29 Ιουλίου 2016

10 τραγούδια για να σου κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι του 2016.

Είναι βράδυ Αυγούστου, θέλεις να χαλαρώσεις κάπου ήσυχα μόνος(/μόνη) ή με εκλεκτή συντροφιά και σκέφτεσαι με τι μουσικό χαλί να ντύσεις τη βραδιά. Ή πάλι είναι μέρα, όμως βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια τραγούδια στα κλαμπάκια και τα ραδιόφωνα και θέλεις να ψαχτείς λιγάκι. Ίσως σ' αυτό το αφιέρωμα βρεις κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση - ή και περισσότερες. Διαφορετικά στιλ τραγουδιών, κάποια τα έχεις ακούσει στο ραδιόφωνο (αλλά όχι μαζικά), κάποια τ' ακούς πρώτη φορά και ίσως δεν τα πετύχεις ποτέ στο ραδιόφωνο. Ψάξτο λίγο και ανανέωσε το μουσικό σου playlist.

X Ambassadors - Renegades

Περσινό τραγούδι, γνωστό, αλλά και τόσο ταιριαστό με τα ήσυχα καλοκαιρινά βράδια, όταν αισθανόμαστε την επιθυμία να ξεκινήσουμε τη δική μας επανάσταση για έναν καλύτερο κόσμο - κι ας την ξεχάσουμε με τις πρώτες στάλες της φθινοπωρινής βροχής.


The Strumbellas - Spirits

Τα indie συγκροτήματα συχνά κρύβουν "διαμαντάκια", που απλά περιμένουν κάποιον να τ' ανακαλύψει, κάτι που επιβεβαιώνεται και σ' αυτήν την περίπτωση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση. Μόλις ξεκινήσει, θα το λατρέψετε αυτόματα.


The Lumineers - Ophelia

Ένα εσωστρεφές τραγούδι όχι μόνο σε στίχους αλλά και μελωδία, γιατί το καλοκαίρι δεν είναι μόνο εποχή ξεφαντώματος, αλλά επίσης ανασκόπησης του παρελθόντος και αναθεώρησης πολλών.


Møme feat. Merryn Jeann - Aloha 

Είναι ίσως ο ορισμός της μελωδίας που μας κρατάει παρέα ένα ήσυχο καλοκαιρινό βράδυ κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο ή χαλαρώνοντας στη βεράντα ενός δωματίου με θέα τη θάλασσα. Επιβλητικό!


Jai Wolf - Indian Summer

Πιο ιδιαίτερος ήχος, αλλά πάντα με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση.


Jain - Come

Ok.... Θα ήταν ένα συνηθισμένο ιντελέκτουαλ ποπ τραγούδι, αν δεν ήταν το πρωτότυπο βιντεοκλίπ και η ιδιαίτερη προφορά του "Come" από τη Γαλλιδούλα Jain. Όμως μία φορά μόνο δεν φτάνει...


Kaytranada - Lite Spots

Μια "πειραματική" δουλειά μάλλον για λίγους, όμως ακόμη κι αν δεν πατήσετε μετά το replay, αξίζει τον κόπο να το ακούσετε έστω για μια φορά. Γιατί η μουσική δεν περιορίζεται σε ασφυκτικά καλούπια.


Saint Motel - My Type

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2014, γνώρισε κάποια δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2015, αλλά προσωπικά το λάτρεψα το φετινό καλοκαίρι. Η μόνη μου απορία: γιατί άργησα τόσο;


Amir - On Dirait

Καινούριο τραγούδι για έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής Γιουροβίζιον και ναι, αξίζει τον κόπο να δώσετε μια ευκαιρία σ' αυτό το ανάλαφρο ποπάκι, ακόμη κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γαλλική γλώσσα.


J-AX feat Fedez - Vorrei Ma Non Posto

Ιταλική χιπ-χοπ που γίνεται ποπ. Ε, και; Το μουσικό θέμα του ρεφρέν θα σας δώσει την απάντηση. (ok... Είναι ένα ξεκάθαρα χορευτικό κομμάτι που δεν ταιριάζει και πολύ με τους χαλαρούς ρυθμούς των υπόλοιπων τραγουδιών του αφιερώματος, αλλά περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα ως εναλλακτική ποπ πρόταση, που μπορεί να μην μιλάει ελληνικά ή αγγλικά, όμως υπερβαίνει τα όποια γλωσσικά σύνορα.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου