4 Φεβρουαρίου 2014

Πώς αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ παρέχουν έμμεσα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Συνήθως οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν προσφέρονται μόνο για διασκέδαση, αλλά προσφέρουν έμμεσα και κάποια ηθικά διδάγματα στα παιδιά, που μέσα από τις περιπέτειες των αγαπημένων τους ηρώων βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα για την ζωή. Κάποιες φορές, όμως, τα ηθικά αυτά διδάγματα, το διά ταύτα μιας ιστορίας, μπορεί να επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, ανάλογα με την ηλικία του αποδέκτη ή με το βαθμό που τον απασχολεί το θέμα του σεξ. Κάπως έτσι, η ιστοσελίδα Collegehumor.com συγκέντρωσε ορισμένες συμβουλές "σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης" ταινιών της Ντίσνεϊ, όπως τις αντιλαμβάνεται ένας κολεγιακός φοιτητής, που σκέφτεται συνέχεια το σεξ. Πάρτε μια ιδέα:

"Απλά συνέχισε να τρίβεις, μέχρι να βγει κάτι καλό". Μια συμβουλή που βγήκε σε καλό για τον Αλαντίν.


"Ποιος νοιάζεται αν ο σύντροφός σου έχει τρίχες σε μέρη που εσύ δεν έχεις", αναρωτιόταν μάλλον η Μπέλα στην ταινία "Η Πεντάμορφη και το Τέρας". Προφανώς δεν θα είχε στο μυαλό της κάτι πονηρό, αλλά τώρα που έχουμε μεγαλώσει και ξαναδιαβάζουμε την ατάκα, το μυαλό των περισσότερων πάει κάπου αλλού.


"Το μέγεθος δεν μετράει τόσο πολύ, όσο ο τρόπος που το χρησιμοποιείς". Και μπορεί όσον αφορά τον Ντάμπο το πρόβλημα να ήταν τα μεγάλα αφτιά του, αλλά μια τέτοια ατάκα επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες.


"Χρησιμοποίησε προφυλακτικό". Ύστερα από 15 κουτάβια που απέκτησαν ο Πόνγκο και η Μίσις, τα οποία έβαλε στο στόχαστρό η Κρουέλα ντε Βιλ, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να μη μεγάλωνε κι άλλο η οικογένεια των συγκεκριμένων σκύλων Δαλματίας. Ένα ηθικό δίδαγμα με χρηστική αξία και για τους ανθρώπους.


Περισσότερες "σεξουαλικές συμβουλές" από την Ντίσνεϊ στον παρακάτω σύνδεσμο:
10 Sex Tips From Disney Movies - CollegeHumor Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου