμάτη μιλώντας στο Νίκο. Μα η ξαφνική εμφάνιση της Ρένας μπερδεύει τα πράγματα. Τελικά, όμως, η ειλικρίνεια του Νίκου θα την αφοπλίσει. Ο κυρ-Γιώργης είναι κατενθουσιασμένος με το σκύλο που του φόρτωσε η Ελένη. Θαυμάζει την αγριάδα του και πιστεύει στην αφοσίωσή του και την ικανότητά του να τρομοκρατεί και μόνο με την εμφάνισή του... Μα ένα βράδυ που θα φύγουν αφήνοντάς τον για φύλακα του σπιτιού, όλα θ' αλλάξουν μέχρις ότου...

29 Σεπτεμβρίου
Χάρη στη μεσολάβηση της Καίτης, ο Σταμάτης ξαναπήρε το πόστο και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό. Ο κυρ-Γιώργης ψάχνει να βρει το όπλο που θα κάνει τους ανθρώπους καλύτερους, ένα κάτι που σαν μαγικό υγρό θα περιλούζει τους ανθρώπους κι αυτοί αυτόματα θα γίνονται καλύτεροι. Κάποιος παλιός γνωστός της Τούλας, ο Πίτερ, που είναι στη φυλακή, της ζητάει με γράμμα του δανεικά, ενώ καταφθάνει ο Θόδωρος, που εξομολογείται στο Σταμάτη ότι πρόκειται να μπλεχτεί σε μια αποδοτική, αλλά πονηρή δουλειά. Η Καίτη έρχεται στο γραφείο του Νίκου για δουλειά, που όμως εξελίσσεται σε ψιλοκουβέντα. Πάνω στην ώρα φθάνει η κυρία Αγγέλα, που το λέει στη Ρένα κι εκείνη ξεσπάσει σε σκηνές.

24 Νοεμβρίου
Ο Θόδωρος ζητάει από τη Μαρία να τον βοηθήσει, να μπορέσει να πείσει την Τούλα για το μεγάλο έρωτά του. Ο κυρ-Γιώργης συζητάει με τη Μαρία για την κακογουστιά και το νεοπλουτισμό, που εκδηλώνεται στους γάμους. Η Καίτη, η Τούλα κι ο Νίκος μιλούν για τον τρόπο που φλερτάρουν μερικοί άνδρες τις γυναίκες. Κάποια στιγμή εμφανίζεται και ο Τάσος. Η Αγγέλα πηγαίνει στο σπίτι τις λαμπάδες που αγόρασε για το γάμο της. Μόλις τις βλέπουν οι άλλοι, αρχίζουν οι πρώτες αντιδράσεις.

8 Δεκεμβρίου
Ο Γιαννάκης έχει πάρει το σκύλο του κυρ-Γιώργη να τον πάει βόλτα. Μαζί με το Φοίβο περνάει από τη Μαρία και δεν χάνει την ευκαιρία να βάλει το σκύλο να κάνει ορισμένες επιδείξεις. Σε λίγο φθάνει και η Κάθριν, η οποία παίρνει το σκύλο από το Γιαννάκη και στέλνει τον ίδιο στο σπίτι του, για να κάνει μερικές δουλειές στη μητέρα του. Ο κυρ-Γιώργης κάνει παράπονα στη Μαρία για το μήνα που μπαίνει, που είναι όλο γιορτές και έχει έξοδα πηγαίνοντας δώρα στον ένα και στον άλλο. Εξάλλου, η δουλειά στη μικρή ταβέρνα τον εκνευρίζει. Οι πελάτες είναι απαιτητικοί και οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να φάνε. Ο Θόδωρος ζητάει από την Τούλα και την Καίτη να παρακαλέσουν το Νίκο να τον κρατήσει για γκαρσόνι. Η Αγγέλα και ο Ζάχος διαφωνούν στο θέμα του σπιτιού. Η Αγγέλα θέλει να μείνει στην Αθήνα σ' ένα ρετιρέ κοντά στην κόρη της, ενώ ο Ζάχος θέλει να ζήσει στην Κόρινθο. Ο κυρ-Γιώργης έχει φροντίσει να προμηθευτεί ουίσκι.

29 Δεκεμβρίου
Λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά και στο λούνα παρκ επικρατεί σχετική ησυχία. Όλος ο κόσμος τρέχει στα καταστήματα για τα τελευταία ψώνια της χρονιάς που φεύγει. Η Μαρία και η Τούλα συζητούν για τους έξυπνους, που κατορθώνουν και κερδίζουν εκατομμύρια. Σε λίγο φθάνει και ο Τάσος και αρχίζει να παραπονιέται ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, μια και οι ανδρικές κομμώσεις διέρχονται κρίση, εν αντιθέσει με τα γυναικεία κομμωτήρια, που έχουν πάντα μεγάλη κίνηση. Η Μαρία διηγείται στον κυρ Γιώργη πώς πέρασε τα Χριστούγεννα. Του λέει μάλιστα ότι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πήγε στο θέατρο και μετά ανέβηκε στη σκηνή και πήρε φωτογραφίες και αυτόγραφα από τους ηθοποιούς. Αυτό εξοργίζει τον κυρ Γιώργη, που αρχίζει τη συνηθισμένη του, αλλά και τόσο χαριτωμένη γκρίνια του. Ενώ η Τούλα βρίσκεται στη θέση της στο λούνα παρκ, την πλησιάζει ένας άνδρας, ο οποίος ζητά να μάθει πού βρίσκεται η Καίτη. Η Τούλα με τη σειρά της ζητά να μάθει ποιος είναι και τι θέλει την Καίτη. Έκπληκτη μαθαίνει ότι είναι ο πρώην σύζυγός της, ο Στέφανος, και θέλει να της μιλήσει για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στο σπίτι του Νίκου, η Ρένα πηγαινοέρχεται στρώνοντας το τραπέζι και όταν μπαίνει κάποια στιγμή ο σύζυγός της, η Τένα περιμένει ν' ακούσει κάποιο νέο από το Νίκο, εκείνος όμως αρχίζει αμίλητος να διαβάζει την εφημερίδα του. Η Ουρανία έχει ανάγκη από μερικά χρήματα για διάφορα ψώνια και ο κυρ Γιώργης δεν είναι διατεθειμένος να της τα δώσει.


1978

5 Ιανουαρίου
Η Τούλα και ο Θόδωρος συζητούν για τις γιορτές και τα μεγάλα έξοδα που γίνονται αυτές τις μέρες με αποτέλεσμα να μένουν όλοι χωρίς ούτε μία δραχμή στην τσέπη. Την ώρα που προσπαθούν να βρουν τρόπο να εξοικονομήσουν καμιά δεκάρα για ν' αντιμετωπίσουν την κατάσταση, φθάνει η Καίτη, η οποία τους λέει ότι έχασε το πορτοφολάκι της με τα χρήματά της. Οι υποψίες της Τούλας στρέφονται προς το Θόδωρο. Ο κυρ Γιώργης γκρινιάζει και πάλι για τα φώτα στους δρόμους που δεν ανάβουν, για τα σκουπίδια που μαζεύονται στα πεζοδρόμια, για όλα τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν στις γειτονιές. Όταν η Μαρία τον κατηγορεί ότι είναι γκρινιάρης, εκείνος, για να δικαιολογηθεί, της λέει ότι η γκρίνια είναι το εθνικό ελάττωμα των Ελλήνων. Ο πρώην σύζυγος της Καίτης, ο Στέφανος, περνά και πάλι για να τη δει και για να την πείσει να του δώσει το παιδί τους, το οποίο, όπως λέει, πρέπει να αναθρέψει η γιαγιά του μια και οι δυο τους χώρισαν. Η Λουίζα προσπαθεί να πείσει τη νύφη της να πάει να γεννήσει στην κλινική του γιατρού Κυριακίδη. Εκείνη όμως θέλει να γεννήσει στο γενικό μαιευτήριο. Η Ουρανία ζητά λεφτά από τον κυρ Γιώργη για ν' αγοράσει ένα δώρο για το γείτονά τους, το Φώτη, που γιορτάζει. Ο κυρ Γιώργης δεν θέλει ν' ακούσει κουβέντα για αγορά δώρου και έτσι αποφασίζουν να δώσουν ένα από τα δώρα που έχουν πάρει κατά καιρούς και που βρίσκονται στο ντουλάπι.

12 Ιανουαρίου
Η Μαρία τσακώνεται με το Θόδωρο για το θέμα της ηλικίας της και του λέει ότι είναι κακοήθεια να προσπαθεί να μάθε από άλλους την ηλικία της και να κάνει διάφορα σχόλια. Μάταια εκείνος προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Την ώρα που καβγαδίζουν, τους πλησιάζει ο Τάσος και ζητά από τη Μαρία να του ρίξει τα χαρτιά, για να μάθει την τύχη του. Η Μαρία δέχεται και αφού τον βάζει να κόψει τα χαρτιά, του λέει. Ο Στέφανος πηγαίνει στο Λούνα Παρκ για να δει την πρώην σύζυγό του, την Καίτη, εκείνη όμως λείπει και αποφασίζει να την περιμένει. Καθώς στέκεται κοντά στο άδειο πόστο, τον πλησιάζει ο Νίκος. Η Ρένα πηγαίνει στο λούνα παρκ και η Καίτη της συστήνει τον πρώην σύζυγό της. Ενώ ο κυρ-Γιώργης κάθεται σ' ένα τραπεζάκι του λούνα παρκ, τον πλησιάζει ο Σαράντης και του προτείνει να συνεργαστούν σε μια μεγάλη κομπίνα, που θα τους αποφέρει πολύ χρήμα. Ο κυρ-Γιώργης δεν δέχεται, αλλά η γυναίκα του, η Ουρανία, πιστεύει ότι βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία.

26 Ιανουαρίου
Στο λούνα παρκ φθάνει ο ξάδελφος της Μαρίας, ο Νάσος, και ψάχνει να τη βρει. Εκείνη όμως λείπει και καθώς την περιμένει να επιστρέψει, έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Τούλα, το Θόδωρο και τον Τάσο. Όταν έρχεται η Μαρία, ο ξάδελφός της θέλει να μάθει όσα μπορεί περισσότερα για την Τούλα, η οποία του αρέσει. Ο κυρ-Γιώργης μιλάει στο Θόδωρο και του λέει για τα λίγα δένδρα που έχουν απομείνει και κινδυνεύουν και αυτά από τις διάφορες αρρώστιες, μια και οι αρμόδιοι δεν τα φροντίζουν. Ο Νίκος, θέλοντας να βοηθήσει το Στέφανο και την Καίτη να βρουν μια λύση για το θέμα του παιδιού και ν' αποφύγουν τα δικαστήρια, συμβουλεύεται ένα φίλο του δικηγόρο και λέει στην Καίτη να δεχθεί να μένει το παιδί της με τη γιαγιά του, όση ώρα εκείνη θα εργάζεται στο λούνα παρκ. Η Αγγέλα φθάνει στο σπίτι της κόρης της για να της παρασταθεί, γιατί πλησιάζει η ώρα της γέννας. Η ώρα έφτασε και ο Νίκος περιμένει ανυπόμονα έξω από την πόρτα του χειρουργείου, ώσπου μια νοσοκόμα βγαίνει για να του αναγγείλει ότι απέκτησε....

9 Φεβρουαρίου
Ενώ ο Τάσος αποκαλύπτει στη Μαρία το "μεγαλοφυές" σχέδιό του, με το οποίο ελπίζει ότι θα προσελκύσει την Τούλα, φθάνει ο ξάδελφος της Μαρίας, ο Νάσος, ο οποίος έχει φέρει και δυο μικρά δωράκια: ένα για τη Μαρία και ένα για την Τούλα. Ο Νάσος παρακαλεί την ξαδέλφη του να προσπαθήσει να κάνει μία βολιδοσκόπηση, όσον αφορά τις διαθέσεις της Τούλας. Ο κυρ-Γιώργης πλησιάζει τη Μαρία και αρχίζει τη συνηθισμένη, αλλά και πάντα δικαιολογημένη γκρίνια του. Αυτήν τη φορά τα έχει βάλει με όλους τους νέους, που θέλουν να γίνουν καλλιτέχνες και δεν φροντίζουν να μάθουν. Ο Θόδωρος πιστεύει ότι ο Νίκος θέλει να τον αντικαταστήσει στο καφενείο και ότι ήδη συζητά στο γραφείο του με τον καινούριο, που θ' αναλάβει το καφενείο. Η Ελένη συνιστά στην κυρία Ουρανία να διοργανώσει ένα πάρτι και να καλέσει τις φίλες της. Η ιδέα δεν πολυαρέσει στον κυρ-Γιώργη, αλλά μη θέλοντας να κακοκαρδίσει τη γυναίκα του, δέχεται να διοργανώσουν ένα πάρτι στο σπίτι τους.

2 Μαρτίου
Ο Θόδωρος συζητά με την Τούλα για τις απόκριες που πλησιάζουν να τελειώσουν και εκείνοι δεν έχουν μπορέσει να γλεντήσουν, μια και στα κέντρα ο λογαριασμός για μια βραδιά γλεντιού είναι μια ολόκληρη περιουσία. Αναζητώντας σπίτι για να διοργανώσουν ένα μικρό αποκριάτικο γλεντάκι, καταλήγουν στον κυρ Γιώργη. Ο Νάσος έρχεται στο λούνα παρκ για να δει την Τούλα και την ξαδέλφη του, τη Μαρία, και να φέρει και πάλι δυο μικρά δωράκια. Η Μαρία και ο κυρ Γιώργης συζητούν για τις απόκριες και για τα διάφορα γλέντια και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα πιο ωραία γλέντια γίνονται στα σπίτια. Η Μαρία κατορθώνει ν' αποσπάσει από τον κυρ Γιώργη μια πρόσκληση για ένα αποκριάτικο γλέντι στο σπίτι του. Η Μαρία προσπαθεί να διαπιστώσει με τι μάτι βλέπει η Τούλα τον ξάδελφό της, τον κύριο Νάσο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Η Ρένα και ο Νίκος αναζητούν κάποιον ν' αφήσουν το μωρό τους για λίγες ώρες, για να μπορέσουν να πάνω στο αποκριάτικο γλεντάκι, που διοργανώνει στο σπίτι του ο κυρ Γιώργης. Τα φιλικά τους όμως ζευγάρια αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Παρ' όλες τις προσπάθειές τους δεν βρίσκουν πού ν' αφήσουν το μωρό τους. Και ενώ έχουν απελπιστεί πια, φθάνει τελείως αναπάντεχα από την Κόρινθο ο κύριος Ζάχος... Στο σπίτι του κυρ Γιώργη έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι άνθρωποι του λούνα παρκ με παρδαλές μεταμφιέσεις.

9 Μαρτίου
Η Καίτη συζητάει με την Τούλα το θέμα του αποτυχημένου γάμου της και φαίνεται αποφασισμένη να μην ξαναπαντρευτεί, αλλά ν' αφοσιωθεί πλέον στο παιδί της. Η Τούλα όμως της λέει ότι είναι πολύ νέα για να μείνει μόνη της από τώρα στην ζωή, έστω κι αν το θέμα του παιδιού δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες σ' ένα γάμο. Ενώ οι δυο φίλες συζητούν, εμφανίζεται ο Τάσος με τη νέα του κατάκτηση, τη Νανά. Η Μαρία λέει στον κυρ-Γιώργη ότι ο άνδρας της πρόκειται ν' αγοράσει ένα αυτοκίνητο και ζητά να τη συμβουλεύσει τι μάρκα αυτοκίνητο να πάρουν. Ο κυρ-Γιώργης όμως της απαριθμεί τα διάφορα προβλήματα που θα έχουν ν' αντιμετωπίσουν αγοράζοντας αυτοκίνητο και προσπαθεί να την αποτρέψει. Ο Θόδωρος προσπαθεί να μαζέψει χρήματα, μια και το Πάσχα σχεδιάζει να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Έτσι, πιέζει όλους να του δίνουν παραγγελίες, για ν' αυξήσει την κίνηση του καφενείου και βεβαίως και τα έσοδά του. Κάποια στιγμή φθάνει στο λούνα παρκ και ο Νάσος, ο ξάδελφος της Μαρίας. Έχει φέρει μαζί του ένα ακόμη δωράκι για την Τούλα και ζητά από την ξαδέλφη του να μιλήσει στην Τούλα για τους σκοπούς του. Πράγματι, μόλις φεύγει, η Μαρία συζητάει το θέμα με την Τούλα. Ο Νίκος αναλαμβάνει να μαγειρέψει και δεν χάνει ευκαιρία να μην επαινέσει συγχρόνως και την κόρη του για τις υποκριτικές της ικανότητες. Καθώς όμως η Ρένα και ο Νίκος συζητούν για το τι θα γίνει η κόρη τους, όταν θα μεγαλώσει, το φαγητό καίγεται. Ο κυρ-Γιώργης με την Ουρανία και την Κάθριν συναντούν τη Μαρία με το σύζυγό της, τον Περικλή.

15 Ιουνίου
Ο Θόδωρος συμβουλεύει την Τούλα να κάνει ένα γάμο με πλούσιο γαμπρό για να σωθεί, για να μπορέσει μετά - ελεύθερη πια - να στραφεί σ' αυτόν. Σ' όλα βέβαια υπάρχουν διασκεδαστικές αντιρρήσεις. Πάνω στην ώρα κάνει την εμφάνισή του ο Τάσος και η Νίκη, που δημιουργούν επεισόδιο με το Θόδωρο. Η κυρία Ουρανία και ο κυρ Γιώργης συζητούν περί σεξουαλικής αγωγής. Η ένα έχει προσλάβει την Αθηνά σαν μπέιμπι σίτερ, η οποία δείχνει καταφανές ενδιαφέρον για το Νίκο, γεγονός που κάνει τη Ρένα να αποφασίσει να τη διώξει.

6 Ιουλίου
Η Φώφη, κόρη του Νάσου, αποφασίζει να ματαιώσει το γάμο του πατέρα της με την Τούλα. Η Μαρία, που βρίσκεται μπλεγμένη σ' αυτόν τον πιθανό γάμο, δέχεται - καθώς και η Τούλα - τις σχετικές συμβουλές του Θόδωρου και του κυρ-Γιώργη. Σε λίγο, στο θέμα ανακατεύεται και η Καίτη, που λέει κι αυτή τη γνώμη της. Πάνω σ' αυτά κάνει την εμφάνισή του ο Τάσος, αυτή τη φορά με δυο γυναίκες, που όμως τελικά δεν θα βοηθήσουν να κάνει κι αυτήν τη φορά την επίδειξή του. Ο κυρ Γιώργης και η κυρία Ουρανία κάνουν - με την προτροπή της Κάθριν - μια εκδρομή, που θα τους επιφυλάξει πολλά διασκεδαστικά απρόοπτα. Αργότερα θα φάνε στο διπλανό μαγαζί.

13 Ιουλίου
Ο κυρ-Γιώργης εξηγεί στη Μαρία την αξία της δημοτικής γλώσσας: βοηθάει όλους να συνεννοούνται για όλα. Ο γάμος της Τούλας έχει μπερδέματα, όπως άλλωστε και το θέμα της Καίτης με τον τέως σύζυγό της. Η κουβέντα τους, όπου ανακατεύεται ο Νίκος, σταματάει μόλις φθάνει ο "εκτελούνται κομμώσεις". Για μια ακόμη φορά, το παιδί γίνεται αιτία να λογοφέρουν Ρένα, Αγγέλα και Λουίζα. Η παρουσία του Νίκου, όμως, ηρεμεί τα πνεύματα. Ο κυρ-Γιώργης κρίνει τους "καινουργιόπλουτους", ενώ σπίτι του θα φθάσουν οι τρεις υποψήφιοι γαμπροί για την Κάθριν, που ζητά τη βοήθεια των θείων της για να διαλέξει.

14 Σεπτεμβρίου
Ο Θόδωρος, παίρνοντας κατά γράμμα τις υποδείξεις του κυρ-Γιώργη, κάνει γενικό προσκλητήριο για τη Θεσσαλονίκη. Η Τούλα έχει πρόβλημα εγκαταστάσεως της μητέρας της, όταν βέβαια παντρευτεί το Νάσο, μα το πράγμα λύνεται, πριν ακόμα κατατεθεί. Ο Νίκος σκέφτεται ν' αγοράσει αυτοκίνητο και η Τούλα έχει μια δική της θεωρία για τον τρόπο της εκλογής. Η Καίτη, που πρόκειται να πάρει το παιδί από τον πρώην άνδρα της, δίνει και αυτή τη γνώμη της σχετικά. Μια τρίτη γνώμη δίνει ο ακάλεστος Θόδωρος. Μα τελικά, την πιο καλή λύση για μια έξυπνη αγορά θα δώσει η Μαρία. Βέβαια, το θέμα της εκλογής συνεχίζεται στο σπίτι, όπου τη γνώμη τους θα δώσουν η Ρένα και η κυρία Λουίζα, που - όπως πάντα - οδηγεί τη συζήτηση πολύ μακριά. Όσο για τον κυρ-Γιώργη, έχει προβλήματα δίαιτας, που και γι' αυτήν ο καθένας έχει την πιο διαφορετική γνώμη, γεγονός που μπερδεύει όλους και πρώτα-πρώτα τον κυρ-Γιώργη.

21 Σεπτεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης εξηγεί γιατί προτιμάει το χειμώνα από το καλοκαίρι. Την άποψή του τη στηρίζει σε αδιάσειστα επιχειρήματα, που πείθουν τελικά το Θόδωρο. Η Τούλα, που βρήκε διαμέρισμα στα Ιλίσια, συζητά με την Καίτη για τον Κοσμά, τον οποίο βρίσκει καλόκαρδο, συμπαθητικό και με πολλά ενδιαφέρονται. Πάνω στην ώρα φθάνει ο Νάσος, που μαθαίνει τα καθέκαστα, γεγονός που τον στενοχωρεί. Ο Νίκος αποφασίζει ν' αγοράσει ένα συγκρότημα ηχητικό με όλα τα σχετικά, αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού του λείπουν τα χρήματα. Οι χίλιοι δυο συνδυασμοί που κάνει με τη Ρένα δεν επαρκούν. Μήπως η κυρία Αγγέλα βρει τη λύση;

28 Σεπτεμβρίου
Η Τούλα, που βρήκε τα έπιπλα για το νέο σπιτικό της, φθάνει στο λούνα παρκ, όπου βρίσκει τον Κοσμά, που και πάλι φαίνεται μυστηριώδης. Ο κυρ-Γιώργης, με αφορμή ένα πακέτο χαρτομάντιλα, κάνει μια ανάλυση για τα σούπερ μάρκετ και την πελατεία τους. Στο λούνα παρκ κάνει την εμφάνισή του ένας νέος, ο Δημήτρης, που η παρουσία του κοντά στην Τούλα κάνει το Νάσο να ζηλεύει. Στο σπίτι της Ρένας και του Νίκου αποκαλύπτεται ότι η Αγγέλα ανακατεύεται συνέχεια στις δουλειές των άλλων και με τα κουτσομπολιά της αναστατώνει τους πάντες και τα πάντα. Η κυρία Ουρανία ετοιμάζεται στο σπίτι της να δεχτεί τα παιδιά του λούνα παρκ.

12 Οκτωβρίου
Ο κυρ-Γιώργης μουρμουρίζει για την καθαριότητα με αφορμή ένα εγκαταλελειμμένο τροχόσπιτο με ξένο αριθμό, που γίνεται εστία μολύνσεως. Έχει ακόμη ένα παράπονο, αυτήν τη φορά από τον ΟΤΕ, γιατί η υπηρεσία αφυπνίσεως σταματάει να λειτουργεί στις 9 το βράδυ. Η Καίτη στο μεταξύ πιστεύει ότι η κόρη και ο γιος του Νάσου στήνουν παγίδα στην Τούλα, για να την χωρίσουν από τον πατέρα τους. Η Κάθριν έχει τη φαεινή ιδέα να αγοράσει συγκρότημα χάι-φάι. Ο Τόλης προθυμοποιείται να τους βοηθήσει να βρούνε ένα στη μισή τιμή και πείθει τον κυρ-Γιώργη και την Ουρανία να το αγοράσουν.

19 Οκτωβρίου
Η Μαρία ρίχνει τα χαρτιά στην Τούλα και βρίσκει ένα δεύτερο άντρα στην ζωή της, πράγμα που ανησυχεί και τις δυο τους, που ψάχνουν να βρούνε λύσεις στα μπερδέματα αυτού του δεσμού. Πάνω στη συζήτηση φθάνει τρέχοντας η Καίτη, που τους λέει ότι της έκλεψαν λεφτά από την τσάντα. Τάχα ποιος είναι ο ένοχος και με ποιο κόλπο σκέφτεται να τον πιάσει επ' αυτοφώρω η Καίτη; Μα η Μαρία και η Τούλα αναλαμβάνουν να κάνουν αυτές τις σχετικές ανακρίσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν όχι εμπρός σε μια, αλλά σε δυο εκπλήξεις. Εν τω μεταξύ ο κυρ-Γιώργης κάνει παράπονα για τα πάρκινγκ που έχουν πήξει την Αθήνα, μα που δεν αποτελούν λύση για κανένα. Η Ουρανία ετοιμάζει τα αναγκαία για ένα μικρό πάρτι, που οργανώνει στο σπίτι, όπου σε λίγο φθάνουν όλοι για να συναντηθούν, να τα πούνε, να συζητήσουν. Μα γρήγορα τα πράγματα παίρνουν μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη και έχουν μια διαφορετική κατάληξη.

2 Νοεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης βρήκε την ευκαιρία στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου να ευχηθεί όλους όσοι γιορτάζουν και όσοι δεν γιορτάζουν. Ο γάμος της Τούλας δεν έγινε. Ο κυρ-Γιώργης αναλαμβάνει να μαγειρέψει βοηθούμενος από τον Τόλη, που πρέπει να προετοιμάζεται, μια και θα παντρευτεί την Κάθριν. Τα πράγματα όμως παίρνουν μια εντελώς αλλιώτικη εξέλιξη.

30 Νοεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης, που απόψε δεν θέλει ν' ανοίξει κουβέντα, παρασύρεται και αφηγείται στη Μαρία τις περιπέτειες που είχε πηγαίνοντας στο θέατρο κι αυτό γιατί ορισμένοι ταμίες διπλοπουλάνε τις ίδιες θέσεις. Οι σχέσεις της Τούλας με το Νάσο και ο γάμος τους παραμένουν ένα πρόβλημα. Κανείς δεν δέχεται να μεσολαβήσει, για να διευθετηθούν τα πράγματα ομαλά και να πάρει τέλος αυτή η ιστορία. Τελικά η Τούλα αποφασίζει να τα ξεκαθαρίσει όλα μόνη της. Πώς, όμως, θα το πάρει ο Νάσος; Η Ελένη έχει για μια ακόμα φορά μια φαεινή ιδέα: ν' αλλάξει έπιπλα η Ουρανία. Τελικά την πείθει και οι δυο μαζί αποφασίζουν να πείσουν τον κυρ-Γιώργη να δεχτεί την αλλαγή. Τη δουλειά τελικά την αναθέτουν στο μαστρο-Παναγιώτη.

14 Δεκεμβρίου
Ο Θόδωρος αγωνιά για την εξέλιξη του ειδυλλίου του Νάσου και της Τούλας, που γλίτωσε πια από το γύψο, όχι όμως και από τις κατηγορίες της Μαρίας. Ο κυρ-Γιώργης μιλάει για το άγχος που βαραίνει όλους μας και βρίσκει πως η μόνη διέξοδος για να γλιτώσουμε, είναι η φυσική ζωή. [Αρχίζει το τρέξιμο;;] δίπλα με τη Μαρία με φανελίτσα και κοντό παντελονάκι. Ο Νίκος, η Ρένα και η Αγγέλα συζητούν για το ταξίδι της τελευταίας στην Κόρινθο. Στην κουβέντα ανακατεύεται και η Αγγέλα [;;], γεγονός που οδηγεί σε μια ακόμα παρεξήγηση. Η Κάθριν περιμένει φίλους για παρέα και φαγητό, μα τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά προς μεγάλη διασκέδαση του κυρ-Γιώργη, που παίρνει το αίμα του πίσω.


1979

11 Ιανουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης τα βάζει με τις γάτες, που αυτήν την εποχή δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Ιδιαίτερα όμως τά χει με τις δήθεν ζωόφιλες κυρίες, που φροντίζουν εγωιστικά και απάνθρωπα τις γάτες δίνοντάς τους τ' αποφάγια και κάνοντας τα πάντα σκουπιδότοπο και τις γάτες "δημόσιο κίνδυνο". Κι ενώ οι περιπέτειες της Τούλας και η ιστορία της Καίτης συνεχίζονται, στο γραφείο του βουλευτή γίνονται και πάλι χίλια δυο γεγονότα.

18 Ιανουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης, απογοητευμένος από τα αγαθά του πολιτισμού, αποφασίζει να φύγει μακριά. Ιδιαίτερα τον έχουν τρελάνει κυριολεκτικά οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, που μας κάνανε σκλάβους τους. Οι σχέσεις του Νίκου και της Ρένας είναι σε μεγάλη ένταση από τότε που ο ίδιος αποφάσισε - με τη συγκατάθεση της Ρένας - να μείνει στο υπόγειο. Γίνονται όμως ακόμα πιο τεταμένες από τη στιγμή που μπερδεύεται το ζήτημα στο παιδί, στο ποιος θα το κρατά και πότε θα το βλέπουν οι δύο γονείς και οι δύο γιαγιάδες. Στο γραφείο του βουλευτή, ο κυρ-Γιώργης εντελώς απρόσμενα, αντί να προσπαθεί να λογικέψει όσους ζητάνε ρουσφέτια, όπως έκανε μέχρι τώρα, αποφασίζει ξαφνικά να υποσχεθεί ότι θα λύσει τα θέματά τους. Τάχα τι κρύβεται πίσω από αυτό;

25 Ιανουαρίου
Η Καίτη αρχίζει λίγο-λίγο να γίνεται τακτική θαμώνας της Μαρίας, μια και αγωνιά να βρει απάντηση στα οικονομικά της προβλήματα διά μέσου των χαρτιών. Αντί όμως γι' αυτό, η Μαρία βλέπει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο Θόδωρος έχει κι αυτός οικονομικές βλέψεις εντελώς διαφορετικές βέβαια από της Καίτης, αλλά σε κάποια στιγμή οι δυο τους θα ρθουν - από σύμπτωση - αντιμέτωποι με επίκεντρο το Νίκο. Το παιδί της Ρένας είναι άρρωστο κι ο πατέρας του έρχεται να το δει. Από παρεξήγηση κι ενώ όλα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα, Νίκος και Ρένα ξανατσακώνονται.

1 Φεβρουαρίου
Ο Θόδωρος εξηγεί γιατί και πώς κινδυνεύει να καταστραφεί το μπαρ. Η Καίτη συζητά με τη φίλη της Σοφία για να αποφασίσουν ν' ανοίξουν μαζί μια μπουτίκ. Η κορούλα του Νίκου και της Ρένας γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια. Όλο το λούνα παρκ έχει προσκληθεί και θα πάει να ευχηθεί, μόλο που πολλά δείχνουν ότι η μικρή γιορτή θα εξελιχθεί σε τσακωμό. Και αφορμή θα είναι η διαφωνία των δύο γιαγιάδων στο πιο όνομα θα δώσουν στη μικρή. Η Αγγέλα επιμένει να της δώσουν το δικό της όνομα και η Λουίζα για το δικό της. Τελικά ένα από όσα θα γίνουν θα είναι ευχάριστο: μετά από καιρό ο Νίκος και η Ρένα θα ξαναμιλήσουν. Άραγε ποια θα είναι η κατάληξη;

8 Φεβρουαρίου
Ο Θόδωρος ψευτοφιλοσοφεί με τη Μαρία γύρω από τη φιλία, το συμφέρον και τη χρησιμότητα των ανθρώπων. Η κυρία Λουίζα ζητάει από το Νίκο, που βρίσκεται σε διάσταση με τη Ρένα μετά την ανάμιξη της μητέρας του και της Αγγέλας.... Η Μαρία και η Γιώτα έχουν πια πειστεί ότι οι δύο μητέρες πρέπει να έχουν τύψεις για το ρόλο που έπαιξαν. Ποιος όμως ξέρει την αλήθεια; Μήπως το πείσμα είναι πιο δυνατό από τη φωνή της συνείδησης; Αυτό ακριβώς θα θελήσει να ξεκαθαρίσει η Μαρία μ' ένα έξυπνο κόλπο... Πάνω στην ώρα κάνουν την εμφάνισή τους η Σοφία (υποψήφια συνεταίρος της Καίτης) και ο αδελφός της ο Χρήστος. Η παρουσία του τελευταίου αφήνει ευνοϊκές εντυπώσεις στην Καίτη, αλλά και η δική της εμφάνιση συγκινεί ιδιαίτερα τον ίδιο το Χρήστο, που συμφωνεί με χαρά για τη συνεργασία... Το όνομα του παιδιού θα ναι μια αφορμή για μια συζήτηση Ρένας - Νίκου.

15 Φεβρουαρίου
Ο Θόδωρος και η Μαρία συνωμοτούν για το πώς θα πείσουν το Νίκο και τη Ρένα να τα ξαναφτιάξουν. Πάνω στην ώρα έρχεται η Αγγέλα, που συμφωνεί με τα σχέδιά τους, μα που θέλει να παίξει κι αυτή ενεργό ρόλο, όπως η ίδια καταλαβαίνει. Ο κυρ-Γιώργης περιγράφει τα δεινοπαθήματά του κατά τη διαδρομή του με το τρόλεϊ και τη "σταυροφορία" που θ' αναλάβει από δω και στο εξής, όταν ταξιδεύει με τρόλεϊ ή λεωφορείο, να βοηθά γέρους, γριές, έγκυες και αναπήρους να βρίσκουν θέση... Ενώ η Καίτη και η Γιώτα συζητάνε για το επάγγελμα του μανεκέν, φτάνουν η Σοφία και ο Χρήστος, που δείχνει την αδυναμία του για την Καίτη, καθώς και το ενδιαφέρον του να συνεταιριστεί μαζί της η αδελφή του... Η φαρμακοποιός, η Ζωή, κάνει την εμφάνισή της στην ζωή του Νίκου, γεγονός που αναστατώνει και την ζωή της Ρένας...

1 Μαρτίου
Ο Θόδωρος ανακαλύπτει ότι ο θείος του, που πέθανε στην Πάτρα, τον άφησε συγκληρονόμο με άλλα 22 ξαδέλφιά του, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην πάρει δραχμή, αλλά να πληρώσει και από πάνω. Πάντως υπόσχεται να βρει χρήματα για να βοηθήσει την Καίτη στην επιχειρηματική της εξόρμηση. Το ίδιο όμως προσφέρεται να κάνει και ο Χρήστος, που της δείχνει καταφανώς τη συμπάθειά του... Μια καινούρια πρόσληψη επίκειται στο λούνα παρκ. Είναι η Δέσποινα, ενώ ο Βασίλης εμφανίζεται με σκοπό ν' αγοράσει την επιχείρηση του λούνα παρκ.

8 Μαρτίου
Ο Θόδωρος, που έχει υποσχεθεί να βρει χρήματα για να τα δανείσει στην Καίτη, η οποία ετοιμάζει μια επιχείρηση, δεν φέρνει ούτε δεκάρα. Κι αυτό, απ' όσα λέει, οφείλεται στο ότι αντιπαθεί το Χρήστο, το συνεταίρο της Καίτης. Η Δέσποινα είναι το καινούριο πρόσωπο στο Λούνα Παρκ, που της αρέσει ν' ανακατεύεται στην ζωή όλων. Ο Νίκος σε συζήτηση με την Καίτη παραδέχεται ότι ακόμα δεν ξέρει αν θα χωρίσει. Πάνω στην ώρα φθάνει και ο Χρήστους, τον οποίο πλησιάζει η Δέσποινα και αρχίζει μαζί του συζήτηση, ενώ η αδελφή του, η Σοφία, έρχεται και αυτή για να συζητήσει με την Καίτη, τη συνεταίρο της.

29 Μαρτίου
Η Μαρία, αφού έχει μια ακόμη φορά ένα φιλικό καβγαδάκι με τη Δέσποινα, λέει τα χαρτιά σ' έναν κύριο. Ο κυρ-Γιώργης, γεμάτος μελαγχολία μιλάει για κείνους που κατορθώνουν να γίνουν πλούσιοι γρήγορα και χωρίς κόπο: χαίρονται την ζωή, ενώ αυτός ούτε πια να ξεδώσει δεν μπορεί ούτε να γελάσει ούτε να τραγουδήσει. Ο Βασίλης, που αποφάσισε να γίνει ποιητής, δείχνει στην Καίτη και πάλι πόσο ζηλεύει το Χρήσοτ. Η Ρένα πηγαίνει με την κόρη της να επισκεφτεί την πεθερά της, που υποφέρει από την καρδιά της, εκεί όμως ανακαλύπτει ότι πρόκειται για εκβιασμό, παρά για πραγματική αρρώστια.

3 Μαΐου
Ξαναγυρίζει ο αδελφός του Νίκου, ο Κώστας Αναγνώστου, και άμεσα προκαλεί το ενδιαφέρον της Δέσποινας, μα αυτός ενδιαφέρεται μόνο για την Καίτη. Φτάνει ο Σπύρος, ο πρώην σύζυγος της Δέσποινας, που δείχνει ότι ακόμα την πονάει. Για μια τρίτη φορά (και μετά από παρακλήσεις του) μένει μόνος στην μπουτίκ της Καίτης ο Βασίλης, που θέλει ν' αποδείξει με κάθε τρόπο ότι το τρις εξαμαρτείν της κλοπής δεν ισχύει σ' αυτόν. Θα τα καταφέρει άραγε; Ο Νίκος και η Ρένα συζήτησαν για τις βαλίτσες και το τι είναι απαραίτητο για το Λονδίνο, όπου θα πάνε μαζί με τη Λουίζα, αφήνοντας στην Αθήνα την Αγγέλα, που θα πάει με τον Ζάχο στην Ιταλία, μόλις οι άλλοι γυρίσουν. Μα θα τα καταφέρουν τόσο εύκολα ή θα γίνουν στόχος κάποιου σχετικού εκβιασμού;

17 Μαΐου
Η Μαρία, που πια έπαψε τα ξεσπάσματα του γέλιου της, "που ακούγονται μέχρι το Φάληρο", συζητά περί αστείων και ανεκδότων. Η Δέσποινα μιλάει για το Σπύρο, τον τέως σύζυγό της και για το ενδιαφέρον του προς αυτήν, που είναι τόσο, ώστε πιθανότητα να τον ξαναπαντρευτεί. Μεγάλος αγώνας των δύο γιαγιάδων για το ποιο όνομα θα πάρει η κόρη του Νίκου και της Ρένας. Κάθε μια τους απαιτεί να δώσει το όνομά της στη μικρή. Το ζευγάρι όμως έχει άλλα σχέδια, που ίσως επιτύχουν τελικά.

7 Ιουνίου
Η Μαρία εξομολογείται τις στενοχώριες της στη Δέσποινα, αλλά κι αυτή λέει τις δικές της κι επιμένει ότι ο Σπύρος θέλει να την ξαναπαντρευτεί. Και πράγματι, σε λίγο ο Σπύρος θα δηλώσει φθάνοντας ότι, όπως πριν μια εβδομάδα το έδειξαν τα χαρτιά, θέλει να ξαναπαντρευτεί. Αυτό χαροποιεί τη Δέσποινα, που πιστεύει ότι αρκεί να κουνήσει το δαχτυλάκι της για να τον ξανακερδίσει. Όλα αυτά ως τη στιγμή που ο Σπύρος θα αποκαλύψει ότι η εκλεκτή του και υποψήφια νύφη δεν είναι η Δέσποινα, αλλά άλλη... Ο Κώστας εξακολουθεί να θέλει - σε πείσμα του Βασίλη - να κερδίσει την Καίτη. Για να το πετύχει, ξεκινάει από την προσπάθεια να κατακτήσει το γιό της.

14 Ιουνίου
Η Δέσποινα ψάχνει να βρει τρόπους να γίνει πλούσια, όταν φθάνει ο Σπύρος, που βρίσκεται στο δίλημμα να παντρευτεί μια πλούσια γυναίκα ζωντοχήρα ή να το αποφύγει - έστω και αν είναι θαυμάσιος άνθρωπος - μήπως και μετά το γάμο αρχίσει να του κοπανάει ότι αυτός ήταν φτωχός κι αυτή πλούσια; Ο Βασίλης για μια ακόμα φορά μπλέκεται στο μαγαζί της Καίτης σε μια περιπέτεια με συμπρωταγωνιστές μιας κοπέλα, που έρχεται ν' αγοράσει μαγιό, και τον νέο που τη συνοδεύει. Το παιδάκι της Ρένας και του Νίκου, το όνομα που θα του δώσουν και η θεραπεία από την αρρώστια του γίνονται αιτία καινούριου τσακωμού ανάμεσα στη Λουίζα και την Αγγέλα. Η Ελένη πείθει τον κυρ-Γιώργη και την Ουρανία να το ρίξουν στη γυμναστική, για ν' αποκτήσουν γραμμή.

21 Ιουνίου
Η Μαρία και ο Βασίλης συζητάνε γύρω από το αν και πόσο μυαλό έχει ο τελευταίος και για το αν μπορεί να διευθύνει. Αυτός πάλι καταφεύγει στην μπουτίκ, όπου συζητά με τον Κώστα για τον πιθανό γάμο με την Καίτη. Πάνω στην κουβέντα φθάνει ο Θόδωρος και σε λίγο η ίδια η Καίτη, που έχει πάρει την απόφαση να παντρευτεί τον Κώστα. Για πρώτη φορά, Λουίζα και Αγγέλα συνεργάζονται, αφού η δεύτερη πήγε στο σπίτι τις πρώτης, για να τη βοηθήσει στο νοικοκυριό της. Όμως όλα μπερδεύονται, όταν ανακαλύπτεται ότι χάθηκε μια καρφίτσα της Λουίζας. Την πήρε τάχα η Αγγέλα; Η Ουρανία δέχεται στο σπίτι της την επίσκεψη της Λέλας, μιας παλιάς της συμμαθήτριας...

5 Ιουλίου
Ο κυρ-Γιώργης και η Μαρία συζητούν για την αιώνια γκρίνια του πρώτου. Στόχος του, αυτήν τη φορά, είναι οι δικοί μας που πάνε στην Αγγλία και αντί να γυρίσουν τον τόπο, τα αξιοθέατα και τα μουσεία, το ρίχνουν στα ψώνια. Η Δέσποινα, στην κουβέντα της με το Θόδωρο, δηλώνει ότι αν δεν κατορθώσει να βρει καινούριο σύζυγο, θα καταταγεί στο στρατό.

12 Ιουλίου
Η Καίτη μετά το γάμο της αποφασίζει να διαλύσει το μαγαζί της. Η Δέσποινα προτείνει στη Μαρία να το χουν οι δυο τους και να το δουλεύουν μαζί. Ο Σπύρος - αποφασίζεται - να "δανείσει" και πάλι τα απαιτούμενα κεφάλαια στη Δέσποινα. Ο Βασίλης έχει μια σπουδαία ιδέα για να ξεπουλήσει το εμπόρευμα του μαγαζιού. Για να το πετύχει χρειάζεται, όμως, τη βοήθεια του Θόδωρου, που ύστερα από δισταγμούς δέχεται.

26 Ιουλίου
Η κυρία Ισμήνη, που θέλει να αγοράσει την μπουτίκ, συναντιέται με την Καίτη, αφού πρώτα δεχθεί το φλερτ του Βασίλη. Τελικά αποφασίζουν να αναβληθεί η συζήτηση για την πώληση. Για μια ακόμα φορά ξαναθέτει ο Βασίλης σε εφαρμογή το "κόλπο του κουφού". Τάχα θα πετύχει; Ο Νίκος έχει δυο μέρες να φανεί στο εξοχικό σπίτι, κάτι που έχει εκνευρίσει αφάνταστα τη Ρένα. Ούτε καν έχει τηλεφωνήσει, κάτι που την εξοργίζει. Ιδιαίτερα όταν συμβαίνει να τηλεφωνεί κάποια άγνωστή της Ξένια, που ζητάει να τον συναντήσει, γεγονός που η κυρία Αγγέλα εκμεταλλεύεται για να τον κατηγορήσει. Έτσι, όταν κάποια στιγμή φτάνει ο Νίκος, τα πράγματα παίρνουν άσχημο δρόμο.

2 Αυγούστου
Ο κυρ-Γιώργης έχει μια έντονη συζήτηση με το Θόδωρο. Μιλάνε για τη χρησιμότητα του όρκου στα δικαστήρια, για το αν δεσμεύει, πόσο βαραίνει κι αν ο λόγος τιμής είναι κάτι που αξίζει περισσότερο. Η Μαρία φθάνει εκνευρισμένη, μα τελικά συνεννοείται με τη Δέσποινα πως πρέπει να μιλήσει με το Σπύρο, για να τον πείσει να ξαναγυρίσει κοντά της. Και πραγματικά το δοκιμάζει, για να τα κάνει κυριολεκτικά ρόιδο. Ο Νίκος αποφασίζει να βάλει το Βασίλη σε τάξη. Τον ξηλώνει από διευθυντή και τον τοποθετεί στο γέμισμα των όπλων με φουντάκια. Το βράδυ που θα πάει στο σπίτι του στην εξοχή, βρίσκει μια Ρένα έξαλλη, έτοιμη να του κάνει απανωτές σκηνές για το ότι αργεί, για αρώματα πο φαντάζεται και για δήθεν ερωμένες του, που ζηλεύει.

16 Αυγούστου
Ο Βασίλης προσπαθεί να αποδειχθεί χρήσιμος στην Καίτη κάνοντας πολλές πωλήσεις στο μαγαζί. Θέλει να εφαρμόσει για μια ακόμα φορά  το "κόλπο του κουφού", όταν φθάνει η Ισμήνη. Είναι μια κυρία, που ζητάει ν' αγοράσει από την Καίτη όλη την επιχείρηση. Με επιτυχία εφαρμόζει σε μια πελάτισσα το κόλπο αφήνοντας έκπληκτη την Ισμήνη, μα και τον απώτερο σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προσωπική της εύνοια, μια που όλα δείχνουν ότι η Ισμήνη δεν τον ενδιαφέρει μόνο σαν μια πιθανή μελλοντική εργοδότης...

23 Αυγούστου
Ο κυρ-Γιώργης εξηγεί πως, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κάνει να μην εκνευριστεί, αναγκάζεται να γκρινιάζει με τα στραβά και τ' ανάποδα, που βλέπει γύρω του καθημερινά. Η Μαρία γυρίζει πολύ ευχαριστημένη και μάλιστα τόσο, που σκοπεύει να συνεχίσει αυτήν τη δουλειά με τα πολλά προνόμια και το πολύ κουτσομπολιό. Ο Βασίλης έχει μια εμπλοκή για μια ακόμη φορά με το μαγαζί, όπου μια ωραία πελάτισσα του ρίχνει περνώντας δύο μπλουζάκια με αντάλλαγμα δυο φιλιά. Η Ρένα, που βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα της συνεχώς να μπερδεύεται στα πόδια τα δικά της και του Νίκου, δέχεται ξαφνικά την επίσκεψη-εισβολή των συναδέλφων του λούνα παρκ.

30 Αυγούστου
Η Δέσποινα είναι ευτυχισμένη που βρήκε δουλειά οικιακής βοηθού στη κ. Λοράνδου και σκέφτεται να συνεχίζει έτσι, όμως η απώλεια ενός δαχτυλιδιού στο σπίτι που εργάστηκε, της δημιουργεί προβλήματα. Η Ζαφειρία προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο Λούνα Παρκ. Στο μαγαζί της Καίτης θα γυριστεί διαφημιστική ταινία, όπου θα πρωταγωνιστήσει ο Βασίλης.

6 Σεπτεμβρίου
Η κυρία Ζαφειρία, μετά από μια παγίδα που στήνει στον κυρ-Γιώργη (με τη βοήθεια του Θόδωρου), πιάνει δουλειά χαρτορίχτρας στο Λούνα Παρκ. Ο Σπύρος και η Δέσποινα αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, κάτι που, όταν ήταν παντρεμένοι, δεν αξιώθηκαν να πραγματοποιήσουν. Στόχος τους είναι να πάνε στη Θεσσαλονίκη, να τη γνωρίσουν από κοντά τώρα, την περίοδο της Έκθεσης. Ο Βασίλης είναι απαρηγόρητος. Η τηλεοπτική διαφήμισή που έκανε για κάποιο αποσμητικό, τον έχει γελοιοποιήσει. Όμως ξαφνικά όλα αλλάζουν. Η κυρία Ζαφειρία του ζητάει αυτόγραφο για την ανιψιά της, που τον θαυμάζει για την εμφάνισή του στην οθόνη. Ο Νίκος βοηθάει με πολύ πρωτότυπο τρόπο στο νοικοκυριό του σπιτιού, μια που η Ρένα είναι άρρωστη.

13 Σεπτεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης και η Ζαφειρίνη συζητούν για το ότι στις (...;;) κλείνουν τα κέντρα ψυχαγωγίας, με το οποίο συμφωνεί, έστω κι αν ο Έλληνας είναι ξενύχτης. Η Καίτη περνάει μια δύσκολη ώρα εξαιτίας του "ανταγωνισμού" μεταξύ του Κώστα και του γιού της. Πάνω στην ώρα φτάνει ο Βασίλης, που έχει μια φαεινή ιδέα για να βγάλει λεφτά το μαγαζί... Ο Νίκος αποφασίζει να μαγειρέψει για να βοηθήσει τη Ρένα, που είναι άρρωστη. Τελικά, θα της προσφέρει ντομάτες γεμιστές από το διπλανό εστιατόριο, που θα ισχυριστεί ότι τις μαγείρεψε ο ίδιος. Το κόλπο - παρά τις δυσκολίες - θα πετύχει.

27 Σεπτεμβρίου
Η Ζαφειρίνη διαφωνεί με τη Δέσποινα σχετικά με τα χαρτιά και τις προβλέψεις τους. Η Δέσποινα δεν τολμάει να ζητήσει να τα ρίξει η Ζαφειρίνη κι αυτή πάλι ξέρει καλά ότι ο Σπύρος και οι σχέσεις του με τη Δέσποινα κάθε άλλο παρά ωραίες εμφανίζονται. Τελικά το αποφασίζουν και η Ζαφειρίνη ρίχνοντας τα χαρτιά προβλέπει ότι θα ρθει ο Σπύρος σύντομα και θα μιλήσει της Δέσποινας για γάμος. Πριν καλά-καλά τελειώσουν την κουβέντα τους, εμφανίζεται ο Σπύρος και μιλάει με τη Δέσποινα εξηγώντας της ότι ο άνθρωπος "δεν μπορεί να ζήσει μόνος του κι ότι χρειάζεται κάποιο σύντροφο". Τάχα τι σημαίνει αυτό και πού θα οδηγήσει;

1 Νοεμβρίου
Ο Βασίλης υποφέρει από την έλλειψη της Άννας (που τον είδε μια φορά, του πε μια καλή κουβέντα και μετά χάθηκε) και γίνεται ολοένα και πιο φορτικός στην Καίτη, που έχει τα δικά της προβλήματα. Στο σπίτι του Νίκου και της Ρένας φτάνει ο Κώστας, ο άντρας της Καίτης, που αναγγέλλει ότι έχει προβλήματα στην οικογένειά του, όχι με τη γυναίκα του, αλλά με το παιδί της. Η Αγγέλα και η Λουίζα τον συμβουλεύουν να χωρίσει από την Καίτη, κάτι που η Ρένα και ο Νίκος ούτε ν' ακούσουν δεν θέλουν.

15 Νοεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης συζητά με τη Μαρία γύρω από την πόλη και τους κινδύνους της, που οφείλονται στους αγενείς και στους αδιάφορους για τους γύρω τους. Η Δέσποινα έχει γίνει λάτρης της μόρφωσης, των βιβλίων και των διαλέξεων, κάτι που εξοργίζει τη Μαρία. Οι δύο συμπεθέρες και η Ρένα έχουν συμφωνήσει να πείσουν το Νίκο να δεχτεί μια σειρά από αποφάσεις τους, που τις εμφανίζουν σαν "τετελεσμένα γεγονότα". Ο κυρ-Γιώργης εξακολουθεί να υποφέρει από πονόδοντο. Όλες σπεύδουν σ' αυτόν και του δίνουν από μια συμβουλή, με επικρατέστερες τις γαργάρες με το ούζο, κάτι που έχει βέβαια εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

29 Νοεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης παραπονιέται στο Θόδωρο ότι άδικα τον λένε στριμμένο. Φέρνει παράδειγμα την περίπτωση μιας κυρίας με το σκύλο της, που τον άφηνε ελεύθερα και τρομοκρατούσε τον κόσμο. Η Δέσποινα, η Μαρία και η Ζαφειρίνη συζητούν για ένα θέμα που τις φέρνει σε αντίθεση: την ζήλια. Η Καίτη και ο Βασίλης συζητούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και για τον έρωτα γενικά. Η Αλέκα φτάνει στο μαγαζί, αλλά ταυτόχρονα φτάνει και ο Θόδωρος, που προσπαθεί να την πλευρίσει, προς μεγάλη αγωνία του Βασίλη. Σα να μη φτάνει αυτό, καταλήγει και η Ζαφειρίνη, που φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το Βασίλη. Όμως αυτός, σε πείσμα όλων των εμποδίων, θα βρει τρόπο να εξομολογηθεί τις σκέψεις του στην Αλέκα.

6 Δεκεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης εξηγεί στο Θόδωρο γιατί κάποιο - συνήθως πανάκριβο - αυτοκίνητο ταχύτατο και εντυπωσιακό είναι πολυέξοδο, ίσως άχρηστο κι ακόμα επιζήμιο για το γενικό καλό... Το θέμα της ηλικίας Μαρίας - Δέσποινας - Ζαφειρίνης απασχολεί το μικρό κόσμο του Λούνα Παρκ. Ο Θόδωρος ανακατεύεται στη συζήτηση, όπου κάποια θέση έχει και το θέμα της ζήλιας. Η Καίτη απογοητευμένη δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε τίποτα, ούτε στον έρωτα ούτε στη φιλία. Φεύγει από το μαγαζί και αφήνει το Βασίλη μόνο του με την Αλέκα. Κουβεντιάζουν με άνεση, αλλά τελικά, εκεί που η συζήτηση φτάνει στο ποιητικότερο σημείο της, μπαίνει ο Θόδωρος σπάζοντας την ατμόσφαιρα. Οι τούρτες, που φτάνουν αλλεπάλληλες στη γιορτή του Νίκου, δημιουργούν μια σειρά από κωμικά επεισόδια. Όσο για τον κυρ-Γιώργη, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο με αιτία τις εμπλοκές των τηλεφωνικών γραμμών.

13 Δεκεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης συζητά με την Ζαφειρίνη περί "μοίρας" σε συνδυασμό με ταξίδια και ιδιαίτερα με τα αεροπορικά. Η κατάληξη είναι ότι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς είναι ο πατροπαράδοτος γάιδαρος. Για τα μεταφορικά μέσα που συμφέρουν σήμερα, συζητούν η Μαρία, ο Θόδωρος και η Δέσποινα, που δηλώνει ότι αποφάσισε να κυκλοφορεί με μηχανάκι, μόνο επειδή ξέρει να οδηγεί ποδήλατο... Ο Βασίλης παρακαλεί την Καίτη να μεσολαβήσει στην Αλέκα, για να τη αποσπάσει δυο καλές κουβέντες για λογαριασμό του. Τάχα ποια θα είναι η κατάληξη; Η Ρένα περνά ώρες ανησυχίας, γιατί ο Νίκος βρίσκεται σε επαφή με την κυρία του κάτω διαμερίσματος. Ποια είναι τελικά η αιτία; Το ότι δεν θέλει η Ρένα να κουβεντιάζει ο Νίκος γιατί οι δυο γυναίκες έχουν τσακωθεί ή γιατί ζηλεύει;

27 Δεκεμβρίου
Ο Θόδωρος με τη Μαρία σχολιάζουν την αργοπορία της Δέσποινας. Σκέφτονται ότι μπορεί να της χάλασε το μοτοσακό της. Όμως η Δέσποινα είχε χτυπήσει με το μηχανάκι της και κατέληξε στο νοσοκομείο... Ο Βασίλης πείθει την Καίτη να πει στην Αλέκα ότι θ' αυτοκτονήσει για χάρη της. Η Αλέκα όμως δεν συγκινείται... Η Ρένα με το Νίκο ετοιμάζονται να πάνε στον ξάδελφο του Νίκου, αλλά τελικά από ένα ξαφνικό συμβάν, αντί να κρατήσει η κυρία Άννα το παιδί, κρατούν ο Νίκος με τη Ρένα το δικό της και κοντά σ' αυτό και μερικά άλλα παιδάκια άλλων ενοίκων, που βρήκαν ευκαιρία να πάνε για διασκέδαση... Η Ουρανία με τον μπάρμπα-Γιώργη επισκέπτονται τη Ρένα να μάθουν πώς πέρασε στο εξωτερικό. Η Κάθριν βάζει την ιδέα στη θεία της να ζητήσει για δώρο μια έγχρωμη τηλεόραση, εκείνη όμως δεν δέχεται κουβέντα, γιατί, όπως λέει, δεν δίνει 70.000 δραχμές χωρίς λόγο, αφού έχουν την άλλη τηλεόραση. Την άλλη και μέρα επισκέπτονται δυο κύριοι την Ουρανία και λέγοντας...


1980

3 Ιανουαρίου
Ο Θόδωρος ανησυχεί τι θα κάνουν, αν ο Νίκος πουλήσει το Λούνα Παρκ. Βλέποντάς τον κρυωμένο, του λέει για ένα φάρμακο για τη γρίπη. Ο κυρ-Γιώργης όμως δεν θέλει ν' ακούσει τίποτε, γιατί ο καθένας του συστήνει και από ένα φάρμακο, χωρίς όμως να γίνεται καλά.. Η Μαρία, ο Θεόδωρος και η Ζαφειρίνη μιλούν για το θέμα που απασχολεί όλους, δηλαδή αν θα πουλήσει ο Νίκος το Λούνα Παρκ. Ζητούν από τη Μαρία να τους ρίξει τα χαρτιά, αλλά εκείνη λέει ότι δεν τα ξέρει. Ο Βασίλης λέει στην Καίτη την ιδέα του, ν' αγοράσουν όλοι μαζί το Λούνα Παρκ. Το λέει και στο Νίκο, αλλά εκείνος ούτε ν' ακούσει δεν θέλει ότι διευθυντής θα είναι ο Βασίλης. Ο Νίκος, η Ρένα και οι δύο συμπεθέρες, Αγγέλα και Λουίζα, καβγαδίζουν μετά από μερικά "καρφιά" που πετά η Λουίζα. Ο Νίκος πούλησε το Λούνα Παρκ και άνοιξε με τον Κώστα, τον ξάδελφό του, ένα γραφείο. Η Ζαφειρίνη, η Ρένα, ο Θόδωρος και η Μαρία έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής τους και θυμούνται πόσο ευτυχισμένες μέρες πέρασαν. Έρχεται ο κυρ-Γιώργης και τότε γίνεται ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

10 Ιανουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης έρχεται από το λούνα παρκ κάπως καθυστερημένος. Αιτία της αργοπορίας του είναι ο καβγάς μ' έναν καντηλανάφτη, που χτυπά τις καμπάνες και ενοχλούν κάθε πρωινό τον κυρ-Γιώργη. Ο κυρ-Γιώργης συζητά με τον Παντόπουλο στο γραφείο. Η Μαρία, η Δέσποινα, η Ζαφειρίνη κι ο Θόδωρος ανησυχούν τι άραγε να λένε. Κάποια στιγμή ο κυρ-Γιώργης βγαίνει και τους ανακοινώνει ότι τώρα ο κ. Παντόπουλος είναι ο καινούριος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

17 Ιανουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης, βλέποντας τα καλάθια απορριμάτων στους στύλους κενά, γίνεται έξω φρενών, οπότε ξεσπά στο Θόδωρο, που ούτε αυτός προσέχει την καθαριότητα. Η Δέσποινα συντροφιά με τη Μαρία ρουφούν τα καφεδάκια τους για να ξεχάσουν τον πόνο και την πίκρα μπρος στο αδιέξοδο που βρίσκονται. Η Δέσποινα σκέπτεται να παντρευτεί, για να νιώσει μητέρα. Παράλληλα, ο Παντόπουλος θέλει να τις κάνει ευτυχισμένες με τη φιλοσοφία του και όχι με την πράξη του. 

21 Φεβρουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης παραλληλίζει τους αυτοκινητοδρόμους με μέτωπα ασφάλτου, όπως μετατρέπονται τις μέρες των αργιών. Τονίζει ότι στο μέτωπο του πολέμου υπάρχουν λιγότερα θύματα από ό,τι στο μέτωπο της ασφάλτου. Είναι λοιπόν φρονιμότερο να παραμένει κανείς στο σπίτι του αυτές τις μέρες.

28 Φεβρουαρίου
Στο σπίτι του κυρ-Γιώργη, η Ουρανία συζητά με την Κάθριν και τη Σοφία για την υγεία της. Και οι δύο την παροτρύνουν να πάει στο γιατρό, όμως η κυρία Ουρανία διστάζει, κυρίως γιατί σκέφτεται τα έξοδα. Η Κάθριν και η Σοφία της ρίχνουν την ιδέα να παίρνει εκείνη το μισθό ολόκληρο του κυρ-Γιώργη, για να είναι κυρά και αφέντρα στο σπιτικό τους.

6 Μαρτίου
Ο κυρ-Γιώργης είναι έξω φρενών με τους πάντες και τα πάντα. Συμβουλεύει την Ζαφειρίνη να ψωνίζει έτοιμα πράγματα και να μην τα παραγγέλνει· έτσι, θα βγει περισσότερο κερδισμένη. Παράλληλα, ο Βασίλης, που φαντάζεται τον εαυτό του γόη, στενοχωριέται όταν δεν βρίσκει ανταπόκριση από τις θαυμάστριές του.

13 Μαρτίου
Ο κυρ-Γιώργης και ο Θόδωρος κουβεντιάζουν για δυο καυτά θέματα: το αυτοκίνητο και το τηλέφωνο. Η γνώμη του κυρ-Γιώργη είναι ότι κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας σε οποιοδήποτε δρόμο, το δε τηλέφωνο είναι μέσο εξυπηρέτησης και όχι ψυχαγωγίας ή φιλολογίας. Ο Θόδωρος έχει ορισμένες αντιρρήσεις, αλλά κατά βάθος συμφωνεί με τον κυρ-Γιώργη, που έχει πάντα δίκιο. Στο γραφείο του Παντόπουλου, η Ντίνα παραπονιέται στο Γιάννη ότι έχει τα πάντα εκτός από τον άνδρα της, που εργάζεται πολύ. Σοβαρό θέμα είναι και η αύξηση του τιμάριθμου. Ανεβαίνει το πετρέλαιο και ανεβαίνουν όλα. Ανεβαίνει και ο Παντόπουλος στο γραφείο, ο οποίος άλλα σχεδιάζει και άλλα πραγματοποιεί.

20 Μαρτίου
Στο σπίτι του κυρ-Γιώργη επικρατεί οικογενειακή θαλπωρή. Μετά από ένα ωραίο δείπνο, η Σοφία προτείνει να βγούνε έξω, όμως ο κυρ-Γιώργης αρνείται. Παίζουν τάβλι με τον Τόλη. Το παιχνίδι παρακολουθούν η Σοφία και η Καθρίν, που παρεμβαίνουν συνέχεια σχολιάζοντας. Μ' έξυπνο τρόπο ο κυρ-Γιώργης παραχωρεί τη θέση του στη Σοφία, το ίδιο και ο Τόλης στην Κάθριν και σαν θεατές πλέον σχολιάζουν το παιχνίδι των γυναικών.

27 Μαρτίου
Η Σοφία έχει καλέσει μερικές της φίλες για φαγητό και μαζί με την αδελφή της, κυρία Ουρανία, ετοιμάζουν το τραπέζι. Στην ώρα έρχεται και ο κυρ-Γιώργης, που γίνεται έξαλλος βλέποντας τόσα πολλά σερβίτσια στο τραπέζι. Υποδέχεται τις κυρίες μουτρωμένος. Καμιά τους δεν θέλει να φάει, γιατί κάνουν δίαιτα. Τότε ο κυρ-Γιώργης σκαρφίζεται κάτι και τις βλέπει όλες να χυμάνε στο τραπέζι.

10 Απριλίου
Ο Παντόπουλος βρίσκεται στο γραφείο του και ψάχνει να βρει κάτι σχέδια οικοδομής, η Ντίνα όμως δεν τον αφήνει ήσυχο. Συνέχεια τον ρωτά να μάθει ποιο είναι το ζώδιό του, για να του πει το χαρακτήρα του. Ο Παντόπουλος εκνευρίζεται και της λέει να τον αφήσει ήσυχο, γιατί θα πνίξει άνθρωπο... Ο Βασίλης στο μαγαζί βλέπει την Καίτη να συζητά με μια ωραία κοπέλα. Του αρέσει και της προτείνει να βγούνε το βράδυ. Η ωραία ύπαρξη αρνείται την πρόταση με τη δικαιολογία ότι είναι αρραβωνιασμένη με τον πρωταθλητή του καράτε.

17 Απριλίου
Στην μπουτίκ, η Καίτη συμβουλεύει τη Σοφία πώς να συμπεριφέρεται στις πελάτισσες. Στην ώρα έρχεται και ο Θόδωρος και προσφέρει στη Σοφία μια κοτόπιτα. Η Καίτη παραπονιέται που δεν της προσέφερε κι εκείνης. Στο μεταξύ έρχεται κι ο Βασίλης και συγχύζεται βλέποντας τον Θόδωρο, ενώ δεν παραλείπει να του τονίσει ότι ο σωστός άνδρας, όταν αγαπά το δείχνει με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια.

24 Απριλίου
Ο Θόδωρος με τον κυρ-Γιώργη συζητούν για ένα μεγάλο ελάττωμα των Ελλήνων να γενικεύουν τα πάντα. Ο Θόδωρος ισχυρίζεται ότι αν κάποιος εκφράσει τη γνώμη του για ένα γιατρό, τότε παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους. Ο κυρ Γιώργης του απαντά ότι αν πούμε κακό για ένα γιατρό, τότε όλοι οι γιατροί πέφτουνε επάνω σαν άγρια θηρία. Επίσης, τον ήρωα κάποιας ταινίας τον παραλληλίζουν με το πρόσωπο του ηθοποιού ή εάν ο σκηνοθέτης αναφέρει για οποιοδήποτε μέρος κάτι άσχημο, αμέσως θίγονται οι προύχοντες και σύσσωμο το χωριό.

1 Μαΐου
Στο μαγαζί της Καίτης φθάνει ο Παντόπουλος για να εισπράξει το νοίκι και να ζητήσει κι αύξηση, αλλά βλέποντας τις δυο ωραίες κοπέλες, την Καιτούλα και τη Σοφία, διστάζει. Στο μεταξύ έρχεται και ο γιός του, ο οποίος γοητεύεται από τα κορίτσια. Στην ώρα φθάνει και ο Βασίλης, που παίρνει τις δύο κοπέλες μαζί του στην ΕΡΤ, για να το ενθαρρύνουν που θα τραγουδήσει.

8 Μαΐου
Η κυρία Ουρανία λαχταρά ν' αποκτήσει μια νέα ηλεκτρική σκούπα, αλλά ο κυρ-Γιώργης αρνείται με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν χρήματα. Παίρνουν μια ειδοποίηση ότι θα τους επιστραφούν χρήματα και η κυρία Ουρανία πανευτυχής ξεκινά για την εφορία με τον κυρ-Γιώργη, αλλά εκεί τα πράγματα μπλέκουν... Ο αρμόδιος υπάλληλος δεν βρίσκει πουθενά γραμμένο το όνομα του κυρ-Γιώργη, τον στέλνει μάλιστα και σ' άλλον υπάλληλο, αλλά μάταια. Η κυρία Ουρανία, απελπισμένη προτείνει στον κυρ-Γιώργη να φύγουν, εκείνος όμως πεισματώνει και επιμένει να ζητά τα χρήματα από την εφορία. Τι άραγε να συμβαίνει;

15 Μαΐου
Ο Τόλης συναντά τον κυρ-Γιώργη στο σπίτι του και του παραπονείται ότι με την Κάθριν έχει προστριβές. Αιτία είναι η έγχρωμη τηλεόραση. Εκείνη θέλει ν' αγοράσουν, αλλά εκείνος αδυνατεί με την οικονομική κρίση που περνά. Ο κυρ-Γιώργης του απαντά ότι δεν έπρεπε να παντρευτεί με τέτοιες συνθήκες. Στην ώρα έρχεται και η Κάθριν και παρακαλεί τη θεία της να ετοιμάσει φαγητό για τον Τόλη. Την ώρα που τρώνε όλοι, η κυρία Ουρανία ζητά από τον άνδρα της να της αγοράσει μια έγχρωμη τηλεόραση. Ο κυρ-Γιώργης γίνεται έξαλλος.

22 Μαΐου
Ο κυρ-Γιώργης είναι απορροφημένος του και δεν παίρνει είδηση που ο Θόδωρος του φέρνει τον καφέ. Η είδηση που τον συγκλόνισε είναι η εξάπλωση των ναρκωτικών. Απευθύνεται στο Θόδωρο και του λέει ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι, να διαφωτίσουμε τους νέους από την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, το ραδιόφωνο· να δουν το θάνατο και πόσο φριχτά έρχεται στα θλιβερά αυτά πλάσματα· να δείξουμε στα παιδιά μας την εικόνα της σύγχρονης πανούκλας.

29 Μαΐου
Ο κυρ-Γιώργης πηγαίνει στο γραφείο του Παντόπουλου για να συζητήσουν ένα καυτό θέμα. Ο Παντόπουλος φθάνει καθυστερημένα, γεγονός που εκνευρίζει τον κυρ-Γιώργη. Ο Παντόπουλος του ανακοινώνει ένα δυσάρεστο γεγονός, ότι πρέπει να πουληθεί το Λούνα Παρκ. Ο κυρ-Γιώργης δεν συμφωνεί μ' αυτήν τη λύση, γιατί αφενός είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής και αφετέρου χρειάζονται πολλά χρήματα για ν' αποζημιωθεί το προσωπικό. "Και με μένα τι θα γίνει"; "Εσένα", του απαντά ο Παντόπουλος, "θα σε...".

5 Ιουνίου
Στο γραφείο του Παντόπουλου, ο κυρ-Γιώργης πληρώνει τους εργάτες. Στην ώρα επάνω έρχονται η Κάθριν με την Ουρανία, που τον ξεσηκώνουν να πάρει μέρος στην εκπομπή το "Μεγάλο Παιχνίδι". Ο κυρ-Γιώργης καταφέρνει και κερδίζει πολλά δώρα, ενώ ο αντίπαλός του πολύ λίγα. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της...

12 Ιουνίου
Τσιμπούσι στο σπίτι του κυρ-Γιώργη. Η Ουρανία ετοιμάζει το τραπέζι, που θα δειπνήσουν μαζί με το ζεύγος Παντόπουλου. Η Ελένη βρίσκει την ευκαιρία να κατηγορήσει τον κυρ-Γιώργη, γιατί είπε στη γυναίκα του να ετοιμάσει φαγητό και μεζέδες της πολύ λαϊκής τάξης. Ο κυρ-Γιώργης με το σπινθηροβόλο πνεύμα του της δίνει την κατάλληλη απάντηση...

19 Ιουνίου
Ο Παντόπουλος αποφάσισε να κλείσει το λούνα παρκ, γιατί έχει μεγάλο παθητικό. Ο Θόδωρος με τον κυρ-Γιώργη αποφάσισαν να το νοικιάσουν. Χρειάζονται όμως ορισμένα χρήματα, για να κάνουν τις επιδιορθώσεις στα παιχνίδια.

26 Ιουνίου
Η Μαρία τσακώνεται με το Θόδωρο για τη σιλουέτα που πρέπει να διατηρούμε όλοι. Η κυρία Παντοπούλου έρχεται στο γραφείο και βρίσκει τη Μαρία αντί να βρει τον άνδρα της. Συζητούν για διάφορα θέματα, όπως η ηλικία της γυναίκας και το τι πιστεύει κάθε μια για το χαρτί, θέμα που αρέσει ιδιαίτερα στην κυρία Παντοπούλου.

3 Ιουλίου
Ο Θόδωρος και ο κυρ-Γιώργης βρήκαν θέμα συζήτησης για τα διάφορα μπιχλιμπίδια, που συνηθίζουν μερικοί να κρεμούν στο αυτοκίνητό τους. Ο κυρ-Γιώργης ισχυρίζεται ότι τα τζάμια των αυτοκινήτων κατασκευάζονται τώρα μεγάλα για να διευκολύνουν στην καθαριότητα και όχι για να γίνονται βιτρίνες κακογουστιάς και φιγούρας.

28 Αυγούστου
Ο Θόδωρος αναβάλλει το ραντεβού που είχε με τον κυρ-Γιώργη για το χατίρι της αδελφής του, τον παρακαλεί όμως να τον ενημερώσει για το δελτίο καιρού. Ο κυρ-Γιώργης είναι έξαλλος, γιατί απ' όσα λέει η τηλεόραση ή γράφουν οι εφημερίδες για τον καιρό συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα. Ο Βασίλης δεν είναι μόνο ευγενικός με τις ωραίες υπάρξεις του μαγαζιού, αλλά έχει αναπτύξει και εμπορικές ικανότητες. Η Καίτη, όμως, ανακαλύπτει πως ο Βασίλης, αντί να προσέχει τις πελάτισσες, προσέχει κάτι άλλο.

4 Σεπτεμβρίου
Ο Βασίλης έχει προβλήματα αυτή τη φορά, γιατί η πελάτισσα της μπουτίκ δεν είναι αυτή που νομίζει. Ο κυρ-Γιώργης, η Ουρανία και η Ελένη πηγαίνουν για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο πολυτελείας. Από εκεί όμως φεύγουν χωρίς να φάνε, γιατί ο κυρ-Γιώργης έχει πάλι μπλεξίματα...

18 Σεπτεμβρίου
Ερχόμενη η Τίνα στο Λούνα Παρκ πλησιάζει τη Μαρία, την οποία θεωρεί πολύ φίλη της, για να της πει ότι η κόρη της, η Νανά, έφυγε για το Λονδίνο να συναντήσει έναν εφοπλιστή. Ευχή της μάνας... ο γάμος μαζί του. Ο γιατρός, επειδή έδωσε στον κυρ-Γιώργη αυστηρή δίαιτα, τον κάνει κάθε βράδυ να υποδύεται τον υπνοβάτη και να πηγαίνει στο ψυγείο. Η Ουρανία με την Κάθριν έχουν πιστέψει ότι ο κυρ-Γιώργης είναι υπνοβάτης και καταστρώνουν ένα σχέδιο. Το σχέδιό τους πετυχαίνει.

25 Σεπτεμβρίου
Η Σοφία συζητώντας με την Καίτη της λέει ότι το εμπόρευμα του καταστήματός της είναι ελλιπές και μόνο ένας θάνατος του θείου του Βασίλη θα τη βοηθήσει οικονομικά. Αλλά και ο Θόδωρος τον τελευταίο καιρό δείχνει πολύ ενδιαφέρον για το Βασίλη, όχι όμως από λόγους αγάπης, αλλά από συμφέρον. Ο Βασίλης έρχεται από το θείο του και τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του. Από το νοσοκομείο ζητούν το Βασίλη στο τηλέφωνο. Μήπως πέθανε ο θείος του; Ο Γιάννης είναι πολύ στενοχωρημένος, γιατί η Νανά βρίσκεται μακριά του. Πηγαίνει στη Μαρία να του ρίξει τα χαρτιά. Η μητέρα της Νανάς έλαβε γράμμα από την κόρη της και τους το διαβάζει. Μήπως πήρε την απόφαση να επιστρέψει;

2 Οκτωβρίου
Ο κυρ-Γιώργης σχολιάζει με το Θόδωρο τη νέα μόδα του γυναικείου χτενίσματος και απορεί πώς οι γυναίκες την ακολουθούν. Ο Τόλης καταφθάνει στο λούνα παρκ και παραπονείται στον κυρ-Γιώργη ότι η Κάθριν τον τελευταίο καιρό του έχει λείψει πολύ και αιτία είναι ο ίδιος ο κυρ-Γιώργης.

9 Οκτωβρίου
Ο θείος του Βασίλη, που από καιρό είναι άρρωστος, παρακαλεί τη Νία να ειδοποιήσει το δικηγόρο να έρθει με το συμβολαιογράφο, για να κάνει τη διαθήκη. Σε λίγο φθάνει η ανιψιά του, η οποία του προτείνει να τον πάρει σπίτι της μόλις γίνει καλά και μάλιστα αισθάνθηκε την υποχρέωση να καθίσει όλο το βράδυ μαζί του. Η Νία με το Βασίλη της προτείνουν να φύγει. Σε λίγο καταφθάνουν και άλλοι συγγενείς και ο καθένας θέλει να του παρευρεθεί στο κρεβάτι του πόνου.

27 Νοεμβρίου
Ο κυρ-Γιώργης νιώθει πολύ ευδιάθετο και είναι χαμογελαστός και πολύ κεφάτος, γεγονός σπάνιο. Ο λόγος είναι ότι έδωσε αίμα και εξηγεί στο Θόδωρο το πόσο καλό κάνει, όχι μόνο γιατί σώζει μια ζωή, αλλά συγχρόνως κάνει καλό και στον οργανισμό και πρέπει να προσφέρουμε αίμα τρεις φορές το χρόνο. Στο μεταξύ, ο Βασίλης έχει προβλήματα με το οικόπεδο και την Καίτη. 

18 Δεκεμβρίου
Ο Πρόδρομος θέλει να συνεταιριστεί με τη Σοφία. Εκείνος θα βάλει το κεφάλαιο και κείνη την εργασία. Η Καίτη πήρε το διαζύγιό της και είναι ευχαριστημένη. Χαρούμενος είναι και ο Βασίλης, που βρήκε εργολάβο για το σπίτι του και κουβεντιάζουν τις λεπτομέρειες.


1981

1 Ιανουαρίου
Ο κυρ-Γιώργης συγκινημένος δέχεται τα πρωτοχρονιάτικα δώρα των παιδιών του Λούνα Παρκ. Συμβαίνουν διάφορα γεγονότα στο Λούνα Παρκ και στη συνέχεια γίνεται μια γιορταστική συγκέντρωση στο σπίτι του κυρ-Γιώργη με καλεσμένους όλους. 

5 Μαρτίου
Ο Θόδωρος ενθουσιάζεται από ένα καινούριο πρόσωπο που έρχεται στο λούνα παρκ για να πιάσει δουλειά. Στα προβλήματα του Βασίλη προστέθηκαν και οι ερωτικές ατυχίες της Αγλαΐας... Τα παιδιά του λούνα παρκ διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι σε μια ταβέρνα προσπαθώντας, όπως πάντα, να παρασύρουν και τον κυρ-Γιώργη.

26 Μαρτίου
Ο Βασίλης ζητά μια τελική απάντηση από την Αγλαΐα για την αντιπαροχή του σπιτιού. Ο κυρ-Γιώργης είναι φοβερά εκνευρισμένος και αγανακτισμένος.

2 Απριλίου
Άλλος ένας ακόμα ερωτεύεται τη Λουκία, ενώ ο Πάνος βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση για την προφύλαξή της. Ο Τόλης ζητά από τον κυρ-Γιώργη μια ευκολία, αλλά ο κυρ-Γιώργης, παρ'όλη την καλή του διάθεση, αδυνατεί.

16 Απριλίου
Η Αγλαΐα συνεχίζει να βολιδοσκοπεί τον Πρόδρομο, ενώ ο Βασίλης βρίσκει κοινά σημεία με το γιο της Καίτης. Από τη στιγμή που ο κυρ-Γιώργης άνοιξε το μαγαζί έχει προβλήματα. Έτσι και τώρα, μια νέα περιπέτεια τον περιμένει.

30 Απριλίου
Η Ντίνα επιστρέφει από το πασχαλινό της ταξίδι στην Ευρώπη και κουβεντιάζει με τον κυρ-Γιώργη τις εντυπώσεις και τις αγορές της. Ο κυρ-Γιώργης σχολιάζει την παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Ο Θόδωρος σκέφτεται σοβαρά μια πρόταση γάμου, που του έχει γίνει. Στο μεταξύ, η Λουκία προσελκύει το ενδιαφέρον του Γιάννη και του φίλου του, Ανδρέα. Στο ψιλικατζίδικο, οι τύπου που μπαινοβγαίνουν, εκνευρίζουν τον κυρ-Γιώργη, που δεν χάνει την ευκαιρία να τους εκδικηθεί...




Περισσότερα ταξίδια στην ασπρόμαυρη ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του '70:
-- Ρετρό tv: Τι γινόταν στα επεισόδια των "Πανθέων";

-- Ρετρό tv: Η τηλεοπτική συνύπαρξη του Νίκου Ρίζου και της Μάρθας Καραγιάννη στο "Δρόμο" του Κώστας Πρετεντέρη στα τέλη της δεκαετίας του '70. Οδηγός επεισοδίων

-- "Στησιχόρου 73": Οδηγός επεισοδίων μιας θρυλικής σειράς του 1972 με πρωταγωνίστρια τη Νόρα Βαλσάμη, που αποχώρησε πρόωρα, επειδή δεν συμφωνούσε με το σενάριο

-- "Μαρίνα Αυγέρη": Οδηγός των πρώτων επεισοδίων της σειράς του 1973, που έγραψε η Τζένη Καρέζη χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο

-- "Πορφύρα και αίμα". Οδηγός επεισοδίων ενός σίριαλ που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του '70.

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτική δουλειά η συγκέντρωση τόσων πολλών περιλήψεων της σειράς.
    Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή