25 Απριλίου 2016

Η ανθρώπινη πλευρά του Πρινς, όπως την περιγράφει ένας μπάτλερ


Μεταξύ 2005 και 2008, ο άνδρας που στο Reddit χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Cheeky_Guy, εργαζόταν ως μπάτλερ στο περίφημο ξενοδοχείο και καζίνο Ρίο του Λας Βέγκας, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πάρα πολλούς διάσημους.- εννοείται δουλεύοντας στην υπηρεσία τους. Ένας από τους διάσημους πελάτες του Ρίο ήταν και ο "αντίζηλος" του Μάικλ Τζάκσον στη διεκδίκηση του τίτλου του παγκόσμιου "βασιλιά της ποπ", ο Πρινς, στην υπηρεσία του οποίου ο Cheeky_Guy βρέθηκε για περίπου πέντε μήνες (Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007). Συμπτωματικά, την ίδια μέρα που γινόταν γνωστή η είδηση του αναπάντεχου θανάτου του Πρινς, ο Cheeky_Guy είχε προγραμματίσει ανοιχτή συζήτηση στο Reddit σχετικά με τις εμπειρίες του από τις γνωριμίες που κατά καιρούς έκανε με διάφορους σελέμπριτι εργαζόμενος στο Λας Βέγκας. Φυσικά, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην αφορά και τον Πρινς, με τον μπάτλερ να μοιράζεται τις εντυπώσεις που ο ίδιος αποκόμισε εξανθρωπίζοντας ένα φαινομενικά άπιαστο ποπ είδωλο, που όμως στην καθημερινότητά του ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας.

Βέβαια, όπως όλοι οι καλλιτέχνες, ο Πρινς είχε και κάποιες εκκεντρικότητες. Ο Cheeky_Guy τον περιγράφει ως "νυχτοπούλι", καθώς κοιμόταν συνήθως στις 3 με 4 τα ξημερώματα και ξυπνούσε στις 12. Πάντα ήταν ντυμένος στην πένα θέλοντας να εντυπωσιάσει και φυσικά είχε απαιτήσεις γύρω από το δωμάτιό του: η διακόσμηση της πόρτας έπρεπε να θυμίζει την είσοδο της βίλας του με πλακάκι που έφερε το λογότυπό του, τα έπιπλα που προϋπήρχαν στο δωμάτιο απομακρύνθηκαν, αντικαταστάθηκαν από ένα μεγάλο πιάνο, οι τοίχοι διακοσμήθηκαν με πίνακες του τραγουδιστή, ενώ ο Πρινς κοιμόταν σ' ένα στρόγγυλο κρεβάτι περιτριγυρισμένο από ωραίες κουρτίνες. Για την ακρίβεια, η μοναδική απαίτηση του ποπ σταρ, που δεν είχε ικανοποιηθεί κατά τη διαμονή του στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, ήταν η επιθυμία του να βαφόταν το δωμάτιο μοβ.

Ωστόσο, σαν χαρακτήρας ήταν ντροπαλός, ευγενικός με όλους (και φυσικά και με το προσωπικό του ξενοδοχείου), δεν έκανε χρήση ναρκωτικών (ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του μπάτλερ όσο διάστημα ο Πρινς διέμενε στο εν λόγω ξενοδοχείο του Λας Βέγκας), ενώ ήταν πολύ θρήσκος. Ο Πρινς όχι απλά συνήθιζε να μιλάει για την αγάπη του στο Θεό, αλλά πριν από κάθε γεύμα έκανε την προσευχή του. Και ήταν ανοιχτοχέρης, δοτικός. Μια απλή ερώτηση την ώρα του ξεσκονίσματος ("που να την αφήσω;") ήταν αρκετή, ώστε ο Πρινς να χαρίσει την κιθάρά του στον μπάτλερ.

Κατά τ' άλλα, ο Πρινς συνήθιζε να καλύπτει όσες ζημιές προκαλούσε ο ίδιος, περίπου όπως τις καλύπτουν τα παιδιά: προσπαθώντας να τις κρύψει κάτω από το χαλί ή με ό,τι άλλο έβρισκε πρόχειρο. Για παράδειγμα, όταν κάποτε έσπασε ένα ποτήρι του κρασιού στο σαλόνι (γενικά ο Πρινς αγαπούσε το κρασί και κυρίως μια ποικιλία της Σάντα Μαργκερίτα, χωρίς ποτέ να το παρακάνει), δεν έτρεξε να πάρει σκούπα και φαράσι ούτε ειδοποίησε το προσωπικό, αλλά καταχώνιασε τα γυαλιά κάτω από το χαλί. Κι όταν μια άλλη φορά είχε δημιουργήσει μ' ένα κερί κατά λάθος σημάδι σ' ένα τραπέζι από ξύλο καρυδιάς στο δωμάτιό του, ο Πρινς βρήκε τον τρόπο να το καλύψει με... τη Χρυσή Σφαίρα που κέρδισε για το τραγούδι του στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Happy Feet"!

Η πιο αστεία ανάμνηση, που ο Cheeky_Guy έχει κρατήσει από τον Πρινς, ήταν η αναπάντεχη διοργάνωση ενός breakfast party για 14 άτομα στις 3 τα ξημερώματα! Δηλαδή στις 3 ο Πρινς ξύπνησε τον μπάτλερ, που εκείνη τη βραδιά είχε υπηρεσία, ενώ το πρωινό, που αποτελούταν από ομελέτες και πανκέικ, σερβιρίστηκε στους καλεσμένους του Πρινς μια ώρα μετά - με τη συμβολή και του ίδιου του τραγουδιστή, που βοήθησε στο σερβίρισμα! Το δικό του πάντως αγαπημένο φαγητό ήταν η πίτσα.

Κι αν ενδιαφέρεστε για πιο "πικάντικες" λεπτομέρειες, ο μπάτλερ θυμάται ότι ο "Πρίγκιπας" της ποπ συνήθως συνοδευόταν από γυναίκες κάποιου ύψους (άλλωστε κι ο ίδιος ήταν ψηλός), ενώ μεταξύ των φίλων του, οι οποίοι τον επισκέπτονταν συχνά, ήταν και ο - γνωστός του από το μπάσκετ - Μάτζικ Τζόνσον. Συχνή επισκέπτρια, όμως, του Πρινς ήταν και η τραγουδίστρια Melanie C, γνωστή και ως η "sporty spice" του γυναικείου συγκροτήματος (που όλοι όσοι θυμόμαστε τα 90s θα θέλαμε να ξεχάσουμε) των Spice Girls.


Περισσότερες αποκαλύψεις του Cheeky_Guy για τις αναμνήσεις του από τους διάσημους πελάτες του διάσημου ξενοδοχείου Ρίο στην "Πόλη της Αμαρτίας", όπως είναι γνωστό το Λας Βέγκας,εδώ: 
IamA Former Butler in Las Vegas. I Served Prince For Almost A Year in 2006-2007 AMA! : IAmA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου