29 Οκτωβρίου 2014

Πώς ένας άνδρας ωφελείται έχοντας συνευρεθεί ερωτικά με (τουλάχιστον) 21 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής του;

Αν η σύντροφός σου σου κάνει κάποια στιγμή την κλασική ερώτηση "με πόσες γυναίκες έχεις πάει πριν από μένα, αγάπη μου" και η απάντησή σου είναι "είσαι η εικοστή πρώτη, μωρό μου", σπεύσε να την καθησυχάσεις: "αυτό το νούμερο προτείνουν και οι επιστήμονες". Και δεν είναι ψέματα! Έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ έδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συνευρεθεί με τουλάχιστον 21 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. 

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν 3200 άνδρες στο διάστημα μεταξύ 2005 και 2009 επικεντρώνοντας στο θέμα του καρκίνου του προστάτη και διαφόρων παραγόντων που συνδέονται μ' αυτόν. Ένας από τους παράγοντες, που διαπιστώθηκε ότι επηρεάζει την εμφάνιση του προστάτη, είναι και το σεξ. Οι άνδρες που δεν είχαν την παραμικρή σεξουαλική δραστηριότητα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να ασθενήσουν, ενώ αντιθέτως όσοι είχαν κάνει σεξ με περισσότερες από 20 γυναίκες εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες κατά 28%. 
Το ποσοστό δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά φαίνεται να δείχνει μια τάση, που όμως δεν συνεχίζεται σε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού ερωτικών συντρόφων. Σύμφωνα με την δρ. Μαρί-Ελίζ Πάρεντ, "είναι πιθανό ότι οι πολλές γυναίκες, ερωτικές σύντροφοι έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική επίδραση των οποίων ως προς τον προστάτη έχει παρατηρηθεί και σε προηγούμενες έρευνες". 
Ανεξήγητο θεωρούν οι επιστήμονες το γεγονός ότι ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων δεν φαίνεται να έχει επίδραση στους ομοφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι γενικά διαπιστώθηκε από τη συγκεκριμένη έρευνα ότι εμφανίζουν διπλάσιες πιθανότητες ανάπτυξης προστάτη - όσες δηλαδή είναι και οι πιθανότητες των παρθένων ανδρών! Σ΄' αυτήν την περίπτωση γιατί δεν έχει προστατευτική επίδραση ο αυξημένος αριθμός εκσπερματώσεων; Η δρ. Πάρεντ εικάζει ότι ενδεχομένως να προκαλείται μεγαλύτερο τραύμα στον προστάτη εξ αιτίας της πρωκτικής διείσδυσης, όμως - ας μην γελιόμαστε - δεν κρατούν όλοι οι ομοφυλόφιλοι έναν παθητικό ρόλο στο σεξ.
Και ενώ οι ερευνητές διστάζουν προς το παρόν να συστήσουν περισσότερο σεξ ως μέσο πρόληψης του προστάτη, ένας άνδρας δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται άσχημα για τον αριθμό των ερωτικών του συντρόφων. Βέβαια, αν η νυν σύντροφός του - πολύ περισσότερο η σύζυγός του - γνωρίζει για την έρευνα, όπως και για το γεγονός ότι ο άνδρας της είχε κατά το παρελθόν σεξουαλικές επαφές με πολύ λιγότερες από 20 γυναίκες, ίσως να αρχίσει να έχει κάθε λόγο να ζηλεύει - ή εναλλακτικά να επικαλείται λιγότερο συχνά πονοκεφάλους... για να σώσει τη σχέση της και την υγεία του αγαπημένου της πάνω απ' όλα!

Πηγή: Prostate cancer risk reduced by sleeping with many women, but increased with many men, study finds -- ScienceDaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου