14 Οκτωβρίου 2014

11 συμβουλές ανδρικού στιλ από άνδρες που άφησαν τη σφραγίδα τους

Γενικά, υπάρχει η αντίληψη ότι οι περισσότεροι άνδρες βρίσκονται σε διάσταση με τη μόδα και το στιλάτο ντύσιμο. Ποιοι, λοιπόν, είναι καλύτεροι να δώσουν συμβουλές από άλλους άνδρες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σε διαφορετικές εποχές ξεχώρισαν για το προσωπικό τους στιλ! Αφηρημένες ή και πιο ειδικές, αυτές είναι έντεκα συμβουλές προσώπων, που ξεχώρισαν ως ανδρικά πρότυπα μόδας και μεταφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε όλα μαζί τους - ούτε και μεταξύ τους συμφωνούν άλλωστε - αφού στο κάτω-κάτω το στιλ είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Είναι όμως μια καλή, θεωρητική αρχή, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσει ένας άνδρας να διαμορφώσει τη δική του άποψη.

"Μια καλά δεμένη γραβάτα είναι το πρώτο σοβαρό βήμα στην ζωή".
(Όσκαρ Ουάιλντ)

"Κάποιος υποκρίνεται ότι κάνει κάτι ή αντιγράφει κάποιον άλλο ή κάποιον δάσκαλο, μέχρι που αυτό μπορεί να γίνει με αυτοπεποίθηση και εύκολα σε αυτό που καταλήγει να είναι το προσωπικό στυλ του"
(Κάρι Γκραντ)

"Αν οι άνθρωποι γυρνούν να σε κοιτάξουν στο δρόμο, δεν είσαι καλοντυμένος, αλλά είτε υπερβολικά δύσκαμπτος, υπερβολικά αυστηρός ή υπερβολικά μοδάτος".
(Μπο Μπρούμελ)

"Το στυλ είναι η απάντηση σε όλα. Ένας φρέσκος τρόπος για να προσεγγίσεις ένα βαρετό ή επικίνδυνο πράγμα. Το να κάνεις ένα βαρετό πράγμα με στιλ είναι προτιμότερο από το να κάνεις κάτι επικίνδυνο χωρίς αυτό. Το να κάνεις ένα επικίνδυνο πράγμα με στυλ είναι αυτό που εγώ αποκαλώ τέχνη".
(Τσαρλς Μπουκόβσκι)

"Μπορώ να γυρίσω όλο τον κόσμο μόνο με τρεις ενδυμασίες: ένα μπλε μπλέιζερ και φανελένιο παντελόνι, ένα γκρι φανελένιο κοστούμι, και μια μαύρη γραβάτα".
(Πιέρ Καρντέν)

"Κάθε άνδρας μπορεί να βρίσκεται σε κέφια και σε καλή διάθεση, όταν είναι καλοντυμένος. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη γι' αυτό".
(Κάρολος Ντίκενς)

"Το να φαίνεσαι ωραίος και να ντύνεσαι καλά είναι μια αναγκαιότητα. Το να έχεις κάποιο σκοπό στην ζωή δεν είναι".
(Όσκαρ Ουάιλντ)

"Τα ρούχα και οι τρόποι συμπεριφοράς δεν κάνουν τον άνδρα. Όμως όταν αυτός "γίνει", βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνισή του".
(Άρθουρ Ας)

"Μόδα είναι αυτό που υιοθετείς χωρίς να γνωρίζεις ποιος είσαι".
(Κουεντίν Κρισπ)

"Να φοράς επίσημα τα αθλητικά σου ρούχα και να φοράς πρόχειρα τα επίσημα".
(Λουτσιάνο Μπαρμπέρα)

"Η διαφορά ανάμεσα σ' έναν λογικό άνθρωπο και σ' ένα ψώνιο είναι ότι το ψώνιο αξιολογεί τον εαυτό του σύμφωνα με τα ρούχα του, ενώ ο λογικός άνθρωπος κοροϊδεύει μ' αυτό, την ίδια ώρα που γνωρίζει ότι δεν πρέπει να το υποτιμά".
(Λόρδος Τσέστερφιλντ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου