6 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Τόμας Έντισον ανακοίνωνε την κατασκευή ενός τηλεφώνου, για να συνομιλούμε με τους νεκρούς και τους εξωγήινους! Η ανορθολογική πλευρά ενός από τους σημαντικότερους εφευρέτες

Ο Τόμας Έντισον υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς εφευρέτες όλων των εποχών, ο άνθρωπος με τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, στον οποίο οφείλουμε τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, το φωνογράφο, το μικρόφωνο κλπ. Όλοι τον θυμόμαστε για τις σπουδαίες εφευρέσεις του, όμως παραμένει στο σκοτάδι μια περίεργη πτυχή της προσωπικότητας και του έργου του. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στο The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920, ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε ότι εργαζόταν για την κατασκευή μιας μηχανής που θα επιτρέπει την επικοινωνία με νεκρούς! Δεν ήταν μια στιγμιαία τρέλα του, αλλά φαίνεται ότι αφιερώθηκε σ' αυτόν τον σκοπό μέχρι το θάνατό του, τον Οκτώβριο του 1931.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 1928, η ελληνική εφημερίδα Εσπερινή, που καταγινόταν με έξαλλα θέματα, που θα προκαλούσαν εντύπωση στους αναγνώστες, ώστε να εξασφαλίζει μεγάλη κυκλοφορία, ασχολήθηκε κατά κόρον, αναδημοσιεύοντας (τουλάχιστον δύο φορές) μια ραδιοφωνική ανακοίνωση του Έντισον, που φέρεται να έγινε εκείνη την περίοδο - χωρίς όμως να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία - επαναλαμβάνοντας τον ίδιο στόχο. Το κείμενο της ανακοίνωσης ήταν αλλοπρόσαλλο και παραληρηματικό, καθόλου κολακευτικό για τον άνθρωπο που έκανε το πρώτο βήμα για την αμεσότερη επικοινωνία των ανθρώπων ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται.
Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες γενικολογίες, που αποκάλυπταν μια προσωπικότητα με έντονες πνευματιστικές ανησυχίες, ο Έντισον ανέφερε επί της ουσίας ότι σ' ένα χρόνο από τότε θα ήταν έτοιμος να παρουσιάσει ένα "τηλέφωνο", χάρη στο οποίο θα μπορούν οι άνθρωποι να επικοινωνούν με.. το σύμπαν: τόσο με εξωγήινους πολιτισμούς όσο και με τα πνεύματα των νεκρών. Δεν έδινε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως βρισκόταν σε πυρετώδη ανησυχία, σίγουρος για την επιτυχία του - αρκεί να του επέτρεπε ο Θεός να ζήσει έναν ακόμη χρόνο, όπως χαρακτηριστικά επαναλάμβανε. Τελικά, ο Έντισον έζησε πολύ περισσότερο, αφού πέθανε τον Οκτώβριο του 1931, όμως την εφεύρεση που υποσχέθηκε και ανακοίνωσε με τόση βεβαιότητα, δεν την παρουσίασε ποτέ - και αυτό δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. 
Η άγνωστη, παράλογη πλευρά ενός υποτίθεται ορθολογικού εφευρέτη - ή αλλιώς η απομυθοποίηση ενός μύθου! Αυτό ήταν το κείμενο της περιβόητης ανακοίνωσης του Τόμας Έντισον στους Αμερικανούς μέσω ραδιοφώνου:

"Είμαι ογδόντα δύο ετών. Είμαι εγώ, ο Έντισον, ο μεγάλος Έντισον, όπως τον αποκαλείτε, ο οποίος ανακάλυψε τόσα χρήσιμα πράγματα για την ανθρωπότητα. Λοιπόν, εγώ δεν παραδέχομαι ότι είμαι μεγάλος, ότι δικαιούμαι την ευγνωμοσύνη της ανθρωπότητας για τις εφευρέσεις, τις οποίες παρέδωσα, εάν δεν κατορθώσω να παραδώσω σ' αυτήν και την τελευταία μου εφεύρεση, η οποία θα μεταβάλλει άρδην την κατάσταση του κόσμου, θα ανατρέψει πλανημένες θεωρίες και γνώμες σοφών, θα διανοίξει νέους ορίζοντες επιστημονικούς και θα δημιουργήσει για την ανθρωπότητα νέες συνθήκες ζωής, υπό τις οποίες θα ανακαλύψει την αληθινή και πραγματική ευτυχία της ζωής. 
Η νέα μου ανακάλυψη σχετίζεται με το υπερπέραν και την αθανασία. Διανοίγει τους ορίζοντες για τη δημιουργία της κοινωνίας των υπερανθρώπων. Και ακριβώς γι' αυτό, η ανακάλυψή μου αυτή δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά από τον δημιουργό του σύμπαντος. Εάν Εκείνος, ο Θεός, κρίνει ότι έφθασε η στιγμή, ώστε η ανθρωπότητα να κατακτήσει το υπερπέραν και να φθάσει στον προορισμό της, στον οποίο είναι πεπρωμένο να φθάσει μια μέρα και εάν επίσης κρίνει ότι η ανακοίνωση αυτή προς την επί γης ζώσα ανθρωπότητα πρέπει να γίνει δι' εμού, τότε ο δημιουργός του σύμπαντος θα μου επιτρέψει να ζήσω ακόμη ένα έτος από σήμερα, διότι τόσο χρονικό διάστημα μου χρειάζεται για να μπορέσω να παραδώσω στην ανθρωπότητα τη μεγάλη εφεύρεσή μου, διά της οποίας θα εκμηδενισθούν οι αποστάσεις, θα μεταβληθεί εκ βάθρων το υφιστάμενο καθεστώς, θα τερματισθεί η περίοδος του αγνώστου για το υπερπέραν και ο άνθρωπος θα μπορέσει να έρθει σ' επαφή με όλους τους άλλους κόσμους, να συνομιλεί μαζί τους, όπως σήμερα μιλά με το τηλέφωνο και θα ανταλλάσσει τις σκέψεις του με το σύμπαν. 
Ο ηλεκτρισμός δεν υπάρχει μόνο επί της γης, αλλά υπάρχει διάχυτος στο σύμπαν. Η τεράστια δε αυτή δύναμη του δημιουργού και Θεού είναι εκείνη, η οποία θα λύσει όλα τα μεγάλα προβλήματά μας και το άγνωστο θα μας το καταστήσει γνωστό. Εάν όμως ο Θεός κρίνει ότι ακόμη δεν έφθασε η στιγμή αυτή για την ανθρωπότητα, ότι αυτή δεν ωρίμασε ακόμη τόσο, ώστε να δικαιούται να μεταπηδήσει σε θέση, την οποία θα δημιουργήσει αυτή η ανακάλυψή μου, ή αν ο Μεγάλος Δημιουργός του σύμπαντος - ο οποίος υπάρχει, εγώ σας βεβαιώνω ότι υπάρχει, διότι τον είδα εγώ με τα πειράματά που κάνω για την εφεύρεσή μου - εάν, λέγω, ο Μεγάλος Θεός κρίνει ότι δεν πρέπει να είμαι εγώ το εκλεκτό εκείνο τέκνο του, το οποίο είναι προορισμένο για να χρησιμεύσει ως το όργανο, ώστε να επέλθει η μεταβολή αυτή, τότε δεν θα μου επιτρέψει να ζήσω το χρονικό διάστημα, που μου χρειάζεται ακόμη. 
Αλλά, αν όμως ζήσω ένα έτος ακόμη που ζητώ, τότε από αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω, εάν ο Ύψιστος με βοηθήσει, ότι θα φέρω σε πέρας την τελειοποίηση μικρού και λεπτότατου οργάνου, που θα τίθεται σε ενέργεια μέσω του ηλεκτρισμού, μέσω της ευπάθειας του οποίου θα έλθουμε σ' επαφή με όλους τους κόσμους, τους μυριάδες κόσμους και με τα υψηλά πνεύματα, τα οποία μας περιβάλλουν.
Ελπίζω και πιστεύω ότι εντός μικρού χρονικού διαστήματος, το οποίο δεν θα υπερβεί το έτος, να είμαι σε θέση ν' αναγγείλω στον κόσμο την τελειοποίηση του μηχανήματος, δυνάμει του οποίου το άγνωστο θα γίνει γνωστό, το υπερπέραν με τις απορίες του δεν θα υπάρχει πλέον και ο δημιουργός του σύμπαντος θα είναι ορατός και μπροστά σε κάθε έναν από εσάς, που με ακούτε αυτήν τη στιγμή, τα μεγαλειώδη δημιουργήματα του οποίου θα βλέπετε και θα τ' ακούτε μόνοι σας.
Αλλά δεν θα είναι μόνο αυτό. Το λεπτότατο αυτό μηχάνημα θ' αποδείξει την αθανασία της ψυχής, διότι μέσω αυτού θα έρθουμε σ' επαφή με τα πνεύματα και η συνομιλία μαζί τους θα είναι αδιαμφισβήτητη. Θα καλούμε με το μηχάνημά μας το παν και θα συνομιλούμε με το παν. Επιπλέον δε, θα βρεθούμε στην πολύ ευχάριστη θέση να συνομιλούμε με τους προσφιλείς νεκρούς μας, να συνομιλούμε μαζί τους οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλουμε, να τους καλούμε στο μικρό τηλέφωνο μας, το υπερκόσμιο, να αναγνωρίζουμε τη φωνή τους και να λαμβάνουμε ευκρινέστατα τις συζητήσεις τους και τις πληροφορίες τους και να γνωρίζουμε πού βρίσκονται και πώς περνούν την ζωή τους εκεί που είναι. 
Η επαφή μας αυτή θα γίνεται κάθε στιγμή και από οποιοδήποτε μέρος της γης κι αν βρισκόμαστε, θα μπορούμε να καλούμε τους προσφιλείς μας νεκρούς και να συνομιλούμε μαζί τους, όσο θέλουμε και όταν θέλουμε, όπως κάνουμε τώρα με το επίγειο τηλέφωνο. Το τηλέφωνο του υπερπέραν θα μας προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες και θα μας θέσει σ' επικοινωνία μέσω του προφορικού λόγου με τους κόσμους όλων των πλανητικών συστημάτων, εάν είναι βέβαιο, όπως ισχυρίζονται οι αστρονόμοι, οι επιστήμονες και οι σοφοί του κόσμου και όπως λέει η ανθρώπινη λογική, ότι όλα αυτά τα ουράνια σώματα κατοικούνται από ανθρώπινα και λογικά όντα.
Καληνύχτα σας αγαπητοί μου φίλοι και στο επανιδείν μετά από ένα έτος".



Σχετικά θέματα:
Η αποτυχημένη προφητεία του Μαρκόνι ότι η τηλεόραση θα οδηγούσε στο τέλος των πολέμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου