17 Νοεμβρίου 2018

Όταν η γυμναστική συναντά την πολιτική! Η πιο περίεργη διαφημιστική καμπάνια υπέρ της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους ψηφοφόρους!

Πόση σχέση έχει η γυμναστική με την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος; Όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, δηλαδή καμία, εκτός κι αν κάποιος θεωρεί γυμναστική το να ανέβει τα σκαλοπάτια του εκλογικού κέντρου, όπου καλείται να ψηφίσει, να περιμένει λίγα λεπτάκια στην - όχι πάντα μεγάλη - ουρά και να κουράσει τον καρπό του ρίχνοντας το φακελάκι με την ψήφο στην κάλπη που θα του υποδείξει ο δικαστικός αντιπρόσωπος! Ίσως κάπως έτσι να το σκέφτηκαν οι αρχές της ιαπωνικής πόλης Φουκουόκα, οι οποίοι σκέφτηκαν την πιο παράξενη - και οπωσδήποτε πιο πρωτότυπη - διαφημιστική καμπάνια, προκειμένου να πείσουν τους δημότες να μην παραλείψουν να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές της 18ης Νοεμβρίου. 

Σε τρεις τηλεοπτικές διαφημίσεις εμφανίζεται ένας αθλητικός τύπος, ο οποίος δεν είναι καν δημότης της Φουκουόκα, είναι όμως καλογυμνασμένος και φωτογενής. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει τ' όνομά του, αυτό είναι Ακιχίτο Οχάρα. Με το χαμόγελο στο στόμα, λοιπόν, ο Ακιχίτο γυμνάζει ένα διαφορετικό σημείο του σώματός του στην κάθε διαφήμιση: γοφοί, πλάτη, μπράτσα. Παράλληλα ακούγεται μια εξαιρετικά γλυκιά γυναικεία φωνή - στα ιαπωνικά εννοείται - καλώντας τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο σημείο του σώματός τους! 

(Θα μου πείτε... καλά για τα μπράτσα! πώς όμως ασκεί κάποιος το εκλογικό του δικαίωμα με τους γοφούς και την πλάτη; Δεν γνωρίζω ιαπωνικά και δεν ξέρω επακριβώς τι λέει η γλυκολάλητη Γιαπωνέζα των διαφημίσεων, αυτό όμως διαβάζω στον ιστότοπο soranews24.com.)







Αποτελεσματικές ή όχι, οι διαφημίσεις έχουν γίνει καλτ, πιστές στην παράδοση των πρωτότυπων ιαπωνικών διαφημίσεων! Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου