19 Μαρτίου 2015

Η γερμανική λύση για να μην... κατουρούν οι μεθυσμένοι στους τοίχους!

Οι Γερμανοί πίνουν πολλές μπύρες. Αυτό είναι γνωστό. Όπως επίσης γνωστό είναι ότι οι άνθρωποι που πίνουν πολλές μπύρες στη νυχτερινή τους έξοδο και γίνονται λιώμα, αδιαφορούν για το σαβουάρ βίβρ και ξαλαφρώνουν την ουροδόχο κύστη τους σε όποιον τοίχο βρουν πρόχειρο. Επειδή, όμως, οι Γερμανοίμ, αν και μπυρομανείς το βράδυ, την ημέρα γίνονται σεμνότυφοι και σκανδαλίζονται με τους κιτρινωπούς τοίχους των κτιρίων, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της νυχτερινής ούρησης μετατρέποντας τους τοίχους τους σε "έξυπνους"!

Η λύση εφαρμόζεται στο Αμβούργο. Στην περιοχή του St. Pauli, όπου βρίσκονται τα δημοφιλέστερα κλαμπ της πόλης, τα κτίρια έχουν επενδυθεί με έναν τύπο υδροφοβικής μπογιάς, που κάνει το εξής καταπληκτικό: αντί τα ούρα να πέφτουν κάτω στο δρόμο, τινάζονται προς τα πίσω και επιστρέφουν στον άνθρωπο που τα "εξάγει". 
Το δυστύχημα για τους μεθυσμένους είναι ότι συνήθως δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες κι έτσι καταλήγουν με βρεγμένα παντελόνια. Τουλάχιστον γλιτώνουν το πρόστιμο των 33 €, αν συλληφθούν από την αστυνομικά να ουρούν σε δημόσιο χώρο.
Η λύση βασίζεται σε μια πατέντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Νισάν, η οποία έχει αναπτύξει μια υδροαπωθητική μπογιά, που κρατάει τ' αυτοκίνητα καθαρά από τη βρωμιά. Όμως η οικονομική επιβάρυνση για την επένδυση των τοίχων με την ειδική αυτή μπογιά δεν είναι μικρή, αλλά ανέρχεται σε πάνω από 650 € για έξι τετραγωνικά μέτρα - ή όσο κοστίζουν 1.500 μπουκάλια μπίρας στη Γερμανία.  Ο καημένος ο Γερμανός φορολογούμενος αντέχει να πληρώνει;

Αυτός είναι ο τρόπος, που η υδροφοβική/υδροαπωθητική (ή όπως αλλιώς θέλετε, πέστε την) μπογιά:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου