9 Αυγούστου 2014

Ο άνδρας που συστήνεται ως "μ@λ@κας" και έγινε ο "βασιλιάς" του Instagram


Στην επίσημη(;) ιστοσελίδα του, ο 33χρονος Νταν Μπιλζέριαν συστήνεται ως "ηθοποιός/ αστροναύτης/ μαλάκας". Στην πραγματικότητα, είναι γνωστός ως ένας δισεκατομμυριούχος, πρώην στρατιώτης, που απολαμβάνει τα χρήματά του συντροφιά με πολλές γυναίκες, κάτι που φροντίζει να κοινοποιεί τακτικά στο instagram, ενώ κάπου-κάπου παίζει και πόκερ - αλλά απέχει πολύ από το να θεωρηθεί καλός παίχτης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μια αρσενική εκδοχή της Κιμ Καρντάσιαν, με την οποία μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο: είναι αρκετά προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ, αλλά κανείς δεν ξέρει για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό.
Γεννημένος σε πλούσια οικογένεια, ο Μπιλζέριαν μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι αυτοδημιούργητος. Ο πατέρας του κατηγορήθηκε για οικονομικές και φορολογικές απάτες, μπήκε μέσα κατά 140 εκατομμύρια δολάρια και τελικά χρεοκόπησε, ενώ κι ο ίδιος ο Νταν υποστηρίζει ότι μέσα στον πρώτο χρόνο ασχολίας του με το πόκερ έχασε επίσης όλα του τα χρήματα, για να τα ξανακερδίσει και με το παραπάνω σ' ένα μόνο παιχνίδι. Ο μύθος, που τον διαδίδει ο ίδιος, λέει ότι κέρδισε 10.8 εκατομμύρια δολάρια σε μια βραδιά, χωρίς να προσδιορίζεται όμως ούτε ο χαμένος ούτε κάποια λεπτομέρεια για την καταπληκτική αυτή παρτίδα πόκερ. Οι επαγγελματίες πάντως του αθλήματος τείνουν να τον αμφισβητούν, αφού άλλωστε οι γενικότερες, δημόσιες επιδόσεις του στο πόκερ δεν φημίζονται ως εξίσου δυνατές με το μύθο του. 
Δηλώνει εχθρός του φεμινισμού και οι πράξεις του δείχνουν πως εφαρμόζει το πιστεύω του και στην καθημερινότητά του, αφού χρησιμοποιεί τις γυναίκες - όλες καλλίγραμες και έτοιμες για όλα - σαν σκεύος ηδονής για την ατομική του ικανοποίηση και μόνο. Και ενώ σπάνιες είναι οι φωτογραφίες του μαζί με άντρες φίλους του - σε βαθμό να υποθέσει εύλογα κανείς ότι ο σταρ του Ίνσταγκραμ δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός τύπος - η μεγάλη αγάπη του Νταν, το "φως στην ζωή του" είναι η Σμάσμπαλ, μια περσική γάτα, που σε καθημερινή βάση κατακλύζεται από "αγάπη, μικροσκοπικά μπλουζάκια για γάτες και γυναικεία στήθη" - έτσι τουλάχιστον συστήνεται η Σμάσπαλ στην ιστοσελίδα του.
danbilzerian.com/

Κάποιοι άνδρες τον ζηλεύουν γιατί ζει την μεγάλη ζωή που οι ίδιοι πάντα ονειρεύονταν να ζήσουν, χωρίς να το έχουν καταφέρει, αλλά σίγουρα δεν ζηλεύουν τις δύο καρδιακές προσβολές που έχει ήδη υποστεί. Όσοι ζουν αυτήν την ζωή, περιορίζονται σε μια διαδικασία σύγκρισης: ποιος έχει καλύτερα αμάξια, ωραιότερες γκόμενες κλπ. Άλλοι πάλι αγαπούν να τον βρίζουν, με τον Μπιλζέριαν ν' αναδεικνύεται σε ιδανικό σάκο του μποξ για όσους αποστρέφονται τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα και την κενή περιεχομένου επιδειξιομανία τους (συν για το γεγονός ότι ο Μπιλζέριαν είναι φανατικός υπέρμαχος της οπλοκατοχής, ως τυπικός, μάτσο Αμερικανός). Στην πραγματικότητα, πάντως, οι περισσότεροι αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του, γιατί - κακά τα ψέματα - 4 εκατομμύρια followerrs στο Ίνσταγκραμ είναι μεν ένας μεγάλος αριθμός, αλλά πολύ μικρός σε σχέση με τα 7 δισεκατομμύρια που κατοικούν στον πλανήτη.
Αξίζει να ζηλεύει κανείς τον Νταν Μπιλζέριαν; Εξαρτάται από τις αξίες που έχει ο καθένας και πώς ιεραρχεί τις προτεραιότητες της ζωής του. Γενικά, το ιδανικό θα ήταν να μην ζηλεύουμε κάποιον άλλον άνθρωπο, να μην προσπαθούμε δηλαδή να γίνουμε κάτι δανεικό, αλλά να χτίσουμε μόνοι μας τον προσωπικό μας μύθο. Ο συγκεκριμένος τύπος, τουλάχιστον, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον μύθο του, κάτι που οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι - και το σίγουρο είναι ότι ο Μπιλζέριαν δεν νοιάζεται καν για το αν συμφωνούμε ή όχι με τον τρόπο που ζει. Θα 'πρεπε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου