7 Νοεμβρίου 2015

Το Gangnam Style θα γίνει το πρώτο τραγούδι... άγαλμα; Ελπίζω πως όχι! [εικόνα]


Το "Gangnam Style" είναι ένα τραγούδι, που πρωτακούσαμε το 2012 και έμεινε αξέχαστο σε όλους. Αυτό δεν είναι πάντα θετικό/ Προσωπικά, το τραγούδι και κυρίως το συνοδευτικό βιντεοκλίπ έχουν εγγραφεί στη μνήμη μου ως ένας μακρινός μουσικός εφιάλτης, την ώρα που οι Νοτιοκορεάτες είναι κάτι παραπάνω από περήφανοι για το πιο εξαγωγιμό προϊόν της K-pop σκηνής, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ στο youtube με περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια θεάσεις.

Πιο περήφανοι απ'όλους είναι φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής Γκάνγκναμ, που είναι ίσως πιο γνωστή - σαν όνομα - ακόμη κι από την ίδια τη Σεούλ. Για όσους δεν την έχετε ακούσει η Σεούλ είναι η πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, ενώ Γκάνγκναμ ονομάζεται μια συνοικία της. 

Το θέμα είναι ότι θέλοντας να τιμήσει το τραγούδι που την έκανε γνωστή στα πέρατα της οικουμένης, η Γκάνγκναμ σκέφτεται σοβαρά να αναγείρει ολόκληρο μνημείο προς τιμή του "Gangnam Style", το οποίο θα παραπέμπει στο ιδιόρρυθμο χορευτικό, που άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος της παγκόσμιας επιτυχίας. 

Η πρόταση που κατατέθηκε και πιθανότατα θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, αφορά ένα μνημείο διαστάσεων περίπου 5.2 x 8.2 μέτρα. Σ' αυτό θα πρωταγωνιστούν δυο χέρια, οι παλάμες των οποίων θα είναι σταυρωμένες κατά το στυλ του τραγουδιστή Psy, που έχει παρομοιαστεί ως "αλογίσιο". 

Δεν είναι μόνο η ιδέα εξωφρενικά παράλογη, αλλά και κάκιστης αισθητικής το προτεινόμενο άγαλμα, όπως είναι αποτυπωμένο στο παρακάτω σχέδιο-πρότυπο. Κάποιος να τους ξυπνήσει εκεί στην Γκάνγκαμ, προτού συντελέσουν ένα ασυγχώρητο έγκλημα κατά της κομψότητας στην τέχνη.





Περισσότερο Gangnam Style στο μπλογκ αυτό από το μακρινό 2012:
-- ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: PSY - GANGNAM STYLE (οι στίχοι και η σημασία τους)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου