10 Μαΐου 2017

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά που γυρίζεται στη Γάζα και η δημιουργία αντιγράφου της Ιερουσαλήμ για τις ανάγκες των γυρισμάτων

Τα τελευταία χρόνια, η περίοδος του Ραμαζανιού δεν είναι για τους Μουσουλμάνους απλά μήνας νηστείας και προσευχής, αλλά και μια καλή ευκαιρία να απολαύσουν σαπουνόπερες στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Συνήθως, προτιμούνται οι σειρές από την Τουρκία και την Αίγυπτο, που είναι και οι επιτυχημένες, όμως σε κάθε χώρα υπάρχουν και οι τοπικές παραγωγές. Φέτος, για πρώτη φορά θα προβληθεί και μια σειρά που αυτήν περίοδο γυρίζεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο νότιο τμήμα της οποίας έχει στηθεί το ακριβές αντίγραφο της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.
Ο τίτλος της σειράς είναι "Η Πύλη του Παραδείσου". Είναι το πρώτο φιλμ που γυρίζεται στη Γάζα και θα προβληθεί στον παλαιστινιακό τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Ακσά TV από τις 27 Μαΐου, οπότε ξεκινάει ο μήνας του Ραμαζανιού για το 2017. Η ιστορία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ και σχετίζεται την αντιπαράθεση Παλαιστινίων και Ισραηλινών ιδωμένη από την παλαιστινιακή σκοπιά.
Δεδομένου ότι η μετάβαση του συνεργείου στην πόλη ήταν αδύνατη για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους, σε μια περιοχή της λωρίδας τη; Γάζας (στο Χαν Γιουνίς) και σε έκταση 3000 τετραγωνικών μέτρων δημιουργήθηκε σε μικρογραφία ένα ακριβέστατο αντίγραφο τμήματος της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ  από τις προσόψεις των μαγαζιών μέχρι τους ελέγχους των Ισραηλινών αστυνομικών και στρατιωτών στους Άραβες και Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής. Κι επειδή δεν ήταν δυνατή η φυσική παρουσία των συντελεστών στην αυθεντική Ιερουσαλήμ, οι σεναριογράφοι παρακολούθησαν εικόνες της πόλης από παλιές ταινίες, ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα και την εξέλιξη της δράσης.
Τα παρακάτω σετ φωτογραφιών από τα γυρίσματα της σειράς προέρχονται από το σχετικό αφιέρωμα του Middle East Monitor:




Με πληροφορίες από το Middle East Monitor και το: www.worldcrunch.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου