1 Νοεμβρίου 2014

5 τροφές που μας χαλούν τη διάθεση


Το φαγητό δεν είναι πάντα απόλαυση, αν και πολλοί αυτό ισχυρίζονται, ότι τρώνε για να ανεβάσουν τη διάθεσή τους μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός. Βέβαια, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό και για ορισμένες ουσίες, όμως υπάρχουν και τροφές, οι οποίες μάλλον επιδεινώνουν την κατάσταση και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε μελαγχολία. Πριν ανοίξεις το ντουλάπι ή το ψυγείο, δες αν ανήκουν στην πιο κάτω, ενδεικτική λίστα:

Αναψυκτικά
Περιέχουν υδατάνθρακες, που απορροφώνται αμέσως από το αίμα, ανεβάζουν πρόσκαιρα τη διάθεση, αλλά σύντομα τη ρίχνουν στα τάρταρα, μόλις υποχωρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου.

Αλλαντικά
Συνήθως προέρχονται από κρέατα κακής ποιότητας, εμποτισμένα με νιτρικά άλατα, χρωστικά και συντηρητικά, που μπορούν να έχουν διάφορες, όπως ημικρανίες, κακή διάθεση, ενώ μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε κατάθλιψη, 

Πατατάκια (τσιπς)
Τα πατατάκια τηγανίζονται σε λάδι με λιπαρά οξέα ωμέγα-6, που εμποδίζουν την ενίσχυση της διάθεσης (το αντίθετο ακριβώς καταφέρνουν τα ωμέγα-3). 

Γιαούρτι σόγιας
Και εδώ, το πρόβλημα έγκειται στη μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά ωμέγα-6.

Σούπες κονσέρβας
Περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα δισφαινόλης-Α, μια ουσία που συνδέεται με διαταραχές, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου