1 Μαΐου 2017

Αγαπημένα φαγητά, που οι Ιάπωνες μπορούν να τα απολαμβάνουν και σε περίεργες γεύσεις!


Οι Ιάπωνες είναι ένας ιδιαίτερος λαός, που ακολουθεί μεν τις τάσεις του δυτικού πολιτισμού, όμως πάντα προσδίδει σ' αυτές το δικό του, ξεχωριστό στίγμα. Αυτό φαίνεται στη μουσική, στη μόδα ή ακόμα και στο φαγητό. Ας εστιάσουμε στο τελευταίο. Οι αλυσίδες φαστ φουντ μια χαρά βασιλεύουν στις μεγάλες ιαπωνικές πόλεις, όμως αυτές δεν στέκονται μόνο στα κλασικά πιάτα, αλλά κάνουν και δικές τους, ιδιαίτερες προτάσεις είτε σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης είτε και περιεχομένου. Σνακ δημοφιλή σ' όλον τον πλανήτη, κυκλοφορούν στην Ιαπωνία και σε γεύσεις, που δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί και ο πιο προχωρημένος νους. Και βέβαια, δεν είναι απλά τα φαγητά του εμπορίου που διεκδικούν ιδιαίτερες πινελιές, αλλά οι Ιάπωνες έχουν ιδιαίτερες γευσιγνωστικές προτάσεις και σε απλά γεύματα που ετοιμάζουν στα σπίτια τους. Πάρτε μια ιδέα.


  • Το Πάσχα εμείς αγοράζουμε από τα σουπερμάρκετ σοκολατένια λαγουδάκια, ενώ οι Ιάπωνες μπορούν ν' αγοράσουν και λαγουδένια ψωμιά!




  • Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, ιαπωνική αλυσίδα φαστ φουντ εμπνεύστηκε το... Trump burger, που είναι όντως huuuge! Κοστίζει 5800 γιέν και αποτελείται από 150 γραμμάρια φιλέ μινιόν, 100 γραμ. γαλλικό φουά γκρα, καραμελωμένο κοκτέιλ μήλου με τρούφες, τυρί γκριγιέρ και σάλτσα αποτελούμενη από κρασί πορτ, μέλι, ξύδι βαλσάμικο και τζίντζερ.




  • Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός φραπουτσίνο και κερασόπιτας δύο σε ένα;




  • Στην Ελλάδα αγαπάμε το σουβλάκι με κρέας (από κοτοσουβλάκι και χοιρινό μέχρι αρνίσιο)... οι Ιάπωνες πάλι τα σουβλάκια με πάνκεϊκς! Κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές: των τριών και των πέντε πάνκεϊκ (με φρούτα ανάμεσα) σ' ένα καλαμάκι μήκους 20 και 40 εκατοστών αντίστοιχα. Εντάξει, δεν πουλιούνται παντού, παρά σε συγκεκριμένο μαγαζί της Οσάκα, όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλή!





  • Η σοκολάτα Kit Kat πουλιέται σ' όλον τον κόσμο. Όμως η Kit Kat με γεύση πράσινου τσαγιού είναι μια αποκλειστικά ιαπωνική... απόλαυση (;;)




  • Όσοι βαρέθηκαν ν' αλείφουν το ψωμί τους με βούτυρο, μερέντα, μαρμελάδα και κάθε άλλη κλασική αλοιφή, στην Ιαπωνία μπορούν να βρουν αλοιφή με γεύση καφέ!




  • Ποιος τολμηρός θα δοκίμαζε την παρακάτω πίτσα με μαλλί της γριάς, που μπορείτε να βρείτε σε μία πιτσαρία του Τόκιο;




  • Ένα από τα τελευταία ιαπωνικά τρεντ στο Ίνσταγκραμ είναι οι φωτογραφίες με τοστ που συνδυάζει τυρί και κεράσι! Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι Ιάπωνες δεν βάζουν κανονικά κεράσια πάνω στο - λιωμένο ή όχι - τυρί τους, αλλά ντοματίνια, που συνδυασμένα με μικρά βλασταράκια από φασόλια δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση του κερασιού. Όταν το πρωινό σου γεύμα γίνεται πίνακας ζωγραφικής!




  • Legoland δεν έχουμε στην Ελλάδα κι επομένως - λόγω άγνοιας - μπορεί να κάνω λάθος και οι Λέγκο-πατάτες να μην είναι ιαπωνική πατέντα. Έλα, όμως, που το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το Google Images πληκτρολογώντας "legoland fast food japan" είναι αυτή η εικόνα!



Βέβαια στις Φιλιππίνες υπάρχει αλυσίδα φαστ φουντ που πρωτοπορεί ακόμη περισσότερο προσφέροντας όχι απλά πατατάκια, αλλά ολόκληρα μπέργκερ που μοιάζουν με τουβλάκια! Αλλά οι ιδιαίτερες γαστρονομικές συνήθειες των Φιλιππινέζων ίσως θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ξεχωριστού αφιερώματος!!



Σχετικά θέματα:
-- Μότσι: Το γλυκό που σκοτώνει!
-- ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΦΑΣΤ-ΦΟΥΝΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
-- ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
-- ΤΑ 15 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου