3 Φεβρουαρίου 2014

4 ξένα τραγούδια, που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες


Είναι πολύ δύσκολο για ένα ξένο τραγούδι, που δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ, να γίνει γνωστό στην Ελλάδα, πολλές φορές γιατί δεν υπάρχει και η απαραίτητη προώθηση από τις δισκογραφικές εταιρίες. Άλλωστε, στη χώρα μας τον πρώτο λόγο έχουν κυρίως τα ελληνικά τραγούδια κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν όμως ψάχνεστε για ν' ακούσετε κάτι επιπλέον, είτε ένα χαρούμενο ποπ τραγούδι είτε μια house μελωδία ή ακόμη κι ένα εκρηκτικό γαλλικό ή ιταλικό τραγούδι, που δεν έχετε ακούσει σε κάποιο ραδιόφωνο τελευταία, ίσως οι 4 προτάσεις που ακολουθούν - αν θέλετε οι προτάσεις του μήνα - σας κινήσουν το ενδιαφέρον.


Guy Sebastian - Like A Drum
Πόσους Αυστραλούς τραγουδιστές γνωρίζετε; Ελάχιστους, αν όχι κανέναν και ο λόγος δεν είναι ότι δεν υπάρχει αυστραλιανή μουσική σκηνή. Να φταίει η τεράστια χιλιομετρική απόσταση ή το γεγονός ότι η αγγλόφωνη ποπ μουσική υπερκαλύπτεται από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς καλλιτέχνες; Πάντως, το "Like A Drum" αποτελεί ένα εξαιρετικό, πάρα πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο ποπ τραγούδι, ό,τι πρέπει για πρωινό ξεκίνημα ή για να μας ανεβάζει τη διάθεση κατά τη διάρκεια της μέρας θυμίζοντάς μας ότι θα ξανάρθει η στιγμή που θα παίξουμε ανέμελα το ντραμ, όπως παλιά. Το κουπλέ είναι ψιλοσυνηθισμένο, όμως το ρεφρέν απογειώνεται.



Broods - Bridges
Πάμε δίπλα, στη Νέα Ζηλανδία και στους Broods, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία πάρα πολύ πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2014, μ' ένα άλμπουμ, προάγγελος του οποίου υπήρξε το εξαιρετικά χαλαρωτικό "Bridges", που κινείται σε πιο house μουσικά μονοπάτια. 



Indila - Dernière Danse
Η Ιντιλά έγινε γνωστή στη Γαλλία από τις χιπ-χοπ και RnΒ συνεργασίες της εδώ και πολλά χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, από την οποία έχει ήδη ξεχωρίσει το θαυμάσιο "Dernière Danse", που κινείται σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια. Σε ορισμένα σημεία θυμίζει μια πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή της Εντίθ Πιάφ, ενώ από το δεύτερο ρεφρέν το τραγούδι αποκτά μια εξαιρετική δυναμική, που θα σας παρασύρει ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε γαλλικά. (Ψάξτε το επίσημο βίντεο κλιπ στο youtube. Είναι εξαιρετικό και θα σας κάνει να θέλετε να ταξιδέψετε επειγόντως στο Παρίσι).


Emma - La mia città
Στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλές γυναίκες τραγουδίστριες, που να διαπρέπουν στη ροκ. Στην Ιταλία, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μία από τις καλύτερες, σύγχρονες, γυναικείες φωνές της ιταλικής ροκ και ποπ/ροκ μουσικής σκηνής είναι η Έμα Μαρόνε, η καριέρα της οποίας ξεκίνησε από ένα τάλεντ σόου, ενώ σύντομα απογειώθηκε κερδίζοντας ακόμη και το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Λέγεται ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ("La mia città) θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το Μάιο στην Κοπεγχάγη. Δεν πρόκειται για φεστιβαλικό ή ιδιαίτερο τραγούδι, από αυτά που συνήθως επιλέγουν οι καλλιτέχνες για να συμμετάσχουν σ' έναν διαγωνισμό τραγουδιού, αλλά πρόκειται για ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ της. Είναι εξαιρετικά δυναμικό και ορμητικό, ενώ στο τέλος θ' αναστενάξεις: "Γιατί στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν γυναίκες τραγουδίστριες σαν την Έμα"; 



Συνεχίστε το ψάξιμο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου