25 Οκτωβρίου 2014

Ένα app-"σκονάκι" για τα μαθηματικά προβλήματα!


Στην εποχή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, το σχολικό σκονάκι έχει εισέλθει σε μια εντελώς καινούρια εποχή - υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο καθηγητής δεν έχει μαζέψει όλα τα τηλέφωνα στην έδρα του. Κι επειδή το κλασικό sms δεν αποτελεί πάντοτε την ταχύτερη δυνατή λύση, υπάρχουν και οι ειδικές εφαρμογές (apps), που λύνουν τα χέρια όσων ενδιαφέρονται.

Μία τέτοια εφαρμογή για smartphones είναι το PhotoMath, που, όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία, περιορίζεται στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να φωτογραφήσει το μαθηματικό πρόβλημα, που του προκαλεί πονοκεφάλους, με την κάμερα του τηλεφώνου του και αμέσως του έρχεται η απάντηση. Αυτή συνοδεύεται κι από έναν οδηγό επεξήγησης του τρόπου λύσης, που αφορά τους λιγότερο βιαστικούς (π.χ. όποιον λύνει μια άσκηση στο σπίτι).
Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα iOS της Apple και στα τηλέφωνα της Microsoft, ενώ από το 2015 αναμένεται να επεκταθεί και στα android.Περισσότερα πρωτότυπα apps:
Αυτό είναι το έξυπνο παπούτσι, που φροντίζει να μην χαθείς στο δρόμο!
Πώς οι Ισλανδοί είναι σίγουροι ότι δεν θα φιλήσουν στο στόμα την άγνωστη ξαδέρφη τους;
Η τουαλέτα που τραβάει το καζανάκι μέσω smartphone!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου