4 Νοεμβρίου 2016

Το απλό, αλλά τόσο συγκινητικό γράμμα ενός άνδρα στη νεκρή του μητέρα μέσω ενός μπαλονιού

Συχνά, οι άνθρωποι που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα (μέλη της οικογένειας, στενούς φίλους) προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους είτε μιλώντας σε μια φωτογραφία τους (στο σπίτι, στο νεκροταφείο) είτε γράφοντάς τους ένα γράμμα. Διηγούνται τα νέα των ζωντανών, εξομολογούνται τις μύχιες σκέψεις τους και εκφράζουν την αγάπη τους στο αγαπημένο αυτό πρόσωπο, για το οποίο έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά τους αν και απουσιάζει. Ένας άνδρας έκανε κάτι λίγο διαφορετικό, βαθιά συγκινητικό. Έγραψε ένα γράμμα στη νεκρή μητέρα του, με το οποίο την "ενημέρωνε" για τα πρώτα βήματα του γιου του, του εγγονού που δεν θα γνωρίσει ποτέ τη γιαγιά του, και στη συνέχεια το έστειλε ψηλά στον ουρανό μ' ένα μπαλόνι. Αυτό άλλωστε δεν μαθαίνουμε, ότι οι ψυχές ζουν στον ουρανό;
Μια γυναίκα έβγαζε φωτογραφίες σ' ένα πάρκο στην Αμερική και βρήκε το γράμμα πάνω στο μπαλόνι, που βρισκόταν σ' ένα δέντρο. Το διάβασε κλαίγοντας συγκινημένη και το μοιράστηκε στο τουίτερ με τους φίλους της, ενώ η σχετική φωτογραφία έγινε viral με χιλιάδες likes και retweets.
Είναι ένα όμορφο, πολύ γλυκό, πολύ συγκινητικό γράμμα, την αγνότητα και την ομορφιά του οποίου θα καταλάβουν κυρίως όσοι έχουν χάσει ένα πολύ αγαπημένο τους πρόσωπο. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το μοιραστούμε λίγοι ακόμα. Ο άγνωστος άνδρας έγραφε:

Γεια σου Μαμά,
Χρόνια Πολλά! Ήθελα απλά να σου πω πόσο πολύ μου λείπεις. Είμαστε πολύ καλά. Ο Νέλσον άρχισε να περπατά και να μπλέκει σε μπελάδες. Είναι λίγο μπελάς, αλλά τον αγαπάμε. Είναι μεγάλη χαρά να τον έχουμε γύρω. Η Κάρλα είναι επίσης καλά. Είναι σπουδαίο παράδειγμα για μένα και είμαι καλός σύζυγος απέναντί της.
Εύχομαι να μπορούσες να τους δεις. Ξέρω ότι από τον Παράδεισο κοιτάς κάτω όλη την ώρα. Μου λείπεις τρελά και ελπίζω να περνάς υπέροχα εκεί πάνω. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που θέλω να σε ρωτήσω και τόσο πολλά πράγματα που θέλω να σου πω.. Όμως φαντάζομαι ότι πρέπει να περιμένω. 
Σ' αγαπώ Μαμά. 

Και στην πίσω σελίδα - το ακόμα πιο συγκινητικό - υπήρχε το αποτύπωμα του μικρού Νέλσον. Μια προσπάθεια γεφύρωσης της τεράστιας απόστασης, αλλά και επικοινωνίας του κόσμου των ζωντανών με τον κόσμο των ψυχών, αν ζουν οι ψυχές, όπως θέλουμε να πιστεύουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου